Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی مشکات روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شهرستان با کاهش بارندگی سال آبی جاری، تداوم ۲۵ سال پدیده خشکسالی و افت سطح منابع آب‌های زیرزمینی و بحرانی بودن وضعیت این منابع روبروست.

وی اظهارکرد: آبخوان های منطقه به دلیل کاهش بارش ها در معرض خطر قرار دارد و برای حفظ منابع آبی مشارکت و همکاری بیش از پیش کشاورزان و بهره برداران ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکات افزود: برداشت غیرمجاز آب باعث شوری آب برخی چاه های کشاورزی، افزایش عمق برداشت آب و ایجاد فروچاله ها شده است.

این مسئول تصریح کرد:کاهش آب سفره های زیرزمینی خطر فرونشست زمین، فروچاله ها، شق زمین، کاهش حجم آب شیرین و شوری منابع را در پی دارد و هم اکنون علاوه بر این مشکل آبدهی بیشتر چاه ها نسبت به گذشته کم و روز به روز از میزان دبی چاه ها کاسته می‌شود.

 طرح خاموشی چاه های کشاورزی ابرکوه پنج سال گذشته

این مسوول ادامه داد: طرح خاموشی چاه های کشاورزی با اجرای ۳۰ روزه در سال ۱۳۹۵،  ۴۵ روزه در سال ۱۳۹۶، ۶۰ روزه در سال ۱۳۹۷ اجرا شد و  به علت تنوع کشت محصولات کشاورزی ، این طرح به صورت تحویل حجمی آب در سال های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و مدیریت مصرف به عهده کشاورزان گذاشته شد .

مدیر منابع آب ابرکوه با اشاره به خاموشی چاه های کشاورزی در پنج سال اخیر

در فصل زمستان خاطرنشان کرد: کشاورزان و بهره برداران در سال ۱۴۰۰ با برنامه ریزی متناسب با حجم آب تحویلی میزان برداشت آب را در حال مدیریت هستند.

مشکات اظهار کرد: دشت های این شهرستان یکی از چهار دشت ممنوعه بحرانی استان یزد است که با کسری مخزن حدود ۱.۱ میلیارد مترمکعب روبروست، این در حالی است که حدود ۳۰ درصد چاه های کشاورزی استان در ابرکوه حفر و ۹۲ درصد آب در بخش کشاورزی شهرستان مصرف می شود.

مدیر امور منابع آب ابرکوه با بیان اینکه بهره برداران و کشاورزان سالانه از ۷۵۵ حلقه چاه فعال مجاز به برداشت حدود ۹۰ میلیون مترمکعب هستند، ادامه داد: برداشت بی رویه از گذشته تاکنون سبب شد تا دشت ابرکوه پس از دشت یزد - اردکان بیشترین کسری مخزن آب استان را داشته باشد.

وی  با اشاره به لزوم مدیریت برداشت در بخش کشاورزی از سوی بهره برداران تصریح کرد: به درخواست این نهاد و با حکم مقام قضایی برداشت این ماده حیاتی از چندین حلقه چاه غیرمجاز فعال سال گذشته متوقف شد و در چندین مورد هم از اضافه برداشت چاه های مجاز نیز جلوگیری کردیم.

ابرکوه در منطقه ای قرار دارد که اطراف آن پوشیده از عرصه های بیابانی است و حوزه آبریز آن در شمال استان فارس قرار دارد. 

ابرکوه که یکی از قطب های مهم کشاورزی یزد است، به دلیل وجود عرصه های بیابانی در منطقه گرم و خشک و کم باران استان قرار دارد، در تحقیقات اخیر مشخص شد که به علت استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم نباتی در منطقه فراغه ،کیفیت آب های زیرزمینی شهرستان نیز در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

میزان بارندگی سالانه ابرکوه سال ۱۳۷۰ شمسی ۱۱۰ میلی متر بود که به علت تداوم پدیده خشکسالی متوسط سالانه آن با ۱۵ میلی متر کاهش به ۹۵میلی متر رسید.

برچسب‌ها بارندگی کشاورزی خشکسالی ابرکوه شرکت مدیریت منابع آب ایران فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بارندگی کشاورزی خشکسالی بارندگی کشاورزی خشکسالی ابرکوه شرکت مدیریت منابع آب ایران فارس چاه های کشاورزی بهره برداران منابع آب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: انجام ۱۲ فقره تبصره ذیل ماده ۵۵ به مساحت تقریبی ۴ هزار متر مربع از ید متجاوزین خارج و اعاده به وضع سابق گردید این ماموریت با حضور فرمانده وکارشناس یگان حفاظت، سرجنگلبان و نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی واحد شیخ موسی انجام شد.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • هشدار؛ جان زمین در خراسان‌شمالی مکیده می‌شود