Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان محیط زیست با انتشار جوابیه‌ای به مصاحبه اخیر معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا در برنامه "تهران ۲۰" مبنی بر ارتباط دادن حوادث جاده‌ای و تصادفات خودرویی به صدور مجوز شماره‌گذاری خودرو، پاسخ داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم, سرهنگ عین‌الله جهانی,  معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا, با حضور در برنامه "تهران 20" در تاریخ 26 دی‌ماه در رابطه با سطح پایین ایمنی خودروهای داخلی گفته بود: زمانی که سازمان محیط زیست و سازمان استاندارد خودرویی را تأیید می‌کنند, ما مکلف به شماره‌گذاری آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفته بود: اگر به ما بود این خودروها را شماره‌گذاری نمی‌کردیم, اما قانون ما را موظف به شماره‌گذاری می‌کند.

سازمان حفاظت محیط زیست امروز در پاسخ به این اظهارنظر معاون اجتماعی پلیس راهور اعلام کرد: 

این سازمان با توجه به سهم قابل‌توجه آلایندگی وسایل نقلیه موتوری در آلودگی هوا، در راستای اعمال وظایف نظارتی، ضمن پایش عملکرد خودروسازان، شرکت‌های بازرس خودرو و مراکز آزمون آلایندگی، عملکرد سایر دستگاه‌های اجرایی مسئول در قانون هوای پاک را هم تحت نظارت قرار می‌دهد و در صورت مشاهده هرگونه تخلفی، ضمن اعمال قانون، مراتب را به مراجع ذی‌ربط و نهادهای نظارتی منعکس می‌کند.

به‌منظور اعمال نظارت بر صدور مجوزهای شماره‌گذاری وسایل نقلیه در قالب دستورالعمل‌های ذیل مصوبات و قوانین کشور که با بهره‌گیری از نقطه نظرات نخبگان، مشاوران فنی، متخصصان داخلی و ذی‌نفعان تهیه‌شده و به  فرآیندها و ضوابط مربوط به بازرسی خودرو و نظارت پیش از تولید و زمان تولید وسایل نقلیه می‌پردازد، اقدام می‌شود و در راستای نظارت بر رعایت استانداردهای زیست محیطی و الزامات آلایندگی وسایل نقلیه با همکاری سایر دستگاه‌های مسئول، اجرای مصوبات و قوانین مربوط به کاهش آلودگی هوا را دنبال می‌کند که در صورت عدم تطابق و انحراف از استانداردها، وفق دستورالعمل‌های صادره، از صدور مجوز تولید و یا شماره‌گذاری خودداری می‌‌کند.

همان‌گونه که همکاران پلیس راهور در شماره‌گذاری خودرو، اشراف کامل به فرآیند شماره‌گذاری دارند، مستندات لازم جهت شماره‌گذاری خودرو، صدور مجوز این سازمان در خصوص انطباق با استانداردهای آلایندگی است و همچنین موافقت سازمان ملی استاندارد در خصوص رعایت سایر استانداردها از جمله استانداردهای مربوط به تجهیزات ایمنی خودرو است.

از این‌رو، جای تأسف دارد که معاون پلیس راهور، تصادفات و حوادث جاده‌ای اخیر را به عملکرد این سازمان در خصوص شماره‌گذاری خودرو نسبت می‌دهند درحالی‌که از بین تمام استانداردهای لازم‌الرعایه برای صدور مجوز شماره‌گذاری، صرفا سه استاندارد مربوط به آلایندگی خودرو که توسط مراکز آزمون آلایندگی صلاحیت‌دار  با همکاری شرکت های بازرس مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست است و علت ایجاد حوادث جاده‌ای، ضمن تاثیر سایر عوامل، به تجهیزات ایمنی خودرو ارتباط پیدا می‌کند نه به تجهیزات آلایندگی.

طبق قانون، مسئولیت نظارت بر رعایت استانداردهای ایمنی توسط خودروسازان با سازمان ملی استاندارد و نیروی انتظامی است، لذا طرح این موضوع که "چون سازمان حفاظت محیط زیست مجوز می‌دهد ما ناچار به شماره‌گذاری هستیم و اگر به ما بود این خودروها را پلاک نمی‌کردیم" توسط نماینده پلیس راهور؛ پسندیده نیست و این ادعا یا نشان از بی‌اطلاعی این مقام مسئول نسبت به فرآیند شماره‌گذاری و مسئولیت‌های سازمان‌های ذی‌ربط دارد و یا به نوعی فرافکنی است برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت، ازاین‌رو، شایسته است قبل از طرح چنین اتهاماتی، اطلاعات و مستندات لازم را از همکاران مطلع خود دریافت کند.

 در خصوص حوادث خودرویی مربوط خودروهای نو شماره، می‌توان به معافیت چهارساله معاینه فنی باشد و درواقع تجهیزات ایمنی خودروهای در حال تردد، به دلیل اشکال در قانون، طی این 4 سال تحت معاینه فنی قرار نمی‌گیرند. علیرغم این‌که این سازمان، درخواست کاهش زمان معافیت معاینه فنی خودروهای نو شماره را در قانون هوای پاک ارائه داده بود اما صرفاً یک سال از 5 سال معافیت کاسته شد و کاهش این زمان می‌تواند از تعداد این حوادث بکاهد و پیشنهاد می‌شود، نیروی انتظامی، با توجه به تعدد حوادث جاده‌ای، پیشنهاد اصلاح این ماده را ارائه کند.

دائمی شدن "گارانتی کاتالیست" روشی مؤثر برای کاهش آلودگی هوا/ آلودگی سایشی خودرو 8.3 برابر آلاینده‌های اگزوز!
معاینه فنی 4 ساله راه فرار خودروسازان داخلی از گارانتی فیلتر دوده!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست شماره گذاری خودرو حوادث جاده ای وسایل نقلیه ایمنی خودرو پلیس راهور معاینه فنی محیط زیست صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 اجرای طرح از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده در سال جاری

ایرج حشمتی امروز ۳ اردیبهشت در همایش مدیران محیط زیست کشور در شیراز با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه‌های پایش آب، هوا و خاک گفت: به‌روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده‌های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها در دستور کار سال ۱۴۰۳ سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم، با هدف تقویت سازگاری و کاهش آسیب‌پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان‌های ذیربط تهیه خواهد شد.

حشمتی با تشریح اقدامات سیاست‌گذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، یادآور شد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین‌نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیات وزیران و نیز خط مشی‌های مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط مشی‌های مذکور، بهینه‌سازی روش‌های استفاده از آب‌های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص‌های کمی و کیفی و استاندارد‌های مرتبط باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحد‌ها در اجرای طرح پایش خوداظهاری برای بخش پساب و پارامتر‌های مشمولیت واحد‌ها به تفکیک کد آیسیک در اجرای قانون حفاظت از خاک و آئین‌نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: در سال گذشته، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامتر‌های عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش‌های انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین ۵ گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهاد‌های متولی قانونی آن جهت اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است.

حشمتی در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیر زمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه‌های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، افزود: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک‌های آلودگی اولویت بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می‌گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت‌های پیش رو در سال جاری است که با جدیت دنبال می‌شود، گفت: رسیدگی به ١٠ هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است، نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  •  اجرای طرح از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده در سال جاری
  • شناسایی ۲۰۱ واحد صنعتی آلاینده در استان البرز
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: ایران در پیشبرد اهداف جهانی مربوط به زمین پاک تلاش جدی دارد
  • ایران تلاش‌های جدّی در پیشبرد اهداف جهانی مربوط به زمین پاک را در دست اقدام دارد
  • توقیف ۱۱ دستگاه خودرو حامل ۶هزار لیتر سوخت قاچاق
  • مانور سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت
  • ثبت ۳۴ هزار مورد کشفیات مربوط به محیط زیست طی سال گذشته
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز در گرمه