تکمیل 40 پروژه 13 میلیارد دلاری تا پایان امسال
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۲۷۳
وزیر نفت با بیان اینکه تمامی درآمدهای نفتی در تاریخ مشخص آن وصول شده ، گفت: بیش از 80 درصد از درآمدهای نفتی را به صورت نقدی دریافت کردهایم و مابقی نیز با دارو و کالاهای اساسی تهاتر شده است.
به گزارش ایران اکونومیست، جواد اوجی وزیر نفت شب گذشته در برنامه «صف اول» از شبکه خبر با اشاره به برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: در این نمایشگاه توجه ویژهای به شرکتهای دانشبنیان شده بود.
سال گذشته ما فراخوانی برای استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در بالادست و پاییندست صنعت نفت داده بودیم و در حاشیه نمایشگاه نیز تفاهمنامه و قراردادهای خوبی به امضا رسیده است.وی افزود: شرکتهای دانشبنیان در حوزه بهینهسازی مصرف سوخت، احیای چاههای کم بازده و ساخت داخل تجهیزات نفت توانمندی قابل قبولی دارند. در حال حاضر 70 درصد از تجهیزات و کالاهای موردنیاز صنعت نفت بومیسازی شده است و 30 درصد از کالاها را نیز وارد میکنیم.
*صادرات کاتالیست ایرانی به کشورهای اروپایی
اوجی گفت: در نمایشگاه نفت ما نیازمندیهای صنعت نفت را اعلام کردهایم و شرکتهای دانشبنیان نیز توانمندی خود را در معرض نمایش گذاشتند. در گام بعدی ما برای صدور خدمات فنی و مهندسی این شرکتها اقدام میکنیم. در حوزه ماشینهای دوار الان نیاز صنعت توسط داخلیها تأمین میشود.
وی گفت: علاوه بر ماشینهای دوار ما در حوزه محصولات پتروشیمی و کاتالیستها نیز صادرات داشتهایم. 70 درصد از کاتالیستها در داخل کشور بومیسازی شده است و ما حتی به اروپا نیز صادرات داشتهایم.
*80 درصد از درآمدهای نفتی را به صورت نقدی وصول کردهایم
وزیر نفت تأکید کرد: تمامی درآمدهای نفتی در تاریخ مشخص آن وصول شده است. 80 درصد از درآمدهای نفتی را به صورت نقدی دریافت کردهایم و مابقی نیز با دارو و کالاهای اساسی تهاتر شده است.
اوجی عنوان کرد: ما بازارهایی جدید و مشتریان جدیدی را برای فروش نفت ایران شناسایی کردهایم که صادرات نفت به آنها از نظر تأمین منابع ارزی در سامانه نیما، مشکلات کشور را حل کرده است. سال گذشته 12.5 میلیارد دلار ارز پتروشیمیها در سامانه نیما واریز شده است. همچنین وصول درآمدهای صادراتی گاز نیز نسبت به سال 99 چهار برابر شده است.
وزیر نفت گفت: در سال 99 درآمد ارزی حاصل از صادرات گاز 1.25 میلیارد دلار بود که این رقم در سال 1400 بیش از 4 میلیارد دلار شد.
وی تأکید کرد: افزایش صادرات نفت کمک بزرگی در تأمین کالاهای اساسی از جمله تأمین غلات کرد. امروز ذخایر خیلی خوبی در کشور وجود دارد. همچنین افزایش صادرات نفت قیمت ارز را تا حدی خوبی کنترل کرده است.
*دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
اوجی گفت: دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین در سال جاری ندارد.
وزیر نفت افزود: برای کاهش مصرف سوخت با پیمانکاران و کارگاههای خصوصی قراردادی منعقد شده است تا به صورت رایگان خودروهای عمومی و وانتبارها را دوگانه سوز کنند. برای دوگانهسوز کردن هر خودرو 11 میلیون تومان هزینه میشود.
اوجی گفت: همچنین ما یک قراردادی را برای تولید کارخانهای خودروهای دوگانهسوز با شرکت ایران خودرو منعقد کردهایم.
*در پنج سال آینده یک میلیون بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه میشود
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته سرمایهگذاری خاصی برای افزایش ظرفیت پالایشی کشور صورت نگرفته بود اما در دولت فعلی وزارت نفت خودش متولی احداث یک پتروپالایشگاه 300 هزار بشکهای در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس شده است که در قانون بودجه نیز تصویب شد.
اوجی اظهار داشت: همچنین 8 طرح برگزیده پتروپالایشی از قبل برنامهریزی شده است که در دولت فعلی مسائل مربوط به موافقت اصولی، مجوز خوراک و تنفس خوراک آن را حل کردیم. همچنین افزایش ظرفیت کمی و کیفی پالایشگاههای فعلی را نیز در دستور کار قرار دادهایم.
وی افزود: تا پایان امسال یک پتروپالایشگاه کوچک 60 هزار بشکهای به بهرهبرداری میرسد. در پنج سال آینده نیز بیش از یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی کشور افزایش مییابد.
*40 پروژه نیمهتمام به ارزش 13 میلیارد دلار تا پایان امسال تکمیل میشود
اوجی عنوان کرد: سال گذشته بیش از 16.5 میلیارد دلار برای 55 پروژه تفاهمنامه و قرارداد امضا کردهایم. امسال پروژههای نیمهکاره و نیمه تمام به تعداد 40 پروژه و حجم سرمایهگذاری 13 میلیارد دلار تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت گفت: همچنین 22 پروژه کلان و اولویتدار صنعت نفت با بیش از 13 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیز در سال جاری شروع شده و به مرحله اجرا میرسد که از جمله آن میتوان به پروژههای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز و پروژههای پتروپالایشگاهی اشاره کرد.
*تا پایان دولت سیزدهم پرونده سوزاندن گاز مشعل بسته میشود
وی اضافه کرد: در میدان مشترک آرش مطالعه جامع و عملیات لرزهنگاری انجام شده است. برنامه نصب اولین سکو برای حفاری چاهها در دستور کار قرار گرفته است و توسعه این میدان به زودی آغاز میشود.
اوجی گفت: اولویت ما توسعه میادین مشترک با تمرکز بر میادین بزرگ غرب کارون است. همچنین جمعآوری گاز مشعل غرب و شرق کارون نیز طی 38 قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار اجرایی میشود.
وزیر نفت افزود: شرکتهای پتروشیمی در پروژه جمعآوری گازهای مشعل سرمایهگذاری میکند و تا پایان دولت سیزدهم پرونده گازهای مشعل به طور کامل بسته میشود.
*تعهد 29 هزار میلیارد تومانی وزارت نفت برای تامین وکیوم باتوم رایگان
وی تأکید کرد: تمامی فرآوردههای نفتی در بازار بورس عرضه میشود. سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان به وزارت نفت تکلیف شده بود تا از محل تهاتر نفت با شرکتهای پالایشی وکیومباتوم را در اختیار وزارت راه قرار دهد.
اوجی گفت: در ماههای اول دولت سیزدهم تمامی حوالههای وکیومباتوم را صادر کردیم. امسال وزارت نفت 19 هزار میلیارد تومان مکلف به اعطای وکیومباتوم شده است و 10 هزار میلیارد تومان نیز از تعهدات دولت در سال گذشته باقی مانده است. دستگاههای نظارتی نباید اجازه بروز فساد در این فرایند شوند.
*قیمت گاز خانگی برای مشترکان پرمصرف، غیریارانهای میشود
وزیر نفت افزود: از سال 96 تا آذرماه سال گذشته هیچ افزایش قیمتی در گاز خانگی انجام نشده بود. در دولت سیزدهم قیمت گاز خانگی مشترکان پرمصرف اصلاح شد.
وی تأکید کرد: البته سه پله اول مصرف که شامل 75 درصد مشترکان گاز خانگی بودند و 50 درصد از کل مصرف گاز خانگی را شامل میشوند هیچگونه افزایش قیمتی نداشتهاند.
اوجی ادامه داد: در قانون بودجه 1401 نیز تصویب شده است که قیمت گاز خانگی برای مشترکان پرمصرف غیریارانهای باشد. طی یکی دو ماه آینده آییننامه این قانون در هیأت دولت تصویب میشود.
وزیر نفت تأکید کرد: همچنین تکمیل فازهای پارس جنوبی نیز از دیگر برنامههای وزارت نفت است تا پایان امسال 40 میلیون متر مکعب گاز در روز به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود.
*مصرف نفت ایران در پالایشگاههای فراسرزمینی کشور
وی اظهار داشت: در شناسایی مشتریان جدید نفت ایران بخشی از نگاه ما به بازار آمریکای لاتین بود. 20 درصد از ذخایر نفتی جهان در این کشورها است و ونزوئلا به تنهایی بزرگترین میادین نفتی و پالایشگاههای نفتی دنیا را دارد.
اوجی خاطرنشان کرد: ما در نخستین گام در دولت سیزدهم صادرات نفت، میعانات گازی و پتروشیمی را به آمریکای لاتین آغاز کردیم. در ابتدای دولت 78 میلیون بشکه میعانات گازی روی آب و خشکی ذخیره شده بود که در تعامل با کشورهای آمریکای لاتین بخشی از آن صادر شد و درآمد آن با غلات مثل ذرت و روغن تهاتر شد.
وزیر نفت گفت: یکی از برنامههای ما این بود که پالایشگاههای فراسرزمینی داشته باشیم. برخی از پالایشگاهها در کشورهای آمریکای لاتین زیر ظرفیت اسمی کار میکنند که بازسازی و تعمیرات آنها میتواند این پالایشگاهها را به محلی برای صادرات و مصرف نفت ایران تبدیل کند.
وی اظهار داشت: هماکنون 650 هزار خانوار ذیل کمیته امداد و سازمان بهزیستی از گاز رایگان استفاده میکنند.
اوجی در پایان گفت: وزارت نفت در سال گذشته معادل کل دولت تبدیل وضعیت ایثارگران را انجام داده است و ما به تعهداتمان در بودجه 1400 به طور کامل عمل کردیم.
منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: جواد اوجی ، وزیر نفت ، نفت ، پتروپالایشگاه ، میدان آرش ، پارس جنوبی ، دولت سیزدهم ، گاز مشعل

تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: جواد اوجی وزیر نفت نفت پتروپالایشگاه میدان آرش پارس جنوبی دولت سیزدهم گاز مشعل شرکت های دانش بنیان تا پایان امسال درآمدهای نفتی آمریکای لاتین سرمایه گذاری هزار میلیارد میلیارد دلار پالایشگاه ها دولت سیزدهم وکیوم باتوم افزایش قیمت صادرات نفت نفت ایران سال گذشته گاز خانگی وزارت نفت اوجی گفت صنعت نفت وزیر نفت شرکت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
افزودنی های بتن چیست؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
تفاوت کولر گازی و آبی
دانلود قسمت 9 سریال شهرک کلیله و دمنه ؛...
خبر هوشمند فهام
گزارش وزیر خارجه از روابط تهران با دمشق و...
اجاره کلبه چوبی
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
بازی NBA 2K23 به زودی رونمایی می شود
داربست
تهیه غذا
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کلینیک بتن ایران
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
کتاب صوتی
خیانت در امانت در مال مشاع
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
فروش کفش
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
دوره دیجیتال مارکتینگ
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
تعمیر فوری گوشی شیائومی
سقف واریز و برداشت در صرافیهای رمزارز ایرانی به...
اخبار فناوری
بهترین برند کولر چیست؟
دومان سهند
کولر گازی 36000 گری
خبر بعدی:
افتتاح بیش از ۸۰ کیلومتر بزرگراه تا پایان امسال در سیستان و بلوچستان
امروزه توسعه بزرگراه ها بعنوان یکی از عوامل دخیل در توسعه جامعه نقش مهمی دارد نقشی که هر کدام از برنامهریزان برای آن اهمیتی ویژه قائلند و گسترش آن را در هر شهری از ضروریات میدانند این مهم باعث شده است که در سیستان و بلوچستان مسوولان اجرایی دست اندرکار برای توسعه بزرگراهها برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بچینند برنامههایی که تحقق آنها در طی سالیان اخیر توانسته وضعیت این استان را در شاخص راه های ارتباطی ارتقاء داده و بر اهمیت موقعیت ارتباطی جنوب شرقی کشور بیافزاید اهمیتی که به واسطه وضعیت استراتژیک سیستان و بلوچستان می تواند در توسعه اقتصادی و صادراتی کشور نقشی مهم ایفا کند.
توسعه بزرگراهها در سیستان و بلوچستان علاوه بر اهمیت های کشوری در موقعیت داخلی استان نیز تأثیرات بسزایی گذاشته و توانسته شاخصهای رفاه اجتماعی را در این منطقه بالا برده و این استان را از محرومیتهای اجتماعی دور کند.
بیشک برای توسعه بزرگراهها آن هم در شرایط اقتصادی حاضر همتی جهادی نیاز بود همتی که مسوولان راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان شبانه روز آن را به کار گرفتند تا هیچ تحریم و ضربه اقتصادی نتواند از توسعه و پیشرفت کشورمان بکاهد.
پروژه های راه و شهرسازی پیشتاز ساخت طرح های زیر بنایی سیستان و بلوچستاناستاندار سیستان و بلوچستان گفت: عملکرد مطلوب، سبب پیشتازی احداث پروژه های راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نسبت به سایر پروژه های زیربنایی این استان شده است.
حسین مدرس خیابانی در بازدید از روند احداث پل شیله در محور زابل_زاهدان با تقدیر از عملکرد اداره کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک پروژه ساخت راهها در استان ضمن ایجاد رفاه عمومی و امید در جامعه اشتغال بخش قابل توجهی از جمعیت جوان و جویای کار استان را فراهم کرده است.
او راه را مهمترین اولویت در توسعه سیستان و بلوچستان دانست و گفت: توسعه راهها به ویژه بزرگراه به منظور رونق تجارت و ترانزیت و کاهش تصادفات جاده ای در اولویت برنامه های توسعه ای این استان قرار دارد.
سیستان و بلوچستان کارگاه بزرگ راهسازیمدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: جادههای سیستان و بلوچستان هم اینک به کارگاههای راهسازی تبدیل شده است بطوری که ۱۲۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی با اعتبار حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و فعال بودن ۱۲ کارگاه راه سازی و اشتغال افزون بر ۲ هزار نفر در محورهای زابل- زاهدان، زاهدان- بیرجند، میرجاوه- زاهدان _ بم و زاهدان- خاش، اسکل آباد- گوهرکوه بزمان و زابل - زهک در حال احداث است که پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بیش از ۸۰ کیلومتر آن آماده بهره برداری شود.
عطااله اکبری گفت: با هدف توسعه زیرساختهای ارتباطی و حمل و نقل جادهای به ویژه بزرگراه که نوید بخش رونق اقتصادی و افزایش ایمنی سفر در استان خواهد بود در سال گذشته ۶۳ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در محدوده زیرپوشش این اداره کل بعد از اتمام مراحل ساخت زیر بار ترافیک رفت که امسال در تلاش هستیم بنا بر ضرورت نیاز استان با ساخت ۲۷ کیلومتر دیگر طول آن را به ۹۰ کیلومتر افزایش دهیم.
او گفت: با اقدامات مطلوب صورت گرفته، این اداره کل سال گذشته پیشتاز تامین اعتبار و ساخت بزرگراه و راه اصلی در کشور معرفی شد.
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: از آنجایی که طولانی شدن پروژههای راهسازی با توجه به شرایط اقتصادی و تورم بسیار هزینهبر خواهد بود تمام تلاش این اداره کل با وجود همه تنگناهای مالی تکمیل هر چه سریعتر پروژههای زیرساختی به ویژه بزرگراه در استان است.
تسهیل ترانزیت از بندر چابهار به شمال شرق کشورمدیرکل ساخت و توسعه راههای منطقه شمال شرق کشور با اشاره به تکمیل طرحهای بزرگراهی کشور گفت: با تکمیل این طرح ها، ترانزیت از بندر چابهار به شمال شرق کشور تسهیل میشود.
مهدی نظریان گفت: ساخت و توسعه مسیرهای بزرگراهی در استانهای گلستان، خراسانهای شمالی، رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان در قالب ۴۹ پروژه راهسازی به طول چهار هزار و ۷۰۰ کیلومتر در دستور کار قرار دارد که ۱۲۰ کیلومتر از بزرگراههای یاد شده تا پایان امسال تکمیل و به بهره برداری میرسد.
مدیرکل ساخت و توسعه راههای منطقه شمال شرق کشور گفت:۵۰ کیلومتر از محورهای مواصلاتی در استان سیستان و بلوچستان، ۳۰ کیلومتر از محور جنگل گلستان- بجنورد و بخشهایی از بزرگراههای در دست ساخت در استان خراسان جنوبی در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا پایان سال آماده بهرهبرداری میشود.
نظریان گفت: ۹۰ کیلومتر از بزرگراه چابهار- زاهدان هم تکمیل شده و عملیات اجرایی در ۲۵۰ کیلومتر از این مسیر در حال انجام است.
مدیرکل ساخت و توسعه راههای منطقه شمال شرق احداث باند دوم بزرگراه بهشهر- گرگان- آزادشهر- بجنورد- قوچان به طول ۶۰۰ کیلومتر را بخش دیگری از برنامههای توسعه مناطق شرق کشور اعلام کرد و افزود: تاکنون ۵۲۰ کیلومتر از این محور سراسری به صورت چهارخطه زیر عبور قرار گرفته است.
او گفت: ۸۰ کیلومتر باقیمانده مسیر نیز با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد در حال اجرا است که تکمیل آن نیازمند ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.