Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر ایران در روسیه با اشاره به انتظار مقامات تهران برای سفر پوتین به تهران در پاسخ به سفر ابراهیم رئیسی به مسکو، گفت: با وجود تحریم‌های کشورهای غربی علیه روسیه، روابط تجاری، سرمایه گذاری و همکاری‌های دوجانبه در عرصه نفت و گاز در حال افزایش ست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "کاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو امروز، دوشنبه، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که طرف ایرانی انتظار دارد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سفر رئیس جمهوری ایران به مسکو، به تهران سفر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلالی گفت: آمادگی داریم در زمان مناسب از آقای پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در تهران پذیرایی کنیم و همچنین علاقمندیم نشست سران کشورهای ترکیب مذاکرات آستانه در تهران برگزار شود.

وی یادآور شد که سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران به مسکو در اواسط ماه ژانویه، نقطه عطفی در روابط دو کشور بود.

به گفته این دیپلمات، طی چند ماه گذشته در راستای اجرای توافقات صورت گرفته بین روسای جمهوری دو کشور، سفرهای هیئت‌های متعددی به نمایندگی از حوزه‌های مختلف به منظور تقویت همکاری‌های دوجانبه صورت گرفته است.

کاظم جلالی گفت که تهران قصد دارد روابط تجاری و سرمایه گذاری با مسکو را افزایش دهد و با وجود تحریم‌های کشورهای غربی علیه روسیه، دو طرف تلاش می کنند تا موانع موجود در این زمینه را از سر راه بردارند. سفیر ایران تاکید کرد: «ما تلاش خواهیم کرد تا تجارت و سرمایه گذاری دو کشور در شرایط جدید بین المللی، نه تنها کاهش پیدا نکند، بلکه افزایش قابل توجهی نیز داشته باشد.البته برای این افزایش باید موانع موجود در زیرساختارهای روابط اقتصادی دو کشور برداشته شود.»

وی افزود: «در حال حاضر با سازمان‌های مختلف دولتی روسیه به طور جدی در تماس هستیم و هر دو طرف ایرانی و روسی درک مشترکی در این زمینه دارند و بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های اقتصادی ایران در حال حاضر به سمت روسیه  تمایل پیدا کرده‌اند.»

ایران "نقشه همکاری‌های نفت و گاز" را به روسیه ارائه داده است

سفیر ایران در مسکو در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که جمهوری اسلامی و روسیه در بخش نفت و گاز به تصمیمات خوبی رسیده اند و تهران "نقشه همکاری" در این زمینه را به مسکو تحویل داده است.

کاظم جلالی با اشاره به اینکه بررسی جدی روی عرصه‌های همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف انرژی با شرکت‌های روسی و دولت فدراسیون روسیه در دستور کار دولت آقای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، قرار گرفته است، گفت: «طرفین در زمینه تولید، توسعه میادین نفت و گاز، پالایش، پالایش نفت، پتروشیمی و انتقال تجهیزات و فناوری‌های راهبردی در صنعت نفت و گاز گفتگوهای مفصلی انجام داده و به تصمیمات خوبی هم رسیده‌اند. حتی یک نقشه جامع و کامل از همکاری با روسیه تهیه شد که به مقامات فدراسیون روسیه تحویل داده شد.»

 وی افزود، شرکت‌های ایرانی و روسی می توانند کارخانه مشترکی برای تولید تجهیزات بخش نفت و گاز و صادرات بیشتر محصولات ایجاد کنند. به گفته وی، ایران می‌تواند از  امکانات و توان شرکت‌های روسی در عرصه تولید، توسعه میادین نفتی، ساخت تجهیزات و انتقال فناوری استفاده کرده و علاوه بر تامین بازار داخلی، دو کشور قادرند با ایجاد کارخانه مشترک در ایران و تولید تجهیزات مازاد بر مصرف، محصولات خود را به کشورهای ثالث صادر کند.

قصد ایران برای افزایش واردات غلات از روسیه

 این دیپلمات تاکید کرد که ایران با افزایش واردات غلات از روسیه، امکان خرید سالانه بیش از 20 میلیون تن غلات و دانه‌های روغنی از این کشور را دارد. به گفته وی، سیاست ایران در سال‌های اخیر خرید گروه خاصی از محصولات کشاورزی از روسیه بوده و در سال 2021، ایران با واردات بیش از 7 میلیون تن غلات از روسیه، رتبه نخست واردات این قبیل محصولات از روسیه را به خود اختصاص داده است.این روند در سال جاری نیز توسعه یافته و به طور کلی ایران ظرفیت واردات سالانه بیش از 20 میلیون تن غلات و دانه‌های روغنی از روسیه را دارد.

کاظم جلالی گفت که تهران این قابلیت را دارد که در حوزه اقتصاد دانش‌ بنیان، کسری بوجود آمده در روسیه به دلیل تحریم‌های غرب به وجود آمده است، را جبران کند. به گفته وی، به تازگی هیئتی متشکل از 60 نماینده از شرکت‌های دانش بنیان ایران از حوزه‌های مختلف به مسکو سفر کرده و مذاکرات موفقیت آمیزی نیز با مقامات روسی انجام دادند.

سفیر ایران همچنین یادآور شد که همکاری‌های تهران و مسکو در عرصه نظامی، تنها به خرید تجهیزات نظامی محدود نشده و منافع امنیتی هر دو کشور را تامین می‌کند. جلالی افزود: روابط مسکو و تهران به شرایط خارجی وابسته نیست و روابط دوجانبه شامل تمامی حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و سایر عرصه‌ها می‌شود و همکاری‌های نظامی و دفاعی، تنها بخشی از این روابط است.

جلالی: دیدار «رئیسی» و «پوتین» محدودیت زمانی ندارد/ جزئیات سفر مهم رئیس‌‌جمهور به مسکوتوضیحات جلالی در باره یک خبر؛ روابط ایران و روسیه را تخریب نکنیدکاظم جلالی: سفر رئیسی به روسیه نقطه عطفی در روابط نوین بین دو کشور است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ولادیمیر پوتین اخبار روسیه ولادیمیر پوتین اخبار روسیه رئیس جمهوری کاظم جلالی سفیر ایران نفت و گاز دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه

سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان در شرایط فعلی با نظر به چالش‌ها و فرصت‌های متعدد، از اهمیت بالایی برخوردار است که می‌تواند پیامدهای مهمی در روند معادلات منطقه و روابط راهبردی دو کشور داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز گذشته _دوشنبه سوم فرودین_ آیت الله سید ابراهیم رئیسی در رأس هیئتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی و در پی دعوت رسمی «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان، برای سفری ۲ روزه عازم اسلام‌آباد شد.

در این سفر هیئتی متشکل از وزرای امور خارجه، مسکن راه و شهرسازی، وزیر نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور، وزیر نفت، وزیر کشاورزی، وزیر دادگستری، وزیر نیرو و وزیر دفاع رئیس جمهور را همراهی می‌کنند که یک فرصت ایده آل برای گشایش روزنه‌های جدید همکاری در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، ارتباطات منطقه‌ای، مراودات تجاری در مرزها و بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی متقابل محسوب می‌شود.

مطابق نظر کارشناسان با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای و جهانی، این سفر به لحاظ ژئوپلیتیکی و بین‌المللی اهمیت بالایی دارد چراکه می‌تواند به تقویت مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور بینجامد و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند، همچنین مذاکرات اقتصادی و امنیتی، از دیگر ابعاد برجسته و مهم سفر رئیس جمهور به پاکستان محسوب می‌شوند.

رئیس جمهور کشورمان اولین مقام بلندپایه خارجی در سطح رئیس دولت است که پس از انتخابات اخیر پاکستان و تشکیل دولت جدید، به این کشور سفر می‌کند. علاوه بر این، نخستین سفر آیت الله رئیسی در سال ۱۴۰۳ به اسلام آباد چند روز پس از پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل در حالی انجام می‌شود که استقبال قابل لحاظ جامعه داخلی پاکستان از این سفر و از سوی دیگر اقبال ویژه دولتمردان اسلام آباد به تداوم پیوند ناگسستنی با دولت ایران در وجوه مهم همکاری‌های اقتصادی و امنیتی بازتاب یافته است و کارشناسان این سفر را نقطه اوج پیوند و روابط دو ملت تلقی کرده‌اند.

روابط دو کشور ایران و پاکستان در طول سالیان گذشته همواره مبتنی بر دوستی و احترام متقابل بوده است؛ در سال ۱۹۴۷ پس از استقلال رسمی پاکستان، ایران اولین کشوری بود که جمهوری اسلامی پاکستان را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت و در مقابل نیز اسلام آباد در سال ۱۳۵۷ پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اولین دولتی بود که انقلاب اسلامی را به رسمیت شناخت.

این روابط با توجه به مرز ۹۰۰ کیلومتری میان ایران و همسایه شرقی، گاه به سمت تنش و درگیری‌های مرزی کشیده شده است و با وجود اینکه پیوستگی‌های تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی مردم دو کشور و تجربه همزیستی مسالمت‌آمیز سال‌های متمادی موجب شده است تا مرزهای ایران و پاکستان در شمار غیر نظامی‌ترین مرزهای جهان باشد اما گروه‌های اشرار، قاچاقچی و تروریست‌ها همواره تلاش کرده‌اند تا با ایجاد ناامنی در مرزها از آب گل‌آلود به نفع خود ماهی بگیرند. برای مثال نمونه اخیر درگیری‌های مرزی مربوط به ماه ژانویه سال جاری میلادی بود که ایران، کمپ گروه تروریستی جیش العدل را در داخل خاک پاکستان هدف حمله قرار داد و این اقدام، با واکنش و پاسخ متقابل پاکستان مواجه شد. این اتفاق بی سابقه زنگ هشداری نسبت به ظرفیت‌های بحرانی ناخواسته در مرزهای دو کشور را به صدا درآورد و سران دو کشور بلافاصله اوضاع را مدیریت کرده و طی سفر وزیر خارجه ایران به پاکستان و گفتگوهای متقابل، بر همکاری در زمینه تروریسم تاکید کردند.

با توجه به اینکه گسترش روابط اقتصادی از دیگر اهداف مهم دو کشور همسایه محسوب می‌شود، وجود هرگونه ناامنی و تنش در مرزهای دو کشور می‌تواند سبب اختلال در این رابطه شود که این موضوع، در سفر آیت الله رئیسی به پاکستان به عنوان یکی از محورهای اصلی گفت‌وگو مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

اسلام آباد و تهران به دنبال تقویت تجارت دوجانبه هستند که در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد دلار است. در همین راستا رئیس جمهور کشورمان در نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر پاکستان، اعلام کرد که طرفین در نظر دارند در گام اول، حجم تجارت دوجانبه را تا ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند و پس از آن مقامات ارشد دو کشور ۸ سند همکاری در بخش‌های مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی و قضائی را در اسلام آباد امضا کردند.

«ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه‌های مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سینما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاری‌های امنیتی»، «همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضائی در امور مدنی و تجاری» از مهم‌ترین اسناد همکاری میان دو کشور بود که از سوی وزرای راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و رؤسای سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی به امضا رسید.

ظرفیت دیگری که باید به آن توجه داشت، اشتراکات مذهبی و فرهنگی دو کشور است که به واسطه همین اشتراک سالانه ده‌ها هزار نفر از شیعیان پاکستان برای زیارت به ایران می‌آیند، علاوه بر این ایران و پاکستان هردو عضوی از سازمان همکاری اسلامی هستند و همین همسویی در سازمان همکاری اسلامی، همکاری اسلام آباد و تهران را در مسائل مهم جهان اسلام، نظیر اوضاع فلسطین تقویت کرده است.

لازم به ذکر است که مردم مسلمان پاکستان عموماً مخالف اسرائیل هستند و حتی در پی عملیات «وعده صادق» برای اعلام حمایت از این عملیات و همبستگی با مردم ایران به خیابان‌ها آمدند، همچنین تصاویر جشن پاکستانی‌ها در «جشن آغاز فتح قدس» پیش از سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد، به خوبی گویای این اتحاد و همدلی بود. علاوه بر این هنگامی که ساختمان بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق مورد هجوم رژیم صهیونیستی قرار گرفت، پاکستان با صدور بیانیه‌ای این اقدام را تنش‌آفرین اعلام کرد و از سوی دیگر با اجرای عملیات قهرمانانه و مقتدرانه «وعده صادق» با صدور بیانیه‌ای مجدد اقدام ایران را در راستای سیاست دفاع مشروع قلمداد کردند. همچنین نماینده پاکستان در سازمان ملل در حمایت از ایران موضع قوی اتخاذ کرد.

با توجه به آنچه گفته شد، سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان در شرایط فعلی با نظر به چالش‌ها و فرصت‌های ذکر شده، از اهمیت بالایی برخوردار است که می‌تواند پیامدهای مهمی در روند معادلات منطقه و روابط راهبردی دو کشور داشته باشد و در سایه درک درست از اقتضائات کنونی منطقه روند همکاری‌های اقتصادی، امنیتی و منطقه‌ای دو کشور را وارد فصل تازه‌ای کند.

کد خبر 747080

دیگر خبرها

  • «تبادل ظرفیت‌های متقابل» قدرت تهران و اسلام‌آباد را افزایش می‌دهد
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است
  • دیدار «پوتین» و «علی اف» در مسکو
  • «الهام علی‌اف» وارد مسکو شد
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟
  • بلینکن با موضع تهدید به چین می‌رود
  • پاکستان: سفر رئیس جمهور ایران نقطه عطفی در روابط طرفین است