Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه اروپا در واکنش به تصمیم انگلیس که به دنبال تصویب قوانینی با هدف تغییر وضعیت ایرلند شمالی پس از برگزیت است، تهدید کرد که از همه ابزارهایی که در اختیار دارد، برای مقابله با این تصمیم استفاده خواهد کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، یورو نیوز گفت : انگلیس استدلال می‌کند که اقدامش برای تغییر معاهدات قانونی الزام آورِ مرتبط با فعالیتهای تجاری در ایرلند شمالی، نوعی بیمه و تضمین برای زمانی است که احتمالا نتواند با این اتحادیه برای پایان دادن به اختلاف طولانی‌مدت بر سر قوانین تجاری پسابرکسیت به توافق برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش تند اتحادیه اروپا به اعلامیه انگلیس در حالی منتشر می‌شود که این اتحادیه پیش از این بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا را متهم کرده بود که در تلاش است از توافقی که دولتش در چهارچوب مذاکرات خروج بریتانیا از این بلوک در سال ۲۰۲۰ میلادی امضا کرده بود، خارج شود.

این احتمال وجود دارد که عزم انگلیس برای تغییر این معاهدات الزام آور، باعث ایجاد یک جنگ تجاری میان لندن و اتحادیه اروپا با ۲۷ عضو آن شود که حتی پس از برکسیت نیز همچنان بزرگترین شریک اقتصادی بریتانیا محسوب می‌شود.

دولت محافظه‌کار جانسون می‌گوید قوانین تجاری پسابرکسیت امضا شده میان این کشور و اتحادیه اروپا، به اقتصادش آسیب می‌زند و صلح را در ایرلند شمالی (یعنی تنها بخشی از بریتانیا که با یک کشور عضو اتحادیه اروپا مرز مشترک دارد) تضعیف می‌کند.

لندن در هنگام خروج از اتحادیه اروپا و منطقه تجاری آزاد آن، توافقی را با بروکسل امضا کرد تا بر اساس آن، پست‌های گمرکی و سایر بازرسی‌ها در مرزهای زمینی ایرلند شمالی دایر نشوند؛ زیرا آزادی رفت و آمد مرزی یک عامل کلیدی برای برقراری صلحی است که به چند دهه خشونت در ایرلند شمالی پایان داده است.

در عوض مقرر شد که برای محافظت از بازار واحد اتحادیه اروپا، برخی از کالاها مانند گوشت و تخم مرغ که از بقیه بخش‌های خاک بریتانیا وارد ایرلند شمالی می‌شوند، کنترل شوند.

اما اتحادیه‌های انگلیسی مستقر در ایرلند شمالی با این توافق مخالف و معتقدند که این کنترل‌ها مانعی بر سر کسب و کار آنهاست و اختلالاتی را در فعالیت‌های تجاری ایرلند شمالی و بقیه خاک بریتانیا ایجاد کرده است.

دولت لندن نیز می‌گوید که این مقررات تجاری (معروف به پروتکل ایرلند شمالی) توافقنامه صلحی را که متکی بر پشتیبانی هر دو جامعۀ ملی‌گرای پروتستان و کاتولیک ایرلند شمالی است، متزلزل می‌کند.

در حال حاضر حزب اتحادگرای دموکراتیک (بزرگترین حزب سیاسی ایرلند شمالی) خواستار لغو این پروتکل است و در مقابل، بسیاری از احزاب دیگر خواستار حفظ آن هستند.

دولت بوریس جانسون نیز در این میان می‌گوید که قصد دارد به جای لغو، این پروتکل را اصلاح کند و به کمک فناوری‌های جدید و اپلیکشین‌های قابل اعتماد، یک «مسیر سبز» بدون کنترل برای عبور کالاهایی ایجاد کند که روانۀ ایرلند شمالی هستند و به این ترتیب احتمال ورود آنها را به اتحادیه اروپا به حداقل برساند.

با این وجود بروکسل می‌گوید که اگرچه آماده است در مورد نحوه اجرای قوانین از خود انعطاف‌پذیری نشان دهد اما این پیمان قابل مذاکرۀ مجدد نیست و اگر انگلیس از تصمیم اخیر خود عقب‌نشینی نکند، اتحادیه اروپا با اقدامات قانونی و احتمالاً تحریم‌های تجاری به لندن پاسخ خواهد داد.

در این میان، منتقدان دولت جانسون نیز با اشاره به حمله روسیه به اوکراین و ضرورت اتحاد برای واکنش به زیاده خواهی‌های مسکو، هشدار می‌دهند که دشمنی انگلیس  و اتحادیه اروپا آخرین چیزی است که اروپا در حال حاضر به آن نیاز دارد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انگلیس ، اتحادیه اروپا ، برگزیت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انگلیس اتحادیه اروپا برگزیت ایرلند شمالی اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیز تراس خواستار انحلال سازمان ملل شد

نخست‌وزیر سابق انگلیس با طرح این ادعا که سازمان ملل و کشورهای غربی بیش از حد به رژیم صهیونیستی سخت می‌گیرند، خواستار انحلال سازمان ملل شد!

به گزارش مشرق، «لیز تراس» نخست‌وزیر سابق انگلیس و عضو پارلمان این کشور با بیان اینکه دیگر هیچ فایده‌ای برای فعالیت سازمان ملل متحد نمی‌بیند، خواستار انحلال این سازمان شد.

او که در دوره نخست‌وزیری «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس بود، گفت سازمان ملل متحد در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی در جنگ غزه نقش مخربی داشته است.

تراس در گفت‌وگو با پادکست «نیوزکست» بی‌بی‌سی گفت: «نمی‌توانم هدفی برای سازمان ملل کنونی متصور شوم. در حال حاضر این سازمان در رسیدگی به مسائل بین‌المللی بسیار ناکارآمد بوده و به‌عنوان‌مثال در مورد اسرائیل، عملاً مخرب عمل کرده است.»

این سیاستمدار انگلیسی با بیان اینکه سازمان ملل کنونی تنها وعده‌گاهی برای دیدار دولت‌های جهان است، گفت: «شورای امنیت سازمان ملل با ساختاری کنونی‌اش، با عضویت روسیه و چین، بی‌شک سودی برای امنیت جهان ندارد. من ائتلاف کشورهای هم‌فکر مانند ناتو را به‌مراتب ترجیح می‌دهم.»

تراس با طرح این ادعا که سیاستمداران انگلیسی نسبت به «اسرائیل»، «تعصب» منفی دارند، از رویکرد ایالات متحده نیز انتقاد کرد و گفت: «فکر می‌کنم آمریکا در حال حاضر بیش از حد از اسرائیل انتقاد می‌کند.»

این در حالی است که به عنوان مثال در حمله تلافی‌جویانه ایران به رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس در دفاع از مواضع این رژیم نقش فعال داشتند؛ حال آنکه حمله ایران در واکنش به حمله پیش‌دستانه رژیم اشغالگر به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت هفت تن از مستشاران نظامی ایران انجام شد.

او در یک گفت‌وگوی طولانی برای تبلیغ کتاب خود با نام «۱۰ سال برای نجات غرب» خواستار قطع دسترسی چین به بازارهای تجاری شد و پیشنهاد داد هر کشوری که با چین همکاری تجاری دارد طرد شود!

تراس با انتقاد از روابط تجاری دولت انگلیس با چین گفت: «فکر می‌کنم ما در روابط تجاری خود با چین بیش از حد آزاد و آسان برخورد می‌کنیم. در دولت دیدم که بسیاری از افراد به فواید اقتصادی کوتاه‌مدت تجارت با چین فکر کرده و هزینه‌های شدید آن را در درازمدت در نظر نمی‌گیرند.»

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تغییر شیوه برگزاری بازی های جام حذفی انگلیس از فصل آینده
  • نحوه برگزاری بازی های جام حذفی انگلیس تغییر کرد
  • تغییر شیوه برگزاری بازی‌های جام حذفی انگلیس از فصل آینده
  • تغییر دستور کار مقاومت در جبهه شمالی؟ / بررسی معنای افزایش تنش و درگیری میان حزب الله و رژیم صهیونیستی
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • ساز مخالف اسلواکی در اتحادیه اروپا؛ باز هم پای روسیه در میان است
  • رویارویی حامیان و مخالفان رژیم صهیونیستی در مجلس انگلیس
  • لیز تراس خواستار انحلال سازمان ملل شد
  • انتقاد شدید گاردین از دخالت‌های لندن در مناقشات بین‌المللی
  • جاسوسی با نشان «خادم نظام امپراتوری بریتانیا»