Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس در مقابل شمار مرگ‌های ناشی از آلودگی به علت اجاق‌های ابتدایی داخل خانه و آلودگی آب با فضولات انسانی و حیوانی کاهش یافته است و در نتیجه شمار کلی مرگ‌های ناشی از آلودگی در سال ۲۰۱۹ تقریبا در همان حد سال ۲۰۱۵ است.

جدا کردن دو نوع آلاینده سنتی و مدرن

این بررسی آلودکننده‌های سنتی مانند دود داخل خانه یا فاضلاب را از آلاینده‌های مدرن مانند آلودگی هوای صنعتی و مواد شیمیایی سمی جدا می‌کند

مرگ‌های ناشی از آلاینده‌های سنتی در سراسر جهان رو به کاهش است، اما همچنان یک مشکل عمده در آفریقا و برخی دیگر از کشورهای در حال توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی آب و خاک و آلودگی های درون خانه‌ها کشورهای چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و نیجر را از لحاظ مرگ‌های مربوط به آلودگی بر اساس شمار جمعیت در راس سایر کشورها قرار می‌دهد. برنامه‌های دولتی برای کاهش آلودگی هوای درون خانه و بهبودها در دفع بهداشتی فاضلاب به کاهش شمار مرگ‌ها در برخی از کشورها از جمله اتیوپی و نیجر کمک کرده است.

در مقابل، بر اساس این گزارش مرگ‌های مربوط به آلاینده‌های مدرن مانند فلزات سنگین، مواد شیمیایی کشاورزی و گازهای مربوط به سوخت‌های فسیلی به شدت در حال افزایش است و از سال ۲۰۰۰  به میزان ۶۶ درصد افزایش یافته است. هنگامی موضوع آلودگی هوای بیرون مطرح است، برخی از پایتخت‌های عمده در جهان تاحدی موفقیت داشته‌اند، از جمله بانکوک، پکن و مکزیکوسیتی، اما در شهرهای کوچکتر میزان‌های آلودگی همچنان در حال افزایش است

کشورهای آفریقایی در راس فهرست مرگ‌های آلودگی

یافته‌های این بررسی جدید که در ژورنال «لنست سلامت سیاره‌ای» (The Lancet Planetary Health) ایالات متحده تنها کشور کاملا صنعتی‌شده است که در میان ۱۰ کشور با بیشترین مرگ ناشی از آلودگی حضو ردارد و با ۱۴۲۸۸۳ مرگ در سال ۲۰۱۹ در رده هفتم میان دو کشور بنگلادش و اتیوپی قرار می‌گیرد.

این بررسی بر اساس محاسبات مشتق‌شده از پایگاه داده‌های «بار جهانی بیماری»  و «انستیتو سنجه‌ها و ارزیابی بهداشتی» در سیاتل آمریکا است. هند و چین از لحاظ مرگ‌های آلودگی در راس سایر کشورها قرار می‌گیرند و به ترتیب حدود ۲.۴ میلیون و ۲.۲ میلیون مورد مرگ در سال به این علت دارند، اما این دو کشور همچنین بزرگترین جمعیت‌های جهان را دارند.

هنگامی که مرگ‌های به علت آلودگی بر اساس میزان جمعیت محاسبه شود، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی بالاترین رده را با حدود ۳۰۰ مورد مرگ به ازای هر ۱۰۰۰۰۰ نفر جمعیت به خود اختصاص می‌دهند که بیش از نیمی از آنها به علت آب آلوده است، در مقابل برونئی، قطر و ایسلند کمترین میزان مرگ ناشی از آلودگی به ازای جمعیت را در حد ۱۵ تا ۲۳ مورد دارند. میانگین جهانی مرگ‌های آلودگی ۱۱۷ مرگ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر جمعیت است.

بیماری‌هایی که آلودگی ایجاد می‌کند

آلودگی در هر سال به همان اندازه سیگار کشیدن و استنشاق دود سیگار محیطی روی هم افراد را می‌کشد.

البته در گواهی این مرگ‌ها نامی از آلودگی در میان نیست. این گواهی‌ها بیماری قلبی، سرطان ریه و سایر بیماری‌های ریوی و دیابت را فهرست می‌کنند که بررسی‌های اپیدمیولوژیکی فراوان «ارتباط نزدیک آنها را با آلودگی نشان داده‌اند.

این پژوهشگران برای اینکه شمار واقعی مرگ‌های ناشی از آلودگی را به دست آورند، به شمار مرگ‌ها بر حسب علت، میزان قرارگیری افراد در معرض آلودگی سنجیده‌شده برای عوامل گوناگون و سپس محاسبات پیچیده مشتق‌شده از بررسی‌های بزرگ همه‌گیرشناختی بر اساس هزاران نفر در طول دهه‌ها بررسی پرداختند. به همین شیوه است که دانشمندان می‌توانند بگویند سیگار کشیدن باعث مرگ‌های مربوط به سرطان و بیماری قلبی می شود.

نویسندگان مقاله این بررسی هشت توصیه را برای کاهش مرگ‌های ناشی از آلودگی ارائه می‌دهند و بر نیاز به پایش بهتر، گزارش‌دهی بهتر و نظام‌های دولتی قوی‌تر ناظر بر صنعت و خودروها تاکید می‌کنند.

کد خبر 677418 برچسب‌ها آلودگی هوا محیط زیست جهان آلودگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست جهان آلودگی مرگ های ناشی از آلودگی بر اساس مرگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای تهران سالم شد

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب،  تردد خودروها و همچنین توقف سامانه بارشی از عوامل مهم آلودگی هوا است که روز گذشته وضعیت کیفیت هوای شهر تهران را در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داد اما از ساعات گذشته وزش باد موجب رخت بستن آلودگی از هوای تهران شده به گونه ای که هم اکنون شاخص لحظه ای کیفیت هوا بر روی عدد ۸۷ قرار گرفته و وضعیت در شرایط سالم است.

در ۲۴ ساعت گذشته نیز شاخص با قرار گرفتن روی عدد ۹۵ در شرایط سالم بود.

بر اساس اطلاعات از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران هیچ نقطه ای از پایتخت در وضعیت قرمز (ناسالم برای همه افراد) نیست و بیشتر مناطق در شرایط سالم قرار دارد.

در سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان ۵ روز هوای پاک و ۲۲ روز هم هوای سالم استنشاق کردند و بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران همه مناطق در وضعیت سالم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نا سالم بودن هوای کلانشهر مشهد؛ ۳۱ فروردین
  • سالی که نکوست از بهارش پیداست/ لیگی که از شروع با تعویق عجین شد
  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • ضرورت احیای دوچرخه سواری در تهران
  • روز اهمیت به بی خانمانی جوانان Youth Homelessness Matters + پوستر و آمار
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳
  • این تخمه ها منبع بزرگ پروتئین و خواص گوناگون هستند
  • توزیع بیش از ۶۰۰ تن کالای اساسی تنظیم بازار در شهرستان کازرون طی سالی که گذشت
  • هوای تهران سالم شد