رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: تا کِی معتاد متجاهر را جمع کنیم و دوباره رها شوند؟/ایرانگردی معتادان با تغییر فصل!
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۴۹۳
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: نزدیک چهار سال است که پیشنویس تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر توسط پلیس، دادستانی کل و ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه شده و هرچهزودتر باید در مجلس ارائه و تصویب شود تا این شرایط بهبود پیدا کند. - اخبار اجتماعی -
سردار مجید کریمی در گفتوگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که آیا در تهران یا دیگر نقاط کشور، مناطقی وجود دارد که معتادان متجاهر در آن تسلط داشته باشند و پلیس به نوعی حضور کم رنگی داشته باشد، اظهار کرد: اشکال کار روی تفسیر واژه "معتاد متجاهر" است، معتاد متجاهر یعنی فردی که تجاهر به اعتیاد دارد، بیخانمان است، نای حرکت ندارد، گوشهای افتاده و نمیتواند تکان بخورد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی کشور افزود: همکاران بنده تا به حال، تعداد فراوانی جمعآوری معتاد متجاهر داشتند و چنین چیزی را مشاهده نکردند که معتادان متجاهر بخواهند اسلحه دست بگیرند یا منطقهای را قُرُق کنند البته به واسطه خلاءهای قانونی و ضعف قانون این معضل را شاهدیم که معتادان متجاهر برخی مناطق را به پاتوق تبدیل کردهاند و پلیس هرچه این افراد را جمعآوری کند، آنها را تحویل مراکز نگهداری و درمان دهد، بلافاصله بعد از سه ماه این افراد رهاسازی میشوند و دوباره در همان محل حضور پیدا میکنند.
رهاسازی معتادان متجاهر پس از 10 تا 20 بار بازداشت
وی تصریح کرد: معتادان متجاهری وجود دارند که پلیس 10 تا 20 بار آنها را بازداشت کرده و تحویل مراکز بازپروری داده است اما به دلیل عدم وجود برنامه برای صیانت پس از خروج آنها، عدم حرفهآموزی، عدم نظارت بر آنها، عدم ارتباط با خانواده و نظارت بر خانوادهها، پس از ترک و درمان، این چرخه معیوب است.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: برای اینگونه معتادان متجاهر هرچهقدر هزینه صرف شود یا در دوره درمان در مراکز مختلف مراقبت ببینند، پس از رها شدن در جامعه، مجدد به حالت اولیه برمیگردد و انگار پول کشور را دور میریزیم.
پلیس تا چه زمانی باید معتادان متاجهر را جمع کند؟
کریمی، بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر، فرآیندهای درمان و پیشگیری را یک ضرورت جدی دانست و گفت: بالاخره باید تکلیف ما روشن شود، پلیس تا کِی باید این افراد را جمع کند، در نهایت باید یک حد توقف داشته باشد و در جایی کار مشخص شود؛ سالیان متوالی است که این اتفاق روی میدهد و متأسفانه این چرخه هنوز معیوب است.
به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، بر اساس برآورد پلیس حدود 65 هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور وجود دارد که بین 20 تا 21 هزار معتاد متجاهر در تهران هستند.
کوچ معتادان متجاهر برای فرار از سرما
این مقام انتظامی بیان کرد: جالب است بدانید جمعیت مذکور معتادان متجاهر شناور است و در فصول سرد جابهجا میشود یعنی از استانهای سرد به استانهای گرم میروند حتی بخشی از معتادان متجاهر که در تهران جمعآوری میشوند، اصلاً ساکن تهران نبوده و خانواده آنها تهران نیستند یا اینکه در فصولی همچون زمستان به شهرستانهایی میروند که هوا در آنجا گرمتر است.
کریمی متذکر شد: اگر تمام دستگاهها با یکدیگر همسو و یکپارچه شوند، کار ساماندهی این افراد به راحتی انجام خواهد شد.
وی افزود: نزدیک چهار سال است که پیشنویس تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر توسط پلیس، دادستانی کل و ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه شده و هرچهزودتر باید در مجلس ارائه تصویب شود تا این شرایط بهبود پیدا کند و از این وضعیت خارج شویم.
رئیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی کشور عنوان کرد: با کسی که علیه مردم و پلیس از سلاح استفاده میکند، حتماً باید برخورد جدی شود، تا زمانیکه هزینه ارتکاب جرم پایین باشد، فرد به خود اجازه میدهد هرگونه رفتار نابهنجاری را در جامعه مرتکب شود و این داستان ادامه پیدا میکند.
دادستان کل: چرا معتاد متجاهر به خاطر کمبود مرکز بازپروری به زندان میرود؟دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: 10 اردوگاه برای معتادان متجاهر احداث میشودانتهای پیام/
تبلیغات در خبربان
منبع: تسنیم
کلیدواژه: معتاد معتاد متجاهر پلیس مبارزه با مواد مخدر مواد مخدر قاچاق مواد مخدر معتاد معتاد متجاهر پلیس مبارزه با مواد مخدر مواد مخدر قاچاق مواد مخدر رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر معتادان متجاهر معتاد متجاهر
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
دومان سهند
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
خبر هوشمند فهام
کلینیک بتن ایران
اجاره کلبه چوبی
آی پی ثابت برای ترید
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
فروش کفش
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کدام فروشگاههای بینالمللی امکان پرداخت با بیت کوین ارائه میدهند؟
تهیه غذا
خبر بعدی:
عدم همافزایی نهادها عامل افزایش تعداد معتادان متجاهر تهران
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران گفت: هر یک از این دستگاهها وظایفی را برعهده دارند و عدم همافزایی نهادها عامل افزایش تعداد معتادان متجاهر تهران میشوند. - اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد احمدی صدر در حاشیه بازدید از مراکز ساماندهی معتادان متجاهر با اشاره به وضعیت تهران، اظهار کرد: در سطح تهران شاهد آسیبهای اجتماعی هستیم و در سالهای اخیر تعداد معتادان متجاهر افزایش چشمگیری داشته و در گذشته فضایی وجود داشت که برای معتادان متجاهر نباید پولی خرج کرد.
وی با بیان اینکه دستگاههای متولی بسیاری برای ساماندهی معتادان متجاهر وجود دارد اما دستگاههایی که وظیفه ساماندهی معتادان متجاهر را برعهده داشتهاند در کنار یکدیگر قرار نگرفته بودند، تصریح کرد: هر یک از این دستگاهها وظایفی را برعهده دارند و عدم همافزایی نهادها منجر به افزایش تعداد معتادان متجاهر تهران شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران افزود: با کمک شهرداری این نهادها کنار یکدیگر قرار گرفتند و در بستر یک قرارگاه فاصله میان دستگاهها کاسته شد. به دنبال آن 280 مصوبه ایجاد و 83 درصد آنها اجرایی شد، این مصوبهها در حالی اجرا شدند که در گذشته برای اجرای آنها بیش از 6 ماه زمان لازم بود.
احمدی صدر با بیان اینکه در مدل قرارگاهی تمامی مدیران به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط دارند، تصریح کرد: کلمه جهادی به معنای ارتباطگیری بدون واسطه است. اگر بنا بود با نامهنگاری کارها پیش برود، هرگز اقداماتی که اکنون رخ داده اتفاق نمیافتاد.
وی با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر در سالهای گذشته، گفت: در سالهای اخیر معتادان متجاهر چند ماهی در مراکز نگهداری میشدند و پس از آزادی مجدد به سمت مواد مخدر میرفتند اما اکنون سیر تربیتی منسجم برای بازگشت معتادان متجاهر به خانواده ایجاد شده و به دنبال این هستیم که معتادان را رها نکنیم.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: ما ابتدا باید جسم معتادان را سالم کنیم و سپس سالمسازی هویتی و توانمندسازی را اجرایی کنیم. هیچگاه در گذشته این دغدغه وجود نداشت که خود را نسبت به معتادان موظف بدانیم البته جمعآوری معتادان متجاهر به موضوعات متعددی بستگی دارد.
احمدی صدر با اشاره به جمعآوری معتادان متجاهر، افزود: در جلسات قرارگاه بنا شد شهرداری پیشقدم شود تا معتادان منع پذیرشیها که بخشی از آنها شامل رخم باز هستند جمعآوری شوند و مرکزی تحت عنوان یاور شهر 3 برای جمعآوری این افراد ایجاد شد.
وی افزود: همچنین آن دسته از معتادان کمتر از 18 سال نیز شناسایی شدند و به این مرکز میآیند و مرکز طراوت برای بانوان ایجاد شده و علاوه بر مراکز یاور شهر مرکز شفق نیز به شهرداری تهران واگذار شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران، تصریح کرد: با حکم دادستانی معتادان جمعآوری میشوند اما همگی این افراد معتاد نیستند حدود 30 درصد این افراد در غربالگری آزاد میشوند از ابتدای تشکیل قرارگاه تا امروز بیش از 10 هزار معتاد جمعآوری شدند و بیش از 7 هزار نفر در سطح شهر تهران در مراکز پذیرش شدند.
وی گفت: پروسه جمعآوری کامل معتادان متجاهر تهران یک تا 3 سال است تا همه معتادان جمعآوری نشوند شاهد پاتوقهای جدید خواهیم بود.
احمدی صدر با بیان اینکه معتاد متجاهر مجرم بیمار است، گفت: معتادان متجاهر سرقت میکنند و دارای سلاح سرد هستند اما مراکز نگهداری این معتادان اگر دارای بهترین امکانات و رسیدگی باشد نمیتوان روی آن نام مرکز بازدارنده قرار داد و برهمین اساس این مراکز در خارج از شهر تهران قرار دارند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران، گفت: معتادان متجاهر یک سال باید در مراکز باقی بمانند اما در شرایط کرونایی بعد از چند ماه آزاد شدند و برهمین اساس باید نگاه دقیقی وجود داشته باشد تا پس از درمان کامل به جامعه بازگردند.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد خانوادهها نمیخواهند ارتباطی با معتادان داشته باشند، گفت: معتادان به هر ریسمانی چنگ میزنند تا از این مراکز بروند اما خانوادهها تمایلی ندارند که معتادان بازگردند معتادان باید یکسال در این مراکز بمانند.
احمدی صدر درباره شناسایی معتادان نیز، گفت: تمامی پاتوقها و پلاک قرمزها شناسایی شدند و پس از جمعآوری پاتوقها معتادان به مراکز میروند.
انتهای پیام/