نقطهزنی مالیاتی به نفع تولید
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۳۲۰
ایران تنها کشور دنیاست که افراد بابت سود دلالی یک ریال مالیات پرداخت نمیکنند همین امر موجب شد تا در چند سال اخیر بر سراشیبی نقدینگی موجود در کشور به سمت فعالیتهای غیرمولد افزوده شود و سرمایههای مردم بهجای به گردش درآمدن در فعالیتهای تولیدی تبدیل به دلار، طلا، سکه، رمزارز، مسکن و... شود.
طرح مالیات برعایدی سرمایه از خردادماه ۱۳۸۸ برای اخذ مالیات از سوداگری مسکن مطرح و سپس به دیگر بازارهای موازی تسری داده شد، ولی تاکنون باوجود مطرحشدن در دولتهای مختلف، هنوز به تصویب نرسیده و همچنان در مجلس منتظر ارائه در صحن علنی است.
این مالیات در بیش از ۱۸۰ کشور و اقتصادهای توسعهیافته جهان در حال اجراست ولی هنوز برای مردم در کشور ما ناشناخته است و شبهات زیادی درباره آن وجود دارد که مهمترین آن، این است که همه اموال و دارایی مردم قرار است بهزودی مشمول مالیات شود درصورتیکه این نوع پایه مالیاتی به مالیات اغنیا معروف است و به مردم اصابت نمیکند.هدف؛فقط ۵ درصد مردم
یک کارشناس مالیاتی در گفتوگو با خبرنگار قدس با تأکید بر اینکه سازوکار این پایه مالیاتی بهگونهای است که گروه هدف آن، تنها سوداگران هستند، میافزاید: آنطور که از متن این طرح برمیآید بیش از ۹۵درصد مردم مشمول مالیات برعایدی سرمایه نمیشوند و فقط سوداگران در ذیل این قانون موظف به پرداخت این مالیات میشوند، آن هم در شرایطی که بر انجام فعالیت دلالی و سفتهبازانه خود اصرار داشته باشند. در طرح مالیات برعایدی سرمایه با سالمسازی بازار در سمت عرضه و تقاضا و معافیت تولیدکنندگان واقعی شامل سازندگان مسکن، فروشندگان مجاز طلا، ارز و خودرو، به افرادی که فعالیت مولد انجام میدهند و رفتار سوداگرانه ندارند معافیت داده شده است.
فعالیت غیرمولدترین بازارها در کشور بدون مالیات
جبرئیلی با اشاره به اینکه تاکنون در کشور ما از غیرمولدترین و پربازدهترین امور مالیات گرفته نمیشد، میافزاید: قانون مالیات برعایدی سرمایه سبب میشود تا انگیزه سرمایهگذاری در بازارهای موازی و سفتهبازی و داراییهای غیرمولد کاهش یابد و بخشی از این سرمایهگذاری از جبهه رقیب به بخش تولیدی هدایت شود.
در غیاب قانون و جذابیت سوددهی سرمایهگذاری در بازارهای موازی همچون ملک، خودرو، طلا و ارز آن هم بدون پرداخت مالیات سبب شد تا این بازارها به رقیب جدی تولید در کشور بدل شوند. پس از بالا رفتن غیرمنطقی حجم نقدینگی در اقتصاد، پدیدهای به نام سرمایههای سرگردان در کشور شکل گرفت که هرروز به سمت یکی از بازارها هجوم میبردند. با ادامه این وضع خیلی از شرکتهای تولیدی نیز از بیم ورشکستگی ترجیح دادند سرمایههای این بخش را به سمت فعالیتهای سفتهبازانه هدایت کنند.
دلالان برای فرار از مالیات قولنامهای کار میکنند
آنطور که جبرئیلی میگوید اصلیترین منابع مالیات برعایدی سرمایه، مالیات برعایدی مسکن است، چراکه از هر ۱۰خریدار مسکن تنها ۳نفر برای استفاده شخصی اقدام به خریداری واحد مسکونی میکنند و بقیه بهقصد افزایش دارایی خود در این بازار سرمایهگذاری میکنند. وی میگوید: ورود این حجم بالا از تقاضای سرمایهای، تقاضای مؤثر خرید خانه شامل تقاضای زوجهای جوان و خانوارهای فاقدمسکن را از بازار خارج میکند. وی درباره تأثیر این طرح بر بازار مسکن میگوید: هنوز این طرح اجرایی نشده بسیاری از دلالان در این حوزه حساب کار دستشان آمده و دارند به شکل قولنامهای کار میکنند تا بتوانند به کارشان ادامه دهند. به همین دلیل اگر قرار است قانون بهدرستی اجرا شود، باید به شکلی باشد که جلو راههای فرار گرفته شود. جبرئیلی در پاسخ به این پرسش که نگاه دولت به درآمدهای حاصل از این بخش چگونه است، میافزاید: یکی از راهکارهای دولتهای دنیا برای کنترل تقاضای سرمایهای، استفاده از مالیاتهای تنظیمی است و دولت زیاد روی درآمدهای این بخش حساب نمیکند. اصولاً این نوع مالیات بهقصد تنظیمگری اقتصاد و حمایت از تولید و درنهایت برقراری عدالت مالیاتی دریافت میشود. با اجرای این طرح سرمایههای سرگردان کنترل شده و شکست تولید در سنوات گذشته جبران میشود.
هدایت سرمایههای راکد به سمت تولید
رزاقی، کارشناس مالیاتی نیز در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه کشورهای جهان برای تنظیم اقتصاد، تضعیف فعالیتهای غیرمولد و هدایت سرمایهها به سمت فعالیتهای تولیدی، از ابزار مالیات استفاده میکنند، میافزاید: از هر مالیاتی درآمد بدست میآید ولی نقش مالیات برعایدی سرمایه در این میان بیش از آنکه نقش درآمدی باشد، نقش تنظیمی و اصلاحی است.
این کارشناس مالیاتی هدف این مالیات را هدایت سرمایههای راکد به سمت تولید دانسته و میافزاید: جلوگیری کردن از سوداگری در بخش مسکن، سکه و ارز نیز از دیگر اهداف دولت برای وضع کردن مالیات برعایدی سرمایه است.
وی با تأکید بر اینکه مالیات برعایدی سرمایه درحقیقت اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم حساب میشود و طرح جدیدی نیست، میافزاید: در این اصلاحیه سعی شده برخی موارد مبهم قانون روشن و برخی نیز اصلاح شود و بیشتر جنبه تنظیمگری دارد.
ضرورت در نظر گرفتن تخفیف مالیاتی برای تولیدی
محمدهادی سبحانیان، اقتصاددان و معاون سابق مرکز پژوهشهای مجلس نیز دراینباره میگوید: همانطور که در حال غیرجذاب کردن سوداگری هستیم باید فضای کسبوکار را تسهیل کنیم و موانعی که بر سر شروع کار اقتصادی قرار دارد را از جلو کسبوکارها برداریم. حتی تخفیفات مالیاتی برای فعالیتهای اقتصادی و تولیدی درنظر گرفته شود و بهطور مثال نرخ مالیاتی آنها را از ۲۵درصد به نرخ پایینتری کاهش دهیم. مجموع این اقدامها کمک خواهد کرد تا فعالیتهای اقتصادی در کشور جذاب شود.
تبلیغات در خبربان
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: تولید مالیات برعایدی سرمایه سرمایه گذاری
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
آپارتمانهای منطقه ۲ تهران چند؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
کتاب صوتی
فروش کفش
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
دومان سهند
خرمشهر، شهر نخل و گلوله
خبر هوشمند فهام
حجم معاملات صرافی یونی سواپ از یک تریلیون دلار عبور کرد
آی پی ثابت برای ترید
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
بازیگران سریال حکم رشد ؛ بیوگرافی و تصاویر
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
کلینیک بتن ایران
تهیه غذا
فراگمان قسمت 95 سریال قیام عثمان ؛ تیزر سریال Kurulus Osman با زیرنویس فارسی
اجاره کلبه چوبی
HPE سیستمهای رایانش سریع و هوش مصنوعی میسازد
بهترین سایت کاریابی تهران
خبر بعدی:
عملیاتی شدن صدور قبض تجمعی در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان
معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: صدور قبض تجمعی در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان، عملیاتی شد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، افشین خدامرادی، با بیان اینکه در اجرای بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه سال 1401 و متناظر آن، بند (ح) تبصره (6) قانون بودجه سال 1400 و دراستای سهولت پرداخت قبوض مالیات تکلیفی پزشکان، امکان صدور قبوض تجمعی در سامانه مالیات تکلیفی پزشکان پیاده سازی شده و از تاریخ بیستم اسفندماه سال گذشته، عملیاتی شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی افزود: از این پس، مراکز درمانی می توانند با ثبت اطلاعات پرداخت پزشکان و با انتخاب عملیات صدور قبض تجمعی، بر اساس اطلاعات ثبت نام پزشکان محترم و پراکندگی آن ها در ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور، نسبت به صدور قبوض تجمعی اقدام نمایند و به واسطه ابرازهای پرداخت تعبیه شده در این سامانه نظیر پرداخت آنلاین از درگاه های مختلف، چک و ... پرداخت این قبوض را انجام دهند.
معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: پس از وصول مبالغ مندرج در قبوض تجمعی، به ازای هریک از پزشکان ثبت شده در این قبوض، مبلغ پرداختی به حساب هریک از پزشکان منظور خواهدشد؛ شرط ضروری جهت ثبت قبوض پرداختی به پرونده مالیاتی پزشکان، بهره برداری از سامانه مالیات تکلیفی پزشکان و تکمیل عملیات پرداخت از طریق این سامانه، توسط مراکز درمانی خواهد بود.
انتهای پیام/