سازه جدید در باغ تاریخی عفیفآباد شیراز موقتی است
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۵۹۷
به گزارش خبرگزاری مهر، موید محسن نژاد با اشاره به واکنشهایی که در ساخت یک سازه در باغ تاریخی عفیفآباد مطرح شده است، گفت: این سازه برای ساخت یک فیلم سینمایی تاریخی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه از این سازه به صورت میدانی بازدید کرده است، اظهارداشت: این سازه برای ساخت یک فیلم سینمایی تاریخی با موضوع مردم شیراز و فارس بنا شده است و قرار است در مکانهای مختلفی از شهر شیراز اجرا شود.
او با بیان اینکه برای ساخت فیلم به صورت موقت سازهای در این باغ تاریخی ساخته شده است، گفت: این فیلم تاریخی بناست که در شان مردم شیراز باشد و به همین دلیل یکی از فضاهایی که در این مدت مورد استفاده قرار میگیرد مجموعه باغ عفیفآباد است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با تاکید بر موقت بودن سازه گفت: این سازه به عمارت باغ عفیفآباد هیچ ضربه و آسیبی نمیزند بلکه به شکل پرتابل است و فاصله لازم هم با بنا رعایت شده و در پایان طرح نیز باید توسط تهیه کنندگان و با نظارت به صورت ایمن جمعآوری میشود.
او با بیان اینکه در بازدید امروز نیز بر حفظ و حراست از عمارت و باغ عفیفآباد تاکید شده است، گفت: استان فارس مهد تمدن و میراث فرهنگی و تاریخی است و در حفظ و حراست از این میراث ماندگار تلاش میکنیم.
محسن نژاد با اشاره به اینکه برای رفع دلسوزیها مردم میراث دوست فارس؛ یک ناظر از میراث فرهنگی به صورت دائم در همه لوکیشنهای این فیلم تاریخی حضور خواهد داشت، گفت: این ناظر هم بر رعایت حریم و حراست از بنای تاریخی نظارت و هم دغدغه دلسوزان را برطرف میکند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان فارس تاکید کرد: هر چند در این سازه از اسکلت بنایی استفاده شده، اما بدون فندانسیون و موقت است و پایان طرح با ایمنی کامل جمعآوری میشود.
کد خبر 5411444
تبلیغات در خبربان
منبع: مهر
کلیدواژه: میراث فرهنگی فارس شیراز مطالبات مردم گیلان از دولت بوشهر ویروس کرونا دهه فجر بارش برف خطبه های نماز جمعه آمار کرونا کرمانشاه خراسان رضوی واکسن کرونا شیوع کرونا برف و کولاک مشهد عکس استانها میراث فرهنگی عفیف آباد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
خبر هوشمند فهام
مدیرعامل صرافی FTX: بیت کوین به عنوان شبکه پرداخت، آیندهای نخواهد داشت
کلبه چوبی | ۱۰ کلبه خاص و رویایی در شمال ایران
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
کلینیک بتن ایران
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
8 موزه منتخب ایران _ از موزه جنگ تا موزه مادام توسوی ایرانی
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
خبر بعدی:
بیرغبتی باغداران خلیلآباد خراسان رضوی به برداشت برگ تاکستانها
به گزارش ایرنا، برگ انگور عمدتا برای تهیه و پخت غذایی موسوم به "دلمه" کاربرد دارد که باغداران برگ های برداشت شده از تاکستان ها را علاوه بر خودمصرفی، در بازار عرضه کرده و از این ناحیه درآمدی حاصل می کنند.
باغداران خلیل آبادی هر سال در اردیبهشت ماه که برگهای تازه و نازک انگور پهن شده و قابل چیدن میشود، آن را میچینند. اما امسال باغداران خلیل آباد، به دلیل شدت خسارتهای وارده به باغ های خود، رغبتی به جمعآوری برگهای تاکستانها ندارند.
این در حالی است که هرساله از ابتدای اردیبهشتماه برگهای انگور چیده شده و بعد از بستهبندی به بازار استان خراسان رضوی و نیز دیگر استانها از جمله تهران ارسال می شد تا برای پخت دلمه و سایر مصارف از جمله تهیه کنسرو برگ و نیز استفاده های دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از باغدار در شهرستان خلیل آباد به خبرنگار ایرنا گفت: خشکسالی سالهای اخیر، کم آبی و خاموشی چاه های کشاورزی از یک سو کشاورزان را آزرده است و از سوی دیگر بارش تگرگ و وزش بادهای شدید از ابتدای امسال برگ و باری برای باغ ها باقی نگذاشته است.
محمد دلاوری با ابراز ناراحتی از آنچه که وضعیت نامطلوب باغ خود خواند، افزود: سالهای پیش در این فصل، روزانه یک ماشین برگ چیده شده از باغ انگور خود را به مقصد مشهد و تهران ارسال میکردم اما امسال نه برگی در باغ و نه دل و دماغی برای کار دارم.
یک تاکدار دیگر نیز گفت: برداشت برگ مو علاوه بر درآمدزایی برای باغداران، در هوادهی و تابش مستقیم خورشید به خوشههای انگور و رسیدن دانهها تاثیر دارد و همین امر باعث شده سالهای گذشته صدها تن برگ مو از تاکستانهای این شهرستان برداشت و بیش از ۹۵ درصد آن به مناطق مختلف کشور صادر شود.
حدادی اظهار کرد: امسال زمانی که هنوز باغ ها به تازگی سبز شده بودند، بارش تگرگ خسارت سنگینی به آنها وارد کرد و بعد از آن هم وزش بادهای شدید در منطقه باعث شد تا درختان انگور، که هنوز نازک بودند، شکسته و از برگ دهی بیفتند.
وی افزود: اکنون شرایط به گونهای است که باغداری برای کشاورزان جز زحمت و ضرر چیزی ندارد و پاسخگوی هزینه های صورت گرفته نیست.
کاهش برداشت برگ از تاکستان های انگور
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: هر ساله با فرارسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستانهای شهرستان آغاز میشود اما امسال بارش تگرگ و خسارت باغهای انگور، رغبتی در باغداران برای جمعآوری برگ نگذاشت و نتیجه آن کاهش چشمگیر برداشت برگ از باغ های شهرستان نسبت به پارسال بود.
محمود شبان افزود: این در حالی است که به علت ارزش دارویی و غذایی برگ مو، تقاضای بسیاری برای آن در بازارهای داخلی وجود دارد.
وی گفت: با این حال چندین مرکز جمع آوری برگ در شهرستان دایر شده است و همه روزه ۲۰ تن برگ مو در قالب ۲۰ کامیون از شهرستان بارگیری میشود؛ که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد ادامه داد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای بوته مو شده و موجب تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت آفاتی چون سفیدک و پوسیدگی خوشه میشود، برگ درخت انگور سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای سلامت قلب و کاهش وزن است.
شبان اظهار داشت: با توجه به اینکه برگ مو به صورت فلهای در بازار به فروش میرسد و مدت ماندگاری آن کم است، ایجاد واحدهای تبدیلی و بستهبندی مناسب برگ مو با ماندگاری طولانی، در این منطقه ضروری است.
شهرستان خلیل آباد از قطب های تولید انگور در خراسان رضوی است که ۶ هزار هکتار تاکستان دارد و سالانه ۱۵۰ هزار تن انگور از این سطح برداشت میشود.
۸۰ درصد از انگور تولید شده در شهرستان خلیل آباد به کشمش تبدیل شده و مابقی برای تازه خوری به دیگر شهرستان ها و استانها و نیز کشورهای همسایه حمل م ی شود.
به دلیل فقدان صنایع تبدیلی و بستهبندی در شهرستان خلیلآباد بخشی از تولیدات باغی این منطقه به ضایعات تبدیل می شود.
شهرستان خلیل آباد با ۱۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی سالانه حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات زراعی و باغی تولید میکند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان خراسان رضوی است.
شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
برچسبها تاکستان استانداری خراسان رضوی کشاورزی خلیل آباد