Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن خجسته‌مهر‌ در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره برنامه این شرکت برای جذب سرمایه‌گذاری در صنعت اظهار کرد: درباره اهمیت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ابتدا باید توجه داشت که ایران با توجه منابع هیدروکربوری خود نه تنها در تامین نیاز داخل بلکه در تجارت جهانی نیز می‌تواند نقش قابل توجهی را ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: ایران از منظر جغرافیای سیاسی و اقتصادی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند به اتکا به ظرفیت منابع هیدروکربوری خود نقش قابل توجهی در منطقه و دنیا داشته باشد. اما این ظرفیت بالقوه تنها در صورتی بالفعل می‌شود که با جذب سرمایه‌گذاری به پویایی صنعت نفت کشور منجر شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: صنعت نفت نیاز به 160 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد. اگر بخواهیم تولید نفت خام را 5.7 میلیون بشکه در روز برسانیم به حدود 90 میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم. همچنین اگر بخواهیم ظرفیت تولید روزانه گاز را متناسب با نیاز کشور 1.5 برابر کرده و به 1.5 میلیارد متر مکعب در روز برسانیم، باید 70 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم.

خجسته‌مهر افزود: پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم ما مطالعات جامعی را درباره وضعیت فعلی و راهکارهای بهبود صنعت انجام دادیم و برنامه تولید، توسعه و سرمایه‌گذاری را تدوین و جمع‌بندی کرده و برش‎‌‌های یک ساله، چهارساله و هشت ساله را در این برنامه‌ها زمان‌بندی کرده‌ایم.

* تدوین بسته سرمایه‌گذاری جامع متناسب با اولویت‌های توسعه

مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: در این راستا شرکت ملی نفت یک بسته سرمایه‌گذاری جامع متناسب با اولویت‌های تولید و توسعه تدوین کرده است. همچنین اینکه در هر بخش چه میزان سرمایه نیاز است و محل تامین آن از چه طریقی انجام شود نیز نهایی شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر شرکت ملی نفت ابزارها و شیوه‌های نوین سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را مورد مطالعه قرار می‌دهد که البته برخی از آنها ممکن است از قبل مطرح بوده باشد ولی اجرایی نشده است ولی ما به دنبال اجرای آن هستیم.

خجسته‌مهر گفت: مثلا استفاده از ظرفیت صندوق پروژه یک شیوه تامین مالی است که ما در شرکت ملی نفت ایران آن را امتحان نکرده‌ایم. ولی الان برای رسیدن به فاز اجرایی در مدیریت سرمایه‌گذاری در حال تدوین برنامه هستیم.

* سازوکار جدید سرمایه‌گذاری بانک‌ها در صنعت نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: الان در تلاش هستیم تا در سازوکاری بانک‌ها را برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت هدایت کنیم، یعنی اینگونه نباشد که بانک‌ها صرفا تسهیلات بدهند، بلکه خودشان مستقیم سرمایه‌گذاری کنند.

وی تاکید کرد: ورود بانک‌ها به حوزه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت نه تنها آنها را به ریل اصلی خود بازمی‌گرداند و برای آنها سودآوری دارد بلکه موجب پویایی صنعت نفت به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور نیز خواهد شد.

خجسته‌مهر گفت: در حال حاضر کنسرسیومی توسط بانک‌ها برای تامین مالی 4 میلیارد دلار از پروژه‌های صنعت نفت تشکیل شده است که یک گام رو به جلو است و ضرورت دارد ظرفیت آن افزایش نیز پیدا کند.

* استفاده از ظرفیت صندوق پروژه برای تامین مالی از بازار سرمایه

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: همچنین یکی دیگر از ظرفیت‌های جذب سرمایه، «بازار سرمایه» است. در حال حاضر تامین مالی از بازار سرمایه به صورتی که تملک دارایی برای سهامدار باشد انجام شده است اما در بالادست صنعت نفت به دلیل اصل 44 امکان تملک دارایی به سهامدار وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در نتیجه مثلا تشکیل صندوق پروژه یا اوراق اجاره ممکن است یکی از راهکارها برای حل این مشکل و جذب سرمایه از این بازار است که هم‌اکنون در حال بررسی آن هستیم و به زودی گام‌های موثری در این حوزه برداشته می‌شود.

* تغییر فرهنگ از شیوه مرسوم پیمانکاری به سرمایه‌گذاری

خجسته‌مهر گفت: همچنین ما باید یک فرهنگی را جا بیندازیم بدین صورت که پیمانکاران‌مان را به سرمایه‌گذار تبدیل کنیم. در حال حاضر پیمانکارانی وجود دارند که نقدینگی خوبی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت دارند اما صرفا به دنبال پیمان‌کاری هستند و این فرهنگ در آنها ایجاد نشده است که به جای شیوه مرسوم پیمانکاری وارد حوزه سرمایه‌گذاری شوند.

*توسعه زنجیره بالادست نفت با سرمایه‌گذاری پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: نه تنها پیمانکاران بلکه ما به دنبال این هستیم که خریداران را نیز به سرمایه‌گذار تبدیل کنیم. در حال حاضر پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها خوراک موردنیاز خود را از شرکت نفت می‌خرند درحالیکه می‌توان این رابطه خریدار-فروشنده را وارد مرحله جدیدی کرده و آنها را وارد سرمایه‌گذاری در بالادست صنعت نفت کرد.

وی اظهار داشت: بدین ترتیب هر واحدی که خوراک می‌خواهد باید در تامین پایدار این خوراک سهم داشته باشد و در زنجیره بالادست صنعت نفت سرمایه‌گذاری کند.

خجسته‌مهر گفت: فرض کنید در جریان توسعه یک میدان نفتی، نفت استخراج می‌شود و در کنار آن گاز همراه و مایعات گازی نیز تولید می‌شود. این تولیدات وارد واحدهای NGL می‌شود که برای انتقال آنها در این فرآیند به احداث خطوط لوله نیاز است. در نتیجه وقتی بنده می‌گویم خریداران در زنجیره بالادست سرمایه‌گذاری کنند منظورم صرفا تولید نفت نیست بلکه تمامی پروژه‌های مرتبط با آن را نیز می‌تواند شامل شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: در نتیجه در صورت سرمایه‌گذاری خریداران در توسعه زنجیره بالادست، ما علاوه بر اینکه اصل و فرع سرمایه را در قالب یک مدل قراردادی به آنها بازمی‌گردانیم، حال این امتیاز را برای آنها قائل می‌شویم که از امتیاز دریافت پایدار این خوراک برخوردار شود.

وی اظهار کرد: به بیان ساده سرمایه‌گذار مثلا برای توسعه میدان گازی سرمایه‌گذاری می‌کند و خیالش راحت است که گاز این میدان همیشه برای او در دسترس است. مثلا الان پتروشیمی‌ها با محدودیت خوراک گاز مواجه هستند و نمی‌توانند طرح‌های جدیدی را راه‌اندازی کنند اما با سرمایه‌گذاری در افزایش تولید گاز دیگر خوراک پایدار آنها تضمین شده است و می‌توانند با این پشتوانه به احداث واحدهای خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت ملی نفت سرمایه گذاری صنعت نفت مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت سرمایه گذاری در صنعت نفت بالادست صنعت نفت زنجیره بالادست میلیارد دلار حال حاضر تامین مالی جذب سرمایه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس بازدارندگی هسته ای را تقویت می کند

نخست وزیر انگلیس از سرمایه گذاری میلیونی جدید در صنعت هسته ای این کشور به منظور تقویت قدرت بازدارندگی کشورش خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، از سرمایه گذاری میلیونی در آینده در صنعت هسته ای خود خبر داده است.

سوناک در سخنانی گفت: «تامین آینده بازدارندگی هسته‌ای و اقتصاد انرژی هسته‌ای ما یک دغدغه مهم ملی است. به عنوان مثال، سرمایه گذاری باید همراه با شرکت ها در آموزش کارگران ماهر انجام شود.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، دولت انگلیس می خواهد طی 10 سال آینده 200 میلیون پوند (حدود 230 میلیون یورو) در شهر بارو-این-فورنس سرمایه گذاری کند تا این شهر در شمال انگلیس جذاب تر شود. این منطقه به عنوان محل زیردریایی های هسته ای کلاس Astute و سایر پروژه های زیردریایی برنامه ریزی شده، برای دفاع و بازدارندگی هسته ای انگلیس مهم است.

سوناک گفت، در دنیای خطرناک تر و رقابتی تر، تداوم بازدارندگی هسته ای بریتانیا در دریا بیش از هر زمان دیگری مهم است و انرژی هسته ای انرژی ارزان تر و پاک تری را برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورد.

در این بیانیه آمده است که این صنعت به کارکنان آموزش دیده بیشتری نیاز دارد.

با وجود شرکت هایی مانند شرکت دفاعی BAE Systems، رولز رویس و شرکت انرژی EDF، حداقل 763 میلیون پوند (حدود 885 میلیون یورو) باید تا سال 2030 به سمت مدارک، مشاغل و آموزش سرازیر شود.

داونینگ استریت در بیانیه ای اعلام کرد: امنیت انرژی و امنیت ملی بریتانیا به انرژی هسته ای بستگی دارد.

همچنین نوشته شده است: «این بخش صنعتی به کارگران ماهر انگلیسی بیشتری نیاز دارد».

ریشی سوناک همچنین سرمایه گذاری دولتی و خصوصی را برای تقویت نیروی کار هسته ای و ایجاد 40000 شغل جدید در این صنعت اعلام کرده است.

اتهام‌زنی وزیر انگلیسی به روسیه درباره حمله تروریستی اخیر9 حمله ائتلاف آمریکایی-انگلیسی به مناطق مختلف صنعاء

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتخاب عکس نوجوان سبزواری درسالانه عکاسی از موزه‌های نفت
  • ◄ منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  • پروژه پتروشیمی نهاوند منتظر تأیید کمیسیون امور زیربنایی است
  • ۳۲ هزار واحد مسکن مهر هنوز تکمیل نشده است
  • انگلیس بازدارندگی هسته ای را تقویت می کند
  • صنعت پتروشیمی بر مدار مهار تورم و رشد تولید در یک‌هزاروچهارصدودو
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان ۱۴۰۲ به ۲۵٫۶ درصد کاهش یافت
  • موفقیت کمپین تامین مالی جمعی طرح «خدمات زیست‌پالایی هیدروکربن‌های نفتی» در کمتر از ۲ هفته
  • نتیجه آخرین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد
  • نرخ رشد نقدینگی در پایان 1402 به 25.6 درصد کاهش یافت