Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایش تمامی پروژه‌های بزرگ عمرانی در سطح کشور بیانگر آن است که در حال حاضر پروژه جهاد آب‌رسانی گسترده‌ترین پروژه فعال عمرانی در سطح کشور است.

به گزارش ایران اکونومیست، در روزهایی که بسیاری از شهروندهای شهرهای بزرگ کشورهای توسعه یافته با مشکل عدم دسترسی به آب شرب بهداشتی دست و پنجه نرم می‌کنند، ارتقای سطح دسترسی مردم در ایران به آب آشامیدنی پایدار از 80 درصد به 90 درصد هدف‌گیری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این مبنا جهاد آبرسانی با هدف ارتقای شاخص‌های دسترسی جمعیت روستایی به آب پایدار شهری جزء اولویت‌های وزارت نیرو قرار دارد تا از این طریق با استفاده از ابزارهایی نظیر تخصیص، توسعه زیرساخت توزیع آب و سایر ساخت و سازهای مورد نیاز شرایط جهش در آب‌رسانی روستایی مهیا شود.

بر اساس جزئیات منتشر شده از برنامه جهاد آبرسانی، وزارت نیرو درصدد است تا در قالب یک برنامه 3 ساله تا پایان دولت سیزدهم زمنیه رشد 10 درصدی شاخص‌های مذکور را فراهم کرده و جمعیت تحت پوشش آب شرب پایدار بهداشتی را  از 80 درصد به بیش از 90 درصد برساند.‌

در همین راستا، 2 جزء گروه‌های جهادی تخصصی حوزه آب به همراه خیرین در کنار متولیان دولتی این حوزه  3 ضلع مثلث جهاد آبرسانی را تشکیل می‌دهند.

*جهاد آبرسانی چه اهدافی را دنبال می‌کند

‌در این‌باره، میثم جعفرزاده‌، رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در گفت‌‌و‌گو با ایران اکونومیست ضمن تشریح اهداف تشکیل مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو می‌گوید: «تمرکز روی نیازهای آبی ضروری با محوریت تامین نیاز شرب در مناطق مختلف شهری و روستایی از اهداف اساسی این مرکز است که به وسیله توسعه و تعامل با تشکل‌های جهادی، گروه‌های مردم نهاد و خیرین در  اجرای طرح‌های آبرسانی پیگیری خواهد شد.»

رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو ادامه داد: « بر این اساس مرکز جهاد آبرسانی الگوی جدید و در حقیقت یک نوع فرهنگ نو خدمت رسانی جهادی برای مناطق محروم است.»

به گزارش فارس تاکنون، قرارداد تامین آب بیش از 7 هزار روستا به خیرین آب‌رسان و همچنین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) منعقد شده و این کار در عید نوروز نیز بدون وقفه ادامه خواهد داشت.

*جهاد آبرسانی، الگوی جدید کار دقیق مهندسی با استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی

با توجه به اینکه استفاده از ظرفیت جهادی کشور یکی از مهمترین رکن‌های پروژه آبرسانی روستایی مد نظر وزارت نیرو است اما در نظر گرفتن استانداردهای مهندسی برای پروژه در کنار برنامه دقیق زمان‌بندی تجربه جدید در فضای پروژه‌های کلان کشور را به وجود آورده است.

به عبارت دیگر کنارهم قرارگرفتن ظرفیت جهادی کشور در ساختار منظم و مهندسی سبب شده تا در کمترین زمان ممکن شاهد افزایش یکی از مهمترین شاخص‌های حوزه آب کشور یعنی دسترسی روستاییان به آب شرب پایدار باشیم.

در همین راستا با نگرش در نظر گرفته شده از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، تنها در استان خوزستان زمینه آبرسانی به 101 هزار روستا مهیا شده است و ظرفیت تامین آب به روستاییان این استان به 253 هزار مترمکعب در شبانه‎روز افزایش پیدا کرده است.

به منظور تحقق آبرسانی به 101 روستای استان خوزستان در 8 ماه گذشته، ۵۴۰ کیلومتر لوله کشی، ۲۵ ایستگاه پمپاژ در ۱۷ شهرستان و ۴۰۴ روستا احداث، ۲۳ حلقه چاه در هشت شهرستان ایجاد و ۷۰ تصفیه خانه لایروبی با اعتباری معادل 700 میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته بود.

*آشنایی با بزرگترین پروژه عمرانی فعال در کشور

استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی کشور در کنار ساختار مهندسی و زمان‌بندی دقیق تنها وجه مثبت پروژه عظیم جهاد آبرسانی به حساب نمی‌آید و گستردگی این طرح در سرتاسر کشور یکی دیگر از ویژگی‌های متمایزکننده جهاد آبرسانی به حساب می‌آید.

بر همین اساس 7 هزار روستای در نظر گرفته شده برای تکمیل فرآیند دسترسی به آب شرب پایدار در همه استان‌های کشور در حال فعالیت است و این پروژه‌ها کشور را به یک کارگاه بزرگ تامین منابع آب تبدیل کرده است.

پایش تمامی پروژه‌های بزرگ عمرانی در سطح کشور بیانگر آن است که در حال حاضر پروژه جهاد آبرسانی گسترده‌ترین پروژه فعال عمرانی در سطح کشور است و گروه‌های مهندسی و جهادی بسیاری با شتاب قابل توجه تکمیل این هدف را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

برای مثال در حال حاضر، آب‌رسانی به 52 روستا در دستور کار قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی استان سمنان قرار دارد و کار در هفت روستای محروم شهرستان دامغان از امروز آغاز شد. بر این اساس مسئله آب یکی از روستاهای استان سمنان به 15 سال پیش باز می‌گردد که در قابل جهاد آبرسانی با تامین اعتبار 20 میلیارد تومانی در دستور کار قرار گرفته است.

*گام بلند دولت به سوی ارتقای شاخص دسترسی روستاها به آب آشامیدنی پایدار

نحوه فعالیت در پروژه جهاد آبرسانی با تمرکز بر استفاده ظرفیت جهادی کشور، می‌تواند به یک مدل جدید فعالیت عمرانی در کشور تبدیل شده و کار دقیق مهندسی در کنار روحیه جهادی را به مسئله‌ای امکان‌پذیر تبدیل کند.

این موضوع در شرایطی رقم می‌خورد که ثمره این پروژه دسترسی مردم بیش از 7 هزار روستا به آب آشامیدنی پایدار در پایان سال 1400 به حساب می‌آید و گام بلندی در ارتقای شاخص دسترسی به آب شرب کشور است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: جهاد آبرسانی ، بزرگترین پروژه عمرانی ، پروژه عمرانی ، آب آشامیدنی ، آب روستایی ، گروه‌های جهادی ، میثم جعفرزاده ، پروژه عمرانی فعال

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جهاد آبرسانی بزرگترین پروژه عمرانی پروژه عمرانی آب آشامیدنی آب روستایی گروه های جهادی پروژه عمرانی فعال عمرانی در سطح کشور پروژه عمرانی دستور کار آب آشامیدنی وزارت نیرو هزار روستا جهادی کشور آب شرب آب رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۶۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران گفت: وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی را با اعتبار ۲۰ همت در سطح کشور در دست اجرا دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی؛ بابک دارابی امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت _در جلسه بررسی پروژه‌های عمرانی از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت اظهار کرد: در دولت سیزدهم سه هزار و ۲۰۰ پروژه با اعتبار ۱۰ همت در کشور تکمیل و به بهره برداری رسیده‌است.

وی با بیان اینکه تاکنون براساس ارسال صورت حساب‌ها تمام تعهدات خود را درخصوص تکمیل پروژه‌ها در سطح کشور پرداخت کردیم افزود: برای تکمیل مابقی طرح‌ها هم این آمادگی را داریم که پرداخت اعتبارات را نسبت به پیشرفت فیزیکی داشته باشیم.

مشاور اجتماعی وزیر نفت عنوان کرد: اولویت ما در تکمیل طرح‌ها با استان‌های نفت خیز کشور است که البته در دولت سیزدهم استان‌های کم برخوردار هم در اولویت‌های شرکت نفت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در دوره اول رئیس جمهور در خراسان جنوبی پیشرفت ۸۵ درصدی دارد، افزود: در دوره اول رئیس جمهور به استان ۸۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح‌های عمرانی استان تعهد داشتیم که تاکنون ۶۱۰ میلیارد آن تخصیص یافته است.

دارابی ادامه داد: برای ۲۴۰ میلیارد ریال باقی مانده هم اگر اسناد متناسب با پیشرفت فیزیکی ارائه شود، مابقی اعتبارات تعهدی پرداخت خواهد شد.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد تعهدات ما در خراسان جنوبی در دوره اول محقق شده و ظرف سه ما آینده با توجه به قراردادهایی که منعقد شده، طرح‌های دوره اول سفر رئیس جمهور تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تأکید کرد: در دوره دوم سفر رئیس جمهور هم ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال تعهد داریم که در زمینه آبرسانی، آموزشی، بهداشتی و زیرساختی است و تلاش ما بر این است که تا پایان سال جاری پرداخت ۱۰۰ درصدی تعهدات خود را داشته باشیم.

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شعار سال؛ جهش تولید با مشارکت مردم هم گفت: باید بیش از گذشته از ظرفیت مردم در تکمیل طرح‌های عمرانی استان استفاده شود چرا که هرکجا که مردم پای کار باشند روند کارها با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

کد خبر 747633

دیگر خبرها

  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به ۹ منزل مسکونی
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • قرارگاه جهادی زیرکوه درحال خدمت‌رسانی به سیل زدگان/۳۰ مورد امداد
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل
  • از بزرگترین پارک آبی کشور در شهر شیراز چه می‌دانید؟
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی طرح عمرانی آبرسانی شهر میبد
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی پروژه عمرانی آبرسانی شهرستان میبد
  • وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد
  • افتتاح بیش از ۸۰ درصد پروژه‌های جهاد آبرسانی
  • افتتاح بیش از ۸۰درصد پروژه‌های جهاد آبرسانی کرمانشاه تا پایان تیر