یارانه ۴۰۰ هزار تومانی تاثیر مخرب بر قیمتها دارد
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۴۸۹۱
رئیس مجمع عالی واردات با تاکید بر اینکه باید قبل از حذف ارز ترجیحی، زیرساختهای این کار و شرایط اجتماعی را درست میکردیم که این پول مستقیم به جیب مردم رود نه اینکه 300 یا 400 هزار تومان یارانه بدهیم، گفت: چون دادن یارانه خود عامل این میشود که اثر بد و مخرب روی قیمتها بگذارد و ناخودآگاه در همین روزهای اول آن را میبینیم.
به گزارش ایران اکونومیست، علیرضا مناقبی درباره حذف ارز ترجیحی و تاثیر آن بر روند واردات کشور گفت: از یک دیدگاه اگر درست این کار انجام میشد، قطعا خیلی خوب بود ولی به دلیل زمان نامناسب و عدم دوراندیشی با این مشکل جامعه مواجه شده است. در حالیکه یکسان شدن ارز و تجارت در کل کشور میتواند اثرات مثبتی داشته باشد.
رئیس مجمع عالی واردات در ادامه افزود: برای واردکنندگان قانونی و قانونمند با حذف ارز ترجیحی اتفاق خاصی نمیافتد چون اکثر واردکنندگان قانونی از ارز ترجیحی استفاده نمیکردند و عده خاصی از ارز ترجیحی و دلار 4200 تومانی برای کالاهای خاص استفاده میکردند.
وی افزود: قطعا با این کار جلوی بسیاری از رانتها در حوزه واردات گرفته میشود فقط اجرا و عملکرد آن باعث شد که جامعه با مشکل مواجه شود.
مناقبی با تاکید بر اینکه باید قبل از حذف ارز ترجیحی، زیرساختهای این کار و شرایط اجتماعی را درست میکردیم که این پول مستقیم به جیب مردم رود نه اینکه 300 یا 400 هزار تومان یارانه بدهیم، ادامه داد: چون دادن یارانه خودش عامل این میشود که اثر بد و مخرب روی قیمتها بگذارد که به خودی خود ما در همین روزها هم آن را میبینیم. البته هنوز روزهای اول اجرای آن است و یک جو احساسی نسبت به این قضیه وجود دارد اما قطعا اثر نامطلوب آن وجود دارد. تا آرام آرام این قضیه جا بیافتد و تعادل ایجاد شود.
وی تصریح کرد: با مردم نمیتوان با شعار رفتار کرد، در مورد واقعیتهای جامعه مردم را نباید عصبانی کرد. به این دلیل اگر بیاییم چیزهایی که مردم با پوست و گوشت استخوان خود آنها را لمس میکنند و بعضی مسئولان کشور با وعدههای بی ربط یا گزارشهای غلط یا با چیزی که مردم آن را حس میکنند را طور دیگری جلوه میدهند، این موضوع بیشتر مردم را در مقابل این کار قرار میدهد تا اینکه مردم را در مسیری ببریم که با واقعیتها برخورد واقعی داشته باشند نه برخورد احساسی.
رئیس مجمع عالی واردات ادامه داد: شرایطی که اکنون پیش آوردهاند، این است که حرفهایی که در مورد این قضیه زده میشود، مردم را بالطبع ناراحت اراحت میکند.
مناقبی درباره تاثیر بالارفتن قیمت ارز بر واردات گفت: ما در تمام دوران این موضوع را دیده ایم که با بالارفتن قیمت ارز درخواست مردم برای واردات کم نمیشود. ممکن است سفره مردم کوچکتر شود ولی در واقع نیازهای مردم سر جایش هست و و تاکنون شاهد بودهایم که ایران جزو کشورهایی است که مردم با هر شرایطی خود را وفق میدهند.
رئیس مجمع عالی واردات درباره حمایت این مجمع از واردکنندگان کشور خاطرنشان کرد: در حال پیگیری این موضوع در مجمع هستیم که با وضع حقوق و عوارض گمرکی که از اول سال محاسبه میشود، عدهای از افراد متضرر میشوند چون کالاهایی که وارد کردهاند با همان قیمتهای تمام شده سازمان حمایت از مصرف کننده بود. از همین روی، پیگیر این موضوع هستیم که حداقل آنهایی که کالای آنها ترخیص و پرداختی آنها انجام شده و کالای آنها فروش رفته از این مسیر متضرر نشوند. چون آن افراد واردکننده هم جزو این جامعه هستند و اگر این افراد متضرر شوند فرقی با افراد دیگر جامعه نمیکند که ممکن است بعدا متضرر شوند.
علیرضا مناقبی درباره پیش بینی نرخ ارز در آینده گفت: چون شرایط پایداری در نرخ ارز کشور نداریم و بحث نرخ ارز ما بیشتر در ارتباط مسایل سیاسی است، پیشبینی آن برای آینده بسیار سخت است البته بسیاری از افراد با روندی که وجود دارد، معتقدند ارز بالا خواهد رفت ولی چون ارز ما بستگی به مسائل سیاسی دارد احتمالا نرخ ارز بالا نرود.
ایلنا
تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: رئیس مجمع عالی واردات حذف ارز ترجیحی نرخ ارز قیمت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
دومان سهند
آی پی ثابت برای ترید
کلینیک بتن ایران
خبر هوشمند فهام
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
اجاره کلبه چوبی
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
تهیه غذا
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
آیا استراتژی DCA برای خرید بیت کوین مناسب است؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
خبر بعدی:
تاثیر پذیری کشورهای همسایه از سیاست حذف ارز ترجیحی در ایران
یکی از دلایلی که اثبات می کند با اجرای حذف ارز ترجیحی دست بسیاری از واسطه گران داخلی و خارجی کوتاه شده، افزایش قیمت کالاهای اساسی در کشورهای همسایه از جمله ترکیه است.
به گزارش خبرگزاری برنا؛ اجرای طرح اصلاح یارانه ها و حذف ارز ترجیحی در ایران و واقعی سازی نرخ چهار قلم کالای اساسی مشمول این طرح، تاثیر بسزایی بر افت میزان "قاچاق آرد و نان" و اقلام دیگر از داخل کشور به کشورهای همسایه به ویژه استان های کردنشین کشور ترکیه داشته است.
چنانکه ساکنین استان ها از قطع مسیر تامین ارزان آرد و نان به شدت ناراضی بوده و مضمون کلی اظهارنظرها چنین است که «تا به حال از آرد و نان ایران ارتزاق می کردیم اما با این وضعیت که پیش آمده، دولت ترکیه باید به تامین معاش ما کمک کند، در غیر این صورت ما اعتراض خواهیم کرد.»
لازم به ذکر است از تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال جاری، قیمت سه قلم کالای شیر و لبنیات و گوشت بنا به دستور دولت ترکیه ۲۰ درصد گران شده که واکنش های بسیاری در پی داشته است.
چنانکه ۴ حزب مخالف دولت حاکم برای تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال جاری فراخوان عمومی در اعتراض به گرانی های اخیر ترکیه در «مال تپه استانبول» صادر کردند.
گفتنی از اخبار و مصادیقی در زمینه پیرامون تأثیر اجرای طرح اصلاح یارانه ها و حذف ارز ترجیحی در ایران و واقعی سازی نرخ اقلام اساسی مشمول این طرح در مناطق مرزی و عمقی کشورهای عراق، پاکستان و... نیز به چشم میخورد.
بر اساس برآورد ها، حداقل ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه از یارانه کالاهای اساسی جمهوری اسلامی ایران استفاده می کردند و این در حالی است که این یارانه مخصوص مردم ایران است.
انتهای پیام/