Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@09:08:01 GMT

اپلیکیشن جدید بریتانیا برای کمک به شناسایی جاسوسان آنلاین

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۶۴

اپلیکیشن جدید بریتانیا برای کمک به شناسایی جاسوسان آنلاین

ایتنا - دولت بریتانیا اپلیکیشن جدیدی را راه‌اندازی کرده است تا مانع به دام افتادن افراد در تله جاسوسان خارجی شود.
سازمان اطلاعات امنیت داخلی بریتانیا (اِم‌آی5) می‌گوید ۱۰ هزار شهروند بریتانیایی از طریق پروفایل‌های جعلی در رسانه‌های اجتماعی مانند لینکدین و فیسبوک هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته این سازمان جاسوسان به دنبال جلب و فریب افراد برای گرفتن اطلاعات حساس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اپلیکیشن "اول بسنج بعد پیوند بگیر" (Think Before You Link) به مردم کمک می‌کند تا موارد مشکوک را بین کسانی که با آنها ارتباط برقرار می‌کنند، تشخیص دهند.

این که جاسوسان به افرادی که به اطلاعات حساس دسترسی دارند نزدیک می‌شوند، مسئله جدیدی نیست، اما دنیای آنلاین این امکان را فراهم کرده است که این اتفاق در مقیاس بزرگ و از راه دور صورت بگیرد.

جاسوسان دیگر نیازی ندارند در یک کنفرانس یا هنگام صرف قهوه به افراد نزدیک شوند و سر صحبت را باز کنند. آنها حالا می‌توانند از طریق یک پروفایل جعلی آنلاین برای جذب افراد وارد مکالمه شوند.
 
جاسوسان در ابتدا ممکن است فقط درخواست اطلاعاتی را بکنند که حساسیت کمتری دارند، ولی بعدتر که افراد احساس نزدیکی و آشنایی کردند، سراغ اطلاعات حساس می‌روند.

دولت بریتانیا مجموعه‌ای از پژوهش‌های موردی را منتشر کرده که نشان می‌دهد جاسوسانی که به دنبال اطلاعات حساس هستند، چگونه به افراد نزدیک شده‌اند.

یکی از این موارد، یک کارمند سابق دولت با جواز صلاحیت امنیتی بود که نامش فاش نشده است. با او به صورت آنلاین از طریق یک سایت شبکه‌سازی و ارتباط گیری حرفه‌ای تماس گرفته شد و بعد از آن او برای شرکت در جلسات این شبکه به یک کشور خارجی سفر کرد.

طی دوره‌ای شش ماهه، یک "سیستم ارتباطی مخفی" در اختیار افراد این شبکه قرار گرفت و از آنها خواسته شد تا اطلاعات حساس دولتی را ارائه کنند.

این مورد به عنوان یک نمونه از تهدید فزاینده ارتباط گیری آنلاین توسط جاسوسان خارجی مطرح می‌شود.

در مثالی دیگر، فردی که تظاهر می‌کرد در یک اندیشکده کار می‌کند، با یک کارمند دولتی تماس گرفت که صلاحیت امنیتی او تایید شده بود.

کارمند دولت با وجود تردیدها، این پروفایل را واقعی فرض کرد، چون به نظر می‌رسید که هر دو یک فرد مشترک را می‌شناسند. بعدتر این ارتباط منجر به یک سری پیام‌ها و پیشنهاد یک مشاوره تجاری شد.

مقامات بریتانیا می‌گویند که شمار این تماس‌ها به طور چشمگیری افزایش یافته است؛ سازمان MI5 می‌گوید ۱۰ هزار مورد را در سال گذشته در سراسر کشور شناسایی کرده است.

کن مک‌کالوم، مدیرکل اMI5 گفته است "جاسوسان خارجی فعالانه برای ایجاد ارتباط با کسانی تلاش می‌کنند که در دولت، در تجارت فناوری پیشرفته و در دانشگاه‌ها مشغول به کار هستند".

اپلیکیشن "اول بسنج بعد پیوند بگیر" از کسانی حمایت می‌کند که احتمالا هدف این نوع ارتباط گیری هستند. این اپلیکیشن به آنها کمک می‌کند تا بتوانند پیش از قبول یک تماس ناشناس آنلاین، بررسی‌هایی را به صورت دیجیتالی انجام دهند.

اگرچه نام کشوری به طور مستقیم ذکر نشده، اما اغلب چین به عنوان عاملی مطرح می‌شود که پشت بسیاری از این فعالیت‌ها قرار دارد.

هدف اصلی این اپلیکیشن کمک به مقامات دولتی و کسانی است که در صنایع حساس هستند، اما همه افراد در بریتانیا می‌توانند آن را به صورت رایگان دانلود کنند.

تملق و چاپلوسی برای فریب این اپلیکیشن که با کمک دانشمندان علوم رفتاری طراحی شده است، از کاربران می‌خواهد با طرح یک مجموعه سوال برای خود، جعلی یا واقعی بودن هویت فردی را که با آنها تماس گرفته ارزیابی کنند.

از جمله نکاتی که می‌تواند توجه کاربران را جلب کند این است که حواس‌شان به تملق و چاپلوسی باشد و همین طور پیشنهادهایی که بسیار جذاب و دور از واقعیت به نظر می‌رسد.

در سایت این اپلیکیشن آمده است که کاربران در صورت شناسایی هر مورد حتی می‌توانند "جایزه و گواهینامه دریافت کنند و با تیم امنیتی خود به اشتراک بگذارند".

این اپلیکیشن همچنین دارای یک جستجوگر تصاویر در جهت معکوس است تا تصاویری که ممکن است از سایت‌های دیگر برداشته شده‌اند را شناسایی کند، چرا که این اغلب یک علامت اصلی از هویت‌های جعلی است.

این اپلیکیشن پاسخ‌های کاربران به سوالات را تجزیه و تحلیل می‌کند و سپس می‌گوید که آیا پروفایل فرد ارتباط گیر پرخطر، با خطر متوسط، یا کم‌خطر است.

اگر نتیجه ارزیابی در مورد میزان خطر متوسط یا بالا باشد، به کاربر توصیه می‌شود که آن را گزارش کند.

این اپلیکیشن به داده‌ها و اطلاعات جاسوسان دسترسی ندارد و نمی‌تواند پاسخ قطعی و صریحی هم ارائه دهد، بلکه برای برجسته کردن خطرات طراحی شده است.

همچنین بعید است که این اپلیکیشن در مقابل کارکشته‌ترین جاسوسان، که عمدتا هم از هویت‌های واقعی به جای جعلی استفاده می‌کنند، کارا و موثر باشد.

در آینده هم احتمالا توانایی شناسایی جاسوس‌های جعلی بسیار سخت‌تر شود، چرا که دولت‌ها از هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های "جعل‌ عمیق" (دیپ فیک) برای ایجاد هویت‌ها استفاده خواهند کرد.

این اپلیکیشن، جدیدترین اقدام "مرکز حفاظت از زیرساخت‌های ملی" بریتانیا (سی‌پی‌اِن‌ای) در کمپین "اول بسنج بعد پیوند بگیر" است.

استیو بارکلی، وزیر ارشد امنیت سایبری بریتانیا، می‌گوید که پروفایل‌های جعلی در "مقیاس صنعتی" ایجاد می‌شوند: "بنابراین بسیار مهم است که ما تمام تلاش خود را برای حفاظت از خود و اطلاعات خود بکار گیریم، و اطمینان حاصل کنیم کسانی که به صورت آنلاین با آنها ارتباط برقرار می‌کنیم، هویت‌شان همان است که ادعا می‌کنند. این اپلیکیشن جدید ابزار مهمی در راستای این تلاش خواهد بود". (منبع: بی‌بی‌سی)

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اپلیکیشن نرم افزار جاسوسی اطلاعات حساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور ، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری ۱۸ نفر از افرادی که در پوشش فروش سوالات کنکور یا ابزار پیشرفته تقلب در آزمون اقدام به کلاهبرداری از داوطلبان کرده بودند، خبر داد.   سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا در این‌باره گفت: سودجویی با سوءاستفاده از کنکور یکی از موضوعاتی است که هر ساله با آن مواجه هستیم و در این میان افراد فرصت طلب مجازی با ادعای دلسوزی و حمایت از داوطلبان خود را به آنها نزدیک کرده و با ادعای فروش سوالات کنکور، دسترسی به منابع اصلی، فروش ادوات و تجهیزات تقلب و ... از آنان کلاهبرداری می‌کنند. در این شرایط پلیس فتا نیز وارد عمل شده و با تخلفات این حوزه برخورد می‌کند.   وی با بیان اینکه تیم رصد پلیس فتا، اقدام به گشت‌زنی در فضای مجازی و شناسایی چنین افرادی می‌کند، گفـت: علاوه بر آن به گزارش‌ها و شکایات مردمی نیز با قید فوریت رسیدگی می‌شود. در همین راستا نیز با حضور همه جانبه پلیس فتا در فضای مجازی و در اجرای طرح برخورد با کلاهبرداران اینترنتی ویژه کنکور و امتحانات نهایی تعداد زیادی صفحه، کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی رصد و مورد پیگیری تخصصی قرار گرفت.   رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به شناسایی تعدادی از صفحات جعلی و کلاهبردارانه گفت: در جریان رصدهای انجام شده تا کنون بیش از ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی با بیش از یک میلیون نفر دنبال کننده که ادعای فروش سوالات امتحانات نهایی و کنکور و فروش ابزار تقلب را داشته و آنها را با قیمت‌های گزاف به فروش می‌رساندند، مورد شناسایی قرار گرفتند.   معظمی گودرزی با بیان اینکه هماهنگی با مقام قضایی انجام و مجوزهای لازم برای دستگیری این افراد دریافت شد، گفت: در نهایت ماموران پلیس فتا پس از بررسی های تخصصی و اقدامات فنی تعداد ۱۸ نفر از افراد اصلی این تیم مجرمانه را شناسایی کرده و در عملیات‌های جداگانه این افراد را در محل اختفای خود در مناطق مختلف تهران بزرگ دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند. نکته قابل توجه در مورد دستگیرشدگان این بود که تمامی آنان در جریان بازجویی‌های انجام شده درست مانند دیگر متهمین دستگیر شده در سال‌های قبل معترف شدند که هیچگونه سوالی در اختیار نداشتند و قصدشان کلاهبرداری بوده است.   وی با اشاره به شیوه وشگرد این کلاهبرداران گفت: تعداد زیادی از این افراد صرفا با اعلام فروش سوالات کنکور بلافاصله بعد از واریز وجه کاربر را مسدود کرده بودند و برخی دیگر نیز سوالات بی‌ربط و قدیمی را بعنوان سوالات جدید برای داوطلبین ارسال کرده بودند. برای تمامی دستگیرشدگان پرونده قضایی تشکیل شد و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.   رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به داوطلبان کنکور، دانش آموزان و خانواده‌هایشان توصیه کرد که به تبلیغات واهی و دروغین فضای مجازی توجه نکنند چرا که فرآیند آزمون تعریف شده و امن است و تجهیزاتی که تحت عنوان راه‌های تقلب در شبکه های اجتماعی به فروش می‌رسد نه تنها کمکی به داوطلبان نمی‌کند بلکه ممکن است آسیب های بسیار جدی به آنها وارد کند و سلامت این عزیزان را به خطر بیاندازد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • جاسوسان صنعتی - بمب ایرانی
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • پرونده قاچاق دختران و بازداشت ۸تصویربردار در این ارتباط / سخنگوی فراجا تشریح کرد
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور ، امتحان نهایی و تجهیزات تقلب در تهران
  • بازداشت ۲۰ نفر از مدعیان فروش سؤالات کنکور
  • دستگاه اتوماسیون تعیین گروه‌بندی خون در قم بهره برداری شد
  • قاتلان مرد ۳۵ ساله در ارومیه دستگیر شدند
  • دستگیری عاملان قتل مرد ۳۵ ساله ارومیه‌ای در تکاب
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال