آمریکا و ترکیه بر حمایت از تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۶۶
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با یکدیگر دیدار و بر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که بلینکن با همتای ترکیه ای خود در چارچوب مکانیسم راهبردی آمریکا و ترکیه برای تایید مجدد همکاری قوی خود به عنوان دو شریک و متحدان ناتو، در نیویورک دیدار کردند.
در این بیانیه آمده است: آمریکا و ترکیه متعهد به همکاری نزدیک برای رویارویی با چالش های جغرافیایی و سیاسی فعلی هستند.
وزارت خارجه آمریکا افزود که بلینکن و چاووش اوغلو قصد دارند همکاری دوجانبه را از طریق گفتگوهای سازنده همانطور که در مکانیسم راهبردی آمریکا و ترکیه پیش بینی شده است، گسترش دهند.
بر اساس این بیانیه، آنها درباره راهها و گامهای مشخص برای تقویت همکاریهای خود در زمینههای دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی و امنیت غذایی، مبارزه با تغییرات اقلیمی و تقویت روابط تجاری بحث و گفتگو و در عین حال بر گسترش رایزنیها در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقهای توافق کردند.
در این بیانیه آمده است: آنها همچنین بر حمایت خود از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در برابر جنگ غیرقابل قبول روسیه و نیز در این چارچوب بر حمایت خود از یافتن یک راه حل پایان جنگ تاکید کردند.
رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه روز چهارشنبه به اعضای پارلمان این کشور گفت، آنکارا انتظار دارد کشورهای عضو ناتو، مسائل امنیتی ترکیه در مورد درخواستهای فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو را درک کرده و به آن احترام بگذارند.
به گزارش ایران اکونومیست، اردوغان افزود: ما از متحدانمان انتظار داریم که حساسیت ما را درک کرده و به آن احترام بگذارند و از آن حمایت کنند.
وی تصریح کرد: ما نسبت به محافظت از مرزهای خود در برابر تروریسم حساس هستیم. هیچ یک از متحدان ما در ناتو چنین حساسیتی را نشان ندادهاند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از پیشنهاد سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو استقبال کرده و وعده داده است برای مقابله با "تهدیدها " با این کشورها همکاری کند.
بایدن در پیامی که روز چهارشنبه به وقت محلی از سوی کاخ سفید منتشر شد، گفت: من به گرمی از درخواستهای تاریخی فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو استقبال و قاطعانه از آن حمایت میکنم.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتها نوشت که سوئد و فنلاند درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امروز و به صورت رسمی در مقر این سازمان نظامی در بروکسل بلژیک تحویل دادند.
به نوشته رویترز، پیش بینی میشود با وجود آنکه فرایند عضویت این دو کشور شمال اروپا تنها دو سه هفته به طول انجامد، روند موافقت مجالس ۳۰ کشور عضو تا یک سال زمان برد.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تحولات اوکراین ، آنتونی بلینکن ، ترکیه

تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: تحولات اوکراین آنتونی بلینکن ترکیه آمریکا و ترکیه بر حمایت
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
بهترین برند کولر چیست؟
تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آنچین (۹...
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
حضانت فرزند در طلاق توافقی
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
دوره دیجیتال مارکتینگ
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اخبار فناوری
کولر گازی 36000 گری
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
داربست
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
تفاوت کولر گازی و آبی
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
خبر هوشمند فهام
کتاب صوتی
پیش بینی قهرمان جام جهانی 2022 قطر ؛ ایران...
طراحی سایت املاک
اجاره کلبه چوبی
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
کلینیک بتن ایران
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
دومان سهند
فراگمان قسمت 7 سریال محرمانه ؛ تیزر سریال تابستانی...
تعمیر فوری گوشی شیائومی
افزودنی های بتن چیست؟
فروش کفش
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تهیه غذا
خبر بعدی:
انتقاد شدید دمکراتها از دولت بایدن به دلیل قصد فروش جنگندههای اف-۱۶ به ترکیه
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای نیوزمکس به نقل از تارنمای پلتیکو نوشت: این دمکراتها تصریح کردند که دولت بایدن پاسخی به این پرسش نداده که ترکیه چگونه واجد شرایط معافیت از این تحریم ها خواهد شد و دولت چگونه خطر جابجایی جنگنده های اف-۱۶ و کیت های مدرنیزه سازی را با سامانه های تسلیحاتی روسیه کاهش خواهد داد؛ موضوعی که علت حذف ترکیه از برنامه اف-۳۵ بود.
اعضای دمکرات فراکسیون هلنینک در کنگره آمریکا این بیانیه را امضا کرده اند. دمکرات عضو این فراکسیون شامل "دینا تیتوس" از ایالت نوادا، "کریس پاپاس" از نیوهمپشایر، "چارلی کریست" از فلوریدا، "کارولین مالونی" از نیویورک، "فرانک پالون" از نیوجرسی و "جان ساربانز" از مریلند افزودند: طی یک دهه گذشته، ترکیه نه عضو سازنده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و نه متحد قابل اعتماد آمریکا بوده است.
تارنمای پولیتیکو در این زمینه گزارش داد: این موضع گیری دموکرات ها پس از آن مطرح شد که بایدن هفته پیشی در اجلاس ناتو گفت او از فروش جنگنده ها به ترکیه حمایت میکند.
یک روز قبل از آن، آنکارا مخالفتش با اجازه به فنلاند و سوئد برای ملحق شدن به ناتو را کنار گذاشته بود اما کاخ سفید ارتباط بین این دو اقدام را تکذیب کرده است.
اعضای دمکرات کنگره در این بیانیه نوشتند: هر چند ترکیه دست از مخالفت کشیده و از این اقدام استقبال می شود اما مسائل برجسته دیگری نیز وجود دارند که برای فروش جنگنده های اف-۱۶ به دولت رجب طیب اردوغان مورد توجه قرار گیرند.
آنها همچنین اشاره کردند که ترکیه امسال بیش از دو هزار و ۳۰۰ بار حریم هوایی یونان را نقض کرده است و آنکارا را به خاطر «اقدامات خصومت آمیزش در دریای اژه» محکوم کردند.
به گزارش ایرنا، دولت ترکیه در ماه اکتبر سالجاری خواستار خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ از آمریکا برای به روز رسانی ناوگان هوایی خود شده بود. واشنگتن پیش از این هیچ اظهارنظری درباره درخواست ترکیه نکرده بود.
بر اساس گزارش رویترز سلست والاندر معاون وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بینالملل تصمیم دولت بایدن برای فروش این جنگنده ها را تایید کرده و گفته است بالا رفتن توان نظامی ترکیه موجب تقویت ناتو در منطقه خواهد شد.
برچسبها حزب دموکرات آمریکا کنگره آمریکا فروش تسلیحات دولت بایدن ترکیه