Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@14:04:18 GMT

اعتصاب کارگران شهرداری اهواز مسایل پشت پرده دارد

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۲۲۱۰

اعتصاب کارگران شهرداری اهواز مسایل پشت پرده دارد

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی شورای شهر اهواز، سیاوش محمودی روز شنبه با تاکید بر پیگیری این شورا برای برخورد با پیمانکاران متخلف افزود: با پیمانکارانی که با کوتاهی خود سلامت و بهداشت مردم را به خطر انداخته‌اند، برخورد قانونی انجام و در صورت نیاز قرارداد آنها فسخ می‌شود.

وی با اشاره به امتناع برخی کارگران رفتگر شهرداری اهواز به ویژه در منطقه ۶ بیان کرد: این اعتصاب این شایبه را ایجاد کرده که شهرداری حق و حقوق کارگران را پرداخت نکرده است در حالی است که حقوق این کارگران به روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بررسی شورای شهر و دستگاه‌های نظارتی درباره پرداخت حقوق این کارگران نشان می‌دهد که آنها مطالبه‌ای بابت حقوق ندارند و حقوق ماه جاری خود را سوم بهمن دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه احتمال می‌دهیم مسایل دیگری پشت این قضایا باشد، ادامه داد: در وهله اول پیمانکار باید پاسخگوی کارگران خود باشد و مسوولیت حقوق و هرگونه درخواست قانونی این کارگران به عهده پیمانکاران و جزو وظایف آنهاست.

رییس شورای اسلامی شهر اهواز تاکید کرد: هیچ دلیلی برای تعطیلی خدمات شهری که سلامت مردم در گرو آن است وجود ندارد.

وی افزود: شورای اسلامی کلانشهر اهواز به اولویت پرداخت حقوق کارگران بر حقوق کارمندان شهرداری تاکید کرده و این مهم در ماه‌های اخیر محقق شده است.

محمودی با اشاره به مصوبه شورای شهر اهواز برای پرداخت برخی مطالبه‌های باقی مانده سال های گذشته کارگران شهرداری ادامه داد: شهرداری برای پرداخت این سنوات اعلام آمادگی کرده است تا در صورت پیگیری از طریق اداره کار، تشکیل پرونده و تعیین دقیق این مطالبه، به سرعت در پرداخت آن اقدام کند.

وی با توصیه کارگران به پیگیری مطالبه خود از طریق قانونی گفت: شهرداری بر اساس مصوبه شورای شهر اهواز موظف به پرداخت مطالبه سنوات معوق کارگران است ولی این مهم زمانی امکان تحقق دارد که کارگران با مراجعه به اداره کار و تنظیم شکایت، حکم قانونی در این زمینه اخذ کنند.

محمودی با اشاره به تهدید و زیرفشار قرار گرفتن برخی از کارگران از سوی برخی افراد ادامه داد: افراد کمی بین کارگران زحمتکش و خدوم وجود دارند که با تحریک این عزیزان سعی بر برهم زدن نظم شهر و امنیت روانی و شغلی حاکم بر کار را دارند که انتظار داریم این عزیزان به این افراد و برخی پیمانکارانی که به فکر منافع شخصی خود هستند توجه نداشته باشند.

وی رویکرد شورای شهر اهواز را حرکت بر مسیر قانون دانست و افزود: شورای کلانشهر اهواز از شهرداری انتظار دارد ضمن تشدید نظارت ها در قراردادهای رفتگران و مناقصات جدید، مانع از تکرار چنین حرکت‌هایی که سلامت مردم و بهداشت عمومی را به خطر می اندازد، شود.

به گزارش ایرنا، امتناع کارگران رفتگر مناطق مختلف شهری اهواز به ویژه در منطقه ششم شهرداری این شهر موجب تجمع زباله ها در برخی معابر این منطقه و نارضایتی اهالی این مناطق شده است.

شهردار اهواز یکی از مهمترین چالش های این شهرداری را رابطه ناسالم میان پیمانکاران و شهرداری دانسته و بر اصلاح این رابطه تاکید کرده است. برخی این اعتراض ها را به تحریک پیمانکاران به منظور فشار به شهرداری برای جلوگیری از اقدام های اصلاحی در دست اقدام این شهرداری می‌دانند.

برچسب‌ها شورای شهر شورای اسلامی شهر اهواز اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر شورای اسلامی شهر اهواز اهواز شورای شهر شورای اسلامی شهر اهواز اهواز شورای شهر اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقم واقعی حقوق کارگران مشخص شد

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور گفت: هر ساله حقوق کارگران با در نظر گرفتن تورم نقطه به نقطه بهمن ماه سال قبل و سال جاری تعیین میگردد.با اینکه جامعه کارگری اعتقاد دارند,تورمی که در حین تعیین دستمزد مورد توجه قرار می گیرد,تورم میدانی نبوده و محافظه کارانه است.علاوه بر آن اتفاق دیگری که در بحبوحه تعیین دستمزد سال 1403 رخ داده است افزایش حدود 15درصدی قیمت دلار بود. این افزایش ، تاثیر خود را روی تورم گذاشته است لذا افزایش 35درصدی دستمزد امسال تأثیری در بالا بردن قدرت خرید کارگران نداشته زیرا این دریافتی در زیر جولان افزایش نرخ دلار ناپدید و تبخیر شده است.

امام قلی تبار با انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران در کشور گفت: هزینه سبد معیشت باید در کشور نه به روش میانگین ساده بلکه باید به روشی کارشناسی تر محاسبه شود, با توجه به اینکه در حالت عادی سبد معیشت در شهرهای بزرگ و صنعتی بواسطه سهم بالای بخش مسکن و حمل ونقل و غیره نسبت به شهرهای متوسط وکوچکتر بالاست (به طور مثال اگر سبد معیشت شهر تهران 30میلیون، شهرهای متوسط 20 میلیون و شهرهای کوچکتر10میلیون تومان باشد جمع کردن این سه رقم تقسیم بر سه مبنای مناسبی نیست) زیرا در این روش ،میانگین سه نرخ عدد 20میلیون خواهد شد. اما چون براساس آمارو ارقام ، تعداد کارگران شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای متوسط و کوچکتر میباشد میبایستی تعداد کارگران آن شهر در رقم سبد معیشت همان شهر یا همان استان ضرب شده و بدین منوال حاصل ضرب بدست آمده در طبقه بندی شهرها و استانها تقسیم بر کل کارگران کشور شود.قطعاً در این روش رقم میانگین سبد معیشت حداقل 25درصد بیشتر از رقم معیشتی خواهد بود که در جلسات شورای عالی کار در مورد آن چانه زنی می‌شود.

وی بیان کرد: نکته قابل تاَملی دیگر اینکه سال قبل بواسطه قول شفاهی نمایندگان دولت مبنی تضمین مهار تورم ،مزد فریز گردید که بعد از یکسال مشخص گردید این فرآیند فقط به ضرر جامعه حقوق بگیر تمام شده است امسال هم بهانه دیگری بنام تورم انتظاری بالا ،بجای اینکه افزایش حقوق براساس تورم انتظاری باشد با روش تورم تاریخی فریز شده است که دود این روش هم مجدداً چشم حقوق بگیران را نشان گرفته است.

امام قلی تبار افزود: جامع کارگری کشورمان از خود میپرسند وقتی کارفرمایان اذعان دارند که سهم دستمزد را در بهای تمام شده کالای ساخته شده یا خدمات قابل ارائه منظور کرده و درصدی سود معقول هم به آن اضافه مینمایند، چرا کارگران بایستی برای افزایش قدرت خرید جهت گذران امور خود مسئولیت دولت و کارفرما را به دوش گرفته که برای خرید کالا و خدمات کارفرمایان دولتی و خصوصی چانه زنی کرده که هم اقتصاد و بازار را از در رکود خارج نماید و هم منفعت کارفرمایان را لحاظ نمایند؟

وی گفت: با اینکه از گذشته تاکنون کارگران مسئول ناکارآمدی دولت ها و مسئولین مربوطه و نیز رکود اقتصاد بازار و تورم نبوده اند اما همواره هزینه چالش های بالا را از جیب خود پرداخت نموده اند.امیدواریم مسئولین مربوطه در تصمیم گیری های خود عملگرایانه برای حل چالش های بیش از نیمی از جمعیت کشور تلاش کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه تخفیف عوارض ۳۲ درصدی شهرداری به شهروندان شیرازی
  • حقوق ۱۴۰۳ بدون تغییر / حق مسکن کارگران افزایش نیافت
  • پایه حقوق کارگران در ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • رقم واقعی حقوق کارگران مشخص شد
  • کارگران امسال چقدر حقوق می‌گیرند؟ (فیلم)
  • کارگران امسال چقدر حقوق می‌گیرند؟
  • حقوق وزارت کار ۱۴۰۳ بالاخره چقدر است؟
  • پشت پرده پیامک «آذوقه جمع آوری کنید»
  • برای مهار تورم نباید تمرکز بر محدودیت افزایش حقوق باشد
  • درصد افزایش حقوق کارگران با افزایش ۴۰ درصدی کالا و خدمات همخوانی ندارد