Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده کتاب گفت: بسیاری از نویسندگان آثار خود را به ناشران برای انتشار دادنده اند، اما تعداد معدودی از آن‌ها منتشر شده و یا در آستانه چاپ هستند ناشران معتقدند افزایش قیمت کاغذ سبب شده است تا کتاب‌های کمتری را منتشر کنند

اعظم سبحانیان در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر افزایش قیمت کاغذ بر سرانه مطالعه گفت: یکی از عوامل اثر گذار بر قیمت کتاب افزایش و نوسانات قیمت کاغذ است این مهم سبب بی رغبتی جامعه به کالا‌های فرهنگی همچون کتاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: افزایش قیمت نشر آن هم به صورت سرسام آوری نه تنها ناشران را متضرر کرده بلکه نویسندگان را نسبت به تولید اثر دل سرد می‌کند. افزایش قیمت کاغذ در کنار مواد اولیه؛ آثار بسیاری از نویسندگان را در نوبت چاپ قرار داده و ناشران را مجبور کرده تا در بین محتوا‌ها تولید شده دست به انتخاب بزنند.

سبحانیان اظهار کرد: بسیاری از نویسندگان آثار خود را به ناشران برای انتشار دادنده اند، اما تعداد معدودی از آن‌ها منتشر شده و یا در آستانه چاپ هستند ناشران معتقدند افزایش قیمت کاغذ سبب شده است تا کتاب‌های کمتری را منتشر کنند من نیز یکی از نویسندگانی هستم که تنها چند کتابم در طی ۲ سال اخیر منتشر شده و بقیه آثارم در نوبت چاپ بسر می‌برند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی درمورد گرایش جامعه به سوی کتاب‌های الکترونیک تصریح کرد: گسترش بیماری کرونا و روی آوردن ناشران به انتشار کتاب‌ها به صورت الکترونیکی تا حدود کمی زمینه را برای تغییر ذائقه مخاطبان نوجوان و جوان فراهم کرد و ناشران را نیز از هزینه‌های گزاف دور کرده، اما هنوز تعداد افرادی که علاقمند به خواندن کتاب‌های کاغذ هستن بیشتر است در عین حال تغییر در افزایش سرانه مطالعه دیده نمی‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن کودک و نوجوان انگشت جادویی، تحول در ساختار زندگی را یکی از شاخص‌های اصلی شیوع بیماری کرونا دانست و ابراز کرد: بیماری کرونا اگرچه مشکلات و چالش‌های فراوانی را برای تمام جامعه و اقشار آن به همراه داشت، اما سبک نوینی از زندگی را به جامعه تحمیل کرد که اکنون پس از گذشت دو سال به عادت تبدیل شده این امر از برگزاری کلاس‌های آنلاین گرفته تا نشر بسیاری از کتاب‌ها در فضای مجازی گسترش یافته است، اما با این حال این به عنوان یک تجربه برای نویسنده محسوب شده و تطابق بخشی از زندگی نویسنده و ناشر را رقم زده است.

سبحانیان تاثیر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در سرانه مطالعه را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: نتایج برپایی نمایشگاه مجازی کتاب یک رویکرد غیر قابل پیش بینی برای همگان در پی داشت استقبالی که هرگز در ذهن اهالی فرهنگ دیده نمی‌شد، اما با این همه معتقدم که میزان سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است که سمی مهلک برای آینده محسوب می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن کودک و نوجوان انگشت جادویی؛ لزوم حمایت از نویسندگان و ناشران را مورد تاکید قرار داد و ابراز کرد: حمایت از ناشران و نویسندگان حمایت از یک فرهنگ است با نگاهی اجمالی به حقوق نویسندگان در ایران می‌توان شرایط نویسندگان که دو سال از عمر خود را برای نگارش و تولید یک محتوا می‌گذارد دریابیم، ماحصل تمام تلاش‌های نویسندگان تنها به حق التالیفی خلاصه می‌شود که پاسخگوی نیاز نویسنده نخواهد بود لذا بسترسازی برای ناشران و نویسندگان از جمله ضرورت‌هایی است که باید نسبت به آن توجه کامل داشت لذا توجه و رسیدگی به نویسنده زمینه را برای افزایش کیفت تولید محتوا فراهم خواهد کرد.

وی پیرامون بستر سازی برای مطالعه تاکید و بیان کرد: بستر سازی برای افزایش سرانه مطالعه باید از کودکی شکل بگیرد هرچه مطالعه کودکان و نوجونان افزایش داشته باشد توسعه و تحولات ارزنده در کشور افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا مطالعه جامعه را به بلوغ فکر و بکار بردن تجربیات ارزنده نزدیک می‌کند.

سبحانیان کیفیت کتاب‌های تولید شده کشور را در طی سال‌های اخیر مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: بازار نشر نیازمند یک تغییر جدی در سال آینده است. در طی سال‌های اخیر تعداد کتاب‌های با کیفیت بسیار بوده است، اما متاسفانه تعداد کمی از آن‌ها ترجمه شده و وارد بازار جهانی شده است این آسیبی برای ادبیات ما محسوب می‌شود کتاب‌های ترجمه شده زیادی وارد کشور شده اند، اما بسیاری از آن‌ها قابل توجه نیستند و نمی‌توانند با کتاب‌های تولید شده در داخل مقایسه شوند و امتیازات پایین تری نسبت به تولیدات داخلی ما دارند این مهم نشان می‌دهد می‌توانیم در عرصه بین المللی نیز به خوبی فعالیت کنیم و ادبیات کشورمان را به جهان معرفی و فرهنگ سازی کنیم، اما هیچگونه بستری برای این مهم بکار گرفته نشده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: معرفی کتاب اخبار کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا معرفی کتاب اخبار کتاب افزایش قیمت کاغذ سرانه مطالعه منتشر شده کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۰۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست

نفیسه سادات موسوی در مورد تلاش‌های انجام شده در حوزه نشر کودک و نوجوان گفت: با وجود همه کارهایی که شده اما باز هم نسبت به نقطه مطلوب عقب هستیم و باید شتاب کار در این حوزه را بیشتر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-علی حامدین، سال گذشته و در سی و چهارمین نمایشگاه بین‎‌المللی کتاب تهران موضوع کتاب در حوزه کودک و نوجوان را مورد توجه قرار دادند و فرمودند: «باید تا آنجا که امکان پذیر است در زمینه تولید کتاب‌های کودکان و نوجوانان متناسب با فرهنگ خودمان، تلاش شود تا از کتاب‌های بیگانه بی‌نیاز شویم.» به همین بهانه و در آستانه آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت و گویی داشتیم با نفیسه سادات موسوی فعال فرهنگی و کارشناس حوزه نشر کودک و نوجوان که با خبرنگار خبرگزاری دانشجو مطرح شد. 

نفیسه سادات موسوی در ابتدا و در پاسخ به این پرسش که  آیا پس از این توصیه رهبری، اتفاق یا تلاش مثبتی در این جهت صورت گرفته است؟ توضیح داد: 

مطالبه سال گذشته مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران نیازمند شتاب بیشتر است

با توجه به مطالبه سال گذشته رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه سی و چهارم بین‌المللی کتاب تهران باید توجه داشته باشیم که این حوزه باید از آثار بیگانگان بی‌نیاز شود و کار تألیفی ما قابل توجه‌تر شود و نباید به ترجمه در این موضوع اکتفا کنیم چرا که هر اندازه در آثار ترجمه‌ای با تغییرات و ممیزی بتوانیم آن را بومی کنیم اما با توجه به بافت فرهنگی متفاوت و نامناسب و غیر متعارف که نسبت به فرهنگ ایرانی و اسلامی دارند باز هم اثر بلند مدت را روی کودکان ما می‌گذارند.

نفیسه سادات موسوی در مورد تلاش‌های انجام شده در حوزه نشر کودک و نوجوان افزود: با وجود همه کارهایی که شده اما باز هم نسبت به نقطه مطلوب عقب هستیم و باید با سرعت بیشتری در این حوزه کار کنیم و شتاب کار و فعالیت را  افزایش دهیم و هم در نشر دیجیتال و هم کاغذی نیازمند کار بیشتری هستیم. 

 کارگاه‌های خوبی در حوزه نویسندگی برای کودکان برگزار شد

موسوی در ادامه با بر شمردن فعالیت‌های انتشاراتی‌ها، نویسندگان و دغدغه‌مندان این  حوزه توضیح داد: نوید انتشار کتاب‌های خوبی در این حوزه را می‌دهم و امید داریم با آثار نویسندگان نام آشنا و جوان‌تری در این حوزه رو به رو شویم.

وی افزود: همچنین کارگاه‌های خوبی در این زمینه برگزار شده که دستگاه‌های فرهنگی مختلف از جمله سازمان تبلیغات، حوزه هنری، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و خانه کتاب که در مرداد ماه سال گذشته دوره‌های خوبی در زمینه نشر کودک و نوجوان برگزار کردند که اتفاقا دوره‌های قوی هم بود و در همه استان‌های کشور نیز برگزار شد و به تهران محدود نشدند.

این کارشناس حوزه نشر کودک و نوجوان در مورد وظایف دستگاه‌های فرهنگی که مخاطب مقام معظم رهبری بودند نیز اذعان داشت: این دستگاه‌ها بعد از فرمایشات رهبری به این موضوع ورود کردند و نوید بخش این خواهد بود که در ده سال آینده خروجی این حرکات را خواهیم دید هرچند به نظر من اینها کافی و رضایت بخش نیست ولی برای شروعش باید احترام قائل بود.  

استقبال مخاطبین به حوزه نشر کودک و نوجوان بیشتر خواهد شد

موسوی درمورد پیش بینی خود در شرایط نشر کودک و نوجوان در سی و پنجمین نمایشگاه بین الملللی کتاب تهران هم گفت: احساس می‌کنم استقبال مخاطبین به حوزه نشر کودک و نوجوان بیشتر خواهد شد و دلیلش هم این است که با توجه به موج رشد کتابخوانی از طریق رسانه‌های فرهنگی و سایر خروجی‌هایی که خانواده‌ها را در این زمینه همراه خواهند کرد فکر می‌کنم این علاقه‌مندی به کتابخوانی بیشتر شده و مسیرش بهتر در حال پیش رفتن است و مخاطبین ذائقه لازم برای توجه به مفید و مضر بودن کتاب‌های برای کودکان را بیشتر درک کنند.

امروز دیگر خریدن کتاب برای کودک و نوجوان ترسناک نیست

این فعال فرهنگی و نویسنده با معرفی نرم افزار و سایت «به‌خوان» که نوعی شبکه اجتماعی است و به معرفی کتاب‌ها می‌پردازد افزود: مروجین خوبی در این حوزه حضور دارند و کتاب‌ها را معرفی و در مورد آنها نقد و نظر می‌دهند. همچنین از این مجموعه‌ها باید به «کودمو» اشاره کرد که در آن نیز کتاب‌های خوب این حوزه  بررسی و معرفی می‌شوند.

نفیسه سادات موسوی اظهار داشت: امروز دیگر خریدن کتاب برای کودک و نوجوان ترسناک نیست و غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران در این حوزه پربازدید بوده و پیشبینی می‌کنم امسال هم با استقبال مخاطبین این حوزه همراه شود. اما برای استقبال بیشتر این حوزه نیاز به کمک رسانه ملی برای آشنایی خانواده‌ها با کتاب‌های امن و سالم در این حوزه داریم و این امر هم باید در ژانرهای مختلفی انجام پذیرد.

این فعال فرهنگی حوزه خانواده تأکید کرد: ما نیازمند بُن‌های خرید کتاب مخصوص کودک و نوجوان در کنار سایر تسهیلات نمایشگاه کتاب مثل تخفیف و بن برای دانشجویان و سایر اقشار هستیم.

معرفی انتشارتی‌های مطلوب حوزه کوک و نوجوان
نفیسه سادات موسوی در مورد معرفی کتاب نیز در پایان گفت: ترجیح می‌دهم به جای معرفی کتاب از انتشاراتی‌های خوب در حوزه کودک و نوجوان نام ببرم که از جمله آن «نشر قدیانی» که سابقه خوبی به خصوص در حوزه نوجوان دارد. انتشارات بعدی «کانون پرورشی فکری کودک و نوجوان» است که علاوه بر ارزان بودن فعالیت‌های اخیرش در این حوزه چشمگیر بوده و در موضوعات مختلف مثل: شعر و کودک، داستانی، طنر و رمان‌ها کتاب‌های پویایی دارند و نشر کتاب‌های بومی نسبت به ترجمه در این انتشاراتی غالب شده‌است. همچنین انتشارت «مهرک» به عنوان واحد کودک و نوجوان نشر سوره مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز به خصوص در حوزه کودک کتاب‌های خوبی دارد به خصوص در زمینه شعر پیشتاز است و سعی می‌کند بحث انقلاب اسلامی را در محتوای خود بگنجاند. «انتشارات فندوق» نیز در برخی تألیفات خود به خصوص در زمینه‌های تعاملی کتاب‌های خوبی از لحاظ بصری و محتوایی دارند و در حوزه دایره المعارف و دانشی نیز آثار برگزیده‌ای دارند. البته باید ترجمه‌هایشان بهتر شود اما برای کودکانی که علاقه‌مند به حوزه تاریخ هستند کتاب‌های خوبی منتشر می‌کنند.  

 

 

دیگر خبرها

  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده