Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دولتمردان، این روز‌ها تلاش می‌کنند طرح خود برای اصلاح یارانه‌ها را موفق جلوه دهند و آن را «مردمی‌کردن یارانه‌ها» بنامند. هرچند انتقاد به این طرح در متن جامعه و حتی در مجلس شورای اسلامی که نمایندگان آن همراه دولت هستند بسیار زیاد است، ولی طبعاً دولتمردان به راهی که انتخاب کرده‌اند ادامه خواهند داد و برای اجرائی شدن این طرح هر کاری لازم باشد انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین نام و عنوان «مردمی‌کردن یارانه‌ها» هم با واقعیتی که در حال رخ دادن است و به چند برابر شدن قیمت‌ها منجر شده، سازگاری ندارد.

همانطور که در روز‌های گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس و دست‌اندرکاران امور اقتصادی گفته‌اند مشکلات اقتصادی از جنس سیاست نیستند که بتوان آن‌ها را موقتاً با شعار و وعده حل کرد. اقتصاد، موجود بی‌رحمی است که با چیزی غیر از اقدامات علمی و تجربی کاملاً قابل اطمینان مهار نخواهد شد. گذاشتن عناوینی از قبیل «اصلاح یارانه‌ها»، «مردمی‌کردن یارانه‌ها» و «هوشمند کردن یارانه‌ها» نیز نه می‌توانند گرانی را کاهش بدهند و نه قدرت پر کردن جیب مردم و تقویت سفره‌های آنان را دارند.

حال که دولتمردان علیرغم آشکار شدن ضعف‌های شدید این طرح، حاضر نیستند نصایح مشفقانه و راهکار‌های خیرخواهانه منتقدان را بپذیرند و در طرح خود تجدیدنظر کنند، گویا همه باید منتظر بمانند تا اجرائی شدن این طرح، نتایج عملی خود را بیش از این نشان دهد.

در عین حال، تأکید بر چند نکته جهت مطلع شدن دولتمردان از هدف انتقادکنندگان به طرح دولت در مورد به قول خود دولتمردان «مردمی‌کردن یارانه‌ها» لازم به نظر می‌رسد.

۱- جلوگیری کردن از وارد شدن خدشه به نظام جمهوری اسلامی، یکی از اهداف کسانی است که به دولت درباره عواقب این طرح هشدار می‌دهند. آن‌ها به این نظام اعتقاد راسخ دارند و خدشه وارد شدن به آن را خطرناک می‌دانند. قطعاً دولتمردان هم فکر می‌کنند با اجرائی کردن طرح مربوط به یارانه‌ها درصدد تقویت نظام جمهوری اسلامی هستند، ولی رعایت احتیاط ایجاب می‌کند این احتمال را هم بدهند که انتقادکنندگان این طرح، ارزیابی صحیح‌تری داشته باشند و توجه به نقطه‌نظر‌های آنان به نفع نظام و خود دولت باشد.

۲- موفقیت دولت – هر دولتی – در انجام اقداماتی که به بحران اقتصادی خاتمه دهد و مشکلات معیشتی مردم را حل کند، قطعاً از خواسته‌های تمام کسانی است که به نظام جمهوری اسلامی اعتقاد دارند. مخالف یا موافق فلان شخص و فلان گروه بودن به این معنا نیست که منافع مردم قربانی رقابت‌های سیاسی شود. بنابراین، دولتمردان باید با نگاهی خوشبینانه به منتقدان اقدامات اقتصادی دولت نگاه کنند. این نگاه به معنای پذیرفتن بی‌چون و چرای انتقادات نیست بلکه به این معناست که در آنچه گفته و نوشته می‌شود دقت کنند و به هر میزان که آن‌ها را مقرون به صحت تشخیص می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند و آن‌ها را بکار ببندند.

۳- اینگونه عمل کردن، نیازمند کنار گذاشتن عینک بدبینی و روی آوردن به واقع‌بینی است. بیش از ۴۰ سال است که دعوا‌های سیاسی و جنگ قدرت بر مسئولین این کشور مستولی است و می‌بینیم که از این وضعیت غیر از خسران چیزی عاید کشور و ملت نشده است. وقت آنست که لااقل در موضوع مهمی همچون معیشت مردم این جنگ قدرت کنار گذاشته شود و حکمرانی براساس عقل جمعی به حل معضلاتی که با زندگی مردم گره خورده‌اند انجام شود نه براساس رقابت سیاسی.

۴- و سخن آخر اینکه دشمن، نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داده نه این دولت و آن دولت و این جناح و آن جناح را. در برابر دشمن نباید رفتاری داشته باشید که به تضعیف اصل نظام و نیرو‌های معتقد به نظام منجر می‌شود. رقابت‌های سیاسی را در چارچوب‌های قانون و عدل و انصاف و اخلاق داشته باشید، اما اجازه ندهید شکاف برآمده از اختلاف‌نظر‌ها بقدری زیاد و عمیق شود که دشمن بتواند چکمه خود را در آن فرو ببرد و به سوی هدف شوم خود راه باز کند. برای ناامید کردن دشمن راه را برای تبادل آراء باز کنید و از عقل جمعی بهره‌مند شوید و کمک بگیرید تا موفقیت خود را تضمین کنید.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: یارانه نقدی گرانی دولت رئیسی نظام جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۷۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد

تین نیوز

رئیس شورای عالی استان ها گفت: دولت باید یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام دبیری، رئیس شورای عالی استان ها امروز در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: برگزاری این جلسه گام بلندی در جهت ارتقای تعاملات شورا ها و سازمان محیط زیست است.

وی افزود: دنیا در حال توسعه است که اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد. از این رو، توسعه پایدار باید مدنظر باشد. ضمن تلاش برای رفع نیاز های جامعه، مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسل های آینده نرسد.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: امروزه تعریف باسواد نسبت به چند سال گذشته تغییر کرده است، زمانی فردی خواندن و نوشتن بلد بود باسواد بود، اما امروزه اینطور نیست. چند سال پیش در تعریف سواد ١٢ مهارت تعریف شده بود که یکی از مهمترین آنها محیط زیست است چند سال بعد پا را فراتر گذاشتند و بحث عملیاتی شدن به تعریف باسواد اضافه شد یعنی هر کسی باید از آموخته های خود استفاده کرده تا تغییری ایجاد کند حالا آیا سیستم آموزشی ما با این تعریف همخوانی دارد؟

دبیری تأکید کرد: مجموعه شورا های کشور و شورای عالی استان ها با بیش از ۱۲۶ هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارد. شوراها، نارسایی های جامعه را شناسایی می کنند و در ارتباط مستقیم با مردم هستند.

وی اضافه کرد: باید تغییرات اساسی اتفاق بیفتد به ویژه در زمینه محیط زیست، باید مسایل محیط زیستی از کودکی آموزش داده شود، چون در سن بزرگسالی تاثیری ندارد. فرهنگ سازی باید در رفتار نمود پیدا کند تا تاثیرگذار باشد. آموزش و پرورش، شورا ها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: کار ها و اقدامات باید به گونه ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کار های اجرایی صورت گیرد، در بسیاری از کشور ها مردم باید برای کیسه های پلاستیکی پول بدهند، چون هدفشان کاهش مصرف پلاستیک است در کشور ما هم باید همین گونه باشد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودرو ها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهر ها تعداد خودرو ها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهر ها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم، همچنین می توانیم از شرکت های دانش بنیان کمک بگیریم.

وی درباره اهمیت ملموس بودن اقدامات گفت: دریاچه ارومیه یکی از مطالبات مردم است که می خواهند بدانند چه اقداماتی در آنجا انجام شده است بنابراین مسئولان سازمان محیط زیست باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند تا مردم در جریان امور قرار گیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • سوءمدیریت فاحش و زبان ‌دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید