Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کلینیک سلول‌درمانی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در خصوص کاربرد روش سلول‌درمانی با استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در درمان ناباروری توضیح داد.

به گزارش ایران اکونومیست، در روز چهارم پویش حمایت از زوج‌های نابارور که هر ساله از سوی مجموعه درمان ناباروری ابن سینا به مناسبت هفته ملی جمعیت برگزار می‌شود، دکتر سیمین ظفردوست با اشاره به این پویش، گفت: طبق آمارهای موجود، شیوع ناباروری در کشور حدود ۲۰ درصد گزارش شده است و این مسئله اهمیت و ضرورت حمایت از زوج‌های نابارور در تحقق چشم‌انداز جمعیتی کشور را به‌خوبی آشکار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا نیز همواره در زمینه حمایت از زوج‌های نابارور و آگاهی‌رسانی درباره علل و درمان‌های ناباروری پیشگام بوده است و در همین راستا، هر ساله به‌مناسب روز ملی جمعیت پویش «حمایت از زوج‌های نابارور» را در هفته پایانی اردیبهشت برگزار می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: روز چهارم این پویش با عنوان «روش‌های نوین درمان ناباروری» نامگذاری شده است. خوشبختانه دانش و فناوری‌های درمان ناباروری در ایران هم‌طراز کشورهای پیشرفته جهان است و حتی در برخی حوزه‌ها دستاوردهای منحصر به فرد و خلاقانه داشته است. یکی از این دستاوردها استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در احیای عملکرد تخمدان است‌.

این جراح و متخصص زنان و زایمان در توضیح این روش، گفت: سلول‌های بنیادی سلول‌های تمایز نیافته‌اند که قدرت تمایز به سلول‌های بافت‌های مختلف بدن را دارند. در گذشته گمان می‌رفت که این سلول‌ها فقط در دوران جنینی وجود دارند و با تولد نوزاد از بین می‌روند. اما با پیشرفت علم مشخص شد که این سلول‌ها پس از تولد نیز در منابع مختلفی از جمله خون بند ناف، مغز استخوان و بافت چربی یافت می‌شوند. یکی از منابع دیگر سلول‌های بنیادی بافت جدار داخلی رحم است که در دوره خونریزی قاعدگی ریزش می‌کند و در خونریزی قاعدگی خارج می‌شود. این منبع سلول‌های بنیادی امتیازات متعددی دارد؛ به سهولت در دسترس است، هر ماه تجدید می‌شود و نمونه‌گیری آن مستلزم مصرف دارو یا انجام هیچ‌گونه عمل تهاجمی نیست.

ظفردوست، افزود: این منبع سلول‌های بنیادی در سال‌های گذشته در جهان مورد توجه قرار گرفته است و پژوهش‌ها درباره سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در حدود ۱۰ سال قبل در پژوهشگاه ابن‌سینا نیز آغاز شد و ما توانستیم به کمک دانش و فناوری‌های پیشرفته کشت، تمایز و ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی موجود در پژوهشگاه ابن‌سینا طرح تزریق سلول‌های بنیادی خون قاعدگی به تخمدان برای احیای بافت تخمدان‌ها را آغاز کنیم. خوشبختانه ایمنی و اثربخشی این روش در فازهای مختلف مطالعات به اثبات رسیده است. پایش وضعیت سلامت خانم‌هایی که تحت این درمان قرار گرفته بودند و همچنین فرزندانی که با کمک این روش به دنیا آمده‌اند در سال‌های اخیر نشان داده که خوشبختانه این روش هیچ عارضه‌ای چه در مادر و چه در نوزاد نداشته است. همچنین، اثربخشی این روش در خانم‌های مبتلا به کاهش ذخیره تخمدان و پاسخ ضعیف تخمدان‌ها به داروهای تحریک تخمک‌گذاری ثابت شده است. البته نتایج این درمان در خانم‌های زیر ۴۲ سال مبتلا به کاهش ذخیره تخمدان که هنوز کاملاً یائسه نشده‌اند و همچنین همسرشان دچار اختلالات اسپرم نیست، به‌مراتب بهتر است.

بنابر اعلام روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، او در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که اثربخشی سلول‌درمانی با استفاده از سلول‌های بنیادی در احیای بافت تخمدان‌ها و درمان ناباروری صددرصد و معجزه‌وار نیست. در واقع، این روش شانس موفقیت درمان ناباروری را در خانم‌های مبتلا به کاهش ذخیره تخمدان از ۵ درصد تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد و این افزایش در علم پزشکی کاملاً معنادار است. بنابراین، روش نوین سلول‌درمانی با استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی که برای نخستین بار در جهان در کلینیک سلول‌درمانی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا ارائه شده است، در کنار دیگر روش‌های کمک‌باروری به‌عنوان یک درمان اثربخش ناباروری در نظر گرفته می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ناباروری ، مرکز درمان ناباروری ابن سینا ، زایمان ، سلولهای بنیادی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ناباروری مرکز درمان ناباروری ابن سینا زایمان سلولهای بنیادی مرکز درمان ناباروری ابن سینا استفاده از سلول های بنیادی سلول های بنیادی خون قاعدگی حمایت از زوج های نابارور سلول درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۳۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چین و چروک پوست ایجاد می‌شود؟

زی‌سان: چین و چروک‌ها نشانه‌ای از پیری هستند، اما این چین و چروک‌ها در همه افراد با سرعت یکسانی ایجاد نمی‌شوند. برخی از مردم اولین چین و چروک‌های خود را در اوایل دهه ۲۰ زندگی خود می‌بینند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تا سنین پیری ظاهری صاف و جوان داشته باشند.

پس چرا دقیقاً چین و چروک ایجاد می‌شود؟

به گزارش زی‌سان، دکتر «دبرا جیلمن»، متخصص پوست مستقر در نیویورک و عضو آکادمی پوست آمریکا می‌گوید: هیچ پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد، زیرا پوست انسان یک عضو پیچیده است و عوامل زیادی می‌توانند بر ظاهر آن تأثیر بگذارند.

پوست از قسمت‌های بافتی تشکیل شده که به سه لایه تقسیم می‌شود: اپیدرم در بالا، درم در وسط و هیپودرم در پایین. درم بسیار ضخیم‌تر از اپیدرم و هیپودرم است، زیرا حاوی اعصاب، رگ‌های خونی، غدد عرق، فولیکول‌های مو و پروتئین‌هایی است که از ساختار کلی پوست پشتیبانی می‌کنند. به طور خاص، این لایه بیشتر از پروتئین‌های فیبری کلاژن و الاستین تشکیل شده که در یک ماتریکس خاکستری معلق هستند. زمانی که این اجزای ساختاری درم شروع به استحاله می‌کنند، چین و چروک‌ها نیز شروع به ظاهر شدن می‌کنند، فرآیندی که به طور گسترده به عنوان پیری پوست شناخته می‌شود. جیلمن گفت، با این حال، اینکه دقیقا چه زمانی چین‌های مرتبط با افزایش سن شکل می‌گیرند به ترکیبی از عوامل از جمله ژنتیک و سبک زندگی فرد بستگی دارد.

 

بیشتر بخوانید زنان این چکاپ سالانه را متوقف نکنند میزان مصرف ویتامین C چقدر باید باشد؟ + همه‌چیز درباره این ویتامین دوست‌داشتنی این ۴ میوه را برای کاهش فشار خون بخورید (توصیه یک متخصص قلب) این رژیم غذایی برای زنان یائسه عالی است!

 

دکتر «جینی منسبرگ»، پزشک مراقبت‌های اولیه مستقر در سیدنی می‌گوید به طور کلی، با افزایش سن، تعداد سلول‌های پوستی که کلاژن و الاستین تولید می‌کنند و به نام فیبروبلاست‌ها خوانده می‌شوند، شروع به کاهش می‌کند و فیبروبلاست‌های باقی مانده نیز بهره‌وری پایینی دارند. علاوه بر این، با افزایش سن، پروتئین‌های ساختاری موجود در پوست با سرعت بیشتری نسبت به گذشته توسط آنزیم‌ها تجزیه می‌شوند. افزایش سن همچنین باعث نازک شدن لایه بالایی اپیدرم پوست به نام لایه شاخی پوست می‌شود. منسبرگ گفت: این تغییر ساختاری حفظ رطوبت را برای پوست دشوارتر می‌کند و پوست خشک باعث می‌شود چین و چروک بیشتر نمایان شود.

یکی دیگر از جنبه‌های پیری که ممکن است باعث ایجاد چین و چروک شود، پیری سلولی است؛ سلول‌های آسیب‌دیده زامبی‌مانند زمانی وارد می‌شوند که در حالت عادی از بین نمی‌روند. به جای برداشتن یا ترمیم، تعداد بیشتری از این سلول‌های زامبی با افزایش سن در پوست جمع می‌شوند و مواد شیمیایی آزاد می‌کنند که می‌تواند باعث تخریب اجزای ساختاری پوست شود.

تعداد کلی سلول‌های پیر در بدن با افزایش سن رشد می‌کند، اما این تنها عاملی نیست که می‌تواند منجر به این تغییر شود. به عنوان مثال، طبق یک بررسی در سال ۲۰۲۱ که در مجله Ageing Research Review منتشر شده است، پیری می‌تواند توسط التهاب و آسیب DNA ایجاد شود. سرعتی که روند پیری باعث ایجاد چین و چروک می‌شود به عوامل دیگری مانند ساختار ژنتیکی ما بستگی دارد.

جیلمن می‌گوید: به عنوان مثال، افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند، متوجه می‌شوند که پوستشان سریع‌تر از افرادی با پوست تیره‌تر پیر می‌شود. به این دلیل که همان ژن‌های دخیل در رنگ پوست نیز می‌توانند بر روند پیری پوست تأثیر بگذارند. بر اساس بررسی سال ۲۰۲۲ در ژورنال Scientific Sports، این تا حدی به دلیل ژن‌های مرتبط با رنگدانه محافظ پوست یعنی ملانین است، اما از طرف دیگر به دلیل ژن‌هایی است که از طریق مسیر‌های مستقل از ملانین به ایجاد چین و چروک کمک می‌کنند که البته هنوز کاملا مورد مطالعه قرار نگرفته است. 

 

بیشتر بخوانید مبتلایان به دیابت این مواد غذایی را بخورند به این دلایل حیاتی باید روغن ماهی خورد درمان اضطراب با چند راهکار ساده و در لحظه

 

جدای از ژنتیک، برخی از عواملی که در ایجاد چین و چروک نقش دارند در کنترل ما هستند. به عنوان مثال، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می‌تواند پیری پوست را تسریع کند، زیرا اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث التهاب و آسیب DNA در سلول‌های پوست می‌شود. اشعه ماوراء بنفش می‌تواند نه تنها باعث ایجاد چین و چروک شود، بلکه باعث سرطان پوست نیز می‌شود، به همین دلیل است که ضد آفتاب برای پوست بسیار مهم است.

جیلمن خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و کشیدن سیگار نیز می‌تواند با ایجاد فشار اکسیداتیو، حالت عدم تعادل بین تولید سلول‌ها و حذف مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد، باعث ایجاد چین و چروک شود. رادیکال‌های آزاد محصولات جانبی تجزیه اکسیژن در بدن هستند. اگر با رادیکال‌های آزاد از طریق آنتی اکسیدان‌ها، چه آن‌هایی که در بدن تولید می‌شوند و چه بلعیده شوند، مقابله نشوند، این ذرات بسیار واکنش پذیر می‌توانند به اجزای ساختاری پوست آسیب برسانند. جیلمن گفت، بنابراین، رژیم غذایی غنی از غذا‌هایی که حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها هستند، مانند میوه‌ها و سبزیجات، ممکن است تا حدودی به کند کردن شکل گیری چین و چروک کمک کند.

با این حال، سوای از اینکه چه می‌خورید یا از چه لوازم آرایشی برای کند کردن روند پیری استفاده می‌کنید، در نهایت باید این را بدانید که چین و چروک خواهید داشت.

tags # سلامت ، مراقبت پوست سایر اخبار اولین انسان روی زمین چند سال پیش به دنیا آمد؟ (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • نگاهی بنیادی به شرکت‌های صنعت دارویی در بازار سرمایه
  • فناوری نانو به کمک درمان بیماری‌های خودایمنی می‌آید
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • آزادی ۲۲ زندانی زنجانی از ابتدای ماه مبارک رمضان
  • ۲۲ زندانی جرایم غیرعمد در زنجان آزاد شدند
  • چرا چین و چروک پوست ایجاد می‌شود؟
  • توسعه ایمنی درمانی سلول‌های تی برای درمان سرطان خون
  • فضا محیطی ایده‌آل برای درمان سرطان
  • چرا فضا به محیط ایده‌آل برای تحقیق در مورد بیماری سرطان تبدیل شده است؟
  • علت تشنگی زیاد چیست؟