Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدصادق حمیدیان در جلسه بررسی فرصت‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری فارس و کشور عراق، گفت: هم اینک اقتصاد اصلی استان فارس در حوزه کشاورزی تامین می‌شود و در این زمینه حدود ۵۰۰ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در فارس فعال است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: استان فارس بالغ بر ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می‌کند و فارس جایگاه اول تولید انواع بذر غلات و دوم دامپروری در کشور را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدیان گفت: همچنین در استان فارس حدود ۱۴۰ واحد تولید کننده انواع کود شیمیایی، ۱۱ واحد تولید سموم و دفع آفات، ۵۰ واحد تولید کننده لوازم آبیاری تحت فشار و ۲۰۰ واحد تولید کننده ادوات کشاورزی وجود دارد.

او گفت: استان فارس در حوزه ماشین آلات و ادوات کشاورزی پتانسیل‌های خوبی برای صادرات به این کشور دارد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر اینکه برای توسعه مراودات اقتصادی دو طرف باید توانمندی‌ها و نیاز‌های بازار هدف مشخص شود گفت: کشور عراق بازار خوبی برای کالا‌های استان فارس است، اما تاکید ما بر تسهیل شرایط حضور تجار ایرانی و صادرات به این کشور است.

حمیدیان گفت: یکی از مشکلات تجار و بازرگانان فاس در تجارت با کشور عراق تغییر مکرر استاندارد‌های صادرات کالا‌های ایرانی به این کشور است که تجار ما را دلسرد کرده است.

سرپرست هیات تجاری و عضو اتاق بازرگانی کشور عراق نیز گفت: کشور ایران و به ویژه استان فارس ظرفیت‌های منحصر به فردی دارد که بازار کشور عراق به بسیاری از کالا‌های تولیدی این استان از جمله در حوزه‌های کشاورزی، صنایع غذایی و گیاهان دارویی نیاز دارد.

رشید مهدی گفت: هر چند رابطه ایران و عراق از دیربار در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خوب و مناسب بوده است و ما خواستار تقویت بیشتر مراودات اقتصادی دو طرف هستیم که در این زمینه علاوه بر گسترش صادرات و واردات؛ سرمایه گذاری‌های مشترک، حضور هیات‌های تجاری و برگزاری نماشگاه‌های بین المللی تخصصی مابین استان فارس و کشور عراق مورد نظر ماست.

او گفت: نمایشگاه‌های تخصصی بین المللی فرصت خوبی برای معرفی توانمندی‌ها و تقویت مراودات دو طرف است که تجار و بازرگانان ما از برگزاری نمایشگاه‌های دو جانبه و مشترک بین المللی استقبال می‌کنند.

رشید مهدی گفت: به استان‌های زیادی در کشور ایران سفر کرده ام و با مسئولان و تجار استان‌های مختلف صحبت کرده ام، اما شیراز و فارس در بسیاری از زمینه‌های می‌تواند رابطه اقتصادی خوبی با تجار ما داشته باشند.

او با تاکید به اینکه تقویت تجارت دو طرف را به صورت تخصصی دنبال می‌کنیم گفت: تلاش می‌کنیم مشکلات تجارت مابین فارس و عراق را به حداقل برسانیم و مسیر فعالیت تجار دو طرف را تسهیل کنیم.

در این جلسه ربانی زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، فرهادی مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی فارس، ماهرانی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس، عوض پور دبیر کل بازرگانی فارس، طلعتی رئیس انجمن غلات فارس و تعدادی از کشاورزان و تولید کننده استان فارس حضور داشته و به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص افزایش مراودات تجارت فارس و کشور عراق پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی فارس توسعه روابط اقتصادی و تجاری کشور عراق اتاق بازرگانی تولید کننده واحد تولید استان فارس بین المللی کشور عراق دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا صادرات خدمات سدسازی و نیروگاهی مهم است؟

یکی از ابعاد سیاست دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی برای توسعه روابط با کشور‌های آسیایی، همسایه و کشور‌های مستقل، حمایت و توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی است. 

در سال‌های گذشته ایران با دستیابی به توانمندی در داخلی سازی و تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز خود در حوزه آب و فاضلاب موفق شده است بیش از ۹۵ درصد نیاز‌های خود را از داخل کشور تامین کند. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک مجموعا با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب، حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌ها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کشور ایران ساخته شده است. مجموع این توانمندی‌ها زمینه را برای صدور خدمات فنی و مهندسی را به دیگر کشور‌ها فراهم آورده است.

یکی از شاخصه‌های دیپلماسی دولت سیزدهم، بازاریابی و زمینه‌سازی برای تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی و کالای ایرانی در بازار‌های بین‌المللی بوده و در همین راستا نیز روز گذشته پروژه چند منظوره اومااویا در سریلانکا به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در حوزه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو افتتاح شد. گفتنی است روند احداث این پروژه از سال ۲۰۱۰ آغاز شد، اما به دلیل طولانی شدن فرایند تملک زمین، عملا اجرای این پروژه از سال ۲۰۲۱۶ آغاز شد. طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شد.

این ابرپروژه ۲۳۰ کیلومتری در شرق پایتخت کشور سریلانکا به اجرا درآمده و با این پروژه ظرفیت آب مازاد رودخانه‌های اطراف برای توسعه کشاورزی منطقه کم‌آب مورد بهره‌برداری قرار گرفت و هم‌زمان ظرفیت تولید ۱۲۰ مگاوات برق عملیاتی شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تامین آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است.

از اهمیت‌های دیگر پروژه اومااویا ارزش ۵۳۰ میلیون دلاری آن است که به طور کامل توسط دولت سریلانکا پرداخت شده و فعالیت‌های اجرایی و تنها بخش عملیاتی به متخصصان ایرانی واگذار و به ارز آوری برای کشور منجر شد.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در این باره گفت: در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم، سریلانکا یکی از کشور‌های هدف وزارت نیرو محسوب می‌شود و در این زمینه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی و بزرگ‌ترین پروژه آبی این کشور از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته شده است. این طرح از جمله بزرگ‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی محسوب می‌شود که تمامی مراحل مطالعاتی و اجرایی آن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است.

عرضه خدمات متخصصان ایرانی حوزه آب و برق در ۲۰ کشور جهان

محرابیان افزود: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سال‌های گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: به عنوان نمونه از جمله پروژه‌هایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهره‌برداری رسیده است، می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد و همچنین پروژه سد راغون که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب است که توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

ایران در حال حاضر به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشور است.

به گفته رئیس مرکز بین‌الملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق ایران هم‌اکنون به بیش از ۱۸ کشور دنیا در حال خدمات فنی و مهندسی صادر می‌کند که این فعالیت‌ها در حوزه آب و برق ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.

۳.۵ میلیارد دلار پتانسیل  صادرات خدمات حوزه آب و برق وجود دارد

عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به پتانسیل ایران در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: پتانسیل ظرفیت صادرات سازه‌های فنی و مهندسی بیشتر از میزان فعلی بوده و سالانه ۳.۵ میلیارد دلار است، اما شرایط حاضر فعالیت را در این بخش با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

او گفت: به رغم این شرایط مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از امریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژه‌های بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند، از جمله می‌توان به اجرای این پروژه‌ها در کشور‌های عراق، ازبکستان، سودان، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان و ... اشاره کرد.

گفتنی است،  هم اکنون ۷۰ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور مربوط به صنعت آب و برق است که البته هدفگذاری‌ها در حوزه آب و برق صادرات ۵ میلیارد دلاری خدمات است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • چرا صادرات خدمات سدسازی و نیروگاهی مهم است؟
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد