Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@03:50:42 GMT

۸۸ درصد جوانان مجرد تمایل به ازدواج دارند

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۰۵۶۷

۸۸ درصد جوانان مجرد تمایل به ازدواج دارند

سرپرست موسسه تحقیقات جمعیت کشور گفت: ۱۱میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مجرد در کشور داریم که ۸۸ درصد آنها جوانان مجرد در سن ازدواج هستند و تمایل به ازدواج دارند.

به گزارش ایران آنلاین، مسعود عالمی نیسی در یک نشست خبری به مناسبت هفته جمعیت که در محل مرکز تحقیقات جمعیت کشور برگزار شد، افزود: اگر نیمی از این جوانان ازدواج کنند،   ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۵میلیون فرزند به جمعیت کشور افزوده می‌شود.

وی اظهار داشت:  اکنون میانگین فاصله ازدواج و باروری ۳.۴ سال است و با توجه به این اینکه ازدواج مساله مهمی است و در جامعه افراد مجرد، خانواده‌های نابارور، سقط جنین و خانواده‌های تک فرزند یا بدون فرزند داریم باید سیاست مشخص خود را در نظر بگیریم.

اکنون نرخ باروری ۱.۷ است و تعداد مجردان بالاست و باید برای افزایش ازدواج آنها تسهیلات ایجاد شود

عالمی نیسی ادامه داد: اکنون نرخ باروری ۱.۷ است و به عبارت دیگر خانواده ها یک و هفت دهم فرزند می‌آورند و اشکال آن است که تعداد مجردان بالاست و باید برای ازدواج آنها تسهیلات ایجاد شود.

وی با بیان اینکه میانگین فاصله ازدواج و باروری ۳.۴ سال است، اضافه کرد: با توجه به این مساله، اشتغال و مسکن از عوامل مهم جمعیت است و باید برای اشتغال جوانان فکری شود.

سرپرست مرکز تحقیقات جمعیت کشور تصریح کرد: عدم وابستگی اشتغال با سربازی از دغدغه‌های مهم است؛ باید اجازه دهیم افراد درآمدزایی داشته باشند قبل از اینکه سربازی بروند و بسیاری از جوانان نیز پاره وقت کار کنند.

عالمی نیسی اظهار داشت: بر اساس آمار سال ۹۹، ۹.۵ خانواده ها در سال اول صاحب فرزند می‌شود و اگر جوانان مجرد در سن ازدواج، ازدواج کنند سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار موالید خواهیم داشت.

وی ادامه داد: اکنون بیش از سه میلیون خانواده نابارور در کشور داریم و ۸۰ مرکز درمان ناباروری وجود دارد که ۶ سال طول می کشد که آنها درمان شوند و باید تعداد مراکز درمان ناباروری افزایش یابد.

سرپرست مرکز تحقیقات جمعیت کشور اظهار داشت:  از سال ۷۱ تاکنون فقط ۱۵۰ فلوشیب نازایی فارغ التحصیل شده اند و مجوز تاسیس مرکز ناباروری را فقط به فلوشیب نازایی می‌دهند بنابراین افزایش تعداد ظرفیت پذیرش دانشجوی متخصص نازایی ضروری است.

بحران جمعیت مختص ایران نیست، کشورهای ژاپن و آلمان نیز با این بحران و افزایش جامعه سالمند مواجهند، پیش بینی می شود در کشور ما در سال ۱۴۳۰ به ازای هر ۱۰ نفر سه سالمند داشته باشیم

عالمی نیسی با بیان اینکه بحران جمعیت فقط مختص کشور ما نیست، اظهار داشت: کشورهای ژاپن و آلمان نیز با بحران جمعیت و افزایش جامعه سالمندی مواجه هستند و پیش‌بینی می‌شود در ایران در سال ۱۴۳۰ به ازای هر ۱۰ نفر، سه سالمند داشته باشیم و اکنون این رقم  یک نفر است.

وی خاطرنشان کرد: رشد جمعیت بعد از ۱۴۳۰ شروع به توقف می‌کند و با سالمند شدن جمعیت، تولید اقتصادی نیز کاهش می‌یابد؛ به عنوان مثال بسیاری از شرکت‌هایی مانند دانش‌بنیان‌ها  که نسل دهه ۶۰ اداره می‌کنند، در آینده سالمند می‌شوند و این در حالیست که توسعه اقتصادی کشور با جمعیت جوان تحقق می یابد.

عالمی نیسی، اشتغال و مسکن را از عوامل مهم در ازدواج و فرزندآوری برشمرد و گفت: باید موانع فرهنگی نیز در این زمینه برداشته شود به عنوان مثال صدا و سیما انیمیشن‌هایی پخش می‌کند که شخصیت‌های داستان خانواده ندارند و به موضوعات غیرضروری پرداخته می‌شود.

وی پیشنهاد داد: مقررات مانع در زمینه افزایش جمعیت نیز باید برداشته شود و بسیاری از مردم تمایل به فرزندآوری دارند و این موضوع مهم به شهرسازی، بهداشت، مسکن و آموزش بستگی دارد.

عالمی نیسی با اشاره به هفته جمعیت خاطرنشان کرد: هفته جمعیت در واقع باید بیشتر متوجه مسئولان باشد نه مردم و ضرورت دارد قوانین و مقررات حوزه جمعیت و تمایل به فرزندآوری بازنگری و اصلاح شود.


انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تحقیقات جمعیت کشور عالمی نیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین

سیدحامد موسوی معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین، نهاد خانواده را از بنیاد‌های اصلی جامعه و تاثیرگذارترین ارکان فرزندآوری و جوانی جمعیت دانست و گفت: در این راستا معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین به عنوان دستگاه متولی مدیریت سرمایه انسانی با موافقت شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر قزوین در اجرای لایحه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موفق عمل کرده است.

وی افزود: این سازمان با اخذ مصوبه‌های لازم به منظور ارائه خدمات حمایتی به کارکنان شاغل خود، این طرح را به مرحله اجرا درآورد و بر همین اساس از زمان تصویب لایحه یاد شده، برای تولد فرزند اول ۴۰ میلیون ریال، فرزند دوم ۶۰ میلیون، فرزند سوم ۸۰ میلیون و فرزند چهارم به بالاتر نیز ۱۲۰ میلیون ریال به عنوان هدیه تولد در نظر گرفت.

موسوی، ۱۵ میلیون ریال کمک هزینه سفر برای کارکنان مشمول این قانون را از دیگر بند‌های تشویقی لایحه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد و تاکید کرد: اعطای تسهیلات بلند مدت ۳۶ ماهه به‌ازای تولد هر فرزند با کارمزد ۲ درصد برای تولد فرزند اول به میزان ۵۰۰ میلیون ریال، فرزند دوم ۷۰۰ میلیون، فرزند سوم یک میلیارد و فرزند چهارم به بالا ۲ میلیارد ریال نیز از تسهیلات تشویقی اعطا شده به کارکنان شهرداری قزوین است.

این مسئول با بیان اینکه حمایت‌های یاد شده در ۲ محور فرزندآوری و ازدواج طبقه‌بندی می‌شود، یادآور شد: مواردی همچون معافیت از پرداخت حق بیمه تکمیلی فرزند به مدت یک سال از زمان تولد، تخصیص مرخصی زایمان ۹ ماهه به بانوان شاغل با حقوق و فوق‌العاده‌های کاری مرتبط، اعطای دورکاری به مادران باردار حداقل به‌مدت چهار ماه، پرداخت کمک هزینه مهدکودک و کاهش ساعت کاری مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال، اهدای هدیه ازدواج (ربع‌سکه بهارآزادی) به کارکنانی که در سال ۱۴۰۲ ازدواج کرده‌‎اند و پرداخت تسهیلات بلند مدت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی به عنوان هدیه ازدواج از جمله اقدامات معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین در سال گذشته بود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری قزوین گفت: شهرداری‌ها افزون بر ارائه بسته‌های حمایتی به کارکنان خود در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقداماتی نظیر احداث و تجهیز اتاق مادر و کودک در اماکن عمومی شهر و اجرای مستمر برنامه‌های فرهنگی و آموزشی و تبلیغات محیطی با موضوع ازدواج، فرزندآوری و رشد جمعیت با همکاری معاونت‌ها، مناطق، سازمان‌ها و ادارات تابعه در برنامه‌های پیش بینی‌شده خود دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین
  • استفاده از پابند الکترونیک در خوزستان ۲۱ درصد افزایش یافت
  • آمار تکان دهنده افزایش فقر در ایران طی ۲ سال
  • طی دو سال هشت میلیون فقیر به تعداد فقرای کشور اضافه شده است!
  • رسیدگی به امور جوانان؛ نیازمند فرصت‌سازی و تسهیل اشتغال و ازدواج
  • پرداخت ۳۶ هزار و ۷۳ میلیارد ریال وام ازدواج در همدان
  • برگزاری تور ماه عسل وصال شیرین
  • طرح‌های اوقات فراغت باید جوانان را در مسیر درست و صحیح قرار دهد
  • برگزاری تور ماه عسل «وصال شیرین» استان قم در مشهد مقدس
  • چرا تحدید نسل برای کشور آسیب‌زاست؟