Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم متأثرکننده‌ای که چند روز پیش از وضعیت ناراحت‌کننده رضا رویگری هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون کشور در خانه سالمندان منتشر شد و احساسات جامعه هنری و عموم مردم را برانگیخت، یک‌بار دیگر اذهان عمومی و توجه رسانه‌ها را به موضوع وضعیت نابسامان حمایت‌های دولتی و اجتماعی از این قشر معطوف کرد.

اگرچه پس‌ازاین ماجرا هم جمعی از خود هنرمندان دست‌به‌کار شده و خانه‌ای را برای سکونت وی و تسهیلاتی برای ادامه درمانش تدارک دیدند و وزیر ارشاد هم مدیرعامل صندوق اعتباری هنر را مأمور رسیدگی به مشکلات رضا رویگری کرد، اما مشکلات جامعه هنری کشور بسیار گسترده‌تر و فراگیرتر از آن است که با این اقدامات موردی گرهی از آن باز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین چند روز جلوتر بود که عنایت‌الله بخشی، عضو کانون هنرمندان پیشکسوت کشور در دیدار رئیس‌جمهور با اهالی هنر جمله تأمل‌برانگیزی را به حجت‌الاسلام رئیسی گفت، اینکه اعضای این کانون پس از نیم‌قرن فعالیت هنری هنوز سقفی بالای سر خود ندارند.
حالا وزیر ارشاد می‌گوید با وزارت مسکن و شهرسازی رایزنی‌ها و مذاکراتی صورت گرفته و به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای بین این دو وزارتخانه برای ساخت مسکن هنرمندان پیشکسوت امضا می‌شود.
محمدمهدی اسماعیلی دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره دلایل وضعیت امروز هنرمندان و اقدامات وزارت ارشاد و دولت برای حل بنیادی این موضوع با اشاره به وجود دو ساختار حمایت شامل صندوق اعتباری هنرمندان و کانون هنرمندان پیشکسوت، اظهار کرد: ما بیش از ۹۰هزار عضو صندوق اعتباری هنرمندان داریم و سه بسته حمایتی نیز تدارک دیده‌ایم که آخرین بسته را تا پیش از عید فطر به‌حساب آن‌ها واریز خواهیم کرد. وی افزود: بیمه تکمیلی بسیاری از هنرمندان و اهالی فرهنگ را تقبل کرده‌ایم که پرداخت می‌کنیم اما این مسائل را به‌خاطر حفظ عزت نفس و شأن جامعه هنری رسانه‌ای نمی‌کنیم. 

تأمین مسکن، مهم‌ترین دغدغه هنرمندان
وزیر ارشاد گفت: پس از موضوعاتی که در دیدار افطاری رئیس‌جمهور با اهالی پیشکسوت هنر مطرح شد، آقای رئیسی دستور داد نظام‌های حمایتی از این کانون نیز تقویت شود که مهم‌ترین مطالبه، مسئله مسکن هنرمندان بود و این مسئله هم پیگیری شد. 
اسماعیلی با بیان اینکه سطح زندگی هنرمندان و توقع آن‌ها بالاتر از سطح عمومی است، توضیح داد: شاید ما در دولت نتوانیم این سطح توقع را برآورده کنیم، اما من در حال امضای تفاهم‌نامه‌ای با آقای قاسمی وزیر راه و شهرسازی هستم که به‌صورت ویژه از هنرمندان پیشکسوت برای تأمین مسکن آن‌ها حمایت کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که وقتی یک هنرمند پس از نیم قرن کار و فعالیت هنوز خانه ندارد یا مطالبه‌اش یک حقوق بازنشستگی و بیمه است، آیا توقعاتش بالاست، از موضع قبلی خود برگشت و تصریح کرد: خیر! توقع بالایی نیست، اما نظام‌های پشتیبانی در سال‌های قبل پیش‌بینی‌نشده بود الان این مسئله اصلاح‌شده و ما می‌توانیم از این جامعه حمایت کنیم و به دنبال حل مسائل آن‌ها هستیم. 
وزیر ارشاد از مجلس هم خواست به‌جای ایجاد صندوق اقتصاد هنر که در کمیسیون فرهنگی دنبال می‌شود به تقویت و تأمین اعتبارات موردنیاز برای صندوق اعتباری هنر کمک کنند و گفت: ما هنرمندی نداریم که درخواست بدهد و به عضویت این صندوق درنیاید و ما، اهالی رسانه و فعالان قرآنی را هم به این صندوق اضافه کرده‌ایم.

مشکل کاغذ تا سال آینده حل می‌شود
گرانی کاغذ و مشکلاتی که این مسئله برای ناشران و به‌ویژه مطبوعات ایجاد کرده سؤال دیگر خبرنگار ما بود که از اقدامات این وزارتخانه برای حل آن پرسید. 
اسماعیلی در پاسخ گفت: ما در مورد بحران کاغذ و جلوگیری از افزایش قیمت این کالا دو اقدام کوتاه‌مدت و بلندمدت را طراحی کرده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: اقدام کوتاه‌مدت و فوری تأمین ارز بود که اقدامات نهایی انجام شد و کار تخصیص آن در حال انجام است، متقاضیان، سپرده‌های ریالی را واریز کرده‌اند و با اقداماتی که صورت گرفته مشکل ما در بخش کاغذ مطبوعات تا یک سال یا یک سال و نیم آینده با حمایت دولت و تأمین ارز ترجیحی حل می‌شود.
وزیر ارشاد برنامه بلندمدت برای حل مشکل کاغذ را خودکفایی و تولید داخلی عنوان کرد و گفت: هر هفته با استانداران، مدیران بانک‌ها و مدیران کارخانه‌های کاغذسازی در این خصوص جلسه برگزار می‌کنیم؛ آخرین مورد در استان شیراز بود که عنوان شد کارخانه زاگرس می‌تواند سالانه ۶۰هزار تن کاغذ تأمین کند. همین طرح را در مازندران نیز دنبال کردیم تا در قالب قرارداد پیش‌خرید، امکان افزایش تولید کارخانه‌های کاغذ را فراهم کنیم. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره تکلیف مسکن خبرنگاران عنوان کرد: درباره ۱۴ هزار نفر با وزارت راه قرارداد بسته‌ایم تا در قالب طرح مسکن ملی برای آن‌ها اقدام کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزیر ارشاد تامین مسکن گفتگو صندوق اعتباری هنر هنرمندان پیشکسوت وزیر ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه

معاون خرید راهبردی اداره‌ کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌ اجتماعی از اتصال داروخانه‌ها به سازمان بیمه سلامت و فراهم‌شدن امکان بهره‌مندی بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در زمینه داروهای مورد تعهد این صندوق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌شود، اظهار کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است، هر سال اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد، بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی، مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است، تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند، با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است، به این ترتیب سهم مورد تعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود؛ در واقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست، در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنوز در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

خدایی گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام اس، سرطان، اوتیسم و بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است؛ در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

وی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج ادامه داد: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند، به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود؛ در بیمارستان‌های خصوصی غیرطرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است؛ طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است، موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و مانند آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

کد خبر 747470

دیگر خبرها

  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • فرحبخش خطاب به مدیر ارشد پلتفرم نماوا: برو سرامیک‌ات را بفروش
  • آیا صندوق بین‌المللی پول می‌تواند بحران بدهی جهان را حل کند؟
  • بوشهر هم به سرنوشت اصفهان دچار می‌شود؟
  • بهره‌مندی ۶۱ هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر از بیمه تأمین اجتماعی
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار