Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@10:30:23 GMT

«زی بوم»؛ عامل تحول استراتژیک در حوزه لجستیک

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۲۲۵۷

«زی بوم»؛ عامل تحول استراتژیک در حوزه لجستیک

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ابوالفضل کیانی بختیاری، نایب رئیس و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این خصوص و در پاسخ به این سؤال که آیا فرهنگ «رفاقت» در کنار «رقابت» در میان بنگاه‌های اقتصادی کشور به اندازه‌ای نهادینه شده است که پیوستن به اکوسیستم‌ها را بتوان به کسب و کارها توصیه کرد، گفت: تغییر وضعیت از مدل‌های کسب و کار خطی به مدل‌های کسب و کار پلتفرمی، یک گزینه انتخابی نیست؛ بلکه یک تحول استراتژیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلتفرم لجستیکی اکوسیستم زی‌بوم با هدف تغییر وضعیت کسب‌وکارهای لجستیکی از مدل‌ خطی به مدل‌ پلتفرمی و فعالیت یکپارچه ارائه‌دهندگان خدمات لجستیکی کشور رونمایی شده‌است. مدل‌های پلتفرمی که اغلب به‌عنوان عامل جهش بعدی در صنایع تولیدی و خدماتی معرفی می‌شوند، یک اکوسیستم خلق می‌کنند که ترویج دهنده ارزش مشترک است و عامل تعیین کننده موفقیت یا عدم موفقیت این کسب و کارها، سطح اعتمادی است که از سایر ذینفعان موجود در شبکه به‌ویژه مشتریان جلب می‌شود.

وی افزود: سازمان مدیریت صنعتی نیز در زمینه خدمات آموزشی و بهم‌رسانی نیازهای صنعتی به صاحب‌نظران و دانشگاهیان، از قابلیت‌های این پلتفرم بهره‌مند خواهد شد.

رقیب خوب، رقابت خوب و رشد و تعالی سازمان

در ادامه، مجتبی نصیری مدیرعامل اپراتور دوم پست، با اشاره به فرهنگ کارهای گروهی در کشور، افزود: در اکوسیستم زی‌بوم که بر مشارکت داده‌ها و استفاده از یک پلتفرم مشترک متکی است، تیم مدیریتی، شیوه چیدمان اعضا و تعیین روابط بین بازیگران، با حفظ منافع قانونی طرف‌های حاضر در زیست بوم، مهمترین موضوع این پدیده است و فارغ از بعد تکنیکی کار، یک دانش، مهارت و تجربه خاص برای مدیریت این کار نیاز است.

وی، استفاده از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه و جلوگیری از دوباره کاری‌ها، موازی‌کاری‌ها و در نتیجه کاهش زمان اجرای پروژه‌ها و سود مناسب را مهمترین دستاورد این همکاری، تعامل و به اشتراک گذاری منابع دانست و افزود: یک رقیب خوب و یک رقابت خوب و سازنده باعث رشد و تعالی سازمان میشود و اعضا با فعالیت در یک اکوسیستم می‌توانند همدیگر را با رقابت درست توسعه دهند و از هدر رفت سرمایه‌ها جلوگیری کنند.

تعامل را باید تمرین کنیم

مهرداد مهربد، مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت سریع ترابر ماهان (ماهکس) نیز در خصوص اینکه پلتفرم لجستیکی اکوسیستم زی بوم چقدر می‌تواند در ایجاد تعامل میان ارائه‌دهندگان خدمات لجستیکی موفق عمل کند، گفت: به نظر من، این پلتفرم اگر قرار است به‌عنوان یک راهکار برای کاهش مشکلات ساختاری حوزه لجستیک عمل کند، به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد؛ از آن جهت که همه ما به‌عنوان بازیگران این حوزه، هنوز بسیاری از تعاملات از جمله تعامل رقبا با هم در یک اکوسیستم منسجم را تمرین نکرده‌ایم. مهربد در بیان راهکار برای رفع این معضل، افزود: اعتقاد من بر این است که ابتدا باید در ابعاد کوچک و کنترل شده‌ای به این سیستم ورود کرد و با ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی لازم، کم کم آن را توسعه داد.

تقابل اجتناب‌ناپذیر در نقطه شروع به کار

در ادامه، پشوتن پورپزشک، مدیرعامل «پادرو» در پاسخ به این سؤال که پیوستن بازیگران مختلف حوزه لجستیک به یک اکوسیستم و فعالیت یکپارچه آنها، چگونه می‌تواند منجر به خلق ارزش افزوده شود و در این فرایند، چگونه می‌توان برای ایجاد رفاقت در کنار رقابت، فرهنگ سازی کرد؟ گفت: پلتفرم‌ها، علاوه بر اینکه عرضه و تقاضا را تجمیع می‌کنند، یک وظیفه ذاتی نیز بر عهده دارند و آن، فرهنگ‌سازی در محدوده خدمات ارائه شده در آن پلتفرم است تا از این طریق، بتوان ارتباط میان اجزای پلتفرم را به‌صورت برد-برد تعریف کرد.

کاهش هزینه‌های لجستیکی و رضایت مشتریان

در ادامه ابراهیم درستی، مدیر لجستیکِ «بازار اینترنتی باسلام» با اشاره به اینکه پلتفرم لجستیکی اکوسیستم زی‌بوم قرار است بستر مناسب برای فعالیت و تعاملات همه بازیگران اکوسیستم لجستیکی کشور را ایجاد کند، گفت: نتیجه‌ای که از تجمیع این بازیگران حاصل می‌شود، بدون شک، ارائه سرویس‌های یکپارچه و استاندارد به مشتریان، توسعه و تسهیل تعاملات کسب وکارها وارتقاء دسترسی پذیری مشتریان به کالاها و خدمات مورد نیاز، با مناسب‌ترین کیفیت، زمان و قیمت خواهد بود.

درستی، در پاسخ به این سؤال که آیا در حال حاضر، پلتفرم لجستیکی اکوسیستم زی‌بوم همه خدمات لجستیکی مورد نیاز فعالان تجارت الکترونیکی را ارائه می‌کند، گفت: اگرچه ممکن است خدماتی که «هلدینگ فاخر» به عنوان توسعه دهنده اکوسیستم زی بوم در رابطه با این پلتفرم معرفی کرده است، هم اکنون همه نیازهای ما را پوشش ندهد، اما اکثر نیازها ازجمله ارسال درون شهری، بین شهری، انبارداری، سیستم‌های لاکر و غیره در این پلتفرم پیش‌بینی شده است و مهم‌تر از آن، این است که همه سرویس‌های مورد نیاز می‌تواند بر روی این پلتفرم سوار شود. قطعاً با یک مدیریت صحیح، سایر نیازها نیز تأمین خواهد شد و این، برای همه فعالان حوزه تجارت الکترونیکی یک مزیت خواهد بود.

تدوین فرایند ایجاد ارزش افزوده بیمه‌ای در چارچوب زی‌بوم

یونس مظلومی مدیرعامل بیمه تعاون، با تأکید بر اینکه اینشورتک‌ها به عنوان خروجی تحول دیجیتال صنعت بیمه، اکنون درحال ارائه خدمات بیمه‌ای به فعالان صنعت لجستیک هستند، وی خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته میان بیمه تعاون با هلدینگ فاخر، درحال تدوین و پیاده‌سازی فرایندی در چارچوب اکوسیستم زی‌بوم هستیم که بر اساس آن بتوان برای بازیگران اکوسیستم در حوزه بیمه، ارزش افزوده ایجاد کرد و براین اساس، به بازیگرانی که وارد اکوسیستم زی‌بوم می‌شوند این نوید را می‌دهیم که با برنامه‌های در دست تدوین، هزینه‌های بیمه‌ای آنها کاهش خواهد یافت.

نقش‌آفرینی اکوسیستم‌ها در بازاریابی، برندینگ و رفاقت رقبا

در همین رابطه، حمیدرضا محمودی، مدیرعامل شرکت «فست کلیک» با تأکید بر این نکته که «رسانه‌ها» یکی از تأثیرگذارترین ابزارها در ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی و یکی از اجزای مهم و اثرگذار در اکوسیستم‌های کسب‌وکاری هستند، گفت: بررسی اکوسیستم‌های بالغ در مناطق توسعه یافته جهان نشان می‌دهد که مشارکت و نقش‌آفرینی مؤثر رسانه‌ها در این محیط، بر پویایی و موفقیت سایر اجزا بسیار اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه هلدینگ فاخر و شرکت تیپاکس، جزء برندهای ملی و فراملی کشور هستند، گفت: ورود بازیگران به اکوسیستم زی‌بوم، نیازمند طی مراحل بررسی، مذاکره و تحلیل وضعیت بازیگران است و هلدینگ بر این مهم تأکید دارد که شرکت‌ها بر اساس ممیزی‌ها و برمبنای استانداردهای خاص به اکوسیستم بپیوندند.

کد خبر 5411513

منبع: مهر

کلیدواژه: تجارت الکترونیک کسب و کارهای اینترنتی استارت آپ حاکمیت سایبری نوآوری فیس بوک هوش مصنوعی فناوری فضایی امنیت اطلاعات همراه اول اینترنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل شکایت خودروی پرنده شرکت اسپیس ایکس اکوسیستم ها یک اکوسیستم کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر خبر داد: اعضای صندوق اعتباری هنر از مرز ۱۰۳ هزار نفر گذشت

به گزارش خبرآنلاین،به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، سید مجید پوراحمدی با تشریح خدمات این صندوق، اظهار داشت: تمامی هنرمندان، نویسندگان روزنامه‌نگاران و فعالان قرآن و عترت با عضویت در صندوق اعتباری هنر از ۳۶ نوع خدمت و حمایت صندوق هنر برخوردار می شوند. مهم ترین ملاک عضویت در صندوق احزار فعالیت فرهنگی و هنری و استمرار آن می‌باشد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به تعداد اعضای صندوق اظهار داشت: قریب به ۱۰ هزار نفر از فعالان حوزه فرهنگی و هنری کشور در سال ۱۴۰۲ به جمعیت اعضای صندوق افزوده شد و این صندوق در حال حاضر بیش از ۱۰۳ هزار عضو دارد.
وی در ادامه افزود: براساس آمار موجود تعداد اعضای صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۲ از رشد ۷ درصدی نسبت به سال۱۴۰۱ برخوردار بوده است.
مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به ترکیب اعضای صندوق اعتباری هنر گفت: اعضای صندوق شامل هنرمندان، نویسندگان، روزنامه نگاران و فعالان قرآن و عترت هستند.
پوراحمدی در ادامه تصریح کرد: براساس آیین نامه عضویت گروه هنرمندان را فعالان حوزه سینما، موسیقی، هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی تشکیل می دهند. گروه نویسندگان شامل پژوهشگران، پدیدآورندگان کتب دوره ای و نویسندگان دارای اثر هستند. روزنامه نگاران، مدیرمسئول، سردبیر، مقاله نویس، خبرنگار، عکاس، مترجم و مفسر، مدیرهنری، طراح گرافیک، طراح کاریکاتور و عکاس در گروه اهالی رسانه هستند. گروه فعالان قرآن و عترت را قاریان و حافظان قرآن کریم، هنرمندان تذهیب کار قرآن کریم و کتاب آرایی و آواها و نغمات دینی شامل می شوند.
در حال حاضر از تعداد کل اعضای صندوق ۱۱ هزار و ۷۹۵ نفر را هنرمندان سینمایی، ۱۹هزار و ۳۳۳ نفر فعالان حوزه موسیقی، ۱۶ هزار و ۷۲۶ نفر هنرمندان نمایشی، ۱۵ هزار و ۱۶۹ نفر از گروه نویسندگان، ۹ هزار و ۷۱۵ نفر فعالان حوزه قرآن و عترت، ۹ هزار و ۸۸۰ نفر روزنامه نگاران، ۲۰ هزار و ۴۳۵ نفر هنرمندان حوزه تجسمی و ۵۱۷ نفر را فعالان فرهنگی تشکیل می دهند که از این تعداد بیشترین فراوانی به ترتیب به رشته های تجسمی، موسیقی و نمایشی مربوط می شود.


پوراحمدی با اشاره به رشد اعضا به تفکیک رشته فعالیت گفت: بیشترین رشد آمار عضویت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ متعلق به روزنامه نگاران، هنرمندان حوزه تجسمی و نویسندگان بوده است.
مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به نسبت سنی جمعیت تحت پوشش صندوق اظهار داشت: ۶۳ درصد اعضای صندوق اعتباری هنر کمتر از ۴۴ سال سن دارند که این مهم نشان از گرایش نسل جوان به انجام فعالیت های فرهنگی و هنری و دغدغه برخورداری از مزایای شغلی و اجتماعی این نسل دارد.
وی در ادامه افزود: همچنین ۸ درصد از اعضای صندوق، هنرمندان پیشکسوت بالای ۶۰ سال سن هستند.
پوراحمدی با اشاره به نقش بانوان در اعتلای فرهنگ و هنر کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۳۵ درصد از اعضای صندوق شامل بانوان فرهیخته می شود و یکی از مهمترین برنامه های صندوق اعتباری هنردر سال جاری تکریم و برنامه ریزی برای ارائه خدمات ویژه به آنهاست.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد : بسط عدالت فرهنگی یکی از مهمترین موضوعاتی است که صندوق اعتباری هنر آن را دنبال می کند. براین اساس، تقویت نمایندگی های صندوق در استان ها، پیگیری و رصد مطالبات اعضا در استان‌ها از برنامه های مهم صندوق اعتباری هنر است. در حال حاضر ۳۳ درصد اعضای صندوق را هنرمندان ساکن استان تهران و ۶۷ درصد را هنرمندان ساکن در سایر استان ها تشکیل می دهند.
وی در ادامه افزود: پس از تهران، استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی و البرزبیشترین تعداد عضو در صندوق اعتباری هنر را دارا هستند.
رئیس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر با اشاره به رشد آمار اعضا به تفکیک استانی اظهار داشت: بیشترین رشد عضویت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ متعلق به استان های هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی است.
پوراحمدی عضویت هنرمندان نامدار و پیشکسوت در صندوق اعتباری هنر را موجب افتخار این نهاد حمایتی دانست و افزود: بیش از هزار نفر از اعضای صندوق دارای نشان درجه یک هنری هستند که برنامه های حمایتی متناسب با شأن و منزلت این عزیزان را برنامه ریزی کرده ایم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پایان گفت: در تلاش هستیم با بهره گیری از صاحب نظران خبره و همراهی اهالی فرهنگ، هنر، قدم های اساسی در حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر کشور برداریم.

۲۴۵۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895867

دیگر خبرها

  • عامل تیراندازی در ساوه دستگیر شد
  • سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است
  • برطرف کردن نیازهای استراتژیک بهداشتی و درمانی از اولویت های برنامه ریزی کلان در کردستان است
  • نسخه‌ای کامل برای خلاص شدن از آلرژی بهاری
  • رئیس ایرانداک: پلتفرم نشر دانشگاهی رونمایی شد
  • رونمایی از پلتفرم نشر دانشگاهی
  • لزوم راه اندازی دهکده لجستیکی در بندر بوشهر
  • وانت‌بارهای سنندج در آستانه ساماندهی/بیکاری عامل ایجاد شغل کاذب
  • مدیر عامل صندوق اعتباری هنر خبر داد: اعضای صندوق اعتباری هنر از مرز ۱۰۳ هزار نفر گذشت
  • پیندو فروش بهترین‌های موبایل و تبلت با امنیت بالا