Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


تاریخچه جنگ داخلی کره

 

با پایان جنگ جهانی دوم و تسلیم و خروج نیرو‌های اشغالگر ژاپنی از کره، روسیه از شمال و آمریکا از جنوب مدار سی و هشتم تسلیم ژاپن را پذیرفتند و این مدار مرز جدید بین دو ایدئولوژی غالب جنگ سرد یعنی سرمایه داری و کمونیسم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ داخلی کره در ۱۹۵۳ در پی امضای پیمان متارکه از جنگ به اتمام رسید؛ اما هیچ صلح‌نامه‌ای امضا نشد و این دو کشور همچنان از نظر فنی در حال جنگ به سر می‌برند. این ویدئو همراه با تصاویر واقعی از این جنگ داخلی روند خشونت‌بار تقسیم کره به دو کره شمالی و کره جنوبی را شرح می‌دهد. با زیرنویس فارسی در «تابناک» تماشا می‌کنید.

 


لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی

 

اچ‌ام‌اس برهم یک نبردناو نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا از کلاس ملکه الیزابت بود که توسط اژدر یکی از یوبوت‌های آلمانی غرق شد. نبردناو‌ها کشتی‌های بسیار بزرگ با قدرت آتش بالا بودند که دیگر از صحنه نظامی اقیانوس‌ها خارج شدند، اما در زمان خود نشان دهنده برتری سیاسی و نظامی کشور خود به حساب می‌آمدند. غرق شدن "اچ‌ام‌اس برهم" ضربه سنگینی به نیرو دریایی بریتانیا در جنگ جهانی دوم بود. تا حدی که هیات دریایی بریتانیا تمام اخبار غرق شدن آن را سانسور کرد تا از این طریق خبر غرق شدن آن را از آلمانی‌ها مخفی و جلو تخریب روحیه بریتانیایی‌ها را بگیرند. بعد از چند هفته تاخیر تنها اقوام درجه یک خدمه از جریان مطلع شدند، اما این خبر همراه با تذکر برای حفظ اطلاعات بود. بعد از ادعا‌های مکرر توسط رادیو‌های آلمانی نهایتا در ۲۷ ژانویه ۱۹۴۲ غرق شدن آن رسما از طرف هیات دریایی بریتانیا اعلام شد. ویدیوی لحظه انفجار این نبردناو را در «تابناک» می‌بینید.

 


ورود بریتانیا به برلین در جنگ جهانی

 

پس از شکست ارتش آلمان نازی در جنگ جهانی دوم، این کشور اشغال شد. در این ویدئو قدیمی قسمتی از آخرین لحظات جنگ جهانی پیش از سقوط برلین را می‌بینید و اولین ورود نیروهای بریتانیایی به برلین و مراسم رسمی بالا بردن پرچم اشغال برلین توسط نیروهای بریتانیایی را تماشا می‌کنید. همچنین نمایی از محدوده‌ای را می‌بینید که گفته می‌شود، جسد هیتلر و همسرش را در آنجا سوزانده‌اند. همچنین یادگاری‌های سربازان روسی روی دیوار ساختمان‌های دولتی آلمان را خواهد دید. تاریخ را در «تابناک» به نظاره بنشینید.

 


ساعات آخر نبرد استالینگراد

 

نبرد استالینگراد یکی از نبرد‌های تعیین کننده سرنوشت جنگ جهانی دوم بود. اکنون تصاویری از ساعات آخر نبرد استالینگراد را می‌بینید که در آن نیرو‌های اتحاد جماهیر شوروی لشکر ششم آلمان به فرماندهی بزرگ‌ ارتشبد پائولوس را شکست داده و او را به اسارت گرفتند. هیتلر که اجازه تسلیم و عقب نشینی به نیرو‌های خود نداده بود، در عمل آن‌ها را محکوم به نابودی کرده بود. او با اشاره به اینکه ژنرال‌های آلمانی تسلیم نمی‌شوند، به پائولوس دستور داده بود که در صورت خطر اسارت خودکشی کند. اما پائلوس نهایتا تسلیم شد و روسیه ۲۴ ژنرال آلمانی را در این نبرد اسیر گرفت و شعار رادیو‌های آلمانی را در هم شکست. در این ویدئو آخرین شلیک‌های ارتش سرخ و لحظه تسلیم نیرو‌های آلمانی را ببینید. پایانی برای یکی از بزرگترین نبرد‌های تاریخ جنگ. در «تابناک» با زیرنویس فارسی برای نخستین بار تماشا می‌کنید.

 

 

چرا عرق می‌کنیم؟

 

عرق کردن واکنش طبیعی بدن انسان است که با هدف کاهش دمای بدن رخ می‌دهد. ممکن است در اثر فعالیت فیزیکی زیاد، خوردن غذاهای تند و یا استرس نیز بروز کند؛ اما خوردن غذاهای تند و استرس چه ارتباطی با افزایش دمای بدن و عرق کردن دارند؟ در این ویدیو با ساز و کار درونی عرق کردن و چرایی بروز آن در چنین مواقعی بیشتر آشنا شوید.

 


رنگ‌های مرگبار تاریخ

 

انسان در طول تاریخ از مواد شیمیایی و طبیعی بسیاری برای ایجاد رنگ‌ها استفاده کرده است. رنگ‌ها به ساخته‌های دست بشر زندگی و طراوت می‌بخشند و زیبایی محصولات ساخت دست بشر را چشم‌گیرتر می‌کنند؛ اما دمیدن این زیبایی سرشار از زندگی در تابلوهای نقاشی و پارچه‌ها و سایر محصولاتی که نیاز به رنگ داشته‌اند همیشه بی‌خطر نبوده است. در طول تاریخ از موادی چون رادیوم، سرب، اورانیوم و آرسنیک برای ساخت رنگ‌های زیبا استفاده شده است؛ رنگ‌هایی که به آرامی به بدن انسان‌ها نفوذ کرده و تهدید‌هایی جدی برای سلامتی و جان آن‌ها ایجاد می‌کردند. در این ویدیو با موارد مهم این رنگ‌دانه‌های مرگبار آشنا شوید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور مناجات شعبانیه جزیره آشوراده بسته ویدیویی تابناک تاریخ مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور مناجات شعبانیه جزیره آشوراده نبرد استالینگراد جنگ جهانی دوم جنگ جهانی جنگ داخلی غرق شدن رنگ ها غرق شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان ۱۴۰۳+ تاریخچه و پوستر Adult Autism Awareness Day 2024

روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان هر سال در ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) برگزار می‌شود. هدف این روز ایجاد فرصتی برای ارتقا درک و پذیرش، ایجاد شبکه‌های حمایتی قوی و تشویق تغییرات عملی در مورد اختلال طیف اوتیسم است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اوتیسم یکی از شایع‌ترین اختلالات رشدی-عصبی است و به‌عنوان طیف گسترده‌ای از اختلالات مرتبط با چالش‌های مربوط به مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی، رفتارهای تکراری، گفتار و ارتباط غیرکلامی شناخته می‌شود. این اختلال در میان همه گروه‌های سنی رخ می‌دهد، البته تشخیص آن در کودکی آسان‌تر است، با این حال در بعضی موارد وجود آن در فرد حتی تا سنین بالا نیز تشخیص داده نمی‌شود.

افراد اوتیستیک در بیشتر موارد در دوران کودکی پس از چهار سالگی تشخیص داده می‌شوند، با این حال علائم آن ممکن است در سن دو یا سه سالگی خود را نشان دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که مداخله پزشکی اولیه در چنین مواردی منجر به نتایج مثبت در آینده برای افراد مبتلا به اوتیسم می‌شود. این افراد ممکن است هم‌زمان از حساسیت‌های حسی و مسائل پزشکی مانند اختلالات گوارشی، تشنج یا اختلالات خواب، همچنین مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات توجه نیز رنج ببرد.

هر سال از هر ۶۸ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم تشخیص داده می‌شود و پسران پنج برابر بیشتر از دختران در معرض ابتلاء به قرار دارند. جالب آن‌که گفته می‌شود افراد مشهوری هم‌چون آلبرت انیشتین، آیزاک نیوتن، اندی وارهول و بیل گیتس نیز به احتمال زیاد به اوتیسم مبتلا بوده‌اند.

تاریخ روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان

روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان هر سال در ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

علت اوتیسم

ابتلاء به اوتیسم هیچ دلیل خاصی ندارد و مطابق با تحقیقات این اختلال ممکن است از تأثیرات ژنتیکی و محیطی ناشی شود. علائم اوتیسم در بزرگسالان متفاوت از علائم آن در کودکان ظاهر می‌شود. بسیاری از بزرگسالان یاد گرفته‌اند با گذشت زمان با علائم خود کنار بیایند.

علائم و نشانه‌های اوتیسم در بزرگسالان بسیار زیاد است و می‌تواند شامل مشکل در صحبت کردن با دیگران و حفظ دوستی‌ها، کنترل احساسات، تمرکز علاقه روی یک موضوع خاص و صحبت‌های مکرر در مورد آن یا مواردی از این قبیل باشد.

علائم اوتیسم از فردی به فرد دیگر متفاوت و اغلب فردی است.روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان برای تسهیل زندگی برای چنین بزرگسالانی و ایجاد آگاهی در سراسر جهان ایجاد شده است.

بزرگسالان مبتلا به اوتیسم نیز سهم قابل‌توجهی در زمینه‌های هنر، تجارت، علم و موارد دیگر دارند. بنابراین روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان با این هدف راه‌اندازی شد که زندگی را برای بزرگسالان اوتیستیک راحت‌تر کند.

تاریخچه روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان

روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان فرصتی برای شناخت نقاط قوت و دیدگاه‌های باورنکردنی بزرگسالان واگرای عصبی به جوامع خود و توانمندسازی بزرگسالان این طیف در راستای ترویج فراگیری است. بزرگداشت این روز فرصتی برای ارتقا درک و پذیرش، ایجاد شبکه‌های حمایتی قوی و تشویق تغییرات عملی در مورد اختلال طیف اوتیسم است.

روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان در سال ۲۰۰۹ توسط انجمن آموزش عالی و ناتوانی، به‌منظور شناسایی و حمایت از بزرگسالان اوتیسم راه اندازی شد. تا به افزایش آگاهی بیشتر در مورد نیازها و تجربیات بزرگسالان از طریق یک رویداد بین. المللی شناخته‌شده در سطح جهانی کمک کند. این روز یادآوری مهمی است که هر قشری از بشر توانایی‌ها و پتانسیل لازم برای ایجاد تغییر در زندگی عصبی خود را دارد، همچنین فرصتی برای شنیدن صدای جامعه در حال تکامل اوتیسم فراهم می‌کند.

انجمن اوتیسم تلاش سراسری خود را برای ارتقای آگاهی، شمولیت و تعیین سرنوشت اوتیسم برای همه به‌کار می‌گیرد و سعی دارد اطمینان حاصل کند که به همه مبتلایان به اوتیسم این فرصت داده می‌شود تا به بهترین کیفیت زندگی ممکن دست پیدا کنند.

کد خبر 745550

دیگر خبرها

  • هانسی فلیک تسلیم نمی‌شود؛ سرمربی آلمانی همچنان منتظر پیشنهاد مدیران بارسلونا
  • کاهش شانس ژیمناست تاریخ‌ساز ایران برای کسب سهمیه المپیک
  • یک سالگی جنگ داخلی سودان
  • تاریخچه شرکت موتورسیکلت سازی یاماها؛ از تولید آلات موسیقی تا ویلچر و اسکوتر
  • روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان ۱۴۰۳+ تاریخچه و پوستر Adult Autism Awareness Day 2024
  • هر چیزی که باید درباره مزایده خودرو بدانید
  • معرفی ژئوپارک جهانی طبس در نمایشگاه ITB برلین
  • آغاز نبرد ۱۶ تیم آسیایی برای کسب مجوز جام جهانی فوتسال
  • ورود ۸۰ میلیون یورویی سرمایه‌گذار آلمانی برای مدیریت پسماند
  • تأکید رییس‌جمهور چین بر توسعه روابط پکن و برلین