Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@15:43:55 GMT

دولت با جراحی‌های مهم در پی شکوفایی اقتصادی است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۵۱۷۵

دولت با جراحی‌های مهم در پی شکوفایی اقتصادی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی، امام جمعه قزوین در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قزوین که در مسجدالنبی (ص) برگزار می‌شود، اظهار کرد: برای تقوا یاور یکدیگر باشیم، رعایت تقوا برای اهلش آن قدر حائز اهمیت بوده که رفاقت‌ها، دوستی‌ها و همکاری‌های آنان بر اساس تقوا تنظیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: خداوند می‌فرماید روز قیامت که می‌شود کسانی که در دنیا بر خلاف تقوا بسیار یکدیگر را دوست داشته‌اند و با هم همکاری می‌کردند، به جان هم می‌افتند و دشمن یکدیگر می‌شوند و لازم است که همه تقوا را محور دوستی‌های خود قرار دهیم.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند در ادامه می‌فرماید متقین این گونه نیستند و فدایی یکدیگرند، متقین فدای مردم خود می‌شوند، متقین ضرر، خسارت و طعنه را می‌پذیرند، برای این که مشکلات مردم را برطرف کنند.

امام جمعه قزوین افزود: مصداق این معنا را امروز در کشور می‌بینیم؛ دولت تأکید می‌کند نباید ارز 4200تومانی را در اختیار واردکنندگانی قرار دهیم که در نهایت آنان پس از سوء استفاده از سرمایه‌های کشور به خارج از کشور فرار کنند، برخی نیز بخش اندکی از آن را صرف ملت کنند و برخی نیز ملت را به فقر و بی‌ثباتی در بازار مبتلا کنند.

آیت الله عابدینی تاکید کرد: دولت در حال انجام جراحی اقتصادی است، رهبری، دولت، مردم و فرهیختگان دست به دست هم داده‌اند تا بتوانیم مشکلات اقتصادی را برطرف کنیم و در بعد اقتصادی آن گونه که شایسته ملت است سرپا شویم و در این شرایط باید خیلی حواسمان را جمع کنیم، مراقب اوضاع و شرایط باشیم چرا که دولت با جراحی‌های مهم در پی شکوفایی اقتصادی است.

خطیب نماز جمعه قزوین با اشاره به مناسبت‌های این ایام به لغو قانون کاپیتولاسیون در سال1358 اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اولین فرصت قانون ننگین و نژادپرستانه آمریکایی بساطش برچیده شد و با تسخیر لانه جاسوسی، آمریکایی‌ها نیز از کشور بیرون رانده شدند.

او با اشاره به لغو امتیاز تنباکو تصریح کرد: تمام ایران را به یک مزرعه بزرگی تبدیل کرده بودند که کشاورزان باید تنباکو کشت می‌کردند و اگر گرسنه می‌شدیم باید منتظر می‌ماندیم تا آن‌ها به ما رحم کنند و گندم در اختیار ما قرار دهند، این نیز یک نوع تحریم و محاصره اقتصادی بود و تنباکو را نیز به هر قیمتی که دلشان می‌خواست خریداری می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: مرحوم میرزای شیرازی و مرحوم سید جمال‌الدین اسدآبادی در این خصوص فعالیت کردند و فتوا صادر شد و مردم وقتی فهمیدند حکم مرجعیت است، ایستادگی و تبعیت کردند و در مسیر لغو این قانون ننگین پای کار آمدند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: معلوم می‌شود همان‌طور که در گذشته مردم با تبعیت از مراجع آن قوانین ظالمانه را کنار گذاشتند، امروز نیز وقتی رهبر فرزانه انقلاب تاکید می‌کنند که دولت اقدامات خوبی را در حوزه اقتصادی آغاز کرده است، همه پای کار می‌آیند تا دولت بتواند به نتیجه برسد.

او ادامه داد: دولت تاکید دارد رانت خواری‌ها کنار گذاشته شود، تسلط برخی ثروتمندان بی‌رحم که فقرا را زیر چکمه‌های خود گرفته‌اند کنار گذاشته شود، از قرار دادن امکانات ارزان قیمت کشور در اختیار کسانی که غرق در ثروت و امکانات هستند پرهیز شود؛ این‌ها کار درستی است که دولت آن را آغاز کرده است و همه بسیج شویم تا این طرح مهم اقتصادی به نتیجه برسد.

آیت‌الله عابدینی گفت: دولت‌های قبلی این کار را انجام ندادند و نگران بودند که مردم از آن‌ها روی بر می‌گردانند و به آن‌ها رأی نمی‌دهند اما این دولت بر اساس عقیده، ایمان و خدمت به مردم این کار مهم را انجام داد و از اول شروع دولت نیز کار را شروع کرده تا اقتصاد بتواند به نتیجه برسد.

خطیب نماز جمعه قزوین تاکید کرد: باید هر قراردادی به ضرر مردم و فقرا بوده لغو شود و مشکلات همان‌گونه که در این طرح شروع شده، به صورت اساسی برطرف شود.

او یادآور شد: توصیه رهبری این است که همه پای کار باشیم و با بصیرت نقشه‌های دشمن را که همواره تحریم و فشار اقتصادی را بر ما تحمیل کرده‌اند خنثی کنیم.

امام جمعه قزوین ادامه داد: پیش از این سالانه میلیاردها دلار واردات بی‌رویه و غیرضروری با ارزهای حمایتی به کشور انجام می‌شد، کشاورزان و تولیدکنندگان متضرر می‌شدند این‌ها موجب فقر می‌شد و کمر اقتصاد را می‌شکست، رهبر فرزانه انقلاب نیز فرمودند یک میلیارد دلار واردات معادل از دست رفتن صد هزار فرصت شغلی است و موجب عقب ماندگی‌های اقتصادی می‌شود.

او اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب به ما بشارت داده و فرمودند ما در جنگ نظامی پیروز شدیم، در جنگ امنیتی نیز پیروز شدیم، دشمن می‌خواست ما را خلع سلاح کند اما اکنون سلاح‌های ما آنان را زمین گیر کرده و از ما هراس دارند، در جنگ سیاسی هم پیروز شدیم، دشمن می‌خواست ما را منزوی کند اما ما مقاومت اسلامی را به راه انداختیم، در عرصه‌های مختلف دشمن را شکست داده و به عقب راندیم، اکنون نیز در جنگ اقتصادی در مقابل دشمن قرار گرفته‌ایم، یک یا همت دیگر برای شکست دشمن و استحکام پایه‌های اقتصاد عدالت محور، نگاه مردمی، نگاه به فقرا و افراد کم درآمد لازم است، در این مرحله نیز باید دشمن را زمین‌گیر کنیم و تحقق این مهم نیازمند همراهی همه اقشار است، فتنه کنونی فتنه در حوزه اقتصاد است که مردم ما باید به آن توجه کنند تا دشمن را شکست دهیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تاکید کرد: اشغال فلسطین توسط صهیونیست‌ها در سال1948 اتفاق افتاده است، مانند لغو قرارداد تنباکو و لغو قانون ننگین کاپیتولاسیون، لغو موجودیت رژیم منحوس صهیونیستی نیز با جدیت دنبال می‌شود، زمانی خیال ما آسوده می‌شود که رژیم صهیونیستی به یک خاطره تلخ تبدیل شود و در تاریخ بایگانی شود و هر کسی این ورق تاریخ را ملاحظه کرد لعن و نفرین بر این رژیم آدم‌کش و بی‌رحم بفرستد، اکنون همه ساز و کارها برای تحقق این هدف فراهم است.

امام جمعه قزوین گفت: لبنان، فلسطین و غزه می‌توانند از عهده اسرائیل بربیایند و هر روز توانمندتر از گذشته می شوند، سوریه به تنهایی می‌تواند از عهده رژیم صهیونیستی بربیاید، همه منتظر یک یا حسین (ع) و اجرای فرمان فرمانده هستیم.

او بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت سفر بشار اسد به تهران را داشتیم. بشار اسد به محضر رهبر فرزانه انقلاب رسید، نشان داد کسی که در سختی‌ها یاور آنان بوده، اکنون هم که قرار است فرصت‌های شغلی و تحولات اقتصادی در سوریه به جریان بیفتد همین‌ها باید با آن‌ها همراه باشند و این سفر از جهات مختلف حائز اهمیت بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی است، ما اگر جغرافیای فیزیکی زبان فارسی را بررسی کنیم، هند، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و بیش از ده کشور با فرهنگ فارسی آشنا هستند، فرهنگ ارزشمند و پرمحتوای فارسی می‌تواند فرهنگ ایمانی و دینی ما را بر بال‌های شعر و عرفان و لطافت معنایی خود بنشاند و به اقصی نقاط عالم صادر کند، فردوسی در این زمینه بسیار خدمت کرده و ما قدردان خدمات این احیاگر زبان فارسی هستیم.

او ادامه داد: باید زبان فارسی را از حالت مظلومیت بیرون بیاوریم و اهمیت آن را به آحاد مردم و در بیرون از مرزهای خود بشناسانیم.

آیت الله عابدینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مناسبت‌های پیش رو، ارتحال حضرت عبدالعظیم حسنی است، ایشان حلقه اتصال ما با مکتب اهل بیت (ع) بوده و در فرهنگ ایمانی و دینی نقش بسیار مهمی داشته است، همچنین شهادت حضرت حمزه را پیش رو داریم، ایشان بسیار در نزد پیامبر (ص) محبوب بود و با جوانمردی رسول گرامی اسلام را در مقابل کفار و مشرکین یاری کرد و امروز قدردان این شخصیت بزرگ هستیم.

امام جمعه قزوین یادآور شد: سالروز وقوع جنگ احزاب را پیش رو داریم، در این جنگ، حزب‌ها و نیروهای دشمن دست به دست هم دادند و یقین داشتند بساط پیغمبر را در مدینه برخواهند چید، یهودیان و منافقین همه در مدینه بودند، این بسیار مشابه قضایای امروز است، مانند اکنون که آمریکا و اروپا و دیگران علیه ما دست به دست هم داده‌اند، آن زمان نیز این چنین بود، این تحریم و محاصره بسیار سنگین بود اما خدای متعال کاری کرد رسول اکرم (ص) در این جنگ پیروز شد و احزاب شکست تلخی خوردند و پا به فرار گذاشتند، حضرت فرمودند کار ما به جایی رسیده که ما در حال تعقیب آن‌ها هستیم تا با آن‌ها بجنگیم، زیرا دیگر نفس برای آن‌ها نمانده تا با ما بجنگند، اگر خدا بخواهد این گونه می‌شود.

او اظهار کرد: آینده جهان نیز این‌گونه است، ما نیز روزی به این نقطه می‌رسیم که کسی حتی در خیال خود نیز تصور نکند که بخواهد با کشورهای اسلامی سر جنگ داشته باشد، این قدرتی که اکنون پیدا کرده‌ایم و روزافزون است با توکل به خدا ما را به آن نقطه می‌رساند.

کد خبر 1630924

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان قزوین نماینده ولی فقیه در استان قزوین امام جمعه قزوین زبان فارسی پیروز شد آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست

به گزراش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، با افزایش قیمت‌ دلار و سکه در همین روزهای اول سال ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس از هر تریبونی استفاده کرده و از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کردند. انتقاداتی که به مذاق دولتی‌ها خوش نیامد، و معاونت پارلمانی دولت با صدور اطلاعیه‌ای به نمایندگان تاخت.

در بخشی از اطلاعیه دولت آمده است: «طی روزهای گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظرها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

در همین راستا احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز گفت: «شاخک‌ها و سنسورهای دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است.»

وی همچنین به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «در عالم سیاست، قوه‌مجریه بر اساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.»

مشروح گفتگوی احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم را در خبرگزاری خبرآنلاین می‌خوانید.

* آقای علیرضابیگی! نظر شما درباره واکنش دولت به گلایه‌های اقتصادی مجلس یازدهم چیست؟

من متوجه واکنش دولت نشده‌ام، اما شاخک‌ها و سنسورهای دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است. بانک مرکزی به صورت مدام، درباره گرانی و اقلام پرمصرف موادغذایی، به دولت گزارش می‌دهد، قیمت گوشت از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هم دارد رد می‌شود و شرایط خوبی وجود ندارد، زمان امید مردم برای خانه‌دار شدن به ۷۰ سال دارد می‌رسد و این مواردی نیست که قابل انکار باشد. حتی اگر انکار کنند، کسی آن را نمی‌پذیرد.

دولت قدرت خودش را از مردم گرفته است

* چرا دولت تن به پذیرش انتقادات و اشکلات نمی‌دهد؟

این یک بیماری است که عارض شده است، زمانی که شما اشکالات را نمی‌پذیرید، یا نمی‌خواهید آن را اصلاح کنید یا توانایی اصلاح آن را ندارید، بنابراین با تشخیص بهترین راه به سمت انکار می‌روید. علی‌القاعده، وقتی گوش شنوایی برای شنیدن مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند باشد، برای آنکه دوباره با انتقال آن مشکل مواجه نشوند، شنونده درصدد حل و رفع آن برآمده و درصدد چاره‌جویی بر می‌آید.

در عالم سیاست، قوه‌مجریه براساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.

مشکل در نگرش دولت است نه فقط افراد

* فکر می کنید، نیاز به بازنگری در کابینه دولت یا تغییر تیم اقتصادی وجود دارد؟

مشکل در افراد نیست، مشکل در نوع نگرشی است که در دولت وجود دارد، تا آن نگرش اصلاح نشود، کاری از افراد بر نمی‌آید.
این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد

* چه نگرشی؟

نگرشی که در دولت وجود دارد، نگرش واقعی به اقتصاد نیست. طبیعتا منابع و امکانات ما در مسیری صرف می‌شود که مشکلات مردم را حل کند. در حال حاضر، دولت در خصوص افزایش درآمد مردم از خودش مقاومت نشان می‌دهد و بهانه‌اش این است که تورم بالا خواهد رفت؛ در حالی که دولت متوجه نیست که کمر مردم زیر بار گرانی‌ها خم شده و افزایش حقوق صورت پذیرفته در مقایسه با نرخ تورم چیزی به حساب نمی‌آید.

در این میان، داده و ستاده مردم، دخل و خرج آنان به هم نمی‌خواند و دولت ظاهرا منابع و مصارف خود را در قانون بودجه به‌گونه‌ای تراز می‌کند که با تحمیل هزینه به زندگی مردم، قیمت ارز نیمایی یا ارز ترجیحی افزایش بدهد و منابع خودش زیاد شود. این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد و نگاه واقعی به اقتصاد ندارد.

مالیات را ۵۰ درصد افزایش داده اند اما درآمد مردم زیاد نشده

* گرانی‌هایی که از اول سال ۱۴۰۳، شاهد آن هستیم، چه برآیند بدی در اقتصاد ایجاد می‌کند؟

یکی از فاکتورهای برجسته دولت، افزایش ۵۰ درصدی اصول مالیات است، یعنی سهم مالیات را در بودجه ۵۰ درصد افزایش دادیم، این را باید از مردم وصول کرده و در افزایش قیمت کالا و خدمات خودش را نشان می‌دهد. این مسئله حتما در گذران زندگی مردم تاثیر می‌گذارد، درآمد آنان زیاد نشده اما قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.

* دولت در چند ماه دیگر وارد سال آخر خود شده و تقریبا یک فاز انتخاباتی برای سال ۱۴۰۴ به خود می‌گیرد. اگر این روند اقتصادی دولت ادامه پیدا کند، ممکن است دوباره شانس پیروزی داشته باشد؟

کشور ما قابل پیش‌بینی نیست. تجربه انتخابات ما نشان می‌دهد که اگر مردم در انتخابات، پای صندوق‌های رأی آمده و در انتخابات شرکت می‌کنند، سبب تغییر وضع وجود شده است، نهاد انتخابات، نهاد اصلی است و قانون اساسی قدرت مردم را در تجلی انتخابات پیش‌بینی کرده است. متاسفانه زمانی که مردم با صندوق‌های رأی قهر می‌کنند، این عدم ضعف مشارکت مردم لطمه به مشروعیت انتخابات نمی‌زند؛ یعنی انتخابات چه با ۸۰ درصد مشارکت و چه با ۲۰درصد مشارکت برگزار شود، تاثیری ندارد.

در واقع در ذهن و خاطر مردم، این سخنِ سخنگوی شورای نگهبان نقش بسته است که مشارکت مردم در مشروعیت انتخابات تاثیری ندارد، دیدیم که چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مردم قهر کردند. حضور مردم در تعیین سرنوشت خودشان تضعیف شده است زیرا دلیلی و عاملیتی برای تغییر شرایط موجود ندارند. این مسئله به مشروعیت نظام سیاسی لطمه زده، تهدیدات را توسعه می‌دهد، میزان امیدواری را کاهش داده و خسارات عمده را به امنیت ملی کشور وارد می‌کند.

دیگر خبرها

  • رییسی: رشد اقتصادی در کشور محقق شد
  • نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند
  • اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟
  • رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟
  • دو رویکرد برای مقابله با چالش قیمت و شکستن انحصار زمین چیست؟
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • آمارهای ابراهیم رئیسی درباره تولید، مسکن، رشد اقتصادی و ...
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست