Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-24@06:02:09 GMT

مخملک و نشانه‌های ابتلا به آن

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۲۵۸

مخملک و نشانه‌های ابتلا به آن

در حالی که مخملک یک بیماری مرگبار در گذشته بود، امروزه فقط یک بیماری خفیف به‌حساب می‌آید. این بیماری بیشتر کودکان کم سن را دچار می‌کند و امروزه به آسانی با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می‌شود با این حال در مواردی نادر ممکن است عوارضی از جمله عفونت گوش، ذات‌الریه، مننژیت و تب روماتیسمی را به وجود بیاورد.

به گزارش ایران اکونومیست، این بیماری با یک باکتری به نام اِی استرپتوکوک که بیشتر در بینی و گلو یافت می‌شود و علت عفونت‌هایی مانند زرد زخم و گلودرد چرکی نیز است، به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا دو تا پنج روز طول می‌کشد تا کسی که با باکتری تماس داشته است، مخملک بگیرد.

این بیماری با قطره‌های تنفسی موجود در هوا که ممکن است با سرفه یا عطسه منتشر شوند، منتقل می‌شود همچنین ممکن است افراد با تماس مستقیم با خلط، بزاق یا پوست فرد بیمار به این بیماری دچار شوند.

همچنین ممکن است از طریق حوله‌، حمام، لباس یا ملحفه آلوده نیز به این بیماری دچار شد.

مخملک اغلب با نشانه‌هایی شبیه آنفلوانزا که شامل تب بالا، سردرد، گلودرد، گونه‌های برافروخته و ورم غدد گردن است، شروع می‌شود.

باکتری در اوایل بیماری ممکن است باعث ایجاد لایه سفیدی روی زبان شود که سرانجام پوسته می‌شود و زبان قرمز، متورم و پر از برجستگی خواهد شد.

حدود ۱۲ تا ۴۸ ساعت بعد از اولین نشانه‌های مخملک، معمولا بثورات صورتی خاصی روی بدن ظاهر می‌شوند.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، بثورات مخملک به برجستگی‌های کوچک برآمده‌ شبیه است که باعث می‌شود پوست بیمار مانند سنباده زبر شود. بثورات از روی سینه و شکم شروع و بعد پخش می‌شوند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مخملک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مخملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!

اخباری مبنی بر بیماری ترانه علیدوستی در روز‌های گذشته منتشر شده که موجب نگرانی جامعه سینمایی و مخاطبان شده است. بطور معمول در این مواقع واکنش‌های احساسی و معمولا تلخی منتشر می‌شود که عمده آن‌ها هم تحت تاثیر فضای مجازی و تحلیل‌ها و تفاسیر منابع نامعتبری است که اطلاع‌رسانی دقیق در دستور کار آن‌ها نیست.

به گزارش سینما اعتماد، ترانه علیدوستی حدود ۶ ماه پس از آزادی خود از زندان دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی دارو‌ها است.

این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که «سیستم ایمنی» واکنش بیش از حدی به برخی دارو‌ها نشان می‌دهد. در نتیجه این امر باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاری‌های خونی و التهاب اعضاء در سراسر بدن می‌شود.

بنا بر گزارش‌های رسیده به سینما اعتماد، خوشبختانه ترانه علیدوستی به موقع متوجه وجود این سندروم شده و درمان‌ها و مراقبت‌های لازم را از ماه‌ها قبل در سکوت انجام داده و پس از پی گرفتن چندین روش درمانی و دارویی، در نهایت توانسته این سندرم را کنترل کند و به شرایط نرمال نزدیک شود و این درمان‌ها به صورت دوره‌ای و برای رسیدن به سلامتی کامل ادامه دارد.

ضمن اینکه حضور چند روزه این بازیگر در بیمارستان کسری تهران که موجب نگرانی‌ها هم شده بود، در ادامه همین مراقبت‌ها بوده که البته به دلیل کاهش اکسیژن خون چند روزی به طول انجامیده و ترانه علیدوستی در حال حاضر شرایط خوبی دارد.

دیگر خبرها

  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • آدم فضایی سبز را فراموش کنید؛ حیات فرازمینی ممکن است بنفش باشد
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است