آغاز واکسیناسیون کودکان ۹ سال به بالا در سراسر کشور
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۱۴۹
پژمان عقدک با اشاره به آغاز واکسیناسیون کودکان ۹ سال به بالا از روز شنبه نهم بهمنماه، اظهار داشت: به خانوادههای دارای فرزند ۹ سال به بالا توصیه میشود برای دریافت واکسن کرونا به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی افزود: نوزادی که به دنیا میآید از بدو تولد تا ۱.۵ سال بر اساس تقویم واکسیناسیون، در مقابل برخی بیماریها واکسینه میشوند و واکسن کرونا هم یکی از این واکسنهاست که در شرایط فعلی، کودکان هم باید دریافت کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه واکسن کرونا دارای تائیدیه سازمان غذا و دارو است، گفت: نباید شکی برای خانوادهها در تزریق واکسن بچهها وجود داشته باشد و همیشه افراد آگاه زودتر نسبت به این امر اقدام میکنند و سود آن را هم میبینند.
وی ادامه داد: افراد سردرگم و کسانی که به صحبتهای واهی و غیرعلمی گوش میکنند و مخالف تزریق واکسن به کودکان هستند، تبعات آن را تا پایان این اپیدمی میبینند و خدای نکرده ممکن است فرزندانشان را در اثر ابتلا به کرونا از دست بدهند.
عقدک تصریح کرد: رسانهها باید خانوادهها را در این مورد آگاه کنند و خانوادهها بعد از گذشت ۵ ماه موضوع را ارزیابی کنند و به این نتیجه برسند که کودکانی که واکسینه نزده و زده در چه شرایطی هستند و این درسی میشود برای مرحله بعدی که فراخوان واکسن داده میشود و عدهای از آن سرباز میزنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال در مقابل بیماری کرونا، اظهار داشت: طبق مصوبه کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ و موافقت مقام وزارت متبوع، واکسیناسیون کودکان ۹ سال به بالا از شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۰ در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
وی افزود: واکسنهای مورد تایید این گروه سنی شامل سینوفارم و پاستوکووک و میزان تزریق و فاصله بین دو نوبت طبق معمول و مشابه سایر گروههای سنی است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه واکسیناسیون گروههاس سنی کمتر از ۹ سال به تدریج آغاز میشود، گفت: زمان واکسیناسیون این رده سنی به صورت کتبی به معاونتهای بهداشت دانشگاههای سراسر کشور اعلام خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
طغیان ناگهانی کرونا/ شناسایی بیش از ۱۶هزار و ۷۵۰ بیمار جدید در شبانه روز گذشته
گیلان در پوشش واکسیناسیون رتبه اول را در دنیا دارد۴۷۲۳۱
کد خبر 1597392
تبلیغات در خبربان
منبع: خبرآنلاین
کلیدواژه: واکسن واکسیناسیون ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت واکسیناسیون کودکان ۹ ۹ سال به بالا خانواده ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
کتاب صوتی
فراگمان قسمت 95 سریال قیام عثمان ؛ تیزر سریال Kurulus Osman با زیرنویس فارسی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تهیه غذا
دومان سهند
بهترین سایت کاریابی تهران
اجاره کلبه چوبی
فروش کفش
HPE سیستمهای رایانش سریع و هوش مصنوعی میسازد
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
خرمشهر، شهر نخل و گلوله
حجم معاملات صرافی یونی سواپ از یک تریلیون دلار عبور کرد
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
بازیگران سریال حکم رشد ؛ بیوگرافی و تصاویر
آی پی ثابت برای ترید
هفتاد درصد درآمد شهرداریها متکی به تخلفات ساختمانی است
کلینیک بتن ایران
خبر هوشمند فهام
خبر بعدی:
دو عامل ناپایدارکننده کرونا
عکس آرشیوی است.
دکتر مسعود یونسیان در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: از روی تعداد تلفات روزانه کرونا و تعداد مواردی که روزانه آلوده میشوند میتوان به این نتیجه رسید که شرایط فعلا تحت کنترل بوده و به شرایط باثباتی رسیدهایم.
۲ عامل ایجاد ناپایداری در شرایط کنترلی کرونا
وی با بیان اینکه دو عامل میتواند منجر به ناپایداری این شرایط باثبات شود، گفت: یک عامل این است که واریانت جدیدی جایگزین ویروس فعلی یعنی اُمیکرون شود که اولا سرایتپذیری بیشتری داشته باشد و از نظر ساختار آنتیژنی هم با ویروس قبلی تفاوتهایی داشته باشد که بدن آن را نشناسد و ایمنی ناشی از واکسن یا حاصل از ابتلا به اُمیکرون نتواند از ابتلا به آن پیشگیری کند. عامل دوم هم که میتواند منجر به شکستن این تعادل شود، این است که گذر زمان باعث کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسن یا ابتلا شود. هر یک از این دو اتفاق که رخ دهد، شرایط ما به سمت بیثباتی میرود.
۲ شرط برای ادامه کنترل کرونا
یونسیان افزود: بنابراین فعلا شرایط باثبات است و به نظر میرسد که در حال حاضر نیاز به محدودیت جدیدی از نظر تعطیلی فعالیتها و ... نداریم، اما دو شرط در این شرایط باید مورد توجه قرار گیرد؛ شرط اول این است که در حین انجام فعالیتهایمان، مواردی مانند افزایش تهویه، افزایش فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک در فضاهای بسته را انجام دهیم. این اقدامات ضروری است که همچنان باید آنها را انجام دهیم تا شرایط کنترلی دچار مشکل نشود. در عین حال شرط دوم این است که مسئولان باید نسبت به آلارمی که کارشناسان بهداشتی میدهند، حساس باشند. پیش از این هم اتفاق افتاده بود که کارشناسان بهداشتی موج بزرگی را پیشبینی میکردند، اما مسئولان توجهی نکرده و مثلا مدارس را بازگشایی کردند. بنابراین باید در تصمیمگیریها نظرات کارشناسی مورد توجه قرار گیرد. باید توجه کرد که گاهی کارشناسان بحران را زودتر میبینند و ممکن است مردم عادی دو هفته بعد آن را ببینند. با رعایت این دو شرط میتوانیم فعالیتهای عادی جامعه را انجام دهیم.
کووید ۱۹ در جهان؛ در مرحله کنترل
وی با بیان اینکه هنوز سیگنال خطرناکی درباره کرونا دیده نمیشود و میتوان گفت که تقریبا کرونا در کل دنیا کنترل شده است، گفت: البته افزایشی در جنوب قاره آفریقا داشتیم که ناشی از این است که آنها هنوز پوشش مناسبی از واکسیناسیون ندارند. در مجموع میتوان گفت که در کل دنیا در شرایط کنترل بیماری کووید ۱۹ هستیم.
وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور
یونسیان درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور، گفت: قطعا اینکه هنوز برخی از افراد در کشور ما واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، میتواند نگرانکننده باشد، اما مساله مهم این است که درصد قابل ملاحظهای از جمعیت کشور هم به کرونا مبتلا شدند و حتی برخی افراد به فرم خفیف کرونا مبتلا شدند و خودشان هم متوجه نشدهاند. باید توجه کرد که هر ابتلا مانند یک واکسن عمل میکند. بنابراین بسیاری از افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردند یا واکسیناسیونشان کامل نشده، اگر قبلا به کرونا مبتلا شده باشند، درجات نسبی از مصونیت و ایمنی را دارند. نکته دیگر این است که افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردند یا ناقص واکسن تزریق کردهاند، اگر به کووید ۱۹ مبتلا شوند، به فرم شدیدتر بیماری مبتلا میشوند. در حالی که افرادی که واکسن تزریق کردهاند، ممکن است با گذشت زمان به فرمهای خفیفتر کرونا مبتلا شوند. بنابراین زمانیکه شرایط تزریق واکسن فراهم بوده و هست، افرادی که واکسن تزریق کردهاند یا به بیماری مبتلا نمیشوند یا به فرمهای بسیار خفیف مبتلا میشوند.
وی درباره میزان اثربخشی واکسن کرونا و احتمال تزریق سالانه دزهای بوستر واکسن کرونا، گفت: در حال حاضر پاسخ به این سوالات کاملا مشخص نیست. زمانیکه ما مطالعهای را در یک بازه زمانی انجام میدهیم، میتوانیم آن را به همان بازه زمانی تعمیم دهیم. هنوز نمیدانیم که مصونیت حاصل از واکسن کرونا چقدر است. البته تصورمان این است که باید واکسن کرونا را هم مانند آنفلوآنزا به صورت سالانه تمدید کنیم، اما در عین حال ممکن هم هست که نیاز به تمدید سالیانه نداشته باشد.
یونسیان ادامه داد: واکسنی مانند واکسن آنفلوآنزا که به صورت سالانه تمدید میشود، به این دلیل است که آنقدر ویروس آنفلوآنزا جهش پیدا میکند که هر سال با ویروسی مواجه میشویم که با ویروس سال قبل متفاوت است و اینطور نیست که ایمنی ناشی از واکسن آنفلوآنزا از بین برود، بلکه ویروس تغییر پیدا کرده است. حال آیا برای کرونا هم اینقدر تغییرات سالانه داریم یا خیر، هنوز مشخص نیست و اطلاعاتمان کافی نیست. البته به نظر میرسد که واکسیناسیون علیه کرونا نیاز به تمدید داشته باشد، اما اینکه سالانه یا دو سال یکبار و... باشد، باید منتظر اطلاعات و مطالعات بیشتر باشد.
وی گفت: در حال حاضر اتفاق نظری که بین اغلب دانشمندان وجود دارد، بحث تزریق سه دز واکسن برای کل جامعه و تزریق دز چهارم برای افراد سالمند و بیماران دارای نقص سیستم ایمنی است.