Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@06:45:00 GMT

فراکسیون محیط زیست: بودجه مقابله با ریزگردها حذف نشده

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۸۱۹۶

فراکسیون محیط زیست: بودجه مقابله با ریزگردها حذف نشده

آفتاب‌‌نیوز :

معصومه پاشایی بهرام با اشاره به ورود ریزگردها و گرد و غبار به کشور گفت: در کل دنیا تغییرات اقلیمی آب و هوا باعث شده که کشورها آب سرریز شده در کوه‌ها و موجود در چشمه‌ها را در سرزمین خود ذخیره کرده و اجازه ورود آن را به کشورهای همسایه ندهند. در این بین برخی از کشورها به خصوص کشورهای گرم و خشک کانون ریزگردها شده و ریزگردها از آن کشورها به همسایگانشان منتقل می‌شود، چون آنها بیش از این پایاب رودخانه‌ها بوده و خاک بسیار سست و نرم دارند و ریزگردهای بسیار ریز با نسیمی بلند شده و با طی کردن کیلومترها مسیر به کشورهای دیگر می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در چنین شرایطی باید یکسری مشکلات ریزگردها را در مجامع بین‌المللی حل کرد. در داخل کشور هم انجام اقداماتی لازم است که هزینه‌های خوبی برای بیابان‌زدایی شده است. طی این سال‌ها درختچه‌های مقاومی در بیابان‌ها کاشته شده که شوره زیست شده‌اند یعنی می‌توانند در خاک شور هم زندگی کنند همچنین مالچ‌پاشی‌هایی صورت گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات را موضوع حمل و نقل در مالچ‌پاشی دانست و گفت: با وجود این‌که بودجه خوبی در سال جاری برای مالچ‌پاشی در نظر گرفته شده است اما به دلیل مخالفت دولت موضوع اختصاص بودجه‌ای برای حمل و نقل مالچ‌ در بودجه نیامد که با این کار سازمان جنگل‌ها و مراتع می‌توانست راحت‌تر پیمانکار پیدا کند. موضوع حمل و نقل مشکلاتی را دارد چون پیمانکارانی که مالچ‌پاشی را برعهده دارند، پیمانکاران ضعیفی بوده و آنقدر قدرت برای هزینه ندارند چون اساسا مالچ‌پاشی برای آنها صرفه ندارد.

وی ادامه داد: باید فکری در بحث حمل و نقل مالچ‌پاشی کرد که چطور حمل و نقل صورت گیرد و به پیمانکاران کمک شود اگر این اتفاق بیفتد می‌توان به ۱۰۰ درصد اهداف در بحث بیابان‌زدایی برسیم و در صورت حل نشدن مشکل حمل و نقل ۵۰ تا ۷۰ درصد اهداف محقق می‌شود.

پاشایی با تاکید بر این‌که باید در بحث جنگل‌های بیابانی کار کرد، توضیح داد: شرکت‌های دانش بنیانی وجود دارند که در موضوع محیط زیست خیلی فعال هستند باید از آنها حمایت ویژه شود، مجلس شورای اسلامی هم آمادگی برگزاری نشست‌هایی با آنها دارد تا بتوان این مشکلات را حل کرد.

نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که ما در یک محیط خشک زندگی می‌کنیم، گفت: دو سوم وسعت کشور ما خشک است پس باید بیش از هرچیزی به موضوع صرفه‌جویی در مصرف آب پرداخت. آب را به عنوان کالای گرانبها قدر دانست و بعضی رفتارها را اصلاح کرد، بدانیم آب برای کشور ما بسیار با ارزش است با ذخیره بیشتر آب کمتر بیابان به وجود می‌آید و به تبع آن هزینه‌ها در بخش بیابان‌زدایی کمتر می‌شود.

وی در جمع‌بندی درباره بودجه مربوط به ریزگردها در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: در بودجه امسال موضوع مقابله با ریزگردها حذف نشده است، مالچ‌پاشی و بیابان‌زدایی هم دیده شده و حتی تصویب شده که ۱۰۰ درصد مازاد درآمدهای سازمان مراتع و جنگل‌ها به خودشان برگردد. این بدان معناست که این سازمان می‌تواند بیشتر خسارت‌ها را جبران کرده و یا در بحث بیابان‌زدایی فعال باشد ولی در مجموع باید این واقعیت را پذیرفت که در جهان بیابان‌زایی رو به افزایش است و تنها راه مقابله با آن صرفه‌جویی در مصرف آب و بها دادن به آب است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: معصومه پاشایی بهرام گرد و غبار بودجه ریزگردها بیابان زدایی مالچ پاشی حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ بهرامعلی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت:پنج پاسگاه محیط بانی در این استان آماده بهره برداری است که امروز پاسگاه محیط بانی شهید جعفری  درپارک ملی صیدوا با ۱۲۰ مترمربع مساحت با کاربری حفاظتی به بهره برداری رسید.
ظاهری افزود: هزینه بهره برداری از این پاسگاه بیش از ۳۰ میلیارد ریال است که از محل اعتبارات دوراول سفر رئیس جمهوری به استان تامین شده است.
پارک ملی صیدوا با مساحت هشت هزار هکتار با تنوع گیاهی و جانوری بالا زیستگاه بسیار مناسبی برای حیات وحش مانند انواع قوچ و میش، کل و بز، آهو، خرس قهوه ای، پلنگ ایرانی، گربه پالاس است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشوردر حاشیه افتتاح این پاسگاه محیط بانی  گفت: ذخیرگاه پارک ملی صیدوا ظرفیت زیادی دارد و در طرح جامع  محیط زیست از این ذخیره گاه ها حمایت می شود .

سلاجقه با بیان اینکه تامین نیروی انسانی در بحث حفاظت محیط زیست برای ما ارزش و اهمیت زیادی دارد افزود: برای کاهش مجروحان و شهدای حوزه حفاظت محیط زیست سعی می‌شود از ظرفیت پهپادی استفاده شود.
وی در خصوص حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به عنوان یکی از گونه‌های نادر جانوری گفت: اقدامات خوبی از سوی حفاظت محیط زیست و نیز اداره راه انجام شده، اما نیازمند حمایت  های مالی بیشتر از منابع استانی هستیم .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • کاشت درخت در دل بیابان‌های روستای همت آباد توسط همیار طبیعت + فیلم
  • روزانه ۷۷۴ تن زباله در استان ایلام تولید می‌شود
  • روزانه در استان ایلام ۷۷۴ تن زباله تولید می‌شود
  • اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار منطقه چالابه
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در چهارمحال و بختیاری
  • دولت با تمام توان پیگیر حل مساله ریزگردها است
  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟