Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@14:24:18 GMT

۱۵میلیون تومان دستمزد تحقیق قبل از ازدواج؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۱۰۳۲

۱۵میلیون تومان دستمزد تحقیق قبل از ازدواج؟

به گزارش تابناک به نقل از روزنامه همشهری، یک کارآگاه خصوصی می‌گوید بررسی گزینه ازدواج، تحقیق درباره خیانت و پی‌جویی کلاهبرداران بیشترین موارد سفارش‌شده از سوی مشتریان هستند.

«مردانی با بارانی خاکستری و کلاه لبه‌دار، تصوری تلویزیونی از کارآگاه‌های خصوصی در ذهن بسیاری از افراد است. غافل از این که زنان و مردان با لباس‌های معمولی در این شغل فعال هستند و به شیوه خود اطلاعات لازم را برای مشتریان جمع‌آوری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارآگاه خصوصی در دسته شغل‌های قانونی و حتی غیر قانونی قرار نمی‌گیرد و همین وضعیت خنثی و نامعلوم این شغل موجب شده است تا در گذر سال‌ها، مسئولانی از قوه قضاییه و نیروی انتظامی پیشنهادهایی را برای ایجاد چارچوب قانونی این شغل مطرح کنند؛ پیشنهادهایی که در دوره‌های زمانی مختلف مطرح شدند اما در حد ایده و طرح باقی ماندند.

به‌ عنوان مثال سال ۹۷ بود که رئیس وقت پلیس آگاهی ناجا از تلاش‌هایی برای استفاده از کارآگاه خصوصی خبر داد و عنوان کرده بود که «به‌ دنبال آن هستیم تا برخی از کارآگاهان بازنشسته خود را برای پیگیری بعضی پرونده‌های پلیسی به کار گیریم. در این طرح با استفاده از بعضی کارآگاهان بازنشسته و زبده پلیس آگاهی پرونده‌های معوق قدیمی مورد پیگیری و پی‌جویی قرار خواهد گرفت.» و حتی در سال ۹۸ جلسه‌ای با عنوان «هم‌اندیشی طرح کارآگاه خصوصی» با حضور چهره‌هایی از قوه قضاییه و نیروی انتظامی برگزار شد.

در آن جلسه اعلام شد که در یک نظرسنجی از مردم پرسیده شد که «آیا احساس نیاز به کارآگاه خصوصی دارند و آیا چنین نهادی را قبول دارند؟» ۴۶درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام نیاز زیاد و ۱۸درصد اعلام نیاز متوسط به کارآگاهان خصوصی در هنگام مراجعه به مراکز انتظامی و قضایی را ابراز داشتند.

آخرین مرجعی که این موضوع را در دستور کار خود قرار داد، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است. بر اساس صحبت‌های رضا مسعودی‌فر، قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، پیش‌نویس طرحی درباره این موضوع تدوین شده و در معاونت حقوقی قوه قضاییه در حال بررسی است: «ما درخصوص راه‌اندازی کارآگاهان خصوصی از مردم هم نظرسنجی گرفتیم و عموما موافق بودند. همچنین بررسی‌هایی در این زمینه، خودمان انجام داده‌ایم. به‌ نظر می‌آید این موضوع نیاز کشور ما نیز بوده و به‌ صورت غیر قانونی این اتفاق در حال رخ‌دادن است. هم‌اکنون نیز مواردی با عناوین پی‌جویی، کارآگاه خصوصی و مشاوره‌های پلیسی در فضای مجازی تبلیغ می‌شود و عده‌ای از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند و بعضا هم وارد حریم خصوصی افراد می‌شوند لذا ما بر این مبنا گفتیم چنین سازمان و نهادی شاید در کشور ما نیز لازم باشد.»

این مقام قوه قضاییه چندی پیش در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا توضیح داده بود که با راه‌اندازی کارآگاهان خصوصی می‌توان از تجربه کسانی که در حوزه تحقیق و کشف جرم کار کرده‌اند، در دوران بازنشستگی استفاده کرد و همچنین مانع از سوءاستفاده افراد سودجو شد: «همچنین می‌توانیم بعضی از پرونده‌ها را برای حل‌شدن به ‌آنها ارجاع دهیم که یک کار پیشگیری با راه‌اندازی آن صورت می‌گیرد و می‌توانیم با راه‌اندازی کارآگاهان خصوصی، با ارجاع موضوعات به این افراد از تشکیل پرونده در مراجع قانونی جلوگیری کنیم. پیش‌نویس این طرح نیز تدوین شده و در معاونت حقوقی قوه در حال بررسی و پیگیری است. در صورتی که به این جمع‌بندی برسند، لازم است در این خصوص لایحه‌ای تنظیم و اقدامات لازم انجام شود.»

طرح دوباره موضوع کارآگاه خصوصی موجب شد تا برای بررسی فعالیت کارآگاهان خصوصی در ایران با یکی از افراد فعال در این حوزه گفت‌وگو کنیم. او نزدیک به یک دهه در این شغل فعال است و برای پرهیز از تبلیغ مؤسسه این کارآگاه خصوصی، ترجیح دادیم نامی از او در این گفت‌وگو ذکر نشود.

*چند هفته پیش بود که باز هم بحث ایجاد ساختار قانونی برای کارآگاهان خصوصی از سوی یکی از مسئولان قوه قضاییه مورد توجه قرار گرفت. با توجه به این که شما به‌ عنوان یک کارآگاه خصوصی مشغول فعالیت هستید، فکر می‌کنید این راه‌حل‌های قانونی به سرانجام برسد؟

شغل ما به‌راحتی در چارچوب قانون قرار نخواهد گرفت، چون این مسیر پر از موانع مختلف است. بحث اول این است که در صورت قانونی‌شدن، اول از همه بازنشستگان نیروی انتظامی خواهان حضور در این شغل خواهند شد و چنین اتفاقی این نگرانی - هر چند ضعیف - را ایجاد می‌کند که مبادا این افراد از اعمال نفوذ و کانال‌های اطلاعاتی قبلی خود استفاده کنند. تجربه پیگیری‌های قانونی کارآگاه‌های خصوصی در سال‌های مختلف ثابت کرده است که این موضوع با مخالفت‌های مختلفی همراه است. کار ما در ایران نه قانونی است و نه غیر قانونی، چون بر اساس قانون تا زمانی که جرمی اتفاق نیفتد و شکایتی نشود، تخلفی رخ نمی‌دهد.

*مشتری‌های شما بیشتر به چه دلیلی مراجعه می‌کنند؟

خیانت مهم‌ترین دلیلی است که مردم به ما مراجعه می‌کنند و می‌خواهند که موضوع را پیگیری کنیم. دروغ نیست که بگویم ۹۰درصد پرونده‌های ما را خیانت تشکیل می‌دهد.

*روال کار چطور است؟ چطور پرونده را پیگیری می‌کنید؟

به‌ طور معمول خانم‌ها بیشتر به این دلیل با ما تماس می‌گیرند و شاید جالب باشد که بگویم وقتی یک خانم به شوهرش شک و فکر می‌کند که همسرش خیانت کرده است، ما موضوع را پیگیری می‌کنیم و می‌بینیم که نزدیک به ۹۰درصد این مشتری‌ها، حدس‌شان درست بوده است. این موضوع در مورد مردها متفاوت است. تجربه به ما ثابت کرده که وقتی یک مرد به زنش مشکوک می‌شود و به ما مراجعه می‌کند، ۵۰درصد احتمال دارد که اشتباه کرده باشد.

*با توجه به این که می‌گویید، کار شما بیشتر حول محور پرونده‌های خیانت است، به ما بگویید که این پرونده‌ها را چطور پیگیری می‌کنید و چه مدت برای تعقیب افراد زمان می‌گذارید؟

این که چطور کار را پیش می‌بریم، جزو فوت و فن‌های ماست و نمی‌توانم در مورد جزئیاتش صحبت کنم. مهم نتیجه است که همیشه با مستندات به مشتری اعلام می‌کنیم.

*جدا از فوت‌وفن‌هایی که درباره‌اش صحبت نمی‌کنید، شما به‌ عنوان کارآگاه خصوصی وقتی یک پرونده خیانت را دست می‌گیرید، چند روز و حتی چند هفته آن فرد را تحت نظر دارید؟

روزهای خاصی وجود دارد که افراد اگر رابطه دومی داشته باشند، نمی‌توانند از آن فرار کنند؛ روزهایی مانند روز تولد، ولنتاین، روز مرد و ... جزء روزهای شلوغ کار ماست، چون افراد در این روزها، راه فراری ندارند و باید سر قرار بروند. افرادی که خیانت می‌کنند ردی از خودشان در آن روز به جای می‌گذارند. بنابراین کار ما این طور نیست که بعضی‌ها فکر می‌کنند. ما برای رسیدن به مستندات نیاز نداریم که اول تا آخر هفته افراد را تحت نظر داشته باشیم، بلکه در روزهای خاص و مناسبت‌ها آنها را تعقیب می‌کنیم. هر پرونده باید در سه یا نهایت چهار روز بسته شود.

*شما چطور چند پرونده را همزمان پیش می‌برید؟

من چند نیرو دارم و آنها افراد زرنگی هستند که به‌خوبی می‌توانند مو را از ماست بیرون بکشند. این افراد هیچ‌کدام دوره خاصی ندیده‌ و فقط دستورهای مرا اجرا می‌کنند.

*به‌جز پرونده خیانت، چه موضوعاتی را بررسی می‌کنید؟

مسائل مالی، کلاهبرداری، پیداکردن افرادی که حکم جلب دارند، فریب اینترنتی و ... سایر موضوعاتی است که باعث می‌شود افراد از ما درخواست کمک کنند و ما این افراد را برای شاکی‌هایمان پیدا می‌کنیم.

*کلاهبردارهای اینترنتی را چطور پیدا می‌کنید؟

این دسته از کلاهبردارها اگر حرفه‌ای باشند، ردی از خودشان باقی نمی‌گذارند اما ما هم با طعمه و تله‌گذاشتن که مهم‌ترین تخصص یک کارآگاه است، آنها را ردیابی می‌کنیم. در حرفه ما کار نشد، ندارد.

*افراد حضوری به شما مراجعه می‌کنند یا تلفنی؟

تمام درخواست به شکل تلفنی انجام می‌شود.

*قراردادی هم بسته می‌شود؟

نه! نوع کار من این طور است که بیعانه نمی‌گیرم و وقتی کارم تمام و پرونده بسته شد، مشتری پول را واریز می‌کند. مردم باید حواس‌شان باشد که خیلی از این کارآگاه خصوصی‌ها حقه‌باز هستند و هر وقت از مردم قبل از تمام‌شدن کار پول خواستند، باید بدانند که این کارآگاه خصوصی کلاهبردار است.

*چه افرادی بیشتر به سمت این شغل می‌آیند؟

هر فردی که زرنگ و تیزبین باشد، می‌تواند وارد این کار شود.

*شما چطور وارد این کار شدید؟

من برای دو خیریه کار می‌کردم. افراد زیادی برای دریافت کمک به این مؤسسه‌های خیریه مراجعه می‌کردند و فهمیدن راست و دروغ درخواست‌ها برای مسئولان خیریه کار سختی بود. به همین‌ خاطر به واسطه یکی از آشناها از من کمک خواستند. قبل از کار با این مؤسسه‌های خیریه هم بیشتر فامیل وقتی می‌خواستند برای خواستگاری تحقیق کنند، از من کمک می‌گرفتند. خلاصه این ویژگی به من سنجاق و باعث شد که به ذهنم برسد تا وارد این وادی شوم.

*چند سال هست که به‌ عنوان کارآگاه خصوصی فعالیت می‌کنید؟

نزدیک به یک دهه است. ما در کار باید جنگجو باشیم چون بارها اتفاق افتاده که خطر از بیخ گوش من رد شده است.

*تا به حال دچار دردسر شده‌اید؟

بله! مثلا یک نفر جرمی انجام داد و متواری بود، ما او را پیدا کردیم اما باز هم توانست فرار کند. این آدم رد ما را زد و به‌عنوان مشتری با من قرار گذاشت تا انتقام بگیرد. بارها من در این موقعیت گیر افتاده‌ام اما خب من هم اهل ورزش رزمی هستم و تا به حال توانسته‌ام از خودم دفاع کنم و امیدوارم از این به بعد هم همین باشد.

*شما وقتی یک متهم متواری را پیدا می‌کنید، او را تحویل شاکی می‌دهید و بعد شاکی او را به پلیس معرفی می‌کند؟

بستگی به درخواست مشتری دارد. مورد داشته‌ایم که شاکی، حکم جلب را به‌نحوی تنظیم کرده است که ما بتوانیم به‌ دنبال متهم برویم و مواردی هم بوده است که ما متهم را پیدا کرده‌ایم و خود شاکی‌ها پلیس را در جریان گذاشته‌اند.

*تحقیقات قبل از ازدواج هم یکی از موضوعات پرمراجعه است؟

بله، خیلی از افراد به ما مراجعه می‌کنند و اتفاقا برای این بحث یک خانم نیروی اصلی ماست که کارها را خیلی خوب انجام می‌دهد.

*نرخ کارهایی که انجام می‌دهید، چقدر است؟

متفاوت است مثلا تحقیق قبل ازدواج میانگین سه تا ۱۵ میلیون تومان است. بحث خیانت هم بستگی به میزان فعالیت ما و زمان بالا و پایین دارد و از یک‌ونیم میلیون تومان شروع می‌شود و حتی یک پرونده هم بود که به‌ دلیل زمان‌بربودن و جزئیاتی که مشتری از ما خواسته بود تا ۷۰ میلیون تومان آب خورد.

*طولانی‌ترین پرونده‌ای که داشتید، مربوط به چه موضوعی بود؟

پرونده قتل یکی از عشایر، سخت‌ترین و طولانی‌ترین درخواستی بود که آن را به سرانجام رساندیم.

*در سال‌های اخیر که بحث‌های اقتصادی مهم شده است، پرونده‌های خیانت پر مشتری بودند یا پای پرونده‌های مالی هم به میان آمده است؟

واقعیت این است که موضوع خیانت همیشه از طرف مشتری‌های ما مورد توجه بوده و هست اما در سال‌های اخیر مشتری‌های ما به بحث‌های مالی توجه بیشتری داشته‌اند و درخواست برای پیداکردن دزدهای دنیای واقعی و مجازی، کلاهبردارها و ... زیاد شده است.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه بعثت خاکستری کارآگاه خصوصی ازدواج مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه بعثت کارآگاهان خصوصی مراجعه می کنند کارآگاه خصوصی ما مراجعه قوه قضاییه راه اندازی پرونده ها مشتری ها وقتی یک یک کار سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست سال پیش افراد غیرفوتبالی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را متوقف کردند!

مهدی محمد نبی درباره حق پخش تیم های باشگاهی هم صحبت کرد.

طرفداری | نایب رئیس فدراسیون فوتبال نسبت به واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واکنش نشان داد.

مهدی محمد نبی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران اظهار داشت:

54 فدراسیون در این پروژه حضور داشتند و سهم فوتبال هم 6 یا 7 مورد بود. یکی از آنها بازی با ژاپن بود. سال‌ها بود که ژاپن به عنوان تیم اول آسیا چنین شکستی را تجربه نکرده بود. تیم ملی نوجوانان، فوتبال ساحلی و فوتسال و مربیانی که حضور داشتند هم در بین نامزدها دیده می‌شوند.

وی درخصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گفت:

بیش از 20 سال است که این قصه تجربه می‌شود. در دهه 70 به نوعی این نقش را بازی کرد و سال 80 بود که حضور اشخاصی که با فوتبال بیگانه بودند این بحث متوقف شد. بعد از 20 سال پیگیری مستمر هاشمی و اراده خوبی که در دولت بود این اتفاق رخ داد. شناختی که از حوزه ورزش در کشور داریم چیزی که مسلم است ساختاری این دو باشگاه را باید کنار هم گذاشت و هر کدام را برای فازی از مقدمات بخش خصوصی درنظر گرفت.

نبی خاطرنشان کرد:

بخش خصوصی به دنبال پلن خوبی برای بازگشت سرمایه است. از سال 2010 الزامات AFC اجرا شد. امیدوارم فوتبال ما به سمت خصوصی‌سازی حرکت کند و تیم‌های مدعی که جز سرمایه‌های ملی هستند هم شرایط خوبی داشته باشد.

نایب رئیس فدراسیون فوتبال درخصوص موضوع حق پخش تلویزیونی مسابقات، عنوان کرد:

دولت از طریق مجلس پیگیر است تا آیین‌نامه‌های اجرایی لحاظ شوند. سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال درصدد نوشتن آیین‌نامه‌ای هستند که به وزارت ورزش ارسال خواهد شد تا در این بخش بحث حق پخش هم درنظر گرفته می‌شود.

از دست ندهید ????????????????????????

افتضاح تاریخی و رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر دل هوادار کودک چلسی شکست؛ قرار بود بجنگید! سرمربی پاری سن ژرمن قول چهارگانه داد! حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی + عکس

دیگر خبرها

  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • بیست سال پیش افراد غیرفوتبالی خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را متوقف کردند!
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • دستمزد معلم خصوصی ابتدایی مشهد چقدر است؟
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر
  • دینا قالیباف ادعای تجاوز را تکذیب کرد؛ تجاوزی در کار نبوده است فقط به من توهین شد/ نتیجه تحقیق مقام قضایی؛ توهینی در کار نبوده است/ برای ادعای دروغ پرونده جدید قضایی تشکیل شد