Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد در برنامه «صف اول» درباره آمار مطالعه در کشور، حمایت از کتابفروشی‌ها پس از نمایشگاه کتاب، قاچاق فیلم‌های سینمایی و لغو کنسرت در روزهای اخیر صحبت کرد؛ او از برخی قضاوت‌های زودهنگام انتقاد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در برنامه تلویزیونی صف اول با اجرای مهدی مهدی قلی حضور پیدا کرد و درباره جدیدترین اخبار حوزه فرهنگ و هنر صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در زیر گزارشی از مهم‌ترین صحبت‌های مطرح شده از سوی وزیر ارشاد را می‌خوانید: 

اسماعیلی با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه کتاب در 2 حوزه مجازی و حضوری گفت: تاکنون در نمایشگاه مجازی، یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار کتاب فروخته‌ایم

44 درصد مردم کتاب غیردرسی و ادعیه می‌خوانند

وی درباره آمار مطالعه در کشور براساس پیمایشی که اخیراً انجام شده است، گفت: همیشه در بحث سرانه مطالعه در کشور بحث‌هایی داریم؛ مثلاً برخی می‌گویند سرانه مطالعه 20 دقیقه است. اما امروز پیمایشی را توسط یکی از مراکز معتبرمان دیدم که می‌گفت 64 درصد مردم در سال کتاب می‌خوانند. البته اینها شامل کتاب درسی، آموزشی و ادعیه است اما در آنجا گفته شده بود که 44 درصد، کتب غیر از ادعیه و درسی می‌خوانند.

 رئیس جمهور هفته‌ای 2-3 بار پیگیری کاغذ را انجام می‌دهد 

وزیر ارشاد درباره تولید کاغذ در داخل کشور گفت: در همان برنامه اولم در ابتدای دولت اشاره کردم که برنامه ما «ملی شدن صنعت نشر» است. در موضوع کاغذ و در سال 1399، 90 درصد وابسته به خارج بودیم. از همان روز اول کاغذ اولویت اول بود و به همین دلیل کارگروهی را با حضور آقای رئیس جمهور و معاون اول تشکیل دادیم. جالب است بدانید که آقای رئیس جمهور هفته‌ای 2-3 بار درباره کاغذ از من شخصاً پیگیری می‌کنند.

وی تاکید کرد: برای حل مشکلات این حوزه برنامه کوتاه مدت و بلندمدت داریم؛ برنامه کوتاه مدت ما این بود که کاغذ را تامین کنیم که خوشبختانه ارز آن تخصیص داده شد. بنابراین در کوتاه مدت مشکل کاغذ را حل کردیم، اگرچه واردات جدید ما به نمایشگاه کتاب نرسید. دقت داشته باشید که این روزها دولت، ارز ترجیحی را حذف می‌کند اما برای کاغذ این ارز را دریافت کردیم، این موضوع نشان‌دهنده اهمیت فرهنگ است.

اسماعیلی بیان داشت: با این حال برنامه اصلی و بلندمدت ما پشتیانی از تولید ملی در این حوزه است. با کارخانه‌های کاغذ جلسات گذاشتیم، با مدیران بانک‌ها صحبت کردیم و ... هم‌اکنون آموزش و پرورش از آنان پیش‌خرید کرده است. دقت داشته باشید کارخانه‌ای که می‌توانست 90 هزار تن کاغذ در سال تولید کند، به عدد زیر 10 هزار تن رسیده بود. در خوزستان هم همین اتفاق در جریان است. داریم از 4 مرکز تولیدی کاغذ حمایت می‌کنیم و چشم‌اندازمان این است که تا سال 1402 مشکلات خودمان را رفع کرده و به مرز صادرات کاغذ و دفترچه در منطقه برسیم.

وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود درباره کتب حوزه کودک و نوجوان گفت: حوزه کودک و نوجوان ما به شدت نیازمند حمایت است؛ رتبه خریداران کتاب در حوزه کودک و نوجوان، بالاترین رتبه است. در نمایشگاه مجازی 17 درصد فروش از مجموع فروش، به این حوزه اختصاص دارد؛ البته تولید بومی ما در این حوزه پایین است و عمده کتاب‌های پرفروش ما ترجمه‌ای هستند. باید به کودکان و خردسالان خود فرهنگ را از طریق کتاب آموزش دهیم و این حجم از کتاب‌های ترجمه‌ای حتما به ما ضربه خواهد زد.

وی از برنامه ویژه‌ای برای کتابفروشیها خبر داد و گفت: تمرکز ما در بخش حمایتی در حوزه آموزش و پشتیانی نشر و تکمیل این حلقه است؛ برای مثال در حوزه کتابفروشی‌ها نیازمند تقویت هستیم. در فضای مجازی دیدم که کتابفروشی‌ها قدیمی ما دچار مشکل هستند. تلاش ما این است که با برگزاری نمایشگاه کتاب آنان آسیبی نبینند و من در روزهای آینده برنامه‌ ویژه‌ای دارم که خدمت کتابفروشان باشیم.

او درباره ترجمه آثار ایرانی به دیگر زبان‌ها گفت: در 2-3 سال اخیر، ترجمه معکوس آثار خوب ایرانی به زبان‌های دیگر یکی از تأکیدات رهبری بوده است و دفتری در وزارت ارشاد و سازمان فرهنگ و ارتباطات به همین موضوع اختصاص یافته است. هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم اما در زمستان که از یکی از نهادهای انقلابی بازدید کردم نزدیک به 450 عنوان در حال ترجمه داشتند و برخی از آنان به پایان رسیده بود.

اسماعیلی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره دغدغه تولیدکنندگان سینمایی در حوزه قاچاق فیلم‌ها گفت: این اتفاق، مایه ناراحتی است. برای یکی دو فیلم که این اتفاق رخ داد، سریعاً از سازمان سینمایی توضیح خواستم. به نظر می‌رسد که ظاهرا دزدی به روش فیلم‌برداری از پرده رخ داده است. به نظرم باید این قضیه را جمع کنیم. شبکه‌ای که برای بررسی و ارزیابی در وزارتخانه داریم، کاملا مطمئن است و هیچ تهیه‌کننده‌ای هم ادعا نکرده است در این فرآیند سرقت رخ داده است. هم‌اکنون طرحی را گرفتم که با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های نوینی امکان این سرقت‌ها را کاملا از بین ببرند.

وزیر ارشاد در واکنش به حذف برخی افراد از صندوق اعتباری هنر گفت: طبیعتا صندوق هنر این موضوع را در دستور کار دارد. عده‌ای هستند که از شرایط اعلام شده، خارج شده‌اند یا از ابتدا ورودشان اشتباه بوده است. برای مثال مواردی داشتیم که فرد، کارمند رسمی مجموعه دیگری بوده اما همزمان در این صندوق هم عضو بوده است.

اسماعیلی درباره لغو مجوز برخی کنسرت‌ها در برخی استان‌ها گفت: مطالبه ما این است که همه باید به مجوزی که وزارت فرهنگ صادر می‌کند، احترام بگذارند؛ به شدت ناراحت می‌شوم و حتما پیگیری می‌کنم. یک آقا یا مجموعه‌ای می‌گوید اگر برگزار شود، فلان اتفاق می‌افتد؛ قرار نیست قضاوت زودهنگام بکنید. ما نمی‌توانیم از قبل به خاطر اتفاقی در آینده، مجوزی را صادر نکنیم بلکه وظیفه ما این است اجازه ندهیم که اتفاق ناخوشایندی بیفتد.

همایون شجریان: آماده برگزاری کنسرت رایگان هستم / گاه فراموشی؛ از موسیقی تنبور تا جَز

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قاچاق سینما فیلم کنسرت موسیقی کتاب نمایشگاه کتاب قاچاق سینما فیلم کنسرت موسیقی کتاب نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب وزیر ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟

سید مجید امامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد تصویب اولیه‌ی سند ملی سبک پوشش اسلامی بیان کرد: یکی از عرصه‌هایی که سال‌هاست در نظام فرهنگی کشور از دست ما خارج شده حوزه پوشاک است. این در حالی است که اشتغال‌زا‌ترین و حتی به نظر برخی از افراد در آمار‌های جهانی، پوشاک، بزرگ‌ترین صنعت جهانی به شمار می‌آید در حالی‌که ما، هم در نظام طراحی با وجود استعداد‌های بسیار زیادی که داریم و هم در عرصه تولید، با وجود تولیدکننده‌های خیلی بزرگ و ممنوعیت واردات رسمی که داریم با لباس قاچاق و شبه قاچاق روبرو هستیم و با این‌ وجود، می‌گوییم چرا فلان لباس نامناسب اجتماعی فروخته یا پوشیده می‌شود؟ 

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: اگرچه سبک پوشش به فرد و ذائقه او بستگی دارد که این موضوع باید بر اساس شخصیت و منش فرد مورد بررسی قرار بگیرد ولی این‌که بر اساس سنت و تاریخ ۷ هزار ساله‌مان، پوشاک ما با وجود تنوع بالا و بی نظیری که در میان کشور‌های مختلف دارد؛ هم از لحاظ تنوع رنگی و هم از نظر طرح پوشاک با چنین مشکلاتی مثل قاچاق و... روبروست به نظر می‌رسد باید یک کار اساسی از جنس فرهنگ‌بنیان انجام می‌شده است. هرچند که همیشه عزیزان ما در حوزه صنعت، برنامه‌های راهبردی داشته‌اند و این اتفاق باید دو سال پیش انجام می‌شد ولی با این حال، همین اتفاق باعث می‌شود که شورای عالی انقلاب فرهنگی و نظام فرهنگی و صنعتی کشور در کنار هم قرار بگیرند.

امامی اظهار کرد: اگر قرار است دنبال ویژند باشیم، باید ویژند‌های پوشاک کشور خودمان را بپسندیم و اگر قرار است که بدنبال مد باشیم مد هم باید در چارچوب فرهنگ و ارزش‌ها و زیبایی‌شناسی ایرانی شکل بگیرد و برای این منظور، هدف‌گذاری هم شده است که ظرف ۱۰ سال، حداقل ۴۰ درصد از بازار پوشاک اجتماعی در اختیار ویژند‌های داخلی و ویژند‌های حجاب و لباس باشد که متأسفانه، الان این عدد پایین‌تر است و اگرچه خریداری می‌شود ولی تولیدات بی هویت هستند و نمی‌توانند از هویت خودشان دفاع کنند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد استقبال مردم از سند ملی سبک پوشش اسلامی گفت: دلیل این که با وجود رقابت کردن ویژند‌های خارجی روی ویژند تأکید می‌کنم به خاطر بازار‌سازی است و به همین خاطر، عدد ۴۰ درصد را گذاشتیم. چون می‌دانیم که نمی‌توانیم با این موج جهانی قطع رابطه کنیم و ما خیلی دیرتر از آن‌ها به این حوزه بازاریابی وارد شده‌ایم ولی به هر حال برای شروع هیچ‌وقت دیر نیست چراکه ویژند‌های ایرانی در حوزه لباس آقایان و حتی لباس غیر رسمی و همچنین، حوزه حجاب بسیار موفق عمل می‌کنند ولی مورد حمایت نیستند.

امامی مطرح کرد: اگر نظام طراحی و آموزش و پژوهش ما متحول شود و طراحان لباس در یک زیست‌بوم ایرانی اسلامی تربیت شوند و طرح درس‌ها و نظام آموزشی خیلی قدیمی چه در طراحی لباس و چه در طراحی پارچه ارتقاء پیدا کنند و اگر ویژندها، مراکز و استودیو‌های جدی طراحی راه اندازی شوند و به جای کپی کردن از روی فضای مجازی، هویت طرح خودشان را داشته باشند که البته ویژند‌های معتبر این‌طور هستند و در صورتی‌که بازار از قاچاق اشباع نشود و به عبارتی، اجازه دهند که رقابت وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات برطرف می‌شوند. چون کالای قاچاق اساساً لباس خارج از رده است و قیمت واقعی ندارد و چیزی است که باید امحاء شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: ویژند‌های بزرگ در ترکیه یا حتی در چین باید طبق اکوسیستم مد، این موارد قاچاق را امحاء کنند تا در داخل، تولیدکننده شومیز، تونیک یا مانتو مجبور به رقابت با آنها نباشد و به عبارتی، مشکل نساجی ما برطرف شود. زیرا راه حل‌هایی وجود دارند که با وجود سخت بودن، شدنی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • فیلم| گفت‌وگوی بی‌پرده ده‌نمکی در برنامه برمودا/وقتی مسعود ده‌نمکی قرار بود وزیر ارشاد شود
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟
  • ماجرای لغو کنسرت موسیقی در بوشهر چه بود؟
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • بوشهر هم به سرنوشت اصفهان دچار می‌شود؟