افراد آسیبدیده از اعتیاد به حمایتهای مستمر همهجانبه نیاز دارند
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۳۲۱۳
همشهری آنلاین- الهام فخاری،رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران دوره پنجم: گرچه در بحث ساماندهی معتادان متجاهر، جمعآوری معتادان از سطح شهر به صورت یک اقدام ضربتی یک مرحله مهم محسوب میشود، مهمتر از آن اما اقدامات درمانی و حمایتی است.
در واقع، توجه به بافت محیطی و اجتماعی و مهمتر از آن، شرایط اقتصادی و همچنین وضعیت روانشناختی فرد دچار بیماری اعتیاد موضوعات بسیار مهمی است که متاسفانه در درمان معتادان چندان مورد توجه قرار نمیگیرد، و چون به این مسائل بیتوجهی میشود طرحهای جمعآوری معتادان ثمری ندارد و منتج به نتیجه مطلوب هم نمیشود.
آنچه که اتفاق افتاده این است که در قالب چنین طرحهایی فقط به سمزدایی به عنوان درمان ترک اعتیاد توجه میشود و افراد معتاد بالاجبار دورههای ترک دارویی را سپری میکنند و پس از آن باز به همان محیط و شرایط قبل از دستگیری برمیگردند؛ نتیجه هم تکرار این چرخه ناقص است.بنابراین، تا زمانی که به مجموعه عوامل جامعهشناختی، روانشناختی و استمرار درمان افراد آسیبدیده از اعتیاد توجه نشود و صرفا به دورههای شیمیایی و دارویی ترک اعتیاد بسنده شود، امکان اعتیاد دوباره افراد بسیار زیاد است. بسیاری از افرادی که گرفتار بیماری اعتیاد میشوند بعد از درگیر شدن با این بیماری، شأن اجتماعی و موقعیتهای شغلی خود را در جامعه از دست میدهند، این افراد حتی پس از ترک هم به سختی به عنوان یک شهروند ساده و عادی در جامعه پذیرفته میشوند، توجه به این موضوع حلقه گمشده در فرایند جمعآوری و ساماندهی معتادان است و به اندازه بحث جمعآوری مورد توجه قرار نمیگیرد.
به واقع آنچه تاکنون اتفاق افتاده این بوده که در بحث ساماندهی معتادان متجاهر صرفا در قالب یک عملیات فیزیکی اقدام میشود. برای تغییر و بهبود این روند در درجه نخست، نهادهای تخصصی این حوزه مانند بهزیستی مسئول هستند. در ارتباط با شهرداری، باید گفت بخش زیادی از این موضوع از حیطه وظایف مدیریت شهری خارج است؛ در کل، چنین مسئلهای چندان به مدیریت شهری مربوط نیست، در دستورالعمل کشوری ساماندهی معتادان هم اشاره شده است که متولی این موضوع اساسا مدیریت شهری و شهرداریها نیستند، بر این اساس شهرداری نباید خود را درگیر کاری کند که خارج از وظایفش است.
کاری که از دست شهرداری برمیآید این است که در بعضی از گامهای این فرایند همکاری کند. مهمترین گام نیز مربوط به حمایت و پشتیبانی از افراد آسیبدیده پس از ترک اعتیاد است. شهرداریها میتوانند در مرحله کارآموزی، مهارتآموزی و بازگشت اجتماعی این افراد در قامت نهادی حمایتی فعالیت کنند تا شرایط بهتری برای این افراد در جهت بازگشت به زندگی سالم مهیا کنند کما اینکه در شهرداری تهران هم مراکز «بهاران» از سالها قبل با همین هدفِ مهارتآموزی و توانافزایی افراد پس از ترک اعتیاد فعالیت میکنند و به این شیوه افراد و خانواده آنها را تحت حمایت قرار میدهند. در این مراکز که در مناطق مختلف شهر دایر هستند با آموزش مهارتهای شغلی و معرفی افراد به کارگاههای تولیدی، سعی میشود که آنها از حق زندگی سالم برخوردار شوند و به دامن جامعه بازگردند.
کد خبر 653479 برچسبها اعتیاد - معتاد اعتیاد - مواد مخدر
تبلیغات در خبربان
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: اعتیاد معتاد اعتیاد مواد مخدر ساماندهی معتادان ترک اعتیاد جمع آوری
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۳۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
کلینیک بتن ایران
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
مدیرعامل صرافی FTX: بیت کوین به عنوان شبکه پرداخت، آیندهای نخواهد داشت
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
خبر هوشمند فهام
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کلبه چوبی | ۱۰ کلبه خاص و رویایی در شمال ایران
8 موزه منتخب ایران _ از موزه جنگ تا موزه مادام توسوی ایرانی
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
خبر بعدی:
توزیع ۶۰۰ بسته معیشتی و حمایتی بین اقشار کم برخوردار منطقه ۱۵
به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، محمد حسن رجبی،معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 15 گفت:به همت شهرداری،خیرین و سازمان های مردم نهاد، ۶۰۰ بسته ارزاق میان نیازمندان توزیع شد.
وی گفت: امسال نیز همچون سال گذشته این امر خداپسندانه با شور و شوق بیشتری تداوم یافت و بستههای حمایتی و معیشتی به خانوادههای تحت پوشش سامانه سمات محلات 20 گانه توزیع شد.
به گفته وی، این اقدام با همکاری سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برای خانواده های نیازمند شامل برنج، حبوبات، ماکارونی، رب، روغن، چای، قند و شکر،خرما، تنماهی بوده با ارزش ریالی آن 450 میلیون تومان انجام شد.
رجبی بر لزوم کمکهای مستمر به نیازمندان تاکید کرد و افزود: در این راستا سامانه سمات مستمر به روزرسانی میشود و ثبت اطلاعات افراد در این سامانه ادامه دارد.
وی ادامه داد: هدف از مشارکت شهرداری در این طرح ایجاد هم افزایی بین شهروندان، خیرین و سازمان های مردم نهاد است تا با مدیریت و همکاری آنها لیست یکسانی از نیازمندان واقعی تهیه و نیازهای آنان برآورده شود.
معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه از مردم نیکوکار و خیر برای پیوستن به این پویش و کمک مومنانه به خانوادههای نیازمند و کم بضاعت قدردانی کرد.
انتهای پیام/