Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@15:27:48 GMT

مجازات خالی کردن حساب‌های شخصی چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۴۰۵۲

مجازات خالی کردن حساب‌های شخصی چگونه است؟

ایتنا - سرقت‌های اینترنتی یا برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران، گونه‌ای تقریبا نوظهور از سرقت‌ها هستند که در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته‌اند و پلیس فتا به روش‌های مختلف تلاش کرده تا شهروندان را از خطر این نوع سرقت‌ها که عمدتا با ارسال پیامک از شماره شخصی و ترغیب به کلیک‌کردن بر روی لینکی اتفاق میوفتد آگاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرقت‌های اینترنتی یا برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران، گونه‌ای تقریبا نوظهور از سرقت‌ها هستند که در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته‌اند و پلیس فتا به روش‌های مختلف تلاش کرده تا شهروندان را از خطر این نوع سرقت‌ها که عمدتا با ارسال پیامک از شماره شخصی و ترغیب به کلیک‌کردن بر روی لینکی اتفاق میوفتد آگاه کند.

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) بارها در سلسله پیامک‌های اطلاع‌رسانی به شهروندان از آن‌ها خواسته بر روی لینک‌های جعلی که از شماره‌های شخصی و با نام نهادهایی هم‌چون قوه قضائیه، مرکز مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، ‌ وزارت اطلاعات و سایر ادارات دولتی یا با نام دانلود اپلیکیشن ارسال می‌شوند کلیک نکنند زیرا این لینک‌ها عمدتا به قصد کلاهبرداری و خالی کردن حساب‌های شخصی شهروندان می‌باشند. نمونه‌ای از این پیامک‌های ارسال شده به این شرح است:

«هشدار: مجرمین با ارسال پیامک به نام ثنا قوه قضائیه، مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته، وزارت اطلاعات و سایر ادارات دولتی به همراه لینک از شماره های شخصی، به دنبال کلاهبرداری و خالی نمودن حساب شما هستند. لطفا کلیک نفرمایید».

«هشدار: پیامک حاوی لینک دانلود اپلیکیشن از شماره های شخصی، جعلی و به قصد سرقت از حساب شماست، به هیچ وجه کلیک نکنید».

«هشدار: کاربر گرامی؛ کلیک بر روی هرگونه لینک دریافتی از شماره‌های شخصی برابر با اعطای دسترسی کامل به مجرم و خالی شدن حساب شماست».

مجازات خالی کردن حساب‌های شخصی
ماده ۱۳ قانون «جرایم رایانه‌ای» در این خصوص می‌گوید: ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

وجود «یا» بین مجازات حبس و جریمه نقدی به این معناست که قاضی می‌تواند بین هر یک از این مجازات‌ها یکی را انتخاب کند. البته با توجه به نوع و شدت جرم، قاضی می‌تواند هر دوی این مجازات‌ها را اعمال کند.

ماده ۶۷ قانون «تجارت الکترونیکی» نیز هم‌چنین می‌گوید: هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی، با سوء استفاده و یا استفاده غیر مجاز از «داده‌پیام» ها، برنامه‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و وسائل ارتباط از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود، محو، توقف «داده‌پیام»، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه‌ای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستم‌های پردازش خودکار و نظائر آن شود و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه، اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال ماخوذه محکوم می‌شود.
تبصره- شروع به این جرم نیز جرم محسوب و مجازات آن حداقل مجازات مقرّر در این ماده می‌باشد.

البته نوع دیگری از سرقت از حساب‌های بانکی نیز وجود دارد که این سرقت‌ها با دسترسی به کارت بانکی و مشخصات آن مثل رمز اول یا دوم اتفاق میوفتد که این از نوع سرقت‌های اینترنتی نیست بلکه سرقت تعزیری است که در این خصوص ماده ۶۵۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) می‌گوید: هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی - جیب‌بری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق ‌محکوم خواهد شد. (منبع: ایسنا)

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هکر حساب شخصی شماره های شخصی رایانه ای سرقت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۴۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی ورود به نرم‌افزار کالابرگ

سرهنگ عمار قهاری با اشاره به مراجعه چندین شهروند کرمانی و تشکیل پرونده با موضوع سرقت از حساب و کلاهبرداری، گفت: نقطه اشتراک اکثر این پرونده‌ها، سرقت اطلاعات حساب و برداشت غیرمجاز وجه پس از دریافت پیامک کالابرگ عیدانه بوده است. 


وی افزود: مجرمین سایبری با ارسال پیام در شبکه‌های اجتماعی و یا ارسال پیامک و قراردادن لینک‌های آلوده به بدافزار و در نهایت ورود یا نصب نرم‌افزار کالابرگ، افراد را به درگاه‌های جعلی هدایت کرده و در ازای دریافت مبالغ اندک برای فعال‌سازی نرم‌افزار، اطلاعات حساب را سرقت کرده و اقدام به خالی‌کردن حساب می‌کنند. 


جانشین پلیس فتا در این خصوص به کاربران توصیه کرد: به‌هیچ‌عنوان نرم‌افزار‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی برایشان ارسال می‌شود یا در گروه‌ها و کانال‌ها قرار داده شده را نصب نکنند و نرم‌افزار‌ها را از منابع معتبر و تأیید شده دانلود کنند و همچنین از ورود به لینک‌های ارسال شده توسط افراد ناشناس و همچنین دوستان و آشنایان خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد
  • هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی در اشنویه دستگیر شد
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد جوان از داخل زندان
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد زندانی
  • هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی
  • ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی
  • کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی ورود به نرم‌افزار کالابرگ
  • شهروندان گلستانی به پیامک های «ثبت نام طرح کمک معیشتی» توجه نکنند
  • کلاهبرداری قاتل برای پرداخت دیه میلیاردی | سرنوشت قاتلی که رویای آزادی در سر دارد
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟