Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و قطع دست دلالان ارز ۴۲۰۰ تومانی، موج رسانه‌ای در راستای تحریک افکار عمومی برای تشکیل هسته‌های اعتراضی به وجود آمد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛در همان روزهای نخست بود که تصاویری تحت عنوان غارت فروشگاه‌ها توسط مردم در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست می‌شد که در بررسی‌های بعدی مشخص شد این ویدئوها قدیمی بوده و یا اساس مسئله کذب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویدئوهای تبلیغاتی، برخی از درگیری‌های سال‌های قبل، بازنشر برخی تصاویر سوانح رانندگی و... از جمله این رفتار بود.

  از همان لحظات ابتدایی مشخص بود که عده‌ای با برنامه و مدلی تکراری که پیش‌ازاین نیز در اغتشاشات سال ۹۶ و آشوب‌های سال ۹۸، شاهدان بودیم، تلاش کردند تا در وهله نخست فضا را ملتهب و متشنج نشان دهنده و با تحریک افکار عمومی، آن‌ها را به خیابان بکشند. مدل به‌کار گرفته‌شده نیز همان نسخه همیشگی بود، یعنی اعتراض‌های رادیکال، تخریب، درگیری با نهادهای امنیتی و انتظامی و پس‌ازآن پروژه کشته سازی! اما آنچه مانع از تحقق این موضوع شد، رفتار به موقع مسئولین، حضور میدانی و اطلاع‌رسانی‌های مکرر بود که بر خلاف دولت گذشته به انکار شرایط نپرداخت بلکه در راستای حمایت از عمومی و جلوگیری از سوء استفاده‌های دلالان گام برداشت.   گذر از چند ویدئوی بی‌نام و نشان و یا آرشیوی در شبکه‌های معاند، اما برخی از شهرهای کشور «تجمع‌های محدودی» رخ داد که به طرح «شعارهای ساختارشکن»، «آشوب و تخریب»، «استفاده از تجهیزات آتش‌زا» و... پرداختند و تلاش شد که دامنه این ناامنی و تجمع تحریک‌آمیز را به شهرهای بزرگ و یا کلان‌شهرها گسترش دهند.   اما یک نکته دراین‌بین حائز اهمیت است، اینکه چرا برخلاف «معنی و مفهوم اعتراض مدنی»، تجمع‌ها در سال ۹۸ ظرف ۴۸ ساعت به آشوب کشیده شد و در سال‌های اخیر نیز تلاش شده است که همین مدل تکرار شود؟   در دهه‌های گذشته، مردم ایران بارها تجربه اعتراض و مطالبه نسبت به موضوعی را داشته‌اند که نمونه‌های آن نیز چه در بستر رسانه‌ای و چه از منظر میدانی اندک نبوده و نیست. نکته اساسی در تمایز بین اعتراض مدنی و اغتشاش است؛ در مدل اعتراض مدنی، مطالبات به نتیجه می‌رسد و برخی از خلأهای قانونی به نفع مردم اصلاح می‌شود که با توجه به همراهی حاکمیت و مردم، در واقع مدل اعتراض‌های مدنی، براساس ظرفیت‌های قانونی و شرعی به نتیجه‌های مثبتی می‌رسد که اساساً اغتشاشات با این مسئله در تضاد است. یعنی در تجمع‌های رادیکال اساس هدف برهم زدن نظم عمومی، براندازی و تخریب اموال است که هیچ تناسبی با اعتراض مدنی ندارد.   این شرایط در حالی است که  بر اساس آمار و تحلیل‌های ارائه شده از سوی منابع آگاه، در سال گذشته (۱۴۰۰) جریان‌های فعال ضدانقلاب هیچ‌گاه نتوانسته‌اند که یک تجمع و فراخوانی را علیه جمهوری اسلامی ایران به صورت مستقل سازماندهی کند، بلکه در اعتراض‌ها و تجمع‌ها دخالت کرده و تلاش کرده‌اند که برای انحراف در مطالبات تجمع‌کنندگان، لیدری این تجمع‌ها را بر عهده بگیرند و در نهایت ساماندهی آن تجمع را به نام خود ثبت کند. از همین رو شاهدیم که برخی از تجمع‌ها وارد فضای رادیکال می‌شود و مطالبات به انحراف می‌رود.   طی چند روز گذشته نیز نام برخی از شهرها در استان‌های مرزی شنیده شد که تجمع‌هایی با محوریت «گرانی» در آن برگزار شده است. دور از ذهن نیست که ضدانقلاب ناکام مانده در جذب افکار عمومی، فضا را به سرعت به سمت تشنج و تنش پیش ببرد و تصاویری کذب پیرامون کشته شدن برخی از افراد منتشر کند زیرا تا پیش از این احساس می‌کرده که جامعه ملتهب است و از همین منظر اعوان و جیره‌خواران خود را به برخی از میادین می‌فرستد تا شاید بتواند برخی از جامعه را با خود همراه کنند.    در نهایت اینکه دولت از شرایط امروز «با تمام انتقادهای درست و به جای کارشناسان درباره نحوه اجرایی طرح‌ها و شیوه اطلاع‌رسانی» با درایت و اعتماد عمومی عبور خواهد کرد، اما آنچه که اهمیت دارد، اینکه باید به جامعه‌ای که حاضر نشده است زیر پرچم جریان‌های برانداز و ضدانقلاب علیه نظام به میدان بیاید، اتکا کرد و در تصمیمات بعدی آنها را آگاه کرد.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اعتراض مدنی تجمع ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۶۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۸۳ پیکر در گور جمعی در محوطه مرکز درمانی ناصر در غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سازمان بهداشت جهانی بیان کرد: کمکهای بشردوستانه و فعالیت تیم های امدادرسانی در غزه، نیازمند عبور و مرور امن، روان و پایدار است.

در بیانیه سازمان بهداشت جهانی به مانع تراشی اشغالگران اشاره شده و آمده است: سوخت و تجهیزات پزشکی به بیمارستان کمال عدوان نرسیده است.

از سوی دیگر منابع وابسته به دفاع مدنی در غزه اعلام کردند: تاکنون ۲۸۳ پیکر از گور جمعی در محوطه مرکز درمانی ناصر از زمان خروج ارتش اشغالگر بیرون آورده شده است.شواهد و ادله گواهی این است که اشغالگران در محوطه مرکز درمانی ناصر دست به اعدام های میدانی زده است.

روز گذشته نیز محمود بصل، سخنگوی سازمان دفاع مدنی فلسطینی در غزه، به خبرگزاری فرانسه گفت: در داخل مجتمع پزشکی ناصر گورهای جمعی وجود دارد که اشغالگران اسرائیلی حفر کرده‌اند. برخی از اجساد لباس نداشتند که این نشان می‌دهد قربانیان شکنجه و آزار شده‌اند.

کد خبر 6085504

دیگر خبرها

  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا
  • تظاهرات اعتراض‌آمیز علیه سفر رئیس جمهور آلمان به ترکیه
  • بارسلونا شکایتش از داوری ال‌کلاسیکو را به دادگاه مدنی می‌برد
  • تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
  • طلب ۶۹۶ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان قمی
  • ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • : ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در تهران مسدود شد
  • کشف ۲۸۳ پیکر در گور جمعی در محوطه مرکز درمانی ناصر در غزه
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی