Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@16:01:44 GMT

قاچاق فیلم و سینمایی که نفس ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۲۹۷۸

قاچاق فیلم و سینمایی که نفس ندارد

ماجرای قاچاق فیلم‌ها از آغاز امسال به شکلی گسترده و دامنه‌دار تکرار شده است. انتشار نسخه بی‌کیفیت و پرده‌ای «سگ بند» (مهران احمدی) که پرفروش‌ترین فیلم نوروزی بود تا کپی شدن فیلم‌هایی که به‌صورت آنلاین اکران می‌شوند، از جمله «مرد بازنده» (محمدحسین مهدویان) که نمونه متأخر این اتفاق است، وضعیت امنیت فیلم‌ها و رعایت حقوق صاحبان فیلم را به یک معضل جدی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به این موضوع ابراز امیدواری کرده است تا به این وضعیت خاتمه دهد و تأکید کرده است در وزارتخانه، شبکه‌ای برای حل و فصل این بحران شکل خواهد گرفت.


حوزه فرهنگ بویژه سینما و سینماداری در سالی که دو ماه از آن سپری شده، آسیب پذیر و کم‌توان به نظر می‌رسد. تعطیلی طولانی مدت در دوران کرونا و مشکلات معیشتی فیلم دیدن در سالن سینما را به تفریحی گرانقیمت تبدیل کرده که برای یک خانواده کوچک، هزینه چند صد هزار تومانی دارد. هفته پیش خبر تمایل 20 سینما برای تعطیلی و تغییر کاربری منتشر شد؛ موضوعی که احتمالاً با طی این روند، در آینده نزدیک شامل سینماهای بیشتری خواهد شد. شاید دم دستی‌ترین و نزدیک‌ترین راه حل، حمایت دولت و اهدای یارانه به سینماداران باشد، مسکنی که در کوتاه مدت ممکن است بخشی از مشکلات را برطرف کند، اما چاره این بحران جدی نیست. برای دوران پس از کرونا و در روزهایی که بهای بلیت به شکلی ملموس بالا رفته است، باید چاره‌ای جدی اندیشید. سینمای ایران همواره به کمک‌های دولتی متکی بوده و به شکلی گلخانه‌ای ارتزاق کرده است، اما این روزها بحران ریزش مخاطب، گران شدن تولید و افزایش بهای بلیت به یک مسأله تبدیل شده است. قاچاق فیلم‌ها، ضربه آخر به این پیکره نحیف است که هر روز با بحرانی روبه‌رو است که می‌تواند حیاتش را به مخاطره بیندازد. اهتمام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مسأله قاچاق و عزم او برای حل این مسأله می‌تواند امیدوارکننده باشد تا سازمان سینمایی با سرعت بیشتری به این موضوع ورود کند. بخش دیگری از این بحران که گویا فعلاً تدبیری برای حل آن اندیشیده نشده، قاچاق فیلم‌هایی است که عرضه آنلاین می‌شوند. اکران آنلاین می‌تواند گزینه‌ای برای فیلم‌هایی باشد که روی پرده نمی‌روند یا در این قالب، تماشاگر بیشتری دارند، اما حتی این عرصه هم امنیت ندارد و ظرفیت‌های آن از دست می‌رود.


قاچاق فیلم‌های پرفروش روی پرده، فیلم دیدن را برای مخاطب به شکلی ارزان و گاه رایگان تبدیل می‌کند و مانع از رونق گرفتن سالن‌های سینما می‌شود. اکران فیلم، آخرین حلقه از زنجیره تولید و نمایش یک اثر نیست. سینماداری، حرفه‌ای است که بسیاری از آن ارتزاق می‌کنند و تعطیلی سالن‌ها، کارکنان این سینماها و فعالان در حوزه پخش و اکران را در تنگنا قرار می‌دهد. به این دلیل نمی‌توان با مقوله قاچاق فیلم‌ها، به سادگی برخورد کرد یا مثل بعضی از سینماداران مدعی شد این پدیده، روی فروش فیلم‌ها تأثیری ندارد. تکرار قاچاق فیلم‌ها و دست به دست شدن نسخه‌های کپی شده در کانال‌های تلگرامی، امنیت روانی و اقتصادی صاحبان آثار را بر هم می‌ریزد. توجه به این موضوع  قطعاً یکی از اولویت‌های سازمان سینمایی در روزهای اخیر است.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قاچاق فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۲۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی متفاوت از مربی اخلاق فوتبال در راه اکران آنلاین

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی فیلم؛ فیلم سینمایی «پرویز خان» به نویسندگی و کارگردانی علی ثقفی و تهیه کنندگی عطا پناهی از جمعه 7 اردیبهشت ماه ساعت 8 صبح در بخش سینما آنلاین فیلم نت اکران خواهد شد.

«پرویزخان» از 23 اسفندماه در سینماهای سراسر کشور اکران خود را آغاز کرده بود که با استقبال مخاطبان رو به رو شد.

این فیلم سینمایی در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر توانست نظر منتقدان و اهالی رسانه را به خود جلب کند و موفق به نامزدی در 9 رشته شد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول، سیمرغ بلورین بهترین تدوین و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.

سعید پورصمیمی، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر، علی باقری، المیرا دهقانی،  خسرو احمدی، مهدی قربانی، یاسین مسعودی، محمد صادق ملک، نیما نادری، روزبه رئوفی، یدالله شادمانی، مهدی فریضه، منوچهر علیپور، امیر دانشجو، سید ابوالفضل موسوی، نصیر ساکی، امیرمهدی کوشکی، علی فرحناک، اسکندر کوتی و مریم سعادت بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

فلیم سینمایی «پرویزخان» که محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج با حمایت وزارت ورزش و جوانان است، درباره پرویز دهداری یکی از متفاوت‌ترین مربیان بزرگ تیم ملی فوتبال ایران است.

عوامل فیلم سینمایی «پرویز خان» عبارتند از مدیر فیلمبرداری: وحید ابراهیمی، مدیر صدابرداری: میثم یاردیلو، طراح صحنه: محسن خدابخشی، طراح لباس: آزاده قوام، طراح چهره پردازی: امید گلزاده، تدوین: حسن حسندوست، طراح جلوه‌های بصری: سید هادی اسلامی، مدیر تولید: رضا زنجانیان، طراحی و ترکیب صدا: حسین قورچیان، آهنگساز: بامداد افشار، اصلاح رنگ ونور: فربد جلالی، دستیار اول کارگردان: علی غیاثوند، مدیر تدارکات: امیر مرایی، برنامه‌ریز: سحر زرندی، عکاس: حبیب مجیدی، روابط عمومی: علی سلمان زاده، مجری طرح: استودیو بادبان.

دیگر خبرها

  • پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • «پرویز خان» در بخش نمایش خانگی اکران خواهد شد
  • (تصاویر) اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق»
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • «پرویزخان» به خانه‌ها می‌آید
  • «پرویز خان» راهی اکران آنلاین شد
  • «پرویز خان» به خانه‌ها رسید/ روایتی متفاوت از مربی اخلاق فوتبال در راه اکران آنلاین
  • روایتی متفاوت از مربی اخلاق فوتبال در راه اکران آنلاین
  • تغییر در قوانین جوایز اسکار