Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@17:19:10 GMT

افزایش ۱۲.۶ درصدی قیمت جهانی مواد غذایی در یک ماه

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۲۵۲۸

افزایش ۱۲.۶ درصدی قیمت جهانی مواد غذایی در یک ماه

طبق گزارش سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (فائو)، شاخص قیمت مواد غذایی ۱۲.۶ درصد در ماه مارس بالاتر از ماه قبل از آن بوده است که می‌توان آن را از پیامدهای جنگ اوکراین و مختل شدن بازار غلات و روغن‌های گیاهی دانست. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، قیمت مواد غذایی در سراسر دنیا افزایش قابل‌توجهی در ماه مارس داشته‌ و به بالاترین رقم رسیده‌است که دلیل آن را می‌توان جنگ در منطقه دریای سیاه و تاثیر آن بر بازار غلات و روغن‌های گیاهی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متوسط شاخص قیمت غذای فائو در ماه مارس برابر با 159 بود یعنی 12.6 درصد بالاتر از ماه فوریه. این شاخص تغییرات ماهانه قیمت بین‌المللی یک سبد از مواد غذایی که به‌طور معمول تجارت می‌شوند را در نظر می‌گیرد. شاخص فعلی 33.6 درصد بالاتر از ماه مارس 2021 را نشان می‌دهد.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس 17.1 درصد بالاتر از ماه فوریه گزارش شده‌است. افزایش قابل‌توجه قیمت گندم و غلات درشت‌دانه به‌دنبال جنگ اوکراین باعث بالا رفتن این شاخص بوده‌است. روسیه و اوکراین طی 3 سال گذشته روی‌هم‌رفته حدود 30 درصد و 20 درصد از صادرات گندم و ذرت دنیا را در اختیار داشته‌اند. قیمت جهانی گندم 19.7 درصد طی ماه مارس افزایش‌یافته که دلیل آن بالا رفتن نگرانی در مورد شرایط برداشت این محصول در آمریکا بوده‌است.

فائو: جنگ روسیه و اوکراین می‌تواند باعث بحران غذا در جهان شودهشدار فائو در مورد بی ثبات شدن بازار غلات دنیا با تشدید بحران اوکراین

دراین‌بین، قیمت ذرت 19.1 درصد افزایش‌یافته و به همراه قیمت جو و ذرت خوشه‌ای به بالاترین رقم رسیده‌است. اما شاخص قیمت برنج فائو تغییر چندانی نسبت‌به فوریه نداشته و هنوز 10 درصد پایین‌تر از سطح سال گذشته میلادی است.

شاخص قیمت روغن‌های گیاهی فائو 23.2 درصد به‌خاطر قیمت بالاتر روغن آفتاب‌گردان که اوکراین یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان آن است افزایش‌یافته است. قیمت روغن نخل، روغن سویا و کانولا هم درنتیجه‌ بالا رفتن قیمت روغن آفتاب‌گردان افزایش یافته‌است. دلیل بالا رفتن قیمت روغن سویا را می‌توان نگرانی درمورد کاهش صادرات آمریکای جنوبی دانست.

شاخص قیمت شکر فائو 6.7 درصد نسبت‌به ماه فوریه افزایش داشته‌ و 20 درصد بالاتر از همین زمان در سال گذشته میلادی است.  

شاخص قیمت گوشت فائو 4.8 درصد در ماه مارس بالا رفته‌ و رکورد زده‌است.

شاخص قیمت لبنیات فائو هم 2.6 درصد افزایش‌یافته و 23.6 درصد بالاتر از ماه مارس 2021 است.

انتهای پیام/15

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درصد بالاتر از ماه افزایش یافته ماه مارس مواد غذایی بالا رفتن شاخص قیمت قیمت روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم ماهانه قیمت ماهی بالاتر از گوشت قرمز و مرغ

بررسی تورم ماهانه گوشت قرمز و سفید در سال گذشته نشان می‌دهد میانگین تورم ماهانه در گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» ۳.۵ درصد و در گروه «ماهی‌ها و صدف‌داران» ۳.۷ درصد بود.

به گزارش اکوایران، گوشت قرمز و سفید از مه‌مترین عوامل تشکیل‌دهنده سبد مصرفی خانوارهاست که تغییرات قیمت آن‌ها اثر زیادی بر تورم خوراکی خانوار ایرانی می‌گذارد. در این گزارش به بررسی تورم ماهانه زیر مجموعه‌های این گروه در سبد مصرفی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲ پرداخته شده و روند آن مورد ارزیابی قرار گرفته است.

داده‌های مرکز آمار ایران از تورم ماهانه گوشت قرمز و سفید به دو دسته کلی «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» و «ماهی‌ها و صدف‌داران» تقسیم می‌شود.

بر اساس آمار‌های اعلام شده سال ۱۴۰۲، میانگین تورم ماهانه در گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» ۳.۵ درصد بود. همچینین تورم ماهانه این گروه در مردادماه سال گذشته بیشترین سطح را داشته است.

از سوی دیگر میانگین تورم ماهانه گروه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال گذشته معادل ۳.۷ درصد بود. طبق آمار‌های تورم ماهانه این سال، بیشترین سطح تورم ماهانه این گروه در فروردین رقم خورده است.

تورم ماهانه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» در سال ۱۴۰۲

بر اساس آمار‌های مرکز آمار ایران از تورم «گوشت قرمز و گوشت ماکیان»، میانگین تورم ماهانه این گروه در سال ۱۴۰۲، معادل ۳.۵ درصد بود. به بیان دیگر، قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ هر ماه به طور میانگین ۳.۵ درصد افزایش یافته است.

بررسی روند این تورم در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد تنها در یک ماه از سال کاهش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ در کشور اتفاق افتاده است. طبق آمار‌ها صرفا در بهمن‌ماه تورم این گروه منفی شده که به سطح منفی ۰.۷ درصد رسیده است.

بیشترین تورم ماهانه در این گروه در مردادماه سال گذشته بوده که سطح ۷.۸ درصدی را به خود دیده و کمترین تورم ماهانه مثبت این گروه در اسفند ماه رخ داده که تورم ماهانه به ۰.۷ درصد رسیده است.

در ادامه بررسی به گروه گوشت قرمز و سفید می‌پردازیم که همان «ماهی‌ها و صدف‌داران» است.

تورم ماهانه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال ۱۴۰۲

طبق آمار‌های این مرکز، میانگین تورم ماهانه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال ۱۴۰۲ معادل ۳.۷ درصد بود. به بیان ساده‌تر، قیمت ماهی در سال گذشته، ماهانه حدود ۳.۷ درصد افزایش یافته است که این افزایش از قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ بیشتر بود.

وقتی به روند تورم ماهانه این گروه در سال گذشته نگاه کنیم، متوجه روند تقریبا نزولی آن از ابتدای سال تا انتهای سال می‌شویم. به طوری‌که در ابتدای سال یعنی فروردین‌ماه بیشترین تورم ماهانه در این گروه رخ داد. طبق آمارها، تورم ماهانه فروردین «ماهی‌ها و صدف‌داران» ۶.۳ درصد بود. به مرور این تورم کاهش یافته و در ابتدای زمستان به کمترین سطح خود در سال گذشته گذشته رسید.

آمار‌ها گویای آن است که تورم ماهانه این گروه در دی‌ماه سال گذشته کمترین سطح را داشته و به ۱.۸ درصد رسید. سپس این تورم در بهمن‌ماه یک صعود را تجربه کرده و به سطح ۳.۵ درصد رسیده و دوباره به روند کاهشی خود تا پایان سال ادامه داد.

دیگر خبرها

  • بهای نفت در پی «اقدام اسرائیل علیه ایران» در بازارهای جهانی افزایش یافت
  • گزارش‌ها از افزایش بهای نفت در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • تورم ماهانه قیمت ماهی بالاتر از گوشت قرمز و مرغ
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • تخلیه التهاب بازار ارز و طلا و تداوم کاهش قیمت‌ها
  • قیمت جهانی طلا امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • گوشت، شکر و برنج دولتی افزایش قیمت نداشته است
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • افزایش ۲۱ درصدی دستگیری متهمان مواد مخدر در خراسان شمالی
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹