Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، آمار منتشر شده از رشد منفی حمل‌ونقل هوایی ایران در سال ۲۰۱۹ (مشابه شرایط اقتصادی کشور در آن سال) و جایگاه چهارم کشور در بین کشورهای منطقه غرب آسیا (طبق منطقه‌بندی یاتا)  از حیث فراوانی مسافران داخلی و بین‌المللی (به‌جز مسافران اتصالی) حکایت دارد. این در حالی است که ایران از نظر جمعیتی نخستین کشور بین ۱۱ کشور یاد شده بوده و از منظر تولید ناخالص داخلی پس از عربستان سعودی دومین کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش حمل‌ونقل هوایی ایران، متناسب با اهمیت و نقش راهبردی آن نیست، آمار موجود نشان می‌دهد که از ظرفیت‌های موجود این بخش نیز استفاده مناسبی انجام نمی‌شود و از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در سال‌های گذشته بهره‌گیری لازم به‌عمل نیامده است.

 ۴۵ فرودگاه کشور روی هم سهم ۱۰ درصدی در جابه‌جایی مسافر دارند

در سال ۱۳۹۸ از بین ۶۰ فرودگاه با کاربری تجاری کشور، ۱۵ فرودگاه سهم ۹۰ درصدی از جابه‌جایی مسافر داشته و ۴۵ فرودگاه دیگر در مجموع سهمی برابر ۱۰ درصد داشته‌اند. حال آنکه عموماً بین فرودگاه‌های کم‌مسافر با یکی از دو فرودگاه اصلی تهران یا مشهد مسیر پروازی فقط با هدف اتصال شهرهای مبدأ - مقصد برقرار است و تکمیل شبکه و افزایش دسترس‌پذیری کل شبکه مد نظر  نبوده است.

وضعیت استفاده از زیرساخت‌های فرودگاهی موجود در کشور از تعداد زیاد فرودگاه‌های بدون استفاده یا با حداقل عملکرد در کشور از یک سو و خیل مسافران و صاحبان کالا که برای رسیدن به مقصد نهایی پرواز مناسبی برایشان وجود ندارد یا روزهای متمادی باید منتظر نخستین پرواز بمانند، حکایت دارد. این وضعیت از مصادیق عدم بهره‌برداری مناسب از زیرساخت‌های موجود صنعت هوایی کشور است.

 از عوامل مهم در میزان استفاده از زیرساخت‌های این بخش و بهره‌وری این صنعت، ‌نوع طراحی شبکه هوایی کشور است. تغییر الگوی فعلی شبکه حمل‌ونقل هوایی کشور می‌تواند نقش بسزایی در افزایش بهره‌وری ایفا کند که در این گزارش به اجمال بررسی شده ‌است.

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رشد اقتصادی هر کشور، وضعیت رشد حمل‌ونقل هوایی آن است. با وجود اهمیت این موضوع، داده‌های گردآوری شده نشان‌دهنده سهم بسیار اندک بخش هوایی در جابه‌جایی مسافران کشور است. براساس داده‌های گردآوری شده در سال ۱۳۹۴ در راستای آخرین مطالعات موجود از طرح جامع حمل‌ونقل کشور، شیوه‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی به‌ترتیب ۷/۹۷، ۲/۱ و ۱/۱ درصد از سهم جابه‌جایی مسافران کشور را به‌خود اختصاص داده‌اند. این وضعیت تا به امروز نیز تغییر قابل‌توجهی نداشته است. درحالی که ارتباط تنگاتنگ میان دو شاخص رشد تولید ناخالص داخلی و رشد مسافر ـ کیلومتر درآمدزای جهانی را در بیست سال گذشته نشان می‌دهد

در این گزارش شرکت فرودگاه‌ها برای اصلاح زیرساخت‌های فرودگاهی موردنیاز تشویق می‌شود و آمده است: الگوی رشد فرودگاه‌های کشور تاکنون براساس شبکه نقطه به نقطه بوده است. از این‌رو سطوح پروازی و سالن‌های ترانزیت فرودگاه‌ها متناسب با پردازش مسافران ورودی/خروجی طراحی و اجرا شده است. لازم است بازنگری جهت تعریف جریان‌های مسافری، مدیریت گیت‌ها و فضاهای پایانه‌ای با هدف تسهیل در پردازش مسافران اتصالی صورت پذیرد. باز تعریف رابطه فرودگاه قطب و شرکت هواپیمایی مستقر در آن نیز از دیگر راهکارها توصیف شده است.  

مهم‌ترین عامل توسعه شبکه H&S ارتباط تنگاتنگ و هماهنگ فرودگاه قطب و شرکت‌های هواپیمایی مستقر در آن است. اکنون شهرهای تهران، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، کرمان و اهواز به‌عنوان پایگاه شرکت‌های هواپیمایی ایفای نقش می‌کنند، حال آنکه در تهیه مطالعات طرح جامع این فرودگاه‌ها، کمتر از نقطه‌نظرات و نیازهای شرکت‌های هواپیمایی مستقر، استفاده شده‌ است. همچنین تعامل کافی با فرودگاه‌ها با هدف توزیع فعالیت‌های ساعت اوج و اقتصادی کردن فعالیت فرودگاه‌ها در دستور کار شرکت‌های هواپیمایی نبوده ‌است. لازمه تبدیل فرودگاه به قطب، باز تعریف این ارتباط و هم‌افزایی بین این دو رکن اساسی است.

شبکه کنونی فرودگاهی کشور نقطه به نقطه بوده و فاصله زیادی بین شبکه پروازی کنونی و مطلوب وجود دارد. از این‌ رو بهتر است دوران گذار به‌صورت مرحله‌ای و فازبندی‌شده برای دستیابی به شبکه بهینه تعریف شود. گام اول، تعامل بین فرودگاه و شرکت هواپیمایی و پس از آن افزایش تواتر پروازی بین فرودگاه‌های قطب با یکدیگر، همچنین افزایش پروازهای بین‌المللی آنهاست.

کمبود شدید ناوگان با ظرفیت کمتر از ۱۲۰ صندلی مشاهده می‌شود

بالاترین سهم ناوگان در کشور به گروه هواپیماهای با ظرفیت ۱۲۰ تا ۱۸۰ صندلی اختصاص دارد که اقتصادی‌ترین نوع ناوگان برای انجام پروازها در مسیرهای پرتقاضاست. ممکن است تقاضا در برخی مسیرها به میزان کافی نباشد که بهره‌گیری از ناوگان با ظرفیت کمتر از ۸۰ صندلی در این مسیرها پیشنهاد می‌شود.

هرچند سرانه ناوگان هوایی کشور نسبت به میانگین جهانی و در قیاس با کشورهایی با GDP مشابه پایین‌تر است، اما با مقایسه سهم انواع ناوگان با توجه به ظرفیت‌شان، کمبود شدید ناوگان با ظرفیت کمتر از ۱۲۰ صندلی مشاهده می‌شود (در دو کلاس ۸۰ تا ۱۲۰ و ۵۰ تا ۸۰ صندلی) که لازم است در برنامه‌ریزی‌های کلان صنعت منظور شود. علاوه‌بر این ناوگان مناسب برای پاسخگویی به تقاضای بین برخی فرودگاه‌های اقماری تا قطب، کمتر از ۵۰ صندلی خواهد بود که با توجه به قیمت تمام‌شده بالای هر ساعت پرواز برای یک صندلی در پروازهای کوچک‌تر، صرفه اقتصادی پایین‌تری دارد.

برچسب‌ها شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سازمان هواپیمایی کشوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سازمان هواپیمایی کشوری جابه جایی مسافر حمل ونقل هوایی هوایی کشور فرودگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۱۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان طولانی ترین و کوتاه ترین پرواز تهران استانبول

پرواز تهران استانبول پروازی طولانی نیست و زمان آن به موارد زیادی بستگی دارد. هیچ‌گاه نمی‌توان زمان دقیقی برای پرواز مشخص کرد. اگر اهل برنامه‌ریزی‌های دقیق هستید و دوست دارید از همه لحظات سفر خود نهایت استفاده را ببرید، حتما ادامه این مقاله را بخوانید. در این مقاله زمان طولانی‌ترین و کوتاه‌ترین پرواز تهران به استانبول را بررسی می‌کنیم. مطالعه مقاله به شما کمک زیادی در برنامه‌ریزی‌ها خواهد کرد. موضوع را با توضیح کوتاهی درباره سفر هوایی از تهران به استانبول آغاز می‌کنیم.

سفر هوایی از تهران به استانبول

تهران به‌عنوان پایتخت و یکی بزرگ‌ترین شهرهای ایران، شهر مهمی در این کشور است. مسافران زیادی در روزهای مختلف سال به تهران یا از آن سفر می‌کنند. شما به‌راحتی می‌توانید گزینه‌های زیادی را برای خرید بلیط پرواز تهران استانبول بیابید. سایت‌های معتبر و مختلفی هم هستند که این خدمات را برای مسافران مهیا کرده‌اند. اگر از تهران به استانبول سفر می‌کنید، مهم است که برای همه لحظات سفر خود برنامه‌ریزی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم با بررسی ویژگی‌های پرواز تهران به استانبول به شما کمک کنیم تا برنامه‌ریزی دقیقی انجام دهید. اگر می‌خواهید از استانبول به تهران با هواپیما سفر کنید، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.

استفاده از هواپیما برای سفر به استانبول

یکی از راه‌های متداول برای سفر از ایران به شهرهایی مانند استانبول در ترکیه خرید بلیط پرواز تهران استانبول است. ترکیه با ایران مرز زمینی مشترک دارد و شما می‌توانید بلیط قطار یا اتوبوس هم برای سفر خود بخرید. امکان سفر با خودروی شخصی هم از ایران به ترکیه وجود دارد. با همه این موارد یکی از بهترین راه‌ها برای سفر از ترکیه به استانبول سفر هوایی است. شما به‌راحتی در یک پرواز حدودا سه‌ساعته از تهران به خاک استانبول می‌رسید. اگر اهل حساب و کتاب دقیق هستید، بد نیست زمان رفتن به فرودگاه تهران و مسافت فرودگاه استانبول تا هتل را هم درنظر بگیرید. البته همان‌طور که در قسمت‌های قبل هم اشاره شد، ممکن است زمان پروازها کمی متفاوت باشد و به همین دلیل بهتر است کمی انعطاف در برنامه‌های خود درنظر بگیرید.

دو فرودگاه در استانبول وجود دارد؛ فرودگاه بین‌المللی آتاتورک (که پروازهای آن به فرودگاه بزرگ استانبول منتقل می‌شوند) و فرودگاه بین‌المللی صبیحا گوگچن. 82 پرواز در هفته از تهران به استانبول (از آگوست 2023) انجام می‌شود.

مسافت تهران تا استانبول

اگر دوست دارید بدانید چه مدت در پرواز تهران استانبول هستید، بد نیست ابتدا مسافت دو نقطه را بررسی کنید. فاصله تهران تا استانبول 1275 مایل (2052 کیلومتر) است. فاصله فرودگاه صبیحه گوکچن تا مرکز شهر حدود 30 کیلومتر است. با تاکسی حدود 50 دقیقه طول می‌کشد تا این مسیر را طی کنید. فاصله فرودگاه استانبول تا مرکز شهر حدود 34 کیلومتر است و تاکسی این مسیر را در حدود 50 دقیقه طی خواهد کرد. در قسمت بعدی زمان سفر هوایی از تهران به استانبول را بررسی می‌کنیم.

زمان سفر هوایی از تهران به استانبول

موارد زیادی هستند که ممکن است زمان پرواز از تهران به استانبول تغییر کند. نوع هواپیما، نوع ایرلاین، شرایط جوی و آب‌وهوا همه می‌توانند باعث شوند تا زمان پرواز متفاوت شود. پرواز از تهران (THR) به استانبول (IST) حدود سه ساعت و 26 دقیقه طول می‌کشد. خطوط هوایی ایران ایر، ایران آسمان، ماهان‌ایر و ترکیش ایرلاینز بدون توقف از تهران به استانبول پرواز می‌کنند. انواع هواپیماهایی که از تهران به استانبول پرواز می‌کنند، عبارت‌اند از:

ایرباس A321 ایرباس A340-300 ایرباس A340-600 ایرباس صنعتی A300-600 بوئینگ 737 مکس 8 بوئینگ 737-800 (winglets)

اولین پرواز ساعت 01:40 از تهران انجام می‌شود و ساعت 04:35 به استانبول می‌رسد. آخرین پرواز ساعت 19:00 از تهران حرکت خواهد کرد و حدود ساعت 21:55 مسافران را در استانبول پیاده می‌کند.

مدت زمان کل پرواز از تهران ایران به استانبول ترکیه 3 ساعت و 2 دقیقه است. در این حالت میانگین سرعت پرواز برای یک هواپیمای مسافربری تجاری 500 مایل در ساعت است که معادل 805 کیلومتر در ساعت یا 434 گره دریایی است. همچنین 30 دقیقه اضافی برای برخاستن و فرود اضافه شده است. زمان دقیق شما ممکن است بسته به‌سرعت باد متفاوت باشد. اگر قصد سفر دارید، به یاد داشته باشید که زمان بیشتری را برای تاکسی هواپیما بین ورودی و باند فرودگاه اضافه کنید. این اندازه‌گیری فقط برای زمان پرواز واقعی است. همچنین باید زمان انتظار فرودگاه و تجهیزات احتمالی یا تاخیرهای آب‌وهوایی را نیز در نظر بگیرید. معمولا پروازهای تهران به استانبول شما را بین سه تا سه ونیم ساعت به مقصد می‌رسانند.

کد خبر 846433

دیگر خبرها

  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مراجعه بیش از ۴۶ هزار ناوگان سنگین به مراکز معاینه فنی سیستان وبلوچستان
  • زمان طولانی ترین و کوتاه ترین پرواز تهران استانبول