Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@06:00:07 GMT

سالمندی جمعیت؛ یکی از بحران‌های جدی آینده کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۳۷۳۶

سالمندی جمعیت؛ یکی از بحران‌های جدی آینده کشور

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه کشور در آستانه سالمندی جمعیت است و این یکی از بحران های جدی برای آینده کشورمان محسوب می‌شود، گفت: اگر بدنبال این هستیم که ایرانی پویا، بالنده و جوان داشته باشیم باید داشتن ۳ یا ۴ فرزند را در دستور کار خود قرار دهیم.

به گزارش ایران اکونومیست، دکترکمال حیدری گفت: هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در کشور برگزار می شود و امیدوارم ضمن گرامیداشت این هفته، شروع بسیار خوبی برای بحث توسعه جمعیت در کشور داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کشور ایران در آستانه سالمندی جمعیت است و این یکی از بحران های جدی برای آینده کشورمان می باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود  گفت: متاسفانه ایران با توجه به کاهش نرخ باروری دچار خدشه شده است و ما نگران این هستیم که در آینده با سالمندی جمعیت، بحران های آتی از جمله  بحران های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در پیش رو داشته باشیم که البته غیرقابل جبران است.

حیدری با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری و دغدغه و تاکید ایشان برای بالندگی و پویایی جمعیت گفت: باید در این زمینه تلاش کنیم، و دولت در این زمینه، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را به دستگاه ها از جمله وزارت بهداشت ابلاغ کرده است. لذا وزارت بهداشت نیز در این جهت وظیفه و تکلیف قانونی خود می داند که در این عرصه و با این استراتژی و راهبرد بتواند قدم جدیدی را بردارد. به همین دلیل قرارگاهی به نام قرارگاه جوانی جمعیت و فرزندآوری با دستور وزیر بهداشت و ریاست ایشان و همراهی معاونان و کلیه دست اندرکاران این حوزه تشکیل شد تا بتوانیم وظایف و دستورات خود را متحدانه انجام دهیم.

وی در ادامه گفت: امیدواریم با توجه به ظرفیت ها برای باروری سالم،   فرزندان سالم و زندگی سالم بتوانیم افراد را به فرزند آوری تشویق کنیم و در این راستا بیشتر قدم برداریم. در حال حاضر اهتمام خانواده ها باید در جهت فرزندآوری بیش از دو فرزند باشد و اگر بدنبال این هستیم که ایرانی پویا، بالنده و جوان داشته باشیم باید داشتن ۳ یا ۴ فرزند را در دستور کار خود قرار دهیم.

معاون بهداشت تاکید کرد: با توجه به اینکه شعار هفته جمعیت " ایران جوان بمان" است لذا باید مقدمات لازم در تحقق این شعار را فراهم کنیم.

وی افزود: در دل قانون "جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" تسهیلات حمایتی بسیار مناسبی برای فرزند آوری  فراهم شده است که از جمله آنها می‌توان به تسهیلات معیشتی، آموزشی و یا مواردی که مربوط به زندگی است اشاره کرد. در کنار این تسهیلات قانونی، وزارت بهداشت هم خدمات مشاوره ای (برای مردم و دانشجویان)، آموزشی و همچنین خدمات درمان ناباوری اقداماتی را انجام داده است که همه این موارد ذیل قرارگاه جوانی جمعیت، شکل گرفته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: به لطف خداوند هشتمین جلسه قرار گاه جوانی جمعیت هم تشکیل شد و دستاوردهای بسیاری درخصوص تکالیف وزارت بهداشت بدست آورده‌ایم و امیدواریم به سرعت بتوانیم وقت از دست رفته را جبران کنیم. ضمن اینکه اگر بخواهیم آینده ایران را ضمانت کنیم باید به سرعت و با همدلی اهدافمان را دنبال کرده و با همکاری همه دستگاه های مرتبط در این امر، فرزندآوری و کمبود نرخ رشد باروری در کشور را جبران کنیم، در غیر این صورت به سرعت دیر می شود و باید با اهتمام جدی برنامه ریزی کنیم.

وی همچنین گفت: برای تحقق اهداف‌مان در بحث جمعیت و فرزندآوری نیز همکاران ما در کلیه مراکز بهداشتی درمانی کشور مانند گذشته آماده خدمت رسانی هستند.

معاون بهداشت وزرات بهداشت در ادامه به تشریح روزشمار هفته جمعیت پرداخت و گفت: روزشمار این هفته را  براساس اهداف‌مان مشخص کرده‌ایم. روز شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۴، در آرزوی فرزند (ناباروری) است که وزارت بهداشت خدمات درمان ناباروری و پوشش ارزنده‌ای را در این بخش برنامه ریزی کرده است.

وی ادامه داد: روز یکشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۵، با عنوان فرزند تنهای من (آسیب‌های تک فرزندی) نامگذاری شده است. متاسفانه بچه‌های تک فرزند و خانواده‌شان دچار آسیب‌هایی هستند که به آن پرداخته می شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: روز دوشنبه ۱۴۰۱/۰۲/ ۲۶، خانواده دوستدار فرزند (فرزندپروری) است که به این بحث نیز توجه ویژه شده است. روز سه شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۷، پدر و مادر و حس خوب زندگی (والدین و صمیمیت زندگی) است و صمیمیت خوب زندگی با داشتن بچه های بیشتر اتفاق می‌افتد.

وی همچنین گفت: شعار روز چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۸، زندگی سالمندی من (سالخوردگی جمعیت) است. با توجه با اینکه ایران به شدت به سمت سالمندی می رود باید درنظر داشته باشیم که در زمان سالمندی خود با چه شرایطی روبرو خواهیم بود. در گذشته خانه ها پر از بچه های پرانرژی و پر نشاط بود و این بچه ها بودند که با فرهنگ غنی‌مان،   والدین را حمایت می‌کردند و در جهت رفاه آنان انجام وظیفه می‌کردند که الان متاسفانه خانواده‌ها کم فرزند هستند و به جهت سالمندی کشور نیز آینده بسیار سختی پیش رو خواهیم داشت.

حیدری روز پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۹ را شعار می خواهم زنده بمانم (سقط و قتل جنین) عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت تبیین هر چه بیشتر موضوع سقط جنین گفت: مسائل شرعی سقط باید مورد توجه قرار گیرد زیرا سقط جنین عمل جنایتکارانه محسوب می شود و باید از نظر قبح شرعی و اجتماعی به آن توجه ویژه ای داشته باشیم.

بنابر اعلام وبدا، وی همچنین به آخرین روز این هفته اشاره کرد و گفت: روز جمعه ۱۴۰۱/۰۲/۳۰، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (قانون و فرزندآوری) نامگذاری شده است.

حیدری در پایان اظهار امیدواری کردکه با همدلی بتوانیم ایران را جوان نگه داریم و برای آینده، ایران پرافتخاری را رقم بزنیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سالمندی جمعیت ، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سالمندی جمعیت قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده حمایت از خانواده سالمندی جمعیت جوانی جمعیت وزارت بهداشت معاون بهداشت داشته باشیم بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۳۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرخصی تحصیلی برای مادران دانشجو و دارای فرزند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، انسیه کتابچی معاون نظارت و پایش ستاد ملی جمعیت گفت: استفاده از مرخصی تحصیلی، انتقال به دانشگاه محل سکونت یا استفاده از کلاس‌های مجازی برای مادران دانشجو به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

کتابچی افزود: محدود کردن مادران باردار یا صاحب فرزند زیر دو سالی که دانشجو هستند، از طرف دانشگاه‌ها تخلف است.

وی همچنین گفت: طبق قانون باید دانشگاه‌ها تا چهار نیم سال تحصیلی، به خانم‌هایی که زایمان کرده اند و فرزند شیرخوار دارند، مرخصی بدون احتساب سنوات بدهد.

معاون نظارت و پایش ستاد ملی جمعیت از دانشجویان مادر خواست تخلف دانشگاه‌ها را به مرکز رسیدگی گزارش‌های مردمی نهاد ریاست جمهوری منتقل کنند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مدیران در اجرای قانون جوانی جمعیت اهتمام ویژه داشته باشند
  • حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • مرخصی تحصیلی برای مادران دانشجو و دارای فرزند
  • گلایه متقاضیان نهاوندی از تاخیر در تحویل زمین و خودرو طرح جوانی جمعیت
  • سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد
  • افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان+فیلم
  • لزوم ارائه خدمت به زوج های نابارور برای جلوگیری از بحران سالمندی
  • جشنواره حضرت خدیجه (س) در کردستان برگزار می‌شود
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین