Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ارزآوری محصول صادرات برای کشورهاست، حال اگر کشوری بتواند بازار یک محصول را در دست بگیرد، سود حاصل از صادرات صدچندان خواهد شد. راز در دست گرفتن بازار، اولین بودن است. وقتی محصولی برای اولین بار در جهان تولید شود، کشور تولیدکننده به صادرکننده انحصاری آن محصول تبدیل خواهد شد؛ حتی اگر به تدریج کشورهای دیگر هم به فناوری ساخت آن محصول دست پیدا کنند، باز هم اولین تولیدکننده با ارتقای محصولات خود می‌تواند بازار را در اختیار خود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ایسکانیوز در نظر دارد مشکلات کشور در زمینه صادرات محصولات دانش‌بنیان را در مجموعه گزارش‌هایی بررسی کند. در این راستا، پیش‌تر در گزارش کدام پارک علم و فناوری بیشترین میزان صادرات فناوری را دارد؟ آماری از میزان صادرات محصولات دانش‌بنیان ارائه داده است.

در گزارش پیش‌رو با مدیر داخلی مرکز تحقیقات فراوری مواد کاشی‌گر در مورد تجربه‌اش از صادرات محصولات دانش‌بنیان ایرانی گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه آمده است.

 بی‌نتیجه ماندن حمایت‌های دولتی به دلیل بی‌کیفیتی محصولات

علیرضا قاسمی در گفت‌وگو با ایسکانیوز با بیان این که اگر محصولی دانش‌بنیان ظرفیت صادرات داشته باشد، امکان صادرات وجود دارد وحتی نیازی به تسهیلات دولتی نیست، اظهار کرد: برای مثال ما در اوج تحریم‌ها، نرم‌افزاری طراحی کردیم که نمونه خارجی نداشت. این محصول از چین مشتری داشت و حاضر شد در شرایط تحریم به هر طریقی شده پول را به ایران منتقل کند. جالب است چین که مهر و تسبیح برای ایران تولید می‌کند، حاضر شد در شرایط تحریم از ایران نرم افزار خریداری کند.

مدیر داخلی مرکز تحقیقات فراوری مواد کاشی‌گر با اشاره به این که محصولات ایرانی مشتری خارجی ندارند چون کیفیت لازم را ندارند، افزود: در این موارد، دست دولت کوتاه است و حمایت‌های دولتی بی فایده خواهد بود. صادرات برای محصولی معنا دارد که حرفی برای گفتن داشته باشد

وی درباره موانع و مشکلات صادرات محصولات دانش‌بنیان گفت: محصولی داشتیم که تقریبا با محصول خارجی برابری می‌کرد؛ اما به دلیل تحریم‌ها، مشتری را از دست دادیم. در این شرایط، راهکار این بود که در کشوری دیگری مانند ترکیه یا عمان یک شرکت ثبت کنیم تا بتوانیم محصول‌مان را از آن طریق بفروشیم. در مواردی از این دست، دولت می‌تواند کمک کند و کار را پیش ببرد. برای مثال برای ماشین‌ها، پلاک بین‌المللی صادر می‌کنند که بتواند به راحتی تردد کند. اگر این امکان برای صادرات محصول هم وجود داشته باشد که کشوری خارج از ایران فاکتور صادر کند، برای صادرات محصول راحت‌تر هستیم.

 اگر محصولی کیفیت داشته باشد، مشتری همه تحریم‌ها را دور می‌زند

قاسمی با تصریح بر این که اگر محصولی کیفیت داشته باشد، مشتری همه تحریم‌ها را دور می‌زند، تاکید کرد: موردهایی را می‌شناسم که وقتی شرکت خارجی حاضر نشده از ایران خرید کند، شخص حقیقی از جیب خودش هزینه را پرداخت کرده است. این موارد فروش محصول برای آمریکا و کانادا اتفاق افتاده است.

مدیر داخلی مرکز تحقیقات فراوری مواد کاشی‌گر در ادامه خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از محصولات دانش‌بنیان ، محصولاتی هستند که مشابه خارجی دارند؛ اما ایرانیزه شده‌اند و فقط برای بازار ایران مناسب هستند. مثلا در زمینه پزشکی گفته می‌شود، ایران موفق شد دستگاهی را بسازد که ۵ کشور دارند. مطمئنا بازار محصول برای آن ۵ کشور است،

وی با بیان این که محصولات محدودی هستند که نمونه خارجی ندارند، اظهار کرد: وقتی محصولی نمونه خارجی نداشته باشد، به راحتی می‌تواند بازار خودش را پیدا کند و نیازی به حمایت دولتی ندارد.

به گزارش ایسکانیوز، پارک‌های علم و فناوری ایران در مجموع ۲۶۱ میلیون و ۴۷۲ هزار و ۱۹۳ دلار صادرات فناوری‌ها، محصولات و خدمات داشته‌اند که در این بین پارک علم و فناوری کرمان بیشترین درآمد حاصل از صادرات فناری را به خود اختصاص داده است. 

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1139463 برچسب‌ها صادرات دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: صادرات دانش بنیان صادرات محصولات دانش بنیان صادرات محصول تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، غلامرضا خوانساری با اشاره به افزایش حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم افزود: بنا داریم خریدهای خارجی را کمرنگ کنیم و در این راستا واردات ۲۵۰ کالا ممنوع اعلام شد.

وی گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در توسعه میادین و احیای چاه‌های نفت استفاده شده است، چنانچه ۳۰ حلقه چاه کم‌بازده را به شرکت‌های دانش بنیان دادیم.

خوانساری خاطرنشان‌کرد: ۸۵ درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت بومی‌سازی شده است و ۱۵ درصد باقی مانده نیز توجیه تجاری سازی ندارد.

این مقام مسوول وزارت نفت ادامه‌داد: در دولت، کارگروه صادرات خدمات فنی مهندسی شکل گرفته و سبب شده که از وارد کننده به صادرکننده تبدیل شویم و با کشورهای مانند ونزوئلا، روسیه، چین، عراق و سوریه مبادلات تجاری داشته باشیم.

وی با اشاره به پالایشگاه‌های فرا سرزمینی گفت: در تلاشیم با پتروشیمی ونزوئلا قرارداد همکاری امضا و همچنین نسبت به بازسازی فاز ۲ پالایشگاه «ال پالیتو» ونزوئلا اقدام کنیم. در سوریه نیز پس از نتیجه رسیدن پالایشگاه «حمص»، دو پالایشگاه دیگر را نیز مد نظر داریم.

مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت اظهار داشت: همچنین در آفریقای جنوبی و عراق هم منتظر خبرهای خوب در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان هستیم.

کد خبر 6080935 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • محصولات فناورانه ایران در نمایشگاه روسیه
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • رونمایی ۶ محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
  • قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • صادرات ۱۳۰ میلیون دلاری محصولات آرایشی و شوینده
  • طراحی دستگاهی برای آنالیز توزیع فشار در کف پا
  • خط تولید پروتز‌های مفصل زانو و لگن گشایش یافت