Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از prestigeonline، اولین جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۴۶ در فرانسه برگزار شد. این جشنواره هنر اصیل را به رسمیت شناخت و سینمای با کیفیت بالا را برای تماشاگران سراسر دنیا به نمایش گذاشت. پرزرق و برق‌ترین و تاثیرگذارترین رویداد سینمایی جهان هر ساله برای قدردانی از بهترین آثار، تبادل نظر، نمایش فیلم‌ها و شناسایی استعدادهای جدید برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره فیلم (جشنواره کن تا سال ۲۰۰۳ جشنواره بین‌المللی فیلم نامیده می‌شد) برای اولین بار در دهه ۱۹۴۰ میعادگاهی برای سینماگران و علاقه‌مندان به هنر شد. در نهایت به شهرت بین‌المللی رسید و اکنون در راستای توسعه صنعت جهانی فیلم و هنر فیلمسازی حرکت می‌کند. همچنین استعدادهای نوظهور در سراسر جهان را تجلیل می‌کند. جایزه برتر این جشنواره که معادل «بهترین فیلم» در اسکار است، نخل طلا نامیده می‌شود.

این رویداد قرار است از ۱۷ تا ۲۸ می ۲۰۲۲ در مرکز همایش Palais des Festivals در کن، فرانسه برگزار شود.

در اینجا تعدادی از بهترین فیلم‌های کن که جایگاه خود را در تاریخ سینما حفظ کرده‌اند، آورده شده است.

نیچا ناگار (۱۹۴۶) Neecha Nagar

قبل از اینکه فیلم کلاسیک ساتیاجیت ری در سال ۱۹۵۵، با نام «پدر پانچالی»، سینمای هند را جهانی کند، «نیچا ناگار» (۱۹۴۶) ساخته چتان آناند، در جشنواره فیلم کن توانسته بود نخل طلا را از آن خود کند.

نیچا ناگار که به عنوان یک اثر هجوآمیز در دهه ۱۹۴۰ هند، زمانی که این کشور در آستانه آزادی از حاکمیت بریتانیا بود، تصویری تاریک از نابرابری اقتصادی رایج در جامعه هند در آن زمان را به تصویر می کشد. این فیلم به طرز درخشانی جرقه‌های انقلابی را که طبقه پایین اقتصادی علیه بی عدالتی ثروتمندان و قدرتمندان راه انداخته بود به نمایش گذاشت.

عنوان فیلم با مضمونی جاودانه، نشان‌دهنده ناآرامی‌های اقتصادی و سیاسی در هند در سال ۱۹۴۶ است. در شهر خیالی نیچا ناگار، (منظور از «نیچا» مکانی است که طبقه اقتصادی پایین‌تر در آن زندگی می‌کند)، جوانان باید در برابر مردم اونچا ناگار، (شهری واقع در مکانی مرتفع که افراد ثروتمند در آن زندگی می کنند و از زندگی لوکس لذت می برند) بجنگند.

یک تاجر ثروتمند به نام زیرکانه سرکار (به معنی دولت) تصمیم می‌گیرد مسیر کانال فاضلاب روبازی که کثافات را از اونچا ناگار جمع می‌کند تغییر دهد و آن را از نیچا ناگار عبور دهد. سرکار علیرغم مواجهه با مخالفت شدید مردم شهر، به هر حال آن را اجرا می‌کند.

هنگامی که نیچا ناگار از یک بیماری همه‌گیر ناشی از شرایط زندگی غیربهداشتی و فاضلاب رنج می‌برد، سرکار بیمارستانی می‌سازد تا بتواند از مردم استثمار کند و حتی از بدبختی‌هایی که خودش برای مردم ایجاد کرده بود، پول بیشتری به دست آورد.

از بازیگران این فیلم می‌توان به رفیق انور، اوما آناند، کامینی کاوشال، رافی پیر، اس پی بهاتیا و موهان سایگال اشاره کرد.

راننده تاکسی (۱۹۷۶) Taxi Driver

شاهکار مارتین اسکورسیزی، راننده تاکسی، زندگی تنهای پریشان یک کهنه‌سرباز جنگ ویتنام، تراویس بیکل با بازی رابرت دنیرو را نشان می‌دهد که به دلیل بیخوابی به عنوان راننده تاکسی شهر نیویورک مشغول به کار می‌شود. این فیلم به نویسندگی پل شریدر، تصویری هشداردهنده و خشونت‌آمیز از غوطه‌ور شدن مردی در بیماری روانی و بیگانگی با جامعه را به تصویر می‌کشد.

از آنجا که تراویس هر شب در خیابان‌های شهر به گشت و گذار می‌پردازد و به طور فزاینده‌ای از واقعیت جدا می‌شود، به دنبال برقراری عدالت در برابر دنیای نفرت‌انگیز می‌رود و کار خود را از شهر نیویورک آغاز می‌کند. در این سفر، او با یک کارگر مبارز به نام بتسی با بازی سیبیل شپرد آشنا می‌شود. این باعث می‌شود که او اهداف زندگی خود را تغییر دهد، برای انتقام آموزش ببیند و نقشه ترور سیاستمداری را که برایش کار می‌کند، طراحی کند.

این فیلم اثرات جانبی فراگیر و ناتوان‌کننده تنهایی و انزوا را که یک اپیدمی است که جامعه امروزی با آن مواجه است، برجسته می‌کند. بازیگران مکمل این فیلم عبارتند از هاروی کایتل، جودی فاستر و آلبرت بروکس. «راننده تاکسی» به طرز ماهرانه‌ای به این موضوع می‌پردازد که چگونه جامعه می‌تواند همزمان فاسد و فاسد شود، و برای آن نخل طلای جشنواره فیلم کن را در سال ۱۹۷۶ دریافت کرد.

همه آن چیزها (۱۹۷۹) All That Jazz

«همه آن چیزها» که در سال ۱۹۷۹ اکران شد، یک فیلم موزیکال نیمه اتوبیوگرافیک بر اساس زندگی باب فاس کارگردان، فیلمنامه‌نویس و بازیگر آمریکایی است. این فیلم که توسط خود فاس کارگردانی و نویسندگی شده است، داستان زندگی خودش را دنبال می‌کند که به دنبال بازیگری برای نمایشش است.

این فیلم نسخه‌ای فیلترنشده از هنرمندی را ارائه می‌کند که در تلاش است در آخرین مهلتش در این صنعت باقی بماند و اثری از خود بر جای بگذارد. 

۱۵ فیلم در جشنواره کن که انتظارها برای دیدن آنها بالاتر از بقیه است

در این فیلم، جو را می‌بینیم که به دلیل وضعیت سلامتی نامطلوب و روابط ناامیدکننده‌اش دچار یک بحران در زندگی‌اش می‌شود، در حالی که در حال کار بر روی چیزی است که می‌تواند آخرین ساخته‌اش در برادوی باشد. این فیلم به‌طور واقع‌گرایانه این موضوع را به تصویر می‌کشد که چگونه قهرمان داستان با عواقب سبک زندگی لذت‌طلبانه و انتخاب‌های ضعیف زندگی‌اش روبه‌رو می‌شود.

در سال ۱۹۸۰، هیأت داوران کن به ریاست کرک داگلاس، جایزه نخل طلا را به فیلم «همه آن چیزها» داد. این فیلم همچنین در پنجاه و دومین دوره جوایز اسکار ۹ نامزدی و چهار جایزه اسکار کسب کرد.

پالپ فیکشن (۱۹۹۴) Pulp Fiction

فیلم کوئنتین تارانتینو به نام «پالپ فیکشن» اتفاقات درهم تنیده در زندگی وینسنت وگا (جان تراولتا) و جولز وینفیلد (ساموئل ال جکسون) دو قاتل لس‌آنجلسی، و نیز میا والاس (اوما تورمن) همسر یک گانگستر و کولیج (بروس ویلیس) یک بوکسور مبارز که دو جنایتکار خرده‌پا هستند؛ پامپکین و هانی بانی (به ترتیب تیم راث و آماندا پلامر) و یک تعمیرکار استاد به نام گرگ (هاروی کایتل) را دنبال می‌کند.

این فیلم درباره وینسنت و ژولز است که برای مارسلو والاس (وینگ ریمز) پادشاه اوباش کار می‌کنند و تمایل زیادی به بحث‌های فلسفی و تفکر درباره زندگی دارند.

تارانتینو حوادث ظاهراً جدا از هم را به هم می‌پیوندد و انتخاب‌های هر شخصیت در مورد زندگی، مرگ، افتخار و رسوایی را برجسته می‌کند. همه شخصیت‌های فیلم به شکل‌گیری مجموعه چندلایه داستان‌های جنایی کوتاه در این فیلم محبوب کمک کردند.

این فیلم پر از تناقض‌گویی‌های گستاخانه و دیالوگ‌های وقیحانه و هجوآمیز است. این فیلم به طرز ماهرانه‌ای شخصیت‌های بدجنس را انسانی می‌کند و واکنش احساسی تماشاگران را به دنبال دارد. تارانتینو و راجر آواری برای این فیلم در بخش بهترین فیلمنامه، برنده جایزه اسکار شدند.

پالپ فیکشن مسیر فیلمسازی مدرن را کاملاً متحول کرد و طی سال‌ها پس از انتشار، الهام‌بخش بسیاری از مقلدان شد. این فیلم برنده نخل طلای کن در سال ۱۹۹۴ شد.

طعم گیلاس (۱۹۹۷)

در این فیلم غم‌انگیز و تامل‌برانگیز کن ساخته عباس کیارستمی، فیلمساز ایرانی است، یک مرد میانسال تهرانی، آقای بدیعی (همایون ارشادی) در جستجوی کسی است که پس از خودکشی جسد او را دفن کند. او در حین رانندگی در شهر با افراد زیادی از جمله یک دانشجوی مسلمان (میرحسین نوری) برخورد می‌کند.

او درست زمانی که می‌خواهد از تلاش خود دست بکشد، بدیعی ظاهراً مرفه با مردی روبه‌رو می‌شود که قبول می‌کند کار را به پایان برساند، زیرا به شدت به پول نیاز دارد. با این حال، همکار جدید او سعی می‌کند او را از خودکشی منصرف کند.

مادرخوانده جشنواره کن ۲۰۲۲ معرفی شد

بدیعی در طول فیلم زندگی خود را از طریق تعامل با افراد مختلفی که در طول مسیر با آنها ملاقات می‌کند، نشان می‌دهد. طعم گیلاس پر از پیچ و تاب‌های پست‌مدرن و هوس‌های شوخ‌طبعانه، اولین و تنها فیلمی است که برنده نخل طلای کن توسط یک فیلمساز ایرانی شده است.

انگل (۲۰۱۹) Parasite

فیلم برنده جایزه اسکار کره جنوبی به کارگردانی بونگ جون هو نیز در جشنواره فیلم کن در سال ۲۰۱۹ برنده شد. این فیلم در گانر سیاه دلهره‌آور با به تصویر کشیدن افراد ثروتمند به عنوان انگل، برداشتی ضد سرمایه‌داری از جامعه مدرن را به تصویر می‌کشد و طبقه کارگر را که به معنای واقعی کلمه در حال تلاش برای نگه داشتن سرشان بالای آب هستند.

انگل زندگی یک خانواده فقیر به نام کیم را دنبال می‌کند که با حیله‌گری خود را در خانه خانواده پارک استخدام می‌کنند. خانواده پارک در یک تضاد وحشتناک با خانواده کیم، بسیار ثروتمندند. این خانواده همچنین سال‌هاست که ناآگاهانه یک غریبه را در زیرزمین خود پناه می‌دهند.

این فیلم با فیلمنامه‌ای درخشان به طرز بی‌رحمانه‌ای نشان می‌دهد که چگونه افراد طبقه کارگر یا متوسط مجبور می‌شوند به مصاف یکدیگر بروند و برای باقیمانده غذا بجنگند. از سوی دیگر، خانواده‌هایی مانند پارک‌ زندگی لوکسی دارند که کارگران بی‌شماری در زیردست آنها کار می‌کنند.

کد خبر 676757 برچسب‌ها سینمای جهان جشنواره‌های بین‌المللی کارگردانان سینمای جهان بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال خارجی کارگردانان سینمای ایران جشنواره جشنواره کن فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران فیلم خارجی بازیگران سینما و تلویزیون جهان عباس کیارستمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان جشنواره های بین المللی کارگردانان سینمای جهان بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال خارجی کارگردانان سینمای ایران جشنواره جشنواره کن فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران فیلم خارجی عباس کیارستمی تصویر می کشد جشنواره فیلم کن راننده تاکسی جشنواره کن نخل طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فیلم کن ۱۳ فیلم را بر فهرست فیلم‌هایش افزود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، جشنواره فیلم کن فیلم‌های بین‌المللی دیگری را به بخش‌های مختلف این دوره اضافه کرد که انیمیشن میشل آزاناویسیوس با عنوان «گرانبهاترین محموله‌ها»، فیلم «دانه انجیر مقدس» محمد رسول‌اف و «لولا» اولیور استون از جمله آنها هستند.

«گران‌بهاترین محموله‌ها» از رمان پرفروش ژان کلود گرومبرگ به همین نام اقتباس شده و داستانش در طول جنگ جهانی دوم اتفاق می‌افتد. این اولین انیمیشنی خواهد بود که در بیش از یک دهه گذشته - پس از «والس با بشیر» آری فولمن در سال ۲۰۰۸ - وارد بخش رقابتی کن شده است.

آزاناویسیوس فیلمنامه را با گرومبرگ نوشته و الکساندر دسپلات آهنگساز برنده اسکار موسیقی فیلم را ساخته است. صداپیشگی این انیمیشن را بازیگر مشهور فرانسوی ژان لویی ترینتینان، گریگوری گدبوآ و دومینیک بلان بر عهده دارند.

آزاناویسیوس از اعضای ثابت کن است و در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ برای اولین بار «هنرمند» و «تغییرپذیر» را در بخش رقابتی داشت و «کوپه» هم فیلم افتتاحیه سال ۲۰۲۲ بود.

«دانه انجیر مقدس» جدیدترین فیلم محمد رسول‌اف هم به بخش رقابتی افزوده شد. وی پیش از این با فیلم‌های «دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند» و «لرد» (با عنوان خارجی «مرد صداقت») در بخش نوعی نگاه کن حضور داشت.

امانوئل پارپو رومانیایی با فیلم «سه مایل تا پایان دنیا» برای اولین بار وارد بخش مسابقه می‌شود.

در بخش کن پرمیر «ماریا» ساخته جسیکا پالود درباره زندگی تراژیک ماریا اشنایدر بازیگر «آخرین تانگو در پاریس» ساخته برناردو برتولوچی با بازی آناماریا وارتولومی و مت دیلون و فیلم گائل مورل با عنوان «زندگی کن، بمیر، دوباره متولد شو» افزوده شده است.

در بخش نمایش ویژه «یک فیلم ناتمام» لو یه فیلمساز چینی درباره همه‌گیری، «عاشقان سینما» آرنو دپلشن با بازی متیو آمالریک، «لولا» الیور استون، درباره رییس جمهور برزیل و «زننده» تودور جیورجیو دیگر فیلم‌های افزوده شده به کن امسال هستند.

«کنت مونت کریستو» ساخته الکساندر دلا پاتلیر و متیو دلاپورته با بازی پیر نینی به بخش خارج از رقابت اضافه شد.

اولین فیلم کارگردانی سلین سالت با نام «نیکی» فیلمی بیوگرافی از نیکی دو سن فال هنرمند فرانسوی-آمریکایی، «وقتی نور می‌شکند» رونار رونارسون و «جریان» جینتس زیلبالودیس هم به بخش نوعی نگاه افزوده شده‌اند.

کد خبر 6086129

دیگر خبرها

  • عکس| ترانه علیدوستی در ۲۰ سالگی
  • جین کمپیون جایزه افتخاری جشنواره لوکارنو ۲۰۲۴ را می‌گیرد
  • تقدیر از «جین کمپیون» با یوزپلنگ افتخاری لوکارنو
  • حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه
  • روایت کشتی‌گیر ایرانی از مبارزه‌اش با برنده دیوید تیلور
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • جشنواره فیلم کن ۱۳ فیلم را بر فهرست فیلم‌هایش افزود
  • اضافه شدن ۱۳ فیلم دیگر به بخش‌های مختلف جشنواره کن
  • گردشگری غذا در تبریز امسال برجسته می‌شود