Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@09:27:42 GMT

حمایت اتحادیه اروپا از یونان در برابر ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۶۷۸۴

حمایت اتحادیه اروپا از یونان در برابر ترکیه

اتحادیه اروپا نیز همگام با آمریکا بر حق حاکمیت یونان بر جزایر واقع در دریای اژه تاکید کرد.

به گزارش مشرق، یک روز پس از ابراز موضع وزارت خارجه آمریکا در حمایت از یونان، اتحادیه اروپا نیز بر حق حاکمیت یونان بر جزایر واقع در دریای اژه تاکید کرد.

 به نوشته وبگاه «تاکینگ گریس» در پی سخنان اخیر مقام‌های ارشد ترکیه از جمله «مولود چاووش اغلو» وزیر امور خارجه  این کشور، اتحادیه اروپا علام کرد: «حاکمیت یونان بر این جزایر غیرقابل تردید است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پیتر اسپانو» سخنگوی اتحادیه اروپا روز یکشنبه گفت: «حاکمیت یونان بر این جزایر غیرقابل تردید است. ترکیه باید به آن احترام بگذارد، از اظهارات و اقدامات تحریک آمیز در این زمینه خودداری کند، صریحاً به روابط حسن همجواری متعهد شود و برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات تلاش کند. باید به توافق‌های بین‌المللی احترام گذاشته شود.»

وی افزود: «سخنان مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه مبنی بر مناقشه بر حق حاکمیت یونان بر برخی از جزایر این کشور، نتیجه معکوس دارد و در تضاد با تلاش‌های کاهش تنش در شرق مدیترانه است که در نتیجه‌گیری شورای اروپا اعلام شده است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در روزهای گذشته با رد صریح ادعاهای آنکارا، از یونان دفاع کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید مورد احترام و محافظت قرار گیرد.   سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که حاکمیت یونان بر جزایر واقع در دریای اژه غیرقابل انکاراست.

چاووش اوغلو روز پنجشنبه گفت که ترکیه نامه‌ای به سازمان ملل  ارسال کرده  و در آن نقض ادعایی هر دو پیمان لوزان و پاریس را محکوم کرده است. وی افزود: «اگر یونان موضع خود را تغییر ندهد، حاکمیت این جزایر قابل بحث است.»

معاهده لوزان در سال ۱۹۲۳ توسط فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، یونان، رومانی، ترکیه و یوگسلاوی سابق امضا شد. آتن مدعی است که ماده ۱۵ معاهده لوزان انتقال حاکمیت جزایر به یونان را تصویب می‌کند و آنکارا نمی‌تواند یکطرفه به معاهده ۱۹۴۷ پاریس استناد کند.

روابط بین ترکیه و یونان، دو عضو ناتو که اغلب دچار تنش بوده به طوری که سال گذشته  این روابط به شدت رو به وخامت گذاشت و کشتی‌های جنگی در شرق مدیترانه در نزاع بر سر مرزهای دریایی و حقوق انرژی با هم روبرو شدند. یونان و ترکیه سال گذشته دردرگیری بر سر اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. ترکیه بارها اعلام کرده که از یونان می‌خواهد تا راه حل‌های سیاسی مسالمت آمیز را اتخاذ کند تا راه حل‌های تهاجمی.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت ترکیه اتحادیه یونان آمریکا وزارت خارجه آمریکا دریای اژه مولود چاووش اغلو سازمان ملل انگلیس خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت وزارت خارجه آمریکا حاکمیت یونان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۶۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا درباره تحریم ایران تشکیل جلسه می‌دهد

وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) برای بحث درباره تقویت پدافند هوایی اوکراین و موضوع ایران در «لوکزامبورگ» گردهم می‌آیند.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، در حالیکه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست امروز خود در خصوص جنگ در سودان نیز بحث‌هایی خواهند داشت، اما بخش مهمی از تمرکز آن‌ها در خصوص اوکراین و منطقه غرب آسیا خواهد بود.

در پی شکست‌های پی در پی اوکراین در میدان نبرد، در هفته‌های اخیر، متحدان غربی کی‌یف از جمله آمریکا و کشور‌های اروپایی بر آن شده‌اند که سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری همچون پاتریوت در اختیار کی‌یف قرار دهند.

در پی اقدام تنبیهی جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع رژیم صهیونیستی، کشور‌های اروپایی تحرکات ضدایرانی خود را تشدید کردند و در صورتیکه جمهوری اسلامی به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولی ایران در دمشق پاسخ داده بود، از پاسخ ایران به اسرائیل بعنوان بهانه‌ای برای وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی سوء استفاده کردند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه امروز خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع هستند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند.

این اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده است و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

طبق گفته دیپلمات‌های اروپایی، کشور‌های اتحادیه اروپا همچنین در صدد هستند که تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل تولید موشک وضع کنند.

دیگر خبرها

  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • هشدار جدی امیرعبداللهیان به اتحادیه اروپا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم کند
  • تظاهرات گسترده در حمایت از فلسطین در اسپانیا
  • اتحادیه اروپا درباره تحریم ایران تشکیل جلسه می‌دهد
  • راهپیمایی مردم یونان علیه حمایت آمریکا و اروپا از رژیم صهیونیستی