Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی گفت: نمایندگان مجلس پس از گفتگوهای زیاد، امضای خود را از طرح استفاده بهینه از آثار باستانی پس گرفتند.

به گزارش قدس آنلاین، علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران درباره فروش اشیای تاریخی در سایت‌ها گفت: قاچاق در همه جای کشور وجود دارد حتی نمایشگاهی برپا شده که آثار کشف شده از این طریق نمایش داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این اشیا، اصل نیستند. ما در وزارت میراث فرهنگی کمیته تشخیص نفایس را تشکیل داده ایم. تشخیص اینکه چه اثری نفیس است بر عهده این کمیته گذاشته شده است. وزارت میراث فرهنگی موافق تبلیغاتی از جمله فلزیاب نیست.

وی درباره حق الکشف ها نیز گفت: کمیته‌ای برای تعیین حق الکشف معین شده است. دستگاه‌های مختلفی از جمله قوه قضائیه و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و میراث فرهنگی عضو آن هستند. بنابراین به آئین نامه فرادستگاهی نیاز داریم. هدف ما این نیست که فراخوان برای حفاری بدهیم بلکه منظورمان این است که اگر کسی در عملیات عمرانی مثلاً در جریان سدسازی به آثار تاریخی برخورد کرد حق الکشف بگیرد. باید در این زمینه مکانیزمی برای به روز رسانی آن داشته باشیم.

دارابی همچنین درباره پرداخت حقوق کارگران پایگاه‌های میراث جهانی گفت: همکاران ما در پایگاه‌ها حدود ۸۰۰ نفر هستند که چیزی در حدود ۶ میلیارد تومان در ماه حقوق می‌گیرند. محل پرداخت این حقوق از طریق‌های عمرانی است.

وی افزود: برای استرداد آثار تاریخی از خارج از کشور، وزارت خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات با ما همکاری می‌کنند و گزارش‌هایی در اختیارشان گذاشته ایم. آنها نیز در حال بررسی و گفتگو هستند. گاهی این پروسه آنقدر طولانی می‌شود که به عمر یک دولت کفاف نمی‌دهد اما می‌خواهیم آثار متعلق به ایران برگردد. بخشی از آثار مانند الواح هخامنشی به بهانه‌های واهی تحت تأثیر قرار گرفته و برگشت آنها سخت‌تر می‌شود.

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی همچنین درباره وضعیت عمارت مسعودیه در تهران نیز گفت: کار ویژه بناهای تاریخی از اداری به تاریخی و موزه‌ای تبدیل می‌شود. البته چند مشکل وجود دارد. مانند کمبود بودجه و اعتبارات برای تملک آثار. چون بودجه‌ای که برای مرمت در نظر گرفته شده است کم است. تیمی را برای تهیه گزارش میدانی و بازرسی به عمارات مسعودیه فرستاده ایم. به زودی خبرهایی از این عمارت به گوش می‌رسد.

دارابی از بازپس گیری امضاهای نمایندگان مجلس از طرح ساماندهی اشیای تاریخی و استفاده بهینه از گنج‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: نمایندگان امضاهای خود را پس گرفتند و قرار شد منتظر قانون وزارت میراث فرهنگی باشند چون ما این قانون را نوشته ایم و قرار است به مجلس اعلام شود. آنها هم منتظر مانده اند تا تکلیف این لایحه را مشخص کنند.

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: علی دارابی میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر

فرمانده سپاه قدس استان گیلان گفت: بیش از ۷۵ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ملی "مدرسه عشق" در گیلان ارسال شد که نشان از مردمی بودن آن دارد؛ این تعداد آثار رکوردی در تاریخ جشنواره‌های فرهنگی و هنری کشورمان بوده است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سردار حمید دامغانی عصر امروز در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره ملی مردمی‌ «‌مدرسه عشق» با اشاره به اینکه این دوره از جشنواره نسبت به دوره‌های گذشته، از ویژگی‌های منحصر به‌فردی برخوردار است اظهار داشت: بیش از 75 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره در گیلان رسید که نشان از مردمی بودن آن دارد؛ این تعداد آثار رکوردی در تاریخ جشنواره‌های فرهنگی و هنری کشورمان بوده است.

فرمانده سپاه قدس استان گیلان، مردمی بودن و کثرت آثار و برگزاری جشنواره به صورت کاملاً حرفه‌ای را از جمله ویژگی‌های شاخص هفتمین دوره از جشنواره مدرسه عشق برشمرد و بیان کرد: تمام عزیزانی که در دبیرخانه جشنواره،‌ برنامه‌ریزی، هدایت و نظارت جشنواره نقش داشتند از جوانان دهه هشتادی هستند و کار را به‌ نحو احسن پیش بردند.

سردار دامغانی با اشاره به تاکیدات امامین انقلاب اسلامی مبنی بر توجه به ظرفیت‌های مردمی برای رشد و‌ جهش کار در عرصه‌های مختلف افزود: در طول انقلاب و دوران دفاع مقدس هرجا که مشارکت حداکثری مردم رقم خورد شاهد رشد و جهش‌ بوده‌ایم و این نگاه امامین انقلاب برگرفته از اسلام ناب است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید زاهدی‌ از فرماندهان نیروی قدس سپاه افزود: ایشان از سال 70 تا 75 حدود 5 سال فرماندهی لشکر 16 قدس گیلان را بر عهده داشتند و ایشان را گیلانی می‌دانیم؛ ما هم با افتخار می‌گوییم که رشتی هستیم و توفیق خدمت به مردم گیلان را داریم.

سردار علی مقواساز معاون فرهنگی سازمان بسیج نیز در این مراسم با بیان اینکه زمینه‌ بروز خلاقیت و ابتکار جوانان و بسیجیان کشورمان در جشنواره مدرسه عشق فراهم شد اظهار داشت: اولین مزیت این جشنواره، گستردگی آن در همه جغرافیای کشور و ارسال اثار از سراسر کشور بود و خوشبختانه آثار خوبی نیز ارسال شد.

وی از ارسال 75 هزار اثر در 11 موضوع به این جشنواره خبر داد و بیان کرد: آثار ارسال‌شده فقط یک اثر نبوده بلکه یک عملیات فرهنگی بوده است و این آثار بعد از جشنواره برای همه مردم قابل دسترس خواهد بود.

معاون فرهنگی سازمان بسیج با بیان اینکه نزدیک به 29 هزار اثر مربوط به ابتکارات پایگاه‌های بسیج  بوده است افزود: جشنواره مدرسه عشق با مراسم اختتامیه امروز پایان نمی‌یابد بلکه باید از ظرفیت همه آنان که در این میدان بودند و تولید اثر داشتند استفاده شود.

به گزارش تسنیم، هفتمین جشنواره ملی مردمی‌ «‌مدرسه عشق» در محورهای امیدآفرینی، فرهنگ کار و تولید، جمعیت، حل مشکلات محله به توان مردم، جهاد برای مردم، بانوی ایرانی، ایران زیبا، ایران قوی، جامعه آگاه و قهرمانان ملی و در 6 بخش هنرهای تجسمی، پویانمایی، هنرهای تصویری و نمایشی،‌ سرود و موسیقی، ادبیات، شعر و مکتوبات، نوآوری و ایده‌های جدید پایگاهی برگزار شد.

انتهای پیام/612/.

 

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • بازدید از آثار تاریخی زنجان به مناسبت روز جهانی بناها رایگان است
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است
  • پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است