Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، کمتر از یک ماه معاون استاندار البرز اعلام کرد که به‌زودی قرار است فقط کوه‌نوردانی اجازه صعود به ارتفاعات شهرستان کرج را داشته باشند که از فدراسیون معرفی‌نامه دریافت کنند. پیش از این در سال ۱۳۹۷ هم رییس فدراسیون کوه‌نوردی گفته بود که کوه‌نوردان برای صعود به قله دماوند، باید از باشگاه‌ها و هیات‌های استانی مجوز بگیرند و دوره‌های آموزشی را هم پشت سر گذاشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۴ شهریور سال ۱۳۹۵ هم پس از اینکه آیین‌نامه تاسیس باشگاه‌های کوه‌نوردی در وزارت ورزش و جوانان تصویب شد، فدراسیون اعلام کرد که فعالیت تمام گروه‌های کوه‌نوردی در کشور لغو می‌شود تا فقط باشگاه‌های دارای مجوز به این فعالیت ادامه دهند.

با این وجود در این سال‌ها تعداد گروه‌های کوه‌نوردی که هیچ مجوزی از فدراسیون ندارند بیشتر شده و همچنان افرادی که نه عضو باشگاهی هستند و نه هیچ دوره آموزشی پشت سر گذاشته‌اند به قله دماوند صعود می‌کنند.

رضا زارعی که ۱۲ دی امسال برای سومین دوره پیاپی به عنوان رییس فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی برگزیده شد، در گفت و گو با ایرنا درباره تصمیم استانداری البرز اظهار کرد: فدراسیون مرجع صدور مجوز برای فعالیت افراد نیست و باشگاه‌ها باید این کار را انجام دهند. متولی کوه‌نوردی در شهرهای مختلف از جمله کرج هم هیات کوه‌نوردی استان و شهرستان است. به همه هیات‌ها توصیه کرده‌ایم که اطلاع‌رسانی را رواج دهند تا از بروز حادثه برای کوه‌نوردان پیشگیری شود.

وی افزود: تلاش ما این است که گردشگری ورزشی را ساماندهی کنیم. متاسفانه افراد و گروه‌هایی با فعالیت غیرقانونی و پایین‌آوردن هزینه، علاقمندان به کوه‌نوردی را به کوهستان می‌برند و سلامتی آنها را به‌خطر می‌اندازند.

زارعی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تعطیل‌کردن کوه وجود دارد؟ گفت: این امر امکان‌پذیر نیست چون به‌عنوان مثال در ارتفاعات شمال تهران پنج مسیر اصلی و صدها مسیر فرعی وجود دارد. چگونه می‌توانیم همه این مسیرها را مسدود کنیم؟ از سوی دیگر وقتی فضا را ببندیم بازخورد مثبتی دریافت نمی‌کنیم و شرایط را برای رفتارهای قانون‌گریز فراهم می‌کنیم.

رییس فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی خاطرنشان کرد: ممکن است یک مربی کوه‌نوردی بخواهد به‌صورت انفرادی راهی کوهستان شود. نمی‌توانیم او را مجبور کنیم که در قالب یک تیم باشگاهی کوه‌نوردی کند. به‌جای این کار باید ستادها فعال باشند و از دیگر نهادها مثل آتش‌نشانی، شهرداری و هلال احمر هم کمک بگیریم. نمی‌توانیم مردم از رفتن به طبیعت محروم کنیم، باید آگاهی را بالا ببریم نه اینکه قید و بند را افزایش دهیم. روش درست این است که محیطی امن برای مردم فراهم شود.

وی درباره طرح ممنوعیت صعود به دماوند برای افراد آموزش‌ندیده، گفت: چنین طرح‌هایی تا زمانی که معاش جامعه محلی تامین نشود به مرحله اجرا نمی‌رسد. این طرح شکست‌خورده است زیرا درآمد بسیاری از مردم محلی که نزدیک کوه‌هایی مثل دماوند، علم‌کوه و سبلان زندگی می‌کنند به حضور گردشگردان بستگی دارد.

زارعی ادامه داد: محیط زیست کوهی مثل دماوند در حال نابودی است و به این دلیل قصد داشتیم طرحی را اجرا کنیم که فقط افراد با صلاحیت صعود به ارتفاع بالای ۴۰۰۰ متر مجوز صعود به این قله را دریافت کنند.

رییس فدراسیون کوه‌نوردی در پاسخ به این سوال که پس از گذشت بیش از پنج سال از اجرای طرح ممنوعیت فعالیت گروه‌های کوه‌نوردی، آیا فدراسیون در ساماندهی فعالیت باشگاه‌ها موفق بوده است؟ گفت: تغییری که ایجاد کردیم مثبت بود. پیش از تصویب این آیین‌نامه، حدود ۱۵۰۰ گروه کوه‌نوردی در کشور فعال بود که از هیات‌ها مجوز می‌گرفتند اما الان حدود ۸۰۰ باشگاه در فدراسیون ثبت شده‌ است. البته به‌موازات این طرح گروه‌هایی هم در فضای مجازی فعال هستند و این تهدید هم در کنار فعالیت ما وجود دارد.

وی افزود: باشگاه‌ها برای اینکه افراد را جذب کنند باید برنامه صعودهای خود را اعلام کنند اما گروه‌های غیرمجاز در این چارچوب فعالیت نمی‌کنند.

زارعی در پاسخ به این سوال که با فعالیت این تعداد باشگاه مجوز دار و برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد از سوی فدراسیون، چرا همچنان شاهد بروز حوادث کوه‌نوردی هستیم؟ گفت: یک فرد برای رسیدن به جایگاه مربی کوه‌نوردی باید ۱۲ تا ۱۴ دوره آموزشی پشت سر بگذارد اما این میزان آموزش دلیل نمی‌شود که حادثه‌ای رخ ندهد. محیط طبیعت وحشی است و ممکن است حوادث غیرقابل پیش‌بینی اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۰ هزار نفر در دوره‌های آموزشی شرکت کردند اما فقط در شهر تهران هر هفته بیش از ۱۰۰ هزار نفر به ارتفاعات صعود می‌کنند. فدراسیون نمی‌تواند همه این افراد را کنترل کند. ولی وقتی حادثه‌ای پیش می‌آید همه از فدراسیون کوه‌نوردی انتقاد می‌کنند. من فدراسیون را موفق می‌دانم که با کمترین درآمد چنین حجمی را راهبری می‌کند. در کنار آن از جامعه کوه‌نوردی هم می‌خواهم که با ما همکاری کنند تا مردم محیط کوهستان را به‌عنوان یک تهدید نشناسند.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: دماوند سبلان دماوند سبلان علم کوه فدراسیون کوه نوردی قله دماوند کوه دماوند کوهنوردی رییس فدراسیون کوه نوردی کوه نوردی کوه نوردی باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر «سرپیچی» را در نطفه خفه کرد/سرپرست‌ها رییس فدراسیون نمی‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، ماجرای شادی پریدر و برنامه بی نتیجه ای که او برای ورود به انتخابات فدراسیون شطرنج داشت، مجدد منجر به عیان شدن چالش «سرپرست»ها در ورزش و به ویژه در رابطه با انتخابات فدراسیون ها شد.

البته وزیر ورزش با تاکید خود در حکم صادره برای سرپرست ها، سعی در برطرف شدن این چالش ها داشته است اما اقدام اخیر سرپرست فدراسیون شطرنج که پیش از این توسط سرپرست فدراسیون دوومیدانی هم انجام شده بود، حکایت از سفت و محکم نبودن این تاکید دارد که ادامه آن می تواند چالش امروز سرپرست‌ها را عمیق تر و تبعات آن را گسترده تر کند.

تاکیدی خلاف اساسنامه و آیین نامه

«سرپرست» ها مدیران مقطعی برای فدراسیون ها هستند که عملکرد و تصمیم گیری آنها به نوعی تعیین کننده خط مشی انتخابات فدراسیون ها و چگونگی پیگیری مسیر آنها تا رسیدن به نتیجه است. کمااینکه در سال های اخیر و در بسیاری موارد ورود همین افراد به انتخابات، چالش ها و حواشی زیادی را پیرامون انتخابات شان ایجاد کرد که حتی منجر به جابه جایی زمان آن هم شد.

به همین دلیل بود که کیومرث هاشمی وزیر ورزش اقدام به ممانعت از حضور سرپرست فدراسیون ها به انتخابات‌شان کرد. اینگونه که او در بخشی از حکم صادره برای سرپرست فدراسیون ها ضمن مهم شماردن اصل بی طرفی و عدالت محوری، تاکید ویژه بر «عدم حضور در فرآیند انتخابات به عنوان داوطلب» دارد.

آنچه مسلم است وزیر ورزش با هدف برگزاری سالم تر انتخابات فدراسیون ها و برگزاری آنها بدون هیچ «سو و جهتی»، به سرپرست ها برای کاندیدا نشدن توصیه عدم ورود می کند و آن را در احکام صادره برای آنها هم قید می کند. این در حالی است که در اساسنامه فدراسیون ها و آیین نامه هایی که برای برگزاری انتخابات تدوین شده است، اشاره ای به کاندیدا شدن سرپرست ها نشده و در واقع منعی برای آنها در این مورد نیامده است.

بنابراین طبق اساسنامه و آیین نامه، سرپرست ها می توانند بدون نیاز به استعفا متقاضی ریاست فدراسیون مطبوع خود شوند و در واقع منعی برای کاندیدا شدن آنها وجود ندارد.

اساسنامه و آیین نامه انتخاباتی منعی برای حضور سرپرست ها در انتخابات فدارسیون ها ندارد اما وزیر ورزش آنها را به عدم کاندیدا شدن توصیه می کند

توصیه وزیر؛ اصلی که نادیده گرفته می شود

با این حال بسیاری از سرپرست ها به احترام وزیر و حکمی که از او دریافت کرده اند، همین تاکید را سرلوحه کارشان قرار داده اند و در رابطه با انتخابات فدراسیون، صرفا مدیریت برگزاری آن را دنبال کردند اما در این میان بودند افرادی که خلاف آن عمل کردند مانند مهدی مبینی؛ او ۷ آذر سال گذشته به عنوان سرپرست فدراسیون دوومیدانی منصوب شد اما ۲۶ اسفند سال گذشته به قصد نام نویسی به عنوان کاندیدای ریاست این فدراسیون استعفا داد.

شادی پریدر سرپرست فدراسیون شطرنج هم همین برنامه را در سر داشت و حتی برای اجرای آن تا یک بخشی از راه را هم رفت اما در نهایت از تصمیم خود بازگشت. پریدر که ۲۷ آذر سال گذشته به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شد، سه شنبه گذشته (۲۸ فروردین) با اتکا به حمایت اعضای مجمع انتخاباتی و به قصد ورود به انتخابات، تصمیم به استعفا گرفت و حتی آن را به وزیر ورزش هم اعلام کرد اما او بعد از نشستی که یک روز بعد با کیومرث هاشمی داشت، از این تصمیم بازگشت و استعفای خود را پس گرفت.

لزوم رعایت اخلاق مداری

درست است که اساسنامه فدراسیون ها و آیین نامه های انتخاباتی، سرپرست ها را در ورود به انتخابات به عنوان کاندیدا محدود نکرده اند و از طرفی قانون هم نسبت به تاکید و توصیه حتی از طرف وزیر، ارجحیت دارد اما درست و اخلاقی این است که افرادی که حکم سرپرستی خود را از وزیر ورزش دریافت می کنند نسبت به این حکم، ماموریتی که در آن عهده دار شده اند و تاکیداتش جانب اخلاق را رعایت کنند و اگر مخالفتی با آن دارند، اصلا پیشنهاد سرپرستی و حکم آن را پذیرا نباشند.

به هر حال، توصیه وزیر برای عدم ورود سرپرست ها به انتخابات در راستای تشکیل با اخلاق تر مجامع انتخاباتی است و اگر قرار باشد موازین اخلاقی پیش از آن و اینگونه زیر پا گذاشته باشد، نه تنها سنگ روی سنگ بند نمی شود بلکه موجب بروز مشکلاتی از جنس جدید خواهد شد.

کاندیدا شدن سرپرستی که حکم خود را از وزیر دریافت کرده، اخلاقی نیست

یک پیشنهاد؛ برچیده شدن بساط سرپرست ها یا سف و سخت تر کردن توصیه

به گزارش خبرنگار مهر، حضور «سرپرست» ها در راس فدراسیون ها یکی از چالش های همیشگی ورزش در سال های گذشته بوده که نه تنها مدیریت فدراسیون ها را از حالت با ثبات و قابل استناد خود خارج می کند بلکه در بسیاری موارد به واسطه ورود او به انتخابات، چالش هایی را هم پیرامون فدراسیون و رشته مربوطه ایجاد کرده و چه بسا به صورت زیرپوستی منجر به مهندسی شدن انتخابات یا کش و قوس دار شدن خارج از عرف آن شده است.

بنابراین بهتر است وزارت ورزش تصمیمی بگیرد که به واسطه آن یک بار برای همیشه مشکل سرپرست ها از ورزش ایران کنار برود و چه تصمیمی بهتر از «برگزاری به موقع انتخابات فدراسیون ها»؛ اینگونه و اگر انتخابات هر فدراسیون پیش از اتمام دوره چهار ساله رییس برگزار شود اصلا کار به انتصاب سرپرست و ممانعت تاکیدی از ورود او به انتخابات نمی رسد.

البته طبیعی است که بعضا دوره قانونی روسای فدراسیون ها تا پایان چهار سال پیش نمی رود و ممکن است مواردی مانند استعفا، فدراسیون را زودتر از موعد مقرر وارد پروسه انتخابات کند؛ پروسه ای که ناخودآگاه پای سرپرست را به فدراسیون باز می کند. اینجاست که دوباره زخم حضور یا عدم حضور سرپرست در انتخابات سرباز می کند.

پس به جاست پیچ توصیه وزیر برای عدم ورود سرپرست ها به انتخابات سفت و سخت تر بسته شود تا فکر خلاف آن هم به ذهن سرپرست ها خطور نکند چه برسد به اجرای آن؛ درست است که برنامه شادی پریدر در نطفه خفه شد و آنطور که خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده، مهدی مبینی هم با وجود استعفا و نام نویسی رسمی، در انتخابات فدراسیون دوومیدانی شرکت کند اما جنگ اول به از صلح آخر.

کد خبر 6080864 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • حسینی: اینکه عده‌ای مطرح می‌کنند شنبه‌ها تعطیل باشد، جای تعجب دارد + فیلم
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • سریال VAR تمام شدنی نیست
  • کادر فنی تیم ملی منتظر جلسه قلعه نویی با رییس فدراسیون
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • افزایش تعداد گونه گوزن زرد ایرانی در سایت ارسنجان
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • ممنوعیت ورود گردشگران به منطقه دریاچه تار دماوند
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • وزیر «سرپیچی» را در نطفه خفه کرد/سرپرست‌ها رییس فدراسیون نمی‌شوند