Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: در این شرایط دولت می‌تواند به مردم و نظام بانکی کمک کند. دولت می‌تواند در ماه‌های پایانی سال ذخیره قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی را کاهش دهد تا بخشی از این پول به نظام بانکی برگردد و بانک‌ها هم از همان محل مصرف کند. راه دوم این است که نرخ سود اضافه برداشت را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایلنا، یکی مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود مردم برای تامین منابع مالی به سمت بازار غیرشرعی و دریافت پول نزول بروند، سختگیری بانک‌ها در پرداخت وام آن هم برای  تسهیلات خرد است و اجباری بودن تعدد ضامن‌ها باعث شده تا متقاضیان قید این وام‌ها را بزنند و بعضا برای رفع نیاز فوری خود به دریافت وام‌های غیرشرعی اقدام کنند. یکی از این مشکلات این است که مردم در ماه‌های منتهی به سال مردم با مشکل دریافت وام از سوی بانک‌ها مواجه می‌شوند و بسیاری از متقاضیان در این بازه زمانی فرصت دریافت تسهیلات را از دست می‌دهند و عملا دریافت وام برای متقاضیان به سال آینده موکول می‌شود در حالی که ممکن است افراد نیاز فوری به این منابع را داشته باشند.

در حالی که بانک‌ها توقف در پرداخت وام در ماه‌های پایانی سال را تکذیب می‌کنند اما شاهد آن هستیم که روند پرداخت تسهیلات از مرحله بررسی تقاضای افراد تا تشکیل پرونده و ... بسیار کُند پیش می‌رود. اخیرا وزیر اقتصاد هم به صراحت اعلام کرد که هیچ وقت دستورالعملی مبنی بر توقف پرداخت وام در ماه‌های پایانی سال از سوی وزارت اقتصاد برای بانک‌های دولتی وجود نداشته است و از نظر ما، هیچ محدویتی برای وام دهی بانک‌ها غیر از ضوابط و محدودیت هایی که بانک مرکزی در مقام ناظر برای آنها وضع کرده است، وجود ندارد.

«غلامرضا مرحبا» سخنگوی کمیسیون اقتصادی در گفت وگو با ایلنا درباره تاخیر در پرداخت وام‌ها در ماه‌های پایانی سال اظهار داشت: بانکداری صنعتی است که در آن تعادل و تراز بودن کلیدی ‌ترین عامل محسوب می‌شود و بانک‌ها دو بخش منابع و مصارف دارند که منابع همان سپرده مردمی و مصارف همان پرداخت تسهیلات و وام است.       

وی با بیان اینکه پرداخت وام برای بانک‌ها بسیار سودآور است، گفت: بخشی از عملیات بانکی که مربوط به عملیات روتین بانک‌ها است، سودآوری قابل توجهی برای بانک‌‌ها ندارد و بخش سودآور بانک‌ها همان پرداخت تسهیلات است و ازاین رو بانک‌ها از پرداخت وام به مردم و بنگاه‌ها استقبال می‌کنند.   

مرحبا ادامه داد: بانک چند نوع  منابع در اختیار دارند که این منابع از مردم و بخش‌هایی از جمله کارخانه‌ها، مجموعه‌های اقتصادی و ... جذب شده‌است. بنابراین بانک‌ها تسهیلات قرض‌الحسنه را فقط از محل سپرده‌های  قرض‌الحسنه می‌توانند پرداخت کنند و به طور قطع اجازه ندارند با سپرده‌های قرض‌الحسنه وام 18 درصدی به مردم ارایه دهند. بانک‌ها فقط این امکان را دارند که از محل سپرده‌های مدت‌دار وام 18 درصدی را پرداخت کنند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه باید تعادل در حوزه مصارف و منابع وجود داشته باشد، افزود:‌ بانک‌ها باید به اندازه کافی منابع در اختیار داشته باشند که بتواند از محل منابع، مصرف کنند و وام دهند.

وی تاکید کرد: اتفاقی که در ماه‌های پایانی سال می‌افتد این است که منابع بانک‌ها ضعیف می‌شود. منابع بزرگ در بانک‌ها معمولا در اختیار کارخانه‌ها و مجموعه‌هایی با چند نیروی انسانی قرار دارد و پرداختی این مجموعه‌ها در پایان سال به کارگران و نیروی انسانی افزایش می‌یابد و باید عیدی، پاداش و حقوق کارگران را بپردازند از سوی دیگر معمولا این مجموعه‌ها ماشین‌آلات و تجهیزات  خود را قبل سال جدید نوسازی می‌کنند. حتی سپرده‌های خرد که متعلق مردم است در این باره زمانی کاهش پیدا می‌کند چراکه مردم در پایان سال هزینه سفر را تامین می‌کنند یا اینکه به دنبال نوسازی یا تبدیل به احسن دارایی خود هستند بنابراین سپرده‌های خود را از بانک‌ها خارجج می کنند از این‌رو در ماه‌های آخر سال عملا سپرده همه بانک‌ها کاهش پیدا می‌کند.

این نماینده مجلس گفت: اتفاقا مسئولان شعب به ما مراجعه می‌کنند که پادرمیانی کنیم که مجتمع‌های تولیدی واقع در استان‌ها گردش مالی خود یا تسهیلات مورد نیاز را از آن بانک و شعبه انجام دهند تا منابع بانک و شعبه سر و سامانی بگیرد.

مرحبا با اشاره به راهکارهایی برای رفع این مشکل و افزایش توان پرداخت وام به مردم در ماه‌های پایانی سال اظهار داشت:  وقتی منابع بانک‌ها کاهش پیدا می‌کند، نظام بانکی دو گزینه پیش رو دارد یا باید از بانک مرکزی اضافه برداشت انجام دهد که این اقدام خود جریمه 34 درصدی برای بانک‌ها در پی دارد و هیچ منطقی  قبول نمی کند که پول 34 درصدی را به متقاضیان و مردم با 18 درصد وام دهند. یا اینکه نظام بانکی باید از بازار بین بانکی با نرخ 24 درصد منابع خود را تجهیز کند که این مورد هم برای بانک‌ها صرفه ندارد و پول گران تمام می‌شود.    

سخنگوی کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: در این شرایط  دولت می‌تواند به مردم و نظام بانکی کمک کند. دولت می‌تواند در ماه‌های پایانی سال ذخیره قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی را کاهش دهد تا بخشی از این پول به نظام بانکی برگردد و بانک‌ها هم از همان محل مصرف کند. راه دوم این است که نرخ سود اضافه برداشت را کاهش دهند.

وی ادامه داد: موضوع مهم‌تر از این دو عامل این است که دولت بخشی از بدهی بانک‌ها که به زور از آنها گرفته را پس دهد. شنیده شده که برخی از وزارتخان‌ ها به یک بانک دولتی 16 هزار میلیارد تومان بدهکار است اما این بدهی را نمی‌پذیرد و اساسا آن را انکار می‌کند. کمک دیگر دولت به بانک‌ها بحث کفایت سرمایه بانک است که دولت می‌تواند کمک کند تا بانک‌ها کفایت افزایش سرمایه خود را افزایش دهند.  

مرحبا با بیان اینکه اجبار بخش‌نامه‌ها، بانک‌ها را مجبور می‌کنند تا به خلق پول دست بزنند و خلق پول هم بزرگ‌ترین صدمه را به اقتصاد ایران وارد می‌کند و عامل تورم است و اساسا عامل اصلی ناترازی بانک‌ها همین موضوعات هستند   

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سخنگوی کمیسیون اقتصادی ماه های پایانی سال دولت می تواند برای بانک ها پرداخت وام بانک مرکزی نظام بانکی بانک ها هم مجموعه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۳۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج / بانک ها پولی برای دادن وام ازدواج ندادند

جعفر قادری درباره پرداخت نکردن وام ازدواج توسط بانک‌ها گفت: اتفاقاتی که در بازار ارز و سکه افتاده موجب شده تا افراد زیادی نقدینگی خود را از بانک‌ها خارج کنند و الان منابعی برای وام ازدواج وجود ندارد البته چون وام ازدواج جزو تسهیلات تکلیفی است و سودی برای بانک‌ها ندارد به عنوان های مختلف در پرداخت آن سنگ‌اندازی می‌کنند.

وی اظهار کرد: تا تعادل و توازن در بازار ارز و سکه و سیاست‌های ارزی و پولی ایجاد نشود این مشکلات را خواهیم داشت از آن‌طرف هم بانک مرکزی فشار می‌آورد نقدینگی را کنترل کند تا تورم را کاهش دهد، اما به نظر می‌رسد اقدام درست این است که نقدینگی به بخش‌های تولیدی و کاهش فشارهایی که متوجه تولیدکنندگان است، برود و اگر این کار صورت بگیرد مسائل حل می‌شود، اما به صورت جزیره‌ای نمی‌توان مسائل را حل کرد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس بیان کرد: با اینکه وام ازدواج جزو تسهیلات تکلیفی است، اما چون منابعی وجود ندارد بانک‌ها نمی‌توانند آن را پرداخت کنند چون اعتبار دولتی وجود ندارد و وام براساس سپرده‌های مردم پرداخت می‌شود و وقتی سپرده مردم از بازار خارج می‌شود بانک‌ها هم در پرداخت وام به مشکل برمی‌خورند.

قادری افزود: بانک از خود منابع تولید نمی‌کند و برای جلوگیری از تخلیه نقدینگی از بانک باید سیاست‌ها اصلاح شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: تزریق کردن پول توسط بانک مرکزی و ایجاد خط اعتباری منشا تورم می‌شود و باعث افزایش نرخ تورم خواهد شد.

وی بیان کرد: ناترازی‌هایی که الان وجود دارد خود را به نوعی در همه بخش‌ها نشان می‌دهد که در بخش بانکی هم به همین صورت است و الان بانک‌ها اعلام کردند نقدینگی به سمت ارز و سکه می‌رود و پولی باقی نمی‌ماند که بتوانیم تسهیلات بدهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۹۰ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان 
  • شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟
  • گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم
  • حال خوب مردم در روزهای پایانی فروردین
  • پرداخت تسهیلات فرزندآوری و ازدواج در بوشهر تسریع شود
  • پرداخت ۵۲۷ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در استان بوشهر
  • نارضایتی استاندار همدان از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات
  • وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳
  • دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج / بانک ها پولی برای دادن وام ازدواج ندادند
  • خروج نقدینگی از بانک‌ها عامل پرداخت نشدن وام ازدواج است