حجم مخازن سدهای آذربایجان غربی ۲۴ درصد کاهش دارد
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۰۳۶
یاسررهبردین در گفتگو با خبرنگار مهر حجم آب موجود مخازن سدهای استان را ۶۳۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: با وجود بارشهای سنگین برف در هفتههای اخیر این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال ۲۴ درصد کاهش نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه سد بوکان هم اکنون با ۱۸۶ میلیون مترمکعب در بین سدهای استان بین حجم آب ذخیره شده را دارد، افزود: سد آغ چای خوی ۱۲۳.
۵ میلیون مترمکعب، شهرچای ارومیه ۸۵ میلیون مترمکعب و سد مهاباد ۷۶ میلیون مترمکعب آب دارند.وی افزود: با وجود این میزان افزایش بارش از ابتدای مهر ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ورودی سدهای استان همچنان با کاهش ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو است که با برنامه ریزی دقیق و مدون سعی خواهیم داشت همانند سال گذشته، تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی و حقابه دریاچه ارومیه با تهدید مواجه نشود.
رهبردین با اشاره به آمادگی کامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در مواجهه با سیلابهای احتمالی تصریح کرد: طی ۴ ماه گذشته و از آغاز سال آبی جدید تا به امروز عمده بارش در استان آذربایجان غربی به صورت برف بوده است لذا در رودخانههایی که بر روی آنها در بالا دست سد وجود دارد با مشکل خاصی موجه نیستیم و در صورت بروز سیل، آب جاری شده در پشت مخازن سدها ذخیره سازی خواهد شد.
وی افزود: اما در رودخانههایی که سد وجود ندارد مانند نازلو، باراندوز و گدار، لایروبیهای لازم تا مقطع دریاچه ارومیه و دشتهای سیلابی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تاکید کرد: کنترل سیلاب در داخل محدوده شهری بر عهده شهرداریها است، اما با توجه به اهمیت حفظ سلامت و هم راستا با هم افزایی دستگاههای اجرایی، شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با تمام توان آماده همکاری با شهرداری در مواجهه با سیلاب داخل شهر نیز هستیم.
کد خبر 5411366
تبلیغات در خبربان
منبع: مهر
کلیدواژه: آب منطقه ای آذربایجان غربی ذخیره سدها مطالبات مردم گیلان از دولت بوشهر ویروس کرونا دهه فجر بارش برف خطبه های نماز جمعه آمار کرونا کرمانشاه خراسان رضوی واکسن کرونا برف و کولاک شیوع کرونا مشهد عکس استانها میلیون مترمکعب آذربایجان غربی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
اجاره کلبه چوبی
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
کدام فروشگاههای بینالمللی امکان پرداخت با بیت کوین ارائه میدهند؟
خبر هوشمند فهام
فروش کفش
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
تهیه غذا
دومان سهند
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
کلینیک بتن ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آی پی ثابت برای ترید
خبر بعدی:
استان تهران پس از سیستان و بلوچستان بحرانیترین شرایط آبی را دارد
به گزارش ایرنا، بهزاد پارسا روز دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت آب پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، سرانه مصرف آب آشامیدنی هر فرد در استان تهران را ۱۷۰ مترمکعب اعلام کرد و افزود: استان تهران پس از سیستان و بلوچستان که سرانه مصرف آب آن برای هر فرد ۱۴۰ مترمکعب است، رتبه دوم فقیرترین استان از نظر منابع آبی را در اختیار دارد و این در حالی است که در جهان، سرانه زیر یکهزار مترمکعبی را با عنوان تنش آبی و زیر ۵۰۰ مترمکعب را تنش مطلق یاد میکنند.
این مسئول اظهار داشت: میانگین بارش در استان تهران ۲۸۰ میلیمتر است که در سال آبی جاری، این میزان بارش به ۱۷۹ میلیمتر رسیده که این امر وضعیت مخازن سدها استان را در شرایط بحرانی قرار داده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت موجودی آب مخازن سدهای پنج گانه استان تهران ۶۱۸ میلیون مترمکعب است که بیشترین آن مربوط به سد طالقان با ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که صرفا برای آب آشامیدنی از آن استفاده می شود.
این مسئول با اشاره به تراز منفی ذخیر سدهای استان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان ذخیره آب سدهای استان تهران ۴۰ درصد پائینتر از حد نرمال است و این امر وضعیت تأمین آب را در شرایط بسیار سخت و شکننده قرار داده است.
پارسا ادامه داد: در کل کشور، ۹۰ درصد از آب صرف بخش کشاورزی، هفت درصد آشامیدنی و سه درصد به بخش صنعت و سایربخشها اختصاص دارد ولی در تهران به دلیل بارگذاری جمعیت بالا، ۴۳ درصد از منابع آبی موجود صرف آشامیدن افراد میشود و این امر وضعیت تأمین آب را با مشکل جدی مواجه میکند.
وی اضافه کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، تا سال ۱۴۲۵ جمعیت استان تهران به ۱۹.۵ میلیون نفر میرسد که اگر الگوی مصرف و مدیریت شبکه نیز رعایت شود، با منابع موجود بین ۱۶۰ تا ۴۵۰ میلیون مترمکعب کمبود آب در استان به وجود میآید.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران اظهار داشت: از سال ۱۳۸۵ تا سال گذشته، سه میلیون نفر به جمعیت استان تهران افزوده شده که تامین آب آشامیدنی این افراد به اندازه ذخیره ۲۷۰ میلیون مترمکعبی سد ماملو است و با توجه به نرخ ۲۰ درصدی مهاجرت به استان تهران و این که در ۱۵ سال گذشته ظرفیت جدیدی نیز به استان افزوده نشده، از هم اکنون باید برای آینده چارهای اساسی اندیشید.
پارسا گفت: با توجه به وجود نشتی در سد لار، در صددیم تا با ایجاد تونلی ۲۸ کیلومتری، ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب تخصیصی آب آشامیدنی از این محل تأمین شود.
وی یادآور شد: همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی خود بر لزوم توجه به حوزه آب تأکید داشتند، منابع موجود در کشور باید به تأمین زیرساختهای حوزه آب اختصاص پیدا کند تا ضمن ایجاد شرایط توسعه پایدار برای کشور، امنیت جامعه نیز حفظ شود.