قدرت جادویی خانواده
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۳۳۹
پویانمایی «افسون» یکی از جدیدترین تولیدات کمپانی والت دیزنی است که توانسته دور ماراتن جشنوارههای جهانی فیلم را با موفقیت طی کند و در آخرین رویداد هم جایزه بهترین انیمیشن گلدن گلوب را بگیرد.
نکته مهم درباره این انیمیشن این است قهرمانهای دیزنی به انسانهای معمولی نزدیکتر شدهاند و «افسون» قصه دختری کلمبیایی به نام «میرابل» را تعریف میکند که با وجود قدرتهای جادویی دیگر اعضای خانواده، او از این موهبت بیبهره است اما خانوادهاش را از خطر گسستگی نجات میدهد.
نگاه به خانواده و اهمیت روابط خانوادگی در این پویانمایی از قدرتهای جادویی هم فراتر نشان داده شده است؛ در واقع این پویانمایی میگوید جادوی اصلی در خانواده است. درباره توجه والت دیزنی به مفهوم خانواده و اینکه چرا خانواده در تولیدات نمایشی جهان غرب، مفهومی باارزش نشان داده میشود با «محمدحسن یادگاری» کارشناس رسانه و پژوهشگر حوزه ابرقهرمانی گفتوگو کردیم که میخوانید.تکیه بر توانایی فردیکارگردان مجموعه مستند «در سرزمین سرگرمی» با بیان اینکه «افسون» یک پویانمایی خوب و دیدنی با محوریت خانواده است، میگوید: ماجرای تواناییهایی جادویی و ابرقهرمانی در انیمیشنهای دیزنی و کمیکهای «مارول» و «دی سی» پیشینهای طولانی دارد. در encanto یا افسون، قصه دختری به نام میرابل را میبینیم که در یکی از مناطق آمریکای جنوبی زندگی میکند و همه اعضای خانوادهاش، قدرت جادویی مختص خودشان را دارند اما او هیچ توانایی خارقالعادهای ندارد.
به گفته یادگاری، این انیمیشن با محوریت تکیه بر توانایی فردی و اعتماد بهنفس میرابل، تلاش میکند نهاد خانوادهای که رو به از هم پاشیدن است را حفظ کند.
او اضافه میکند: خانه و خانواده در این پویانمایی یک مفهوم کلیدی است و شخصیت اصلی قصه بدون داشتن مهارتی خارقالعاده میتواند بر مشکلات فائق آید درحالیکه دیگر اعضای خانوادهاش با داشتن قدرتهای ابرقهرمانی از توانایی حل این مشکل عاجزند.
ارزش مفهوم خانواده
یادگاری معتقد است خانواده یکی از نهادهای مهم هر جامعهای است اما در جوامع مختلف، این اهمیت به شیوههای مختلفی نمود مییابد و توضیح میدهد: در فیلمهای آمریکایی از دید صنعت رسانهای به این نتیجه رسیدهاند که احترام به نهاد خانواده بهویژه برای مخاطب کودک و نوجوان موجب جذب بیشتر تماشاگر میشود. ضمن اینکه خانواده، مفهوم ارزشمندی است بهویژه برای جامعه آمریکایی چون به نسبت جوامع اروپایی و شرق آسیا، جامعه اخلاقمدارتری است، توجه کنید که این مقایسه را با کشورهای خاورمیانه ندارم بلکه به نسبت جوامع اروپایی میگویم.
او میافزاید: از نظر قوانین حمایت از خانواده، اسباب رفاه و تعریف خانواده، جامعه آمریکایی به نسبت جوامعی که ذکر کردم قویتر است چون نهاد خانواده جزو امنیت ملی آن حساب میشود و برایش برنامهریزی و هزینه میکند، در واقع نهاد خانواده را در سیاستگذاری فرهنگی، هنری و اقتصادی خودشان میببیند.
نویسنده کتاب «ابرقهرمانان آمریکایی چگونه ساخته میشوند؟» با بیان اینکه نهاد خانواده و حتی خانواده با تعاریف مدرن آن (خانوادههای تک والد) نه فقط در انیمیشنهای کودک و نوجوان که در فیلمهای ژانر بزرگسال آمریکا هم مورد توجه است، میگوید: از این منظر ممکن است در سینمای هالیوود، اخلاق زیرسؤال برود اما منافع ملیاش زیرسؤال نمیرود و مفهوم خانواده جزو منافع ملی آمریکاست.
نقشه دیزنی برای جهان
به گفته این پژوهشگر، والت دیزنی به دنبال تصویرسازی از کل جهان است چون دنیای دیزنی، جهان سینمایی دی سی و دنیای سینمایی مارول داریم. الان که کمپانی مارول، موضوع Multiverse یا جهانهای موازی را به میان میآورد هنوز کمپانی دیزنی وارد این حیطه نشده است اما حرفش این است که من برای جهان، نقشه و دنیایی را میسازم که همه رنگها، ادیان، نژادها و ملیت ها را دربرمیگیرد. یادگاری توضیح میدهد: مثلاً اگر شخصیت «نمو» برای استرالیاست، «مولان» را برای چین و «آناستازیا» را برای روسیه طراحی میکند، شخصیت «علاءالدین» را برای خاورمیانه میسازد و «گربههای اشرافی» را برای انگستان، «گوژپشت نتردام» را به فرانسه نسبت میدهد و «شیرشاه» را به آفریقا، در جدیدترین انیمیشنش هم «میرابل» یک دختر کلمبیایی است.
در واقع دیزنی دارد یک تصویرسازی کلی برای دنیا انجام میدهد و نقشه جهان دیزنی هم وجود دارد، نقشهای که برای همه جهان تصویرسازی میکند و به بهترین شکل هم کارش را انجام میدهد.
او درباره اینکه چرا شخصیت «میرابل» در افسون، وجوه ابرقهرمانی ندارد و تواناییهایش در حد یک انسان واقعی است، میگوید: یکی از دلایل در بحث انسانی شدن شخصیتهای دیزنی این است که تولیدات این کمپانی بنا داشت نسلهای مختلف مخاطبانش را با تصویر جادو و قدرتهای ابرقهرمانی به زندگی فانتزی نزدیک کند اما به این نتیجه رسید که نمیشود و «افسون» نشان میدهد جهان فانتزی است اما ممکن است تو فانتزی و ابرقهرمان نباشی ولی میتوانی در این جهان فانتزی، انسان تأثیرگذاری باشی.
۵ جهانی آشنا برای مخاطب
به گفته این کارشناس رسانه برای سازندگان این انیمیشن بحث همذاتپنداری مخاطب با اثر، اهمیت زیادی دارد تا تماشاگر بتواند ارتباط بهتری با محتوا برقرار کند، ضمن اینکه شرکت دیزنی هم با بیشتر شدن مخاطبانش میتواند فروش بیشتری از اکران این محصول داشته باشد.
یادگاری در پایان یادآور میشود: بسیاری از نوجوانهای جهان در تصوراتشان دوست دارند عنکبوتی آنها را نیش بزند و به قدرتهای جادویی برسند و شبیه اسپایدرمن شوند اما چنین اتفاقی در جهان واقع رخ نمیدهد، وقتی چنین اتفاقی نمیافتد کمپانیهایی مانند دیزنی برای نگه داشتن مشتریهایشان، قصهای میسازند که مخاطب با جهان آن همذاتپنداری بیشتری کند؛ یک جهان فانتزی که شخصیتهایی با تواناییهای انسانی میتوانند در آن اثرگذار باشند.
تبلیغات در خبربان
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: والت دیزنی نهاد خانواده
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
تهیه غذا
آی پی ثابت برای ترید
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
کدام فروشگاههای بینالمللی امکان پرداخت با بیت کوین ارائه میدهند؟
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
اجاره کلبه چوبی
خبر هوشمند فهام
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
فروش کفش
کلینیک بتن ایران
دومان سهند
خبر بعدی:
تصاویر | رکوردداران پرجمعیتترین خانوادههای جهان | مصرف روزانه ۹۰ کیلوگرم برنج فقط در یک خانواده!
همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: دیدن خانوادههای پرجمعیت که تا همین چند دهه قبل در ایران و دیگر کشورهای جهان اتفاقی عادی بود، مدتی است که به یک پدیده شگفتانگیز تبدیل شده و اخبار چنین خانوادههایی توجه مردم را به خود جلب میکند؛ با این حال همان زمان هم برخی خانوادهها عجیب بودند.
مثلا والنتینا و فئودور واسیلیف در ۱۷۶۵ (بیش از دو قرن پیش) رکورد بیشترین فرزندی را که یک زوج به دنیا آورده است، در اختیار دارند. این زوج بین سالهای ۱۷۲۵ تا ۱۷۶۵ در مجموع ۶۹ فرزند به دنیا آوردهاند که از شانزده جفت دوقلو، هفت مجموعه سه قلو و چهار مجموعه چهار قلو تشکیل شده بود، یعنی در مجموع ۲۷ تولد. ۶۷ کودک از ۶۹ کودک از دوران نوزادی جان سالم به در بردند. ظاهرا آقای واسیلیف همسر دومی هم داشته و با او نیز ۱۸ بچه به دنیا آورده! البته این ادعاها قابل مناقشه است، زیرا سوابق خانوادگی در آن زمان به خوبی نگهداری نمیشدند، با این حال فهرست پرباری از این خانوادههای پرجمعیت گردآوری شده است.
اگرچه خانواده واسیلیف تلاش زیادی کردند اما شانس هم با آنها یار بوده و چند قلوزایی توان محدود بیولوژیک مادران این خانواده را تقویت کرده؛ با این حال، رکورد بزرگترین خانواده جهان متعلق به یک خانواده هندی است. آقای زیونا که سال گذشته از دنیا رفت، در ۱۷ سالگی با همسر اول خود زاتیانگی ازدواج کرد و در طول سالها بزرگترین خانواده زنده را با ۳۸ همسر و ۸۹ فرزند تشکیل داد. برخی گزارشها این اعداد را بیشتر ذکر کردهاند.
خانواده بزرگ زیونا تا ۲۰۰ پوند (۹۰ کیلوگرم) برنج و ۱۳۰ پوند (۵۸ کیلوگرم) سیب زمینی در روز مصرف میکنند و همگی در کنار هم و در یک ساختمان ۱۰۰ اتاقه ساکن هستند. این خانواده روستایی بیشتر محصولات مورد نیاز خود را از حیوانات و زمینهای خود تامین میکنند.
تصاویر | پدرِ بزرگترین خانواده جهان با ۳۸ همسر و ۸۹ فرزند درگذشتدر سال ۲۰۱۶، مریام ناباتانزی از اوگاندا با ۴۴ فرزند در فهرست پرفرزندترین مادران جهان قرار گرفت. او که تا ۳۶ سالگی ۴۴ نوزاد (۴۳ کودک در قید حیات) به دنیا آورده بود، از یک بیماری ژنتیکی نادر رنج میبرد و چند قلو به دنیا میآورد. وقتی مقامات اوگاندا متوجه شدند که پدر، این خانواده بسیار بزرگ را ترک کرده، آنها را مورد حمایت قرار دادند. بعد از آن بود که مریام در ۴۰ سالگی تحت درمان قرار گرفت و بهبود یافت.
در میان خانوادههای پرجمعیت معاصر، نام رادفورد هم مشهور است. نوئل و سو رادفورد زمانی که کم سن و سال بودند با هم آشنا شدند و مدت زیادی منتظر تشکیل خانواده نماندند. سو فقط ۱۴ سال داشت که اولین فرزندشان کریستوفر را به دنیا آورد. آنها بزرگترین خانواده بریتانیا با ۲۲ فرزند هستند که در این در میان فرشته کوچک آنها، الفی، مرده به دنیا آمده بود. این خانواده یک اقامتگاه بزرگ دارند که قبلا خانه سالمندان بوده و مخارج زندگی را هم از طریق یک نانوایی موفق به نام شرکت رادفورد پای تامین میکنند.
جورجیانا واکارو ۴۶ ساله هم مادری رومانیایی است که نامش در فهرست مادرانی با بیش از ۲۰ فرزند ثبت شده؛ این خانواده که در خانهروستایی و ۸ اتاقه ساکن هستند با کمک هزینه دولتی زندگی خود را میگذرانند. فرزند اول این خانواده پسری است که چند سال قبل ازدواج کرد و پدر این خانواده سالی دو بار برای کار به خارج از کشور سفر میکند. جورجیانا در آخرین مصاحبه خود با رسانههای رومانی از ذوقی که برای فرزندآوری و بزرگ کردن آنها دارد گفته و تاکید کرده کار او با وجود خواهر و برادرهای بزرگتر چندان هم سخت نیست. در این کشور خانواده دیگری هم هستند که با ۱۸ فرزند رتبه دوم را در اختیار دارند.
خانواده بیت در آمریکا آنقدر از جذابیتشان مطمئنند که یک برنامه تلویزیونی راه انداختهاند. والدین این خانواده ۱۹ فرزندی، گیل و کلی جو، در ابتدای دهه سوم زندگی خود بودند که ازدواج کردند و حتی در خواب هم نمیدیدند که چنین خانواده بزرگی داشته باشند. یک سال بعد و با تولد اولین فرزندشان آنچنان حس خوبی پیدا کردند که تصمیم گرفتند فرزندان بیشتری داشته باشند.
برخی پژوهشها (منتشر شده در ژورنال کتابخانه ملی پزشکی آمریکا) ثابت کردند که جذب بزرگسالان به صورت گرد و معصوم نوزادان دلیلی بیولوژیکی دارد. به هر حال بیتها از آن زمان، ۱۹ فرزند و ۱۰ نوه دارند و انتظار دارند به زودی به ۴ نوه دیگر نیز خوشامد بگویند.