Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاج اسماعیلی گفت: اتخاذ سیاست های صرفا اقتصادی جهت رشد جمعیت و فرزندآوری اشتباه رفتنِ راه است. به بیان دیگر چنین سیاست هایی ناظر به مسئله نیست و با این روند دور از ذهن نیست که در سالهای نه چندان دور، ایران به پیری جمعیت دچار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حاج اسماعیلی کارشناس مطالعات زنان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در گفتگو با دیار آفتاب در خصوص سیاست های اتخاد شده جهت افزایش جمعیت در کشور، گفت: تا زمانی که شناخت درستی از وضعیت موجود کشور در حوزه جمعیت و فرزندآوری حاصل نشود و به دلایل مسائل پی برده نشود، هر گونه تصمیم یا سیاستی منجر به نتیجه مطلوب در این زمینه نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بایستی گونه شناسی اقشار مختلف مردم انجام شود تا هر فرد یا خانواده ای در دسته ای قرار گیرد. پس از این کار بایستی مشخص شود برای اقناع سازی هر دسته از افراد چه قبیل اقداماتی باید صورت پذیرد.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: البته بایستی این نکته را هم مد نظر قرار داد که فرهنگ برخی از خانواده ها فرزند کم یا زیاد را مطلوب می داند و ارتباط زیادی با سیاست های اقتصادی و اجتماعی ندارد که این مهم نشان می دهد باید بر روی مسائل فرهنگی تمرکز جدی شود. لذا بنظر می رسد اتخاذ سیاست های صرفا اقتصادی، نمی تواند رشد جمعیت را به دنبال داشته باشد.

این کارشناس مطالعات زنان و خانواده گفت: برای مثال با طبقه ای از جامعه مواجه ایم که در رفاه کامل هستند و اساسا برای فرزندآوری با مشکل اقتصادی رو به رو نیستند ولی عموما تمایلی به فرزندآوری نداشته و بعضا تحت تاثیر فرهنگ غربی هستند.

وی عنوان کرد: اتخاذ سیاست های صرفا اقتصادی جهت رشد جمعیت و فرزندآوری اشتباه رفتنِ راه است. به بیان دیگر چنین سیاست هایی ناظر به مسئله نیست. با این روند دور از ذهن نیست که در سالهای نه چندان دور، ایران به پیری جمعیت دچار شود.

حاج اسماعیلی تاکید کرد: بایستی به طور اصولی زیرساخت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اصلاح شود تا بدون نیاز به در نظر گرفتن چنین مشوق هایی، خود مردم به دنبال فرزندآوری باشند. همچنین بایستی با آگاه سازی جامعه، مشکل پیری جمعیت را به دغدغه مردم تبدیل کرد؛ آنگاه می بینیم که خود مردم به دنبال راه حلی برای این مسئله و دغدغه خواهند بود.

در تقویم ملی ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه هفته ی ملی جمعیت و شعار امسال "ایران جوان بمان"، نام گذاری شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حاج اسماعیلی رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد ویس کرمی در نشست ظرفیت‌های بخش تعاون در جهش تولید اظهار کرد: ما از آن دسته کشورهایی هستیم که تعاون را به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد پذیرفته‌ایم و این بحث در قانون اساسی نیز اشاره شده و در نظریه‌های اقتصادی نیز پذیرفته شده است.

وی افزود: از اوایل انقلاب تا به امروز نیز موضوع تعاون مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته است و در دولت سیزدهم نیز بحث تعاون به عنوان یکی از مباحث مهم اقتصاد مورد توجه قرار دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است. وقتی به موضوع تعاونی‌ها توجه کنیم می‌بینیم که مشارکت مردم در اقتصاد موضوع اصلی بحث تعاون است که در همه جای دنیا به آن توجه می‌شود.

ویس کرمی بیان کرد: در کشور ما نیز مسئله تعاون علاوه بر حوزه اقتصاد در سایر حوزه‌ها شامل حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز موردتوجه قرار دارد؛ در واقع هرچه بیشتر به تعاونی‌ها توجه شود زمینه مشارکت مردم نیز بیشتر خواهد شد.

وی گفت: معتقدم که استقبال مردم از بخش تعاون خیلی بیشتر از مدیران و مسئولان دولتی است و اگر درست این مسیر را هدایت کنیم این زمینه بهتر و بیشتر برای مردم فراهم خواهد شد، اما باید توجه داشت که مشارکت مردم یک سری الزاماتی دارد و اگر مشارکت مردم در اقتصاد را بررسی کنیم می‌بینیم که یک مدل همه این الزامات شامل مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت مردم را در خود جای می‌دهد و این مدل همان مدل تعاونی است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در شرایط کنونی امکان استفاده از تعاونی را در کشور داریم، اما اینکه چقدر و چگونه بخواهیم از ظرفیت تعاونی‌ها در کشور استفاده کنیم به هنرمندی بازیگران تعاونی و سیاست‌گذاران تعاونی در کشور بستگی دارد. برای اینکه بتوانیم از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده کنیم نیازمندیم تغییراتی در سیاست‌های تعاونی‌ها هستیم.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: توسعه تعاون در کشور ما تا به امروز یک توسعه خطی بوده و ما به توسعه کمی تعاونی‌ها بیش از هر چیزی توجه کرده‌ایم. ما تا به امروز در کشور بالغ بر ۱۰۳ هزار تعاونی داریم که در عرصه‌های مختلف در حال فعالیت هستند. این سیاست توسعه‌ای را باید به یک سیاست سه وجهی تغییر دهیم که توسعه کمی نیز یکی از این سه وجه از سیاست‌های توسعه‌ای است و در کنار آن گسترش اجتماعی و عمق اقتصادی تعاونی‌ها یک مسئله جدی و اساسی خواهد بود که باید در نظر گرفته شود.

وی برای بهبود عملکرد تعاونی‌ها به ارائه پیشنهاداتی از جمله، افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها، کاهش ریسک‌پذیری در کسب‌وکار تعاونی‌ها و تقویت نگاه کارآفرینانه در بخش تعاون پرداخت و گفت: این پیشنهادات به الزاماتی احتیاج دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این الزامات شامل نگاه اکوسیستمی به بخش تعاون، ایجاد فناوری هوشمند در حکمرانی داده در بخش تعاون، شفافیت و اصلاح فرآیندها، افزایش صادرات و توجه به رویکرد صادرات در تعاونی‌ها، حرکت به سمت مدل‌های کسب‌وکار جدید و نوین در بخش تعاون و تدوین مدل‌های نوین تأمین مالی تعاونی‌ها است.

منبع: ایرنا

کد خبر 745428

دیگر خبرها

  • حجاب ارزشی نهادینه در میان بانوان زرندی است
  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • نتیجه عجیب قانون حمایت از فرزندآوری
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • لزوم همکاری بیشتر بانک‌های همدان در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری
  • رضایی: نقش دولت باید از متصدی به سیاست‌گذار تغییر کند
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورای پیش رود
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها