مصرف آب در بخش کشاورزی استان قزوین بهرهوری اقتصادی ندارد
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۵۹۱۰
گروه استانها- استاندار قزوین گفت: بخش کشاورزی که ۸۸ درصد آب دشت قزوین در آن مصرف میشود، حدود ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی استان را تأمین میکند و همین موضوع نشان میدهد که استفاده از منابع آبی استان قزوین در حوزه کشاورزی بهرهوری اقتصادی ندارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی شامگاه امروز در آیین افتتاح دوازدهمین همایش کاربران چشمه نور ایران با اشاره به مزایای ساخت آن برای استان قزوین اظهار داشت: راهاندازی ابرپروژه شتابگر ملی یا چشمهنور باعث میشود که توجه مردم ایران و جهان به توانمندیهای مختلف علمی، فرهنگی و تاریخی استان معطوف شود.
وی با اشاره به خصوصیات اقلیمی و آبوهوایی استان قزوین اضافه کرد: دشت قزوین مملو از زمینهای حاصلخیز و زرخیز است که یک ظرفیت بزرگ برای تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی محسوب میشود. به طوری که با وجود قصور مدیران گذشته باز هم این دشت بخش زیادی از غذای مورد نیاز مردم را تولید میکند.
اعلایی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر دانشبنیان شدن تولید در حوزه کشاورزی تأکید جدی دارند، ادامه داد: ایشان در دیدار با ریاستجمهوری بر دانشبنیان شدن زراعت در این دشت تأکید کردهاند که جایگاه بالای این دشت در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی را نشان میدهد.
گردشگری مغفولماندهترین بخش اقتصادی استان قزوین است
استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نرخ پایین بهرهآوری آب در دشت قزوین گفت: طبق آمار سال 1399 استان قزوین 90 هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی داشتیم که 56 درصد آن متعلق به بخش صنعت بوده است. این در حالی است که بخش صنعت فقط 4 درصد منابع آبی دشت قزوین را مصرف میکند.
اعلایی افزود: اما بخش کشاورزی که 88 درصد آب دشت قزوین در آن مصرف میشود، حدود 11 درصد تولید ناخالص داخلی استان را تأمین میکند و همین موضوع نشان میدهد که استفاده از منابع آبی استان قزوین در حوزه کشاورزی بهرهوری اقتصادی ندارد. به همین خاطر به دنبال افزایش ضریب تبدیل آب به درآمد در استان هستیم.
وی با اشاره به راهاندازی بازار آب در استان قزوین ادامه داد: در این بازار افرادی که صاحب سهم از منابع آبی هستند، سهمهای خود را به هم مبادله میکنند که نتیجه آن تولید ارزش افزوده اقتصادی از منابع آبی موجود دشت قزوین است.
امام جمعه قزوین: احیای دشت قزوین در اولویت کاری مسئولان قرار گیردبحران آب در ایران | دشت قزوین در وحشت آبی / زنگ هشدار تنش آبی به صدا درآمدتیغ خشکسالی بر گلوی قزوین/ 70درصد آب دشت قزوین در بخش کشاورزی هدر میرود + جدول و نقشهاعلایی همچنین به ظرفیتهای توسعه اقتصاد گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: گردشگری مغفولماندهترین بخش اقتصادی استان قزوین است که ظرفیتهای آن سالها راکد مانده است. در حالی که قزوین به خاطر اینکه پایتخت ایران در دوره صفوی بوده و در دورههای دیگر هم جزو مراکز تجاری، سیاسی و علمی بوده، میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی زیادی دارد.
انتهای پیام/ش

تبلیغات در خبربان
منبع: تسنیم
کلیدواژه: احیای منابع زیرزمینی آب استانداری قزوین کشاورزی احیای منابع زیرزمینی آب استانداری قزوین کشاورزی حوزه کشاورزی دشت قزوین منابع آبی استان قزوین بخش کشاورزی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۵۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
اخبار فناوری
فروش کفش
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کولر گازی 36000 گری
سهم بالای آمریکا و اروپا در تخریب محیط زیست
کتاب صوتی
اعطای مدال آزادی به استیو جابز توسط رئیس جمهور...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
کلینیک بتن ایران
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
پایان تلخ تری اروز کاپیتال؛ 3AC رسما اعلام ورشکستگی...
داربست
تفاوت کولر گازی و آبی
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
دوره دیجیتال مارکتینگ
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
تهیه غذا
شرکت «سرو ونگ»
بهترین برند کولر چیست؟
دومان سهند
اجاره کلبه چوبی
بهترین وکیل خلع ید در تهران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
خبر هوشمند فهام
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
رافائل سیلوا استقلال ؛ آیا رافائل سیلوا برزیلی از...
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
بیت کوین دوباره به زیر 19000 دلار سقوط کرد
افزودنی های بتن چیست؟
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
خبر بعدی:
توسعه مکانیزاسیون برای افزایش بهرهوری آب در بخش کشاورزی ضروری است
به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی عصر امروز (پنجشنبه) در جلسه بررسی مشکلات استان در حوزههای کشاورزی، آب و منابع طبیعی با حضور رئیس و شماری از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیران نیرو و جهاد کشاورزی در سالن غدیر استانداری اظهار داشت: گیلان یکی از استانهای دارای ظرفیت در تولید محصولات کشاورزی است ولی با این وجود با مشکلات عدیدهای در این حوزه مواجه هستیم که به این منظور باید تمامی مصوبات این جلسه در استان به مرحله اجرا درآید.
وی حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیران در استان را فرصتی مناسب در خصوص حل مشکلات بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: کشاورزان گیلانی دچار تنگناهایی در عرصههای مختلف هستند و این حضور و جلسات، میتواند به رفع مشکلات کمک کند.
نماینده عالی دولت در گیلان تنها راه نجات رودخانه های زرجوب و گوهر رود رشت و تالاب انزلی را اصلاح ساختارهای فاضلاب ذکر و خاطرنشان کرد: سه شنبه هفته جاری جلسه ای در این خصوص که جزو مصوبات سفر استانی دولت به گیلان نیز هست، با حضور معاون اجرایی رئیس جمهوری برگزار شد.
عباسی میزان بهرهمندی آب زراعی در گیلان را مناسب ندانست و گفت: از یک میلیون متر مکعب نیاز آبی استان، هم اکنون ۸۰۰ هزار متر مکعب آب در سد سفید رود موجود است که اینامر نشان دهنده کمبود ۳۰۰ هزار مترمکعبی آب زراعی است.
وی بر لزوم تسریع در تعیین تکلیف سدهای مخزنی شفارود و پلرود و دیگر سدهای لاستیکی استان تأکید کرد و گفت: سد سفید رود به تنهایی جوابگوی تامین نیاز آبی اراضی کشاورزی گیلان نیست و وزارت نیرو باید در این موارد، تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
عباسی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان را یکی از مواردی دانست که بر آن تأکید دارد و یادآور شد: با توجه به آنکه با کمبود زمینهای کشاورزی مواجه هستیم، مصرانه در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی ایستاده ام.
وی با تاکید بر لزوم توجه به اصلاح اراضی کشاورزی به منظور افزایش تولید محصولات بیان داشت: در بخش افزایش تولید محصولات، همه دستگاهها در خصوص توسعه مکانیزاسیون با هدف بالابردن بهره وری باید نقش خود را به درستی ایفا کنند.
استاندار، گیلان را یکی از قطبهای تولید کرم ابریشم عنوان و اضافه کرد: طی سال های اخیر و در زمان حاضر، تعرفه واردات ابریشم به کشور، با کاهش مواجه شده که این مسئله، صنعت دیرپای ابریشم در گیلان را با چالش هایی مواجه کرده است.
عباسی در ادامه سخنانش به تولید جوجههای یک روزه در گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: در حالیکه معدومسازی جوجه یک روزه، به معضلی در گیلان و کشور تبدیل شده بود؛ با اقدامات صورت گرفته در استان، از معدوم سازی جوجهها جلوگیری به عمل آمده است.
وی همچنین با انتقاد از وضعیت کنونی مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری در گیلان گفت: بهترین مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری در بخش سنگر از توابع شهرستان رشت است ولی ۳۰ درصد از این ظرفیت استفاده میشود به این منظور بسیار امیدوارم با جلوگیری از واگذاری این مرکز، زمینه افزایش تولید ماهیان خاویاری فراهم آید.
استاندار گیلان با اشاره به وضعیت نامناسب مراکز تحقیقات محصولات کشاورزی در استان افزود: ۷۵ درصد فندق کشور در رودسر تولید میشود ولی مرکز تحقیقات فندق در این شهرستان، تعطیل است که این امر، نشان از کمتوجهی به حوزه تحقیقاتی محصولات کشاورزی دارد و باید وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص ، تصمیماتی اتخاذ کند.
عباسی همچنین به تثبیت وضعیت زباله در پهنه سراوان و تصفیه شیرابهها به میزان شش لیتر در ثانیه اشاره و اضافه کرد: موضوع پسماند در سراوان یک ابر چالش است البته هر نقطه از گیلان با این مشکل مواجه میباشد و استان، میراثدار مشکلی به نام زباله است که فقط محدود به جمعیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری آن نیست و با حضور گردشگران، تولید پسماند دو برابر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه بهمنظور احداث زبالهسوز در سریعترین زمان ممکن و ساماندهی ریجکت زباله نیازمند پیگیری جدی و همکاری نمایندگان مجلس است، افزود: همه باید دستبهدست دهیم و بدون انداختن توپ به زمین یکدیگر، این چالش را برطرف سازیم.
.
برچسبها وزارت جهاد کشاورزی رشت استانداری گیلان گیلان