Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@19:46:49 GMT

ماجرای یک «عملیات فریب» در جریان آزادسازی خرمشهر

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۱۷۹۵

ماجرای یک «عملیات فریب» در جریان آزادسازی خرمشهر

«در پایان مرحله اول عملیات آزادسازی خرمشهر، برادرها گفتند: عراقی‌ها دیگر پاتک نکردند، پس نباید آن‌ها را راحت گذاشت، از این رو یک طرح عملیات فریب آماده کردیم و با کسب اجازه از برادر احمد متوسلیان‌، عملیات فریب را اجرا کردیم‌.»

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ فتح خرمشهر یکی از نقاط سرنوشت‌ساز و تاریخی برای ملت ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار شهید حسین همدانی که خاطراتش در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، روایت جالبی از روند آغاز تا پایان عملیات «الی‌بیت‌المقدس» که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، دارد.

در این روایت آمده است: «در پایان مرحله اول عملیات، برادرها گفتند: عراقی‌ها دیگر پاتک نکردند، پس نباید آن‌ها را راحت گذاشت، از این رو یک طرح عملیات فریب آماده کردیم و با کسب اجازه از برادر احمد متوسلیان‌، عملیات فریب اجرا کردیم‌، از سوی دیگر جیره غذایی که می‌دادند کنسرو لوبیا، بادمجان و دیگر کنسروهای معمولی یا کمپوت بود، زیرا کنسروهای ماهی و خوب را برای شب‌های عملیات می‌گذاشتند. برادر نیکبخت، مسئول مخابرات محور ما (سلمان) بود که از آن برادران پرانرژی و شلوغ بود. گفت: در این طرح هم باید دشمن را فریب دهیم که شب راحت نباشد و فکر کند که ما می‌خواهیم حمله کنیم وهم تدارکات را فریب دهیم که کنسروهای ماهی را برایمان بیاورد. در این راستا فرمانده گردان‌ها را توجیه کردیم و گفتیم که می‌خواهیم یک عملیات فریب انجام دهیم.

در این طرح قرار بود، بعد از اجرای آتش توپخانه در مکالمات بی‌سیم اعلام شود که ما به خط دشمن رسیدیم‌، سربازان عراقی در حال فرار هستند و عده‌ای نیز به اسارت درآمدند و برای تخلیه اسرا وسیله بفرستید. گردان‌ها در حال پیش‌روی به سمت هدف دوم هستند و الی آخر. بعد از آنکه ما رمز عملیات را اعلام کردیم، عراقی‌ها شروع به آتش کردند و از سوی دیگر رزمنده‌ها اعلام می‌کردند که ما رسیدیم و داریم تانک‌های عراقی را می‌زنیم، اسیر گرفتیم ماشین بفرستید که اسیرها را تخلیه کنند و کمی غنایم گرفتیم و می‌رویم که خاکریز بعدی را بگیریم.

ده‌ها هواپیما بالای سر ما به پرواز درآمدند و سی چهل منور خوشه‌ای ریختند که آسمان منطقه را روشن کرد. توپخانه آن‌ها (عراقی‌ها) دائم آتش می‌ریخت و از این وضعیت کلافه شده بودند. با فرماندهان خط تماس می‌گرفتند و می‌پرسیدند که وضع‌تان چطور است، ایرانی‌ها هنوز نرسیدند، از طرف دیگر عراقی‌ها می‌دیدند که ما پشت بی‌سیم می‌گوییم‌، رسیدیم، گرفتیم.

ما از این کار دو منظور داشتیم. یکی فریب عراقی‌ها و دیگری فریب برادر نیکومنظر، مسئول پشتیبانی که کمپوت‌ها و کنسروهای خوب را برای شب عملیات می‌گذاشت، تا آن‌ها را بیاورد به ما بدهد، زیرا از بس که لوبیا خورده‌بودیم، حالمان به‌هم می‌خورد. با شروع عملیات فریب بی‌سیم‌چی به مسئول پشتیبانی می‌گوید: حاج‌آقا عملیات شروع شده است، او بیدار شده و گوش می‌دهد، می‌بیند، بله درست است. اولین کاری که می‌کند، سه چهار تا ماشین تویوتا وانت را پر از کمپوت کرده و یخ روی آن‌ها می‌ریزد و کنسروهای زبان و ماهی را در وانت دیگری می‌ریزد و خودش با تعدادی از برادرها به عنوان اعتراض که چرا خبر نکرده‌اند، به سمت جلو آمدند، وقتی رسید، دید همه بچه‌ها خیلی شادند و می‌گویند عملیات موفق شده است. او قبل از اعتراض یک خسته نباشید به ما گفت و بعد گفت همدانی من خبر نداشتم، گفتیم بنشین تا توضیح دهیم‌، چی آورده‌اید؟ گفت: کامیون‌های مهمات و تخلیه اسرا در حرکت هستند و خودم هم چند وانت کنسرو و کمپوت آورده‌ام. گفتیم: بسیار خوب، راهنما دادیم که این وانت‌ها بروند جلوی سنگرهای تدارکات و تخلیه شوند. حاج آقا نیکومنظر نیز گفتند خودم هم می‌خواهم جلو بروم، گفتم با شما کار داریم. وانت‌های کنسرو و کمپوت جلو رفتند و بنده هم برای او توضیح دادم که این عملیات فریب بود و پایان عملیات را اعلام کردیم، بعد از آن ایشان با داد و بی‌داد که ماشین‌ها را برگردانید، گفتیم حالا دیگر خالی شده‌اند و خلاصه آخرش به او گفتیم شما فریب خوردید، یکی از نقشه‌های ما این بود که شما این‌ها را به خط بیاورید تا بچه‌ها دلی از عزا بیرون آورند، بعد از آن معروف شده بود که هر وقت می‌گفتیم حاج آقا نیکومنظر عملیات است، می‌گفت نه! باید دیگر مطمئن شوم که عملیات فریب نباشد.»

کد خبر 575704

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عملیات الی بیت المقدس عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر سردار شهيد حاج حسين همداني احمد متوسلیان عمليات فريب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عملیات فریب عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرهنگ معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از داوطلبان شرکت در کنکور به بهانه فروش سوالات و منابع و ... هشدار داد.

وی با بیان اینکه این نوع از کلاهبرداری نزدیک به زمان کنکور رخ می‌دهد، گفت: متاسفانه افراد زیادی هم درگیر این نوع از کلاهبرداری می‌شوند. عمدتا تبلیغات این افراد سودجو نیز در بستر شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها انجام می‌شود و در نهایت نیز یا داوطلبان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و حساب بانکیشان را خالی می‌کنند، یا اینکه سوالات جعلی را به فروش رسانده و در نهایت سبب می‌شوند که داوطلبان به این امید واهی که سوالات را در اختیار دارند، نتایج بدی در کنکور اخذ کرده و هم کنکور را از دست بدهند و هم مبلغ زیادی را پرداخت کنند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان سایبری پا را فراتر گذاشته و در ماه‌های اخیر شاهد پیش فروش سوالات کنکور در فضای مجازی بودیم، گفت: مجرمان سایبری با جعل هویت و با ادعای واهی دسترسی به سؤالات آزمون سراسری یا ارتباط و همکاری با طراحان سؤال، اقدام به اخاذی و کلاهبرداری از داوطلبان کنکور می‌کنند. همچنین در مواردی اقدام به جعل لوگوی سازمان سنجش می‌کنند تا افراد بیشتری را وسوسه کرده و مورد اغفال قرار دهند.

معظمی گودرزی با بیان اینکه انتشار چنین آگهی‌هایی در فضای مجازی جرم است، گفت: همچنین هرگونه خرید و فروش تحت عنوان فروش سوالات کنکور و آزمون‌ها و... در فضای مجازی جرم است. از این رو لازم است که مردم به هیچ عنوان فریب تبلیغات دروغین جذاب و اغوا کننده فروش سوالات کنکور در شبکه‌های اجتماعی را نخورند و صرفا با تکیه بر دانش و معلومات خود در کنکور شرکت کنند. هچنین هرگونه اخبار در مورد کنکور و آزمون‌های جامع را از رسانه‌های رسمی و سایت رسمی سازمان سنجش پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات احداث باند دوم محور اهواز خرمشهر
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • قطعی گاز؛ فردا در ارومیه
  • ابواسماعیل به هلاکت رسید؛ انهدام مخفیگاه داعش
  • عملیات آبرسانی به روستاهای محروم خرمشهر
  • قطعی گاز در ارومیه
  • فریب دختر ۱۸ ساله با وعده ازدواج و مهاجرت
  • روایت مجری من و تو از پروژه‌های فریب زنانه ضد انقلاب
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • روایت مجری من و تو از پروژه‌های فریب زنانه ضدانقلاب+ عکس