توصیهای به پژوهشگران کووید۱۹
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۶۱
رئیس دبیرخانه رصد اجتماعی کووید ۱۹ گفت: در حالی که ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ به کمترین حد خود طی دو سال گذشته رسیده است، تحقیقات پژوهشگران حوزه کووید-۱۹ باید بر دو رویکرد پیامدهای مزمن و طولانی مدت کرونا در دوران پسا اپیدمی و همچنین درسآموختههای مدیریت اپیدمی متمرکز شوند.
محمد ساعتچی در گفتوگو با ایران اکونومیست، اظهار کرد: به نظر میرسد علیرغم ناشناخته بودن کووید ۱۹ و عوامل موثر بر آن در ابعاد بالینی و پزشکی این ویروس و بیماری مطالعات بسیار زیادی انجام شد و آنچه در حال حاضر اهمیت دارد توجه ویژه به پیامدهای طولانی مدت و اثرات مزمن این بیماری بر روی سلامت جسم، سلامت روان و سلامت اجتماعی مردم است.
وی با اشاره به رسالت رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ و نقش آن در تحقیقات حوزه سلامت اجتماعی، گفت: یکی از اهداف و اولویتهای پژوهشی رصدخانه اجرای مطالعات بررسی پیامدهای طولانی مدت کووید ۱۹ بر روی سلامت روان و سلامت اجتماعی افراد با استفاده از مطالعات کمی و کیفی است.
ساعتچی با اشاره به نتایج یکی از مطالعات انجام شده بر روی خانوادههای کم درآمد افزود: خانوادههای کمدرآمد به دلیل از دست دادن شغل و آسیبهای ناشی از کرونا، جزء گروههای آسیبپذیری بودند که بیشترین تاثیرات منفی از این بیماری را تجربه کردند. این خانوادهها در دوران کرونا به طور کامل درآمد خود را از دست داده یا با کاهش درآمد زیادی مواجه شدند و علاوه بر مشکلات سلامتی جسمی و ابتلا به کرونا، با عوارض جدی روحی و روانی روبهرو شدهاند.
وی ادامه داد: طی دوران اپیدمی، برخلاف تصورات اولیه، نابرابری در ابتلا و عوارض خود را نشان داد و خانوادههای با سطح اقتصادی و اجتماعی پایین بیشتر تحت تأثیر اپیدمی قرار گرفتند و نیاز است در دوران پسا اپیدمی، مطالعاتی در ارتباط با نابرابری در پیامدهای طولانی مدت کرونا انجام شود.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: اپیدمی کرونا اولین اپیدمی جامعه بشری نبوده است و به طور قطع آخرین نیز نخواهد بود و در سالهای آینده نیز باید در انتظار اپیدمیهای دیگری باشیم و به همین دلیل درس آموختههای مدیریت اپیدمی و تحلیل نقاط ضعف و قوت سیاستگذاریها انجامشده با هدف ایجاد یک پایه علمی برای بحرانهای مشابه ضروری است و لازم است تا گروههای مختلف علمی در حوزه سلامت روان، سلامت اجتماعی و سیاستگذاریهای اجتماعی و اقتصادی به وظیفه خود عمل کرده و با اجرای مطالعات علمی، گنجینه معتبر از شواهد را برای مدیریت بلایا و بحرانها ایجاد کنند.
منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کووید 19 ، کروناویروس

تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس سلامت اجتماعی طولانی مدت خانواده ها کووید ۱۹
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
فراگمان قسمت 7 سریال محرمانه ؛ تیزر سریال تابستانی...
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
کلینیک بتن ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
دومان سهند
اجاره کلبه چوبی
تعمیر فوری گوشی شیائومی
تفاوت کولر گازی و آبی
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
دوره دیجیتال مارکتینگ
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
طراحی سایت املاک
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
رفتار قیمت بیت کوین در ۶ ماه آینده چگونه...
تهیه غذا
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
داربست
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
لیست قیمت گوشی هواوی امروز 16 تیر 1401
فروش کفش
افزودنی های بتن چیست؟
اخبار فناوری
خبر هوشمند فهام
کتاب صوتی
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
کولر گازی 36000 گری
بهترین برند کولر چیست؟
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
حضانت فرزند در طلاق توافقی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
خبر بعدی:
برگزاری نشست تخصصی بررسی «تجربههای نزدیک به مرگ»
نشست تخصصی بررسی تجربههای نزدیک به مرگ با سخنرانی علیرضا قائمی نیا و رضا غلامی، بیستم تیرماه جاری برگزار میشود.
به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با مشارکت قطب علمی فلسفه دین و موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، نشست تخصصی بررسی تجربههای نزدیک به مرگ با سخنرانی علیرضا قائمی نیا و رضا غلامی و با دبیری لیلا اردبیلی، از ساعت ۱۵ تا ۱۷ دوشنبه بیستم تیرماه ۱۴۰۱ در محل تالار فارابی این موسسه برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند برای حضور در این نشست تخصصی به آدرس پاسداران، خیابان مؤمننژاد (گلستان یکم)، پلاک ۱۲۴، مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی مراجعه کنند.
همچنین این نشست از طریق صفحه اسکایروم مؤسسه به نشانی b۲n.ir/iscs و صفحه اینستاگرام مؤسسه به نشانی instagram.com/iscs.ac.ir بصورت مجازی نیز پخش خواهد شد.