Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@02:36:35 GMT

فناوری جدیدی که پهنای باند 5G را دو برابر می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۷۹۸۷

فناوری جدیدی که پهنای باند 5G را دو برابر می‌کند

فرارو-برخی مواد مانند چوب، عایق‌هایی هستند که جریان الکتریسیته را مسدود می‌کنند. رسانا‌هایی مانند مس به جریان الکتریسیته اجازه می‌دهند تا از آن‌ها عبور کنند. نیمه رسانا‌ها نیز می‌توانند بسته به شرایط مختلف می‌توانند مانند یک میدان الکتریکی عمل کنند.

به گزارش فرارو، برخلاف چوب، مس و سیلیکون، عایق‌های توپولوژیکی (TIs) یک حالت عجیب و غریب از ماده هستند که بر روی سطح رسانا قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین ویژگی‌های منحصربه‌فردی از ماده می‌توانند در طیف وسیعی از فناوری‌ها از جمله ارتباطات بی‌سیم، رادار و پردازش اطلاعات کوانتومی استفاده شوند.

در یک آزمایش جدید تیمی از محققان برای اولین بار یک عایق توپولوژیک الکترومغناطیسی را بر روی یک تراشه یکپارچه اجرا کردند. یافته‌های این پروژه در تاریخ ۲ می‌در مجله Nature Electronics منتشر شد. آزمایشگاه‌های تحقیقاتی آراویند ناگولو یکی از آزمایش کنندگان این پروژه، گفت: " عایق‌های توپولوژیکی خواص بسیار جالبی دارند و به تنهایی مفید هستند پتانسیل واقعی آن‌ها زمانی ظاهر می‌شود که با خواص غیر متقابل همراه شوند. "

خواص غیرمتقابل، انتشار یک طرفه امواج الکترومغناطیسی (EM) را تضمین می‌کند. این ویژگی را می‌توان در ارتباطات Full Duplex یا دو طرفه همزمان استفاده کرد؛ روشی که امکان انتقال و دریافت داده‌ها را با استفاده از فرکانس یکسان در همان زمان به شیوه‌ای کارآمد فراهم می‌کند و در نتیجه ظرفیت طیفی را دو برابر می‌کند. عایق‌های توپولوژیکی همچنین در صورت تماس موج با هر گونه تغییر شکل یا بی نظمی در محیط از کاهش قدرت سیگنال جلوگیری می‌کنند. این تیم توانست از مدولاسیون زمانی دقیق و مهندسی شده کلید‌های ترانزیستوری برای دستیابی به خواص عایق‌های غیر متقابل و توپولوژیکی بدون نیاز به مواد مختلف روی یک آی سی نیمه هادی استاندارد استفاده کند.

این تراشه یکپارچه کوچک، TI را با کاربرد‌های دنیای واقعی پیوند می‌دهد. همچنین می‌تواند در صورت تقاضا امواج EM را با پیکربندی مجدد سلول‌های واحد در شبکه، مسیریابی مجدد کند و به‌طور انعطاف‌پذیر و دلخواه امواج EM را مسیریابی کند. این تیم نشان داد که چگونه می‌توان از یک مدار مجتمع قابل تنظیم برای برنامه‌های کاربردی بی سیم 5G در حال ظهور مانند ارتباطات بی سیم تمام دوبلکس چند آنتنی و رادار ضربه‌ای چند آنتنی استفاده کرد.

منبع: techxplore

منبع: فرارو

کلیدواژه: پهنای باند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی، ارتباطات و ماهواره؛ اولویت‌های ستاد اتصال‌پذیری

جلسات کارگروه‎‌های تخصصی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با محوریت «هوشمندسازی»، «ارتباطات»، «ماهواره» و «امنیت سایبری» به ریاست سید محمد کرباسی و با حضور اعضاء کارگروه‌ها برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسات کارگروه‎‌های تخصصی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با محوریت «هوشمندسازی»، «ارتباطات»، «ماهواره» و «امنیت سایبری» به ریاست سید محمد کرباسی و با حضور اعضاء کارگروه‌ها برگزار شد.

اعضای کارگروه با توجه به تجارب گسترده خود در فضای دانشگاهی و صنعت و آشنایی با موانع و چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود در این حوزه، ضمن ارائه طرح‌های پیشنهادی به بحث و تبادل نظر در مورد رویه‌های مؤثر و کارآمد، چالش‌ها، برنامه‌ریزی و تعیین شاخص‌ها برای حل مسائل کلان کشور ذیل حوزه مربوطه پرداختند.

محمد کرباسی با تأکید بر اهمیت کارگروه‌های تخصصی این ستاد در راهبری زیست‌بوم فناوری ضمن اعلام انتظارات از اعضاء، بیان کرد: نقش اصلی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات تسهیل‌گری و راهبری فضای فناوری در حوزه‌ی اتصال‌پذیری و ارتباطات است که یکی از مهمترین مأموریت‌های آن، یعنی رصد فناوری و تعیین اولویت‌های توسعه فناوری با توجه به نیاز ملی به کمک متخصصین حاضر در کارگروه‌ها انجام خواهد گرفت.

وی افزود: هدف از تشکیل کارگروه‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت متخصصان فناور کشور در پیشبرد اهداف و برنامه‌ریزی‌های راهبردی کلان موضوعات کشور است و همانگونه که از نامگذاری کارگروه‌ها مشخص است، این ستاد تمام ظرفیت علمی و تخصصی خود را برای پیاده‌سازی و توسعه فناوری‌های مورد نیاز به کار خواهد بست.

مأموریت‌های ستاد اتصال‌پذیری معاونت علمی؛ از بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات تا مخابرات کوانتومی

کرباسی ابراز امیدواری کرد با همکاری بازیگران مختلف این زیست‌بوم اعم از نهادهای دولتی، صنایع بزرگ و کوچک و شرکت‌های فعال بتوانیم در کنار حضور موثر پژوهشگران، نخبگان و دانشگاهیان بتوانیم با گام مؤثری در راستای پیشبر ایران عزیز حرکت کنیم.

در "کارگروه هوشمندسازی"، انرژی و حمل و نقل به عنوان دو اولویت مهم هوشمندسازی اعلام شدند و ادامه‌ مسیر کارگروه هوشمندسازی و اینترنت اشیاء حول ترسیم زنجیره‌ی ارزش این دو محور و شناسایی گلوگاه‌های فناوری شکل خواهد گرفت. تلاش می‌شود که با تمرکز بر این دو موضوع ضمن شناسایی خلاءهای فناورانه و شرکت‌های توانمند در حل آنها، همرسانی لازم و حمایت‌های معنوی و مادی صورت پذیرد.

در "کارگروه ارتباطات" با بررسی تفصیلی زیست‌بوم ارتباطات و بازیگران اصلی این حوزه، پتانسیل‌های ایجاد همکاری و نحوه‌ ارتباط با جامعه‌ مخاطب بررسی شد. چالش‌ها و فرصت‌های موجود با توجه به ظرفیت‌های حاضر، به بحث گذاشته شده و نقشه راه جلسات بعدی ترسیم شد.

در "کارگروه ماهواره" ضمن بیان روندهای فناوری فضایی در جهان و مقایسه آن با فضای موجود در ایران، چالش‌های این فناوری بررسی شده و اولویت‌های فناورانه جهت توسعه در زیست‌بوم ماهواره و سنجش از راه دور به بحث گذاشته شدند.

در "کارگروه امنیت سایبری" با بیان فرصت‌های همکاری بین‌المللی و بازیابی علل ایجاد شکاف در میان شرکت‌های فناور این حوزه با روند جهانی، اولویت‌هایی که منجر به کاهش فاصله‌ی موجود و دستیابی به راهکار مناسب می‌شوند به بحث و بررسی گذاشته شدند. از موارد پراهمیت در این حوزه، نیاز به برقرار تعامل مناسب با ستاد هوش مصنوعی به جهت اثرگذاری گسترده و تعاملی هوش مصنوعی بر امنیت سایبری بود. ضمن آنکه بر عدم غفلت از حوزه‌های فعلی و لزوم یافتن راهکار مناسب برای حل مسائل موجود تأکید شد.

کرباسی در پایان جلسات چهارگانه کارگروه‌های تخصصی ستاد، ضمن تأکید بر استمرار این جلسات افزود: موارد به دست آمده، در جلسات بعدی کارگروه‌ها جهت دستیابی به برنامه‌های مدون و قابل اجرا پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتصاب مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد
  • اینترنت اختصاصی یا اختلالی؟
  • معرفی مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد
  • حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند
  • پیشرفت ۴۰ درصدی اجرای فیبر نوری در بوشهر
  • انتصاب عضو جدید هیئت مدیره شرکت ملی پست
  • انتصاب عضو جدید هیأت مدیره شرکت ملی پست
  • امسال تمام شهر‌های استان قم به فیبر نوری متصل می‌شوند
  • کاربردهای خاص فومیزه احسان کار در صنایع مختلف
  • هوشمندسازی، ارتباطات و ماهواره؛ اولویت‌های ستاد اتصال‌پذیری