شرایط جمعیتی کشور نگران کننده است
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۷۰۶۹
پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: شاخصهای جمعیت شناسی کشور همگی رکوردهای حداقلی را کسب کردند و حتما شرایط جمعیتی کشور شرایط نامطلوب و نگران کنندهای است
صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در ۳ دهه گذشته شاخص های جمعیتی کشور روند نزولی داشته است و همچنین در ۵ سال اخیر نیز شاهد کاهش سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تولد در کشور بودهایم و روند جمعیتی روندی کاهشی را سپری میکند.
وی اضافه کرد: از سال ۹۹ تا سال ۱۴۰۰ میزان کاهش تولدها در کشور کمی تغییر کرد و البته بهبودی در این شرایط ایجاد نشده است.
قاسمی همچنین یادآور شد: در مجموع شاخصهای جمعیت شناسی کشور همگی رکوردهای حداقلی را کسب کردند و حتما شرایط جمعیتی کشور شرایط نامطلوب و نگران کنندهای است.
این پژوهشگر حوزه جمعیت در ادامه تصریح کرد: ۸ سال پس از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت زمان را از دست دادیم و در طول روی کار بودن دولت گذشته در بحث جمعیت فرصت سوزی محض اتفاق افتاد.
قاسمی همچنین خاطرنشان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ برای موضوعات مرتبط با جمعیت و فرزند آوری زوجین اعتبارات مالی در نظر گرفته شده است که البته معتقدم این اقدام نخستین قدم در اجرای سیاستهای کلی جمعیت به شمار میرود و نباید انتظارزیاد و فوقالعادهای از آن داشت.
وی تاکید کرد: قانون جوانی جمعیت قانون خوبی است به شرط اینکه درست اجرا شود و اگر دولت اراده جدی در اجرای قانون را داشته باشد در طول ۵ تا ۶ سال آینده شاخص جمعیت میتواند بهبود پیدا کند.
این پژوهشگر حوزه جمعیت یادآور شد: برخی از دستگاههای اجرایی و نهادها و وزارتخانهها در مقابل اجرای قانون جوانی جمعیت مقاومت کردهاند.
قاسمی اضافه کرد: شاید بخشی از این شانه خالی کردن به دلیل بار مالی که برای دستگاهها ایجاد میشود بوده و شاید بخاطر دغدغهمندیها و اضطرابهای کاری است که این دستگاهها به آن فکر میکنند.

تبلیغات در خبربان
منبع: خبرگزاری دانشجو
کلیدواژه: قانون جوانی جمعیت نیروی انتظامی فرزندآوری پژوهشگر حوزه جمعیت جمعیتی کشور
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۷۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
بهترین برند کولر چیست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
خبر هوشمند فهام
گزارش وزیر خارجه از روابط تهران با دمشق و...
دومان سهند
داربست
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
اجاره کلبه چوبی
خیانت در امانت در مال مشاع
افزودنی های بتن چیست؟
کلینیک بتن ایران
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
یارانه عید قربان 1401 ؛ عیدی به جاماندگان یارانه
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
دانلود قسمت 9 سریال شهرک کلیله و دمنه ؛...
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
اخبار فناوری
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
تهیه غذا
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
ییلد پروتکل چیست؟ آموزش کار با Yield Protocol برای...
کولر گازی 36000 گری
دوره دیجیتال مارکتینگ
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
فروش کفش
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کتاب صوتی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تفاوت کولر گازی و آبی
خبر بعدی:
سرانه آب هر ایرانی چقدر است؟
بنیهاشمی بیان داشت: در دنیا شاخص و استانداردهایی در حوزه تامین آب وجود دارد از جمله اینکه سرانه آب تجدیدپذیر وقتی به جمعیت کشور تقسیم شود به عدد مشخصی میرسیم این عدد در سال 1335 حدود 6900 متر مکعب برای هر ایرانی در طول یک سال بوده و اکنون کاهش پیدا کرده در حال حاضر متوسط سرانه کشور زیر 1200 متر مکعب است و در فلات مرکزی نصف این میزان است، ناطقان: بنیهاشمی درباره تغییر اقلیم و خشکسالی و تبعات آن بر ایران اظهار داشت: در حال حاضر متوسط بارشها و روانآبها در کشورکاهش پیدا کرده و میزان آبی که در دسترس داریم کاهش پیدا کرده است، باید بپذیریم که ما کشور کمآبتری نسبت به قبل شدهایم.
وی افزود: متاسفانه اقدامات صورت گرفته برای حل بحران آب کافی نیست و جای نگرانی جدی دارد، روالی که دولتهای مختلف طی کردند در جهتی نیست که دلگرمکننده و به سمت حل مسئله باشد، عمدتا نگاه دولتهای مختلف از جمله دولت فعلی در بخش مدیریت تامین است. مثلا اینگونه است که جمعیت در حال افزایش است و ما هم باید به سمت تامین نیازهای شرب و بهداشت برویم، همه هم و غم این است که چگونه آب مورد نیاز را تامین کنند و به مدیریت تقاضا و نگرش جامع کمتر توجه میشود و این یک مسئله حاد و بغرنج است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: برای حل بحران آب جامعنگری نیاز است که وجود ندارد، ما اکنون در بخش کشاورزی، شرب، سیاست خارجی و امنیت غذایی سیاست یکپارچه نداریم و دغدغههای مختلف اجرایی و دیدگاههای مسئولین مانع از این است که جامعنگری صورت بگیرد، هرکس بخشی از مسئله را میبیند و تمرکز میکند، هر قدر تامین بیشتر باشد، متناسب با آن تقاضا و نیاز افزایش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: یعنی تا نگاه جامعی نسبت به این مسائل نداشته باشیم و همزمان اراده نکنیم تقاضا و مصرف و هم تامین را مدیریت کنیم حتی اگر وضعیت آبی ما بهود پیدا کند همچنان مشکل خواهیم داشت، ما اکنون مدیریت همزمان تقاضا و تامین را باهم انجام نمیدهیم و روز به روز وضع آب بدتر میشود و شاهد کمآبی بیشتر هستیم، نتیجه اینکه حتی برای تابستان هم نگران این هستیم که آیا میتوانیم آب را تامین و به دست مردم برسانیم یا خیر.
بنیهاشمی بیان داشت: در دنیا شاخص و استانداردهایی در حوزه تامین آب وجود دارد از جمله اینکه سرانه آب تجدیدپذیر وقتی به جمعیت کشور تقسیم شود به عدد مشخصی میرسیم این عدد در سال 1335 حدود 6900 متر مکعب برای هر ایرانی در طول یک سال بوده و اکنون کاهش پیدا کرده در حال حاضر متوسط سرانه کشور زیر 1200 متر مکعب است و در فلات مرکزی نصف این میزان است، یعنی اگر آب تجدیدپذیر برای فلات مرکزی را در نظر بگیریم و بر جمعیت این منطقه تقسیم کنیم به عدد 500 متر مکعب در سال میرسیم که عدد نگرانکننده و ترسناکی است، بسته به نوع مدیریت و اینکه عدد به عنوان شاخص چه عددی باشد وضع آب میتواند بهتر یا بدتر شود.
وی ادامه داد: همانگونه که پیش میرود پیشبینی نمیشود که وضع بهتر شود زمانی ما نگران تامین آب برای نسلهای آینده بودیم اکنون برای نسل فعلی هم نگرانیم، برای همین سال جاری نگرانی داریم، مثلا پارسال دو تنش جدی در خوزستان و اصفهان را شاهد بودیم، مثلا بین مازندران و سمنان برای احداث سد درگیری میشود و یا بر سر اجرای پروژه بهشتآباد چالش داریم، بخش زیادی از این چالشها ناشی از وضعیت کاهش سرانه آب تجدیدپذیر و نوع مدیریت در حوزه تامین و تقاضا است که باعث شده وضع بدتر و نگرانکننده باشد و با این مسیری که میرویم امیدی به اصلاح نیست.
این کارشناس حوزه آب متذکر شد: برایند تلاشها این است که ما به سمت حل مسئله نرفتیم و افق آینده به طور جدی نگرانکننده است، باید بپذیریم ادامه مسیر کنونی راهحل مسئله نیست، باید باور کنیم نیازمند تغییر دیدگاه و مسیر هستیم برای حل مسئله نیازمند روش جدید هستیم، ادامه تصمیمات قبلی منجر به حل مسئله نمیشود. منبع: عصر ایران برچسب ها: سرانه آب ، هر ایرانی ، بحران اب